Lukko kannettavan näytöllä.

OP-verkkopalvelun turvaominaisuudet

OP-verkkopalvelun turvaominaisuudet on kehitetty ehkäisemään verkkorikollisten toimintaa. Osa turvaominaisuuksista näkyy asioidessasi verkossa, osa toimii palvelun taustalla. Tutustu turvaominaisuuksien toimintaan ja opettele käyttämään niitä.

Yhteytesi OP-verkkopalveluun on suojattu

OP-verkkopalvelut on suojattu HTTPS-yhteydellä. Se salaa tietoliikenteen siten, ettei ulkopuolinen taho pysty näkemään luottamuksellisia tietojasi. OP-verkkopalveluiden tuetut selaimet käyttävät HTTPS-suojauksen toteuttavaa TLS-salausta automaattisesti.

Kun kirjaudut OP-verkkopalveluun, tarkista nimesi sekä edellinen asiointikertasi ajankohta. OP-verkkopalvelulla on näistä oikea tieto.

Vaihtuva avainluku auttaa suojaamaan rahojasi

Tunnukset muodostuvat kolmesta osasta:

  • käyttäjätunnuksesta
  • salasanasta
  • vaihtuvasta avainluvusta.

OP-verkkopalvelu pyytää sinua antamaan avainlukulistalta avainlukuja yksi kerrallaan satunnaisessa järjestyksessä. Tarvitset avainlukua esimerkiksi kirjautuessasi palveluun tai hyväksyessäsi laskuja. Rahoihisi ei siis pääse käsiksi ilman oikeaa avainlukua, käyttäjätunnusta ja salasanaa.

Saatamme pyytää sinulta vahvistusta tekstiviestillä

Voimme lähettää sinulle esimerkiksi maksun tai e-laskuilmoituksen tietoja tarkistettavaksi tekstiviestillä. Lisävahvistus tekstiviestillä on turvaominaisuus, joka tuo suojaa tunnusten väärinkäytöksiä ja verkkorikollisuutta vastaan. Jos saat viestin, tarkista, että siinä olevat tiedot vastaavat alkuperäisen toimeksiantosi tietoja. Mikäli tekstiviestin tiedot poikkeavat alkuperäisen toimeksiantosi tiedoista, älä anna avainlukua äläkä hyväksy toimeksiantoa.

Pankin lähettämät lisävahvistuksen tekstiviestit lähetetään aina numerosta +358407118180 ja viestien allekirjoittajana on OP.

Aseta tileille ja korteille käyttörajoitukset

Käyttörajoituksilla voit suojata rahojasi, jos korttisi tai tunnuksesi joutuvat vääriin käsiin. Voit asettaa tileille ja korteille erilaisia rajoituksia, esimerkiksi rajan paljonko tililtäsi voi nostaa korkeintaan kerralla tai yhden vuorokauden aikana.

Voit tarkistaa suojatun yhteyden ja varmenteen seuraavasti:

  • selaimen osoiterivillä oleva osoite alkaa https://
  • sivuston varmenne on myönnetty OP Ryhmälle (esim. OP Osuuskunta)
  • sertifikaatissa on OPn verkko-osoite (domain)
  • varmenteen myöntäjä/julkaisija on Entrust, DigiCert tai Symantec
  • varmenne on voimassa