OP:n mobiilisovellusten ilmoitukset

Usein kysytyt kysymykset

Epäonnistunut korttimaksu – Näin ilmoituksen epäonnistuneesta korttimaksusta, mutta en löydä tietoja epäonnistuneesta maksusta OP-mobiilin kautta. Mistä voin tarkistaa tiedon?

OP-mobiilin ilmoituksissa on seuraavia tietoja epäonnistuneesta maksusta: maksun epäonnistumisen syy, maksun saaja ja summa. Ilmoituksesta pääset katsomaan OP-mobiilin maksun tarkempia tietoja, kuten tarkan ajankohdan sekä mahdolliset toimintaohjeet.

Jos jostakin syystä poistat ilmoituksen tai ilmoituksen avaaminen keskeytyy etkä pääse enää katsomaan tarkempia tietoja epäonnistuneen korttimaksun osalta, ole yhteydessä OP:n asiakaspalveluun.

Epäonnistunut korttimaksu – Sain ilmoituksen, että korttimaksu on epäonnistunut. Miten voin varmistaa, että tiliäni ei ole veloitettu?

Jos korttimaksu epäonnistuu, tiliäsi ei veloiteta. Jos olet epävarma, onko maksu epäonnistunut vai onnistunut, voit ilmoituksen lisäksi varmistaa maksujen tilanteen OP-mobiilissa. Näet veloitettujen tili- ja korttitapahtumien lisäksi myös kaikki tilisi katevaraukset.

Ilmoitukset – Mitä ilmoituksia OP-mobiilista tulee ja voinko määrittää ne jotenkin?

Kun otat ilmoitukset käyttöön, saat tärkeitä ilmoituksia käyttämistäsi OP-mobiilin ominaisuuksista sekä tapahtumista, jotka vaativat huomiotasi. Ilmoitus tulee aina seuraavista:

  • uusi, hyväksyntää vaativa e-lasku
  • saapunut Siirto-maksu tai Siirto-maksupyyntö
  • muuttunut kurssiarvo, jos kurssihälytys on asetettu
  • tilatut osaketutkimukset
  • epäonnistunut korttimaksu.
Voit lisäksi erikseen hallinnoida ilmoituksia tilitapahtumiin ja korttien katevarauksiin liittyen: Ilmoitukset → Tapahtumien ilmoitukset.

Ilmoitus perutusta korttiostosta – Valitsin pari päivää vanhan ilmoituksen ja näin siitä maksun tiedot ostoksen osalta, joka on jo peruttu. Miksi näen silti maksun tiedot?

Ilmoituksesta avautuva maksutapahtumanäkymä vastaa aina kyseisen ilmoituksen sisältöä, vaikka maksun tilanne olisikin ilmoituksen jälkeen muuttunut. Voit tarkistaa tilisi ajantasaisen tilanteen OP-mobiilin tili- ja luottokorttitapahtumista.

Ilmoitusten hallinta – Voinko saada ilmoitukset vain omista maksuista?

Voit ottaa ilmoitukset käyttöön kaikille tileille, joiden tietoja voit tarkastella muutenkin OP-mobiilissa ja OP-yritysmobiilissa. Lisäksi voit määrittää ilmoitukset vain omista korteista tai kaikkiin tiliin liitetyistä korteista.

Korttia ei näy – Miksi en löydä korttiani OP-mobiilin ilmoitusasetuksista?

OP:lla on käynnissä korttiuudistus ja kaikkia kortteja ei ole vielä siirretty uuteen järjestelmään. Viimeiset siirrot tapahtuvat kesän aikana ja sen jälkeen kaikista korteista pitäisi voida tilata ilmoitukset.

Korttien ilmoitukset – Miksi jotkin ilmoitukset tulevat minulle viiveellä?

Jotkin maksunsaajat käsittelevät maksuja yöaikaan, minkä vuoksi maksujen tiedot voivat saapua viiveellä.

Korttitapahtumien ilmoitukset – Miksi en saa ilmoitusta kaikista korttitapahtumistani?

Voit saada ilmoituksia ainoastaan korttien katevarauksista. Katevaraus varaa tililtäsi tai luottokortiltasi maksun summan ostohetkellä ja varsinainen veloitus tapahtuu muutaman päivän sisällä.

Palautettu korttimaksu – Sain ilmoituksen, että korttimaksu on palautettu. Mitä tämä tarkoittaa?

Korttimaksun palauttaminen tarkoittaa sitä, että kortillesi on hyvitetty rahaa, joka näkyy tililläsi tulona.

Peruttu korttimaksu – Sain ilmoituksen, että korttimaksu on peruttu. Mitä tämä tarkoittaa?

Korttimaksun peruminen tarkoittaa sitä, että korttimaksun katevaraus on peruttu ja maksua ei veloiteta tililtäsi. Maksu perutaan esimerkiksi, jos palautat ostetun tuotteen samana päivänä tai väärin veloitettu maksu hyvitetään sinulle kokonaan.

Päällekkäiset ilmoitukset – Saan saman ilmoituksen korttimaksusta useista sovelluksista. Miten saan ylimääräiset ilmoitukset pois?

Jos sinulla on käytössäsi OP-mobiili, OP-yritysmobiili ja Pivo, saatat saada päällekkäisiä ilmoituksia korttimaksuista. Voit määritellä sovelluskohtaisesti, mitä ilmoituksia haluat korttimaksuista.

OP-mobiilissa voit määrittää, mitä ilmoituksia OP-mobiili lähettää sinulle korttien osalta: Muut → Asetukset → Ilmoitukset→ Tapahtumien ilmoitukset. Voit valita vain ne kortit, joiden osalta haluat saada ilmoituksia. Voit myös poistaa mahdolliset päällekkäiset ilmoitukset.

OP-yritysmobiilissa voit määrittää niin ikään korttien ilmoitukset: Työkalut → Ilmoitukset.

Myös Pivossa voit määrittää, vastaanotatko korttimaksuista ilmoituksia: Pivon Asetukset → Ilmoitukset -osiosta. Muilta osin voit hallinnoida Pivon lähettämiä ilmoituksia puhelimesi asetuksista.

Jos käytössäsi on Apple Pay, voit määrittää korttikohtaisesti ilmoituksia myös Apple Wallet -sovelluksessa.