Lån

Ansök om lån hos oss

Sköt dina finanser klokt och ansök om lån hos oss. När du behöver lån har vi ett lämpligt alternativ. Du kan ansöka om lån för att köpa en bostad eller stuga, en bil eller båt, för renovering eller för att finansiera dina studier. Enklast sköter du dina ärenden i OP-mobilen där du hittar våra olika lånealternativ. Du hittar också länkar här på sidan där du kan läsa mera om de olika lånen.

Läs mer och ansök om stuglånLäs mer och ansök om renoveringslånLäs mer och ansök om bilån

För olika mindre eller större köp erbjuder vi Banklån med säkerhet, Specialkredit utan säkerhet och för mer fortlöpande kreditbehov Flexkredit utan säkerhet. Avbetalningsfinansiering för fordon och renoveringsfinansiering kan dessutom sökas direkt via OP:s samarbetsföretag.  

Det lämpligaste alternativet beror på lånets syfte, hur mycket lån du behöver samt om du har eller vill använda säkerheter för lånet. Lånealternativen skiljer sig från varandra också i fråga om räntan.  

Bekanta dig i lugn och ro med OP:s olika alternativ och ansök om ett lån som passar just dina behov!

Notera! Du behöver nättjänstkoder för att ansöka om bolån. Om du inte har koder till någon bank, ber vi dig kontakta oss. Ring våra dagliga tjänster på telefon 010 297 2901.
 

Läs mer om konsumentkredit och kredit på 2 000–15 000 euro

Läs mer om bolån och ansök här

Läs mer och ansök om bilån

Läs mer och ansök om studielån

Läs mer och ansök om renoveringslån

Läs mer och ansök om stuglån
 

Vanliga frågor gällande lån

Betalningsvillkoren för ditt lån kan ändras, om den betalningsplan du avtalat om med banken av någon anledning inte passar din nuvarande livssituation, kan du lätt göra ändringar i betalningsplanen via nätet. 

Under en amorteringsfri period håller du en paus i amorteringen av lånekapitalet och betalar endast räntorna på lånet. Du kan ansöka om amorteringsfrihet för bolån, studielån och banklån. 

Du kan få en betalningsfri månad per år för en Flexkredit och Specialkredit. Under den amorterar du inte på krediten och betalar inga räntor. För betalningsfriheten debiteras inga kostnader. Den betalningsfria månaden är samma kalendermånad varje år. För de här krediterna kan du inte ansöka om en längre amorteringsfrihet som du tex kan med bolån, studielån och banklån.
 

Så här går en ändring av betalningsplanen till

Bolån, studielån och banklån

För ändringarna debiteras en serviceavgift, som för ägarkunder kan betalas med OP-bonus. I annat fall ska avgiften betalas i samband med den följande betalningsposten. Din banks tariff ser du behändigast i ansökan.

Titta på tariffen nu eller efter att du loggat in.

 1. Logga in i tjänsten op.fi med dina koder och välj det lån som du vill ändra.
 2. Var beredd på att uppge uppgifter bland annat om dina inkomster och utgifter i ansökan.
 3. Observera, att alla gäldenärer måste godkänna ansökan.
 4. Vi kontaktar dig per telefon om vi behöver ytterligare information till exempel om säkerheten för ditt lån som ibland behöver omvärderas.
 5. Du underrättas med ett nätmeddelande om att din ansökan har godkänts eller avslagits. Tyvärr går det inte att se hur behandlingen av din ansökan framskrider utan du får vänta på att vi kontaktar dig. Vi behandlar din ansökan så fort som möjligt.

Logga in och gör en ansökan

Flexkredit och Specialkredit

 1. Du kan ändra endast kommande betalningsposter som inte ännu har fakturerats.
 2. Logga in i op.fi med dina koder och välj det lån som du vill ändra.
 3. Fyll i och spara uppgifterna.

Logga in och gör ändringar

Kontrollera genom det bekräftelsemeddelande som du fått tidpunkten för det bokade mötet och var mötet hålls: på vårt kontor, per telefon eller via nätet. Fundera också igenom på förhand vilken typ av *säkerhet du har om du söker lån med säkerhet.

Medtag följande dokument:

 • Ett identitetskort, pass
 • Lönespecifikation
 • Kontoutdrag (om du inte är kund i banken)
 • Disponentintyg (om lånet gäller lägenhetsköp)

* Som säkerhet används huvudsakligen bostadsegendom (till exempel en ägarbostad, placeringsbostad eller stuga). Bostaden behöver inte vara skuldfri för att den ska kunna erbjudas som säkerhet för lånet. Annan egendom såsom skog, placeringar eller besparingar kan också användas som säkerhet.

Du kan ändra eller annullera din tidsbokning på sidan Dina framtida möten