OP Uusimaan omistaja-asiakkaat voivat nyt vaikuttaa paikallisiin vastuullisuustekoihin

OP Uusimaan omistaja-asiakkaat pääsevät vaikuttamaan pankin vastuullisuustekojen valintaan 18.9.–29.10.2023 järjestettävän Kaikkien aikojen tekoja -kyselyn kautta. Samaan aikaan käynnistyy myös OP Uusimaan yhteistyötukien haku paikallisille yhdistyksille ja seuroille. Yhteistyötukien saajien valinnassa painotetaan kyselyn tuloksia.

Nyt kolmatta kertaa järjestettävään Kaikkien aikojen tekoja -kyselyyn vastaamalla omistaja-asiakkaat pääsevät kertomaan, mihin vastuullisuuteen liittyvään teemaan he haluaisivat kohdistaa oman osuuspankkinsa vastuullisuustekoja. Valtakunnallisesti kyselyyn osallistui vuonna 2022 43 000 omistaja-asiakasta.

OP Uusimaa tukee vuosittain merkittävillä teoilla omistaja-asiakkaidensa ja toimintaympäristönsä hyvinvointia ja menestystä. Kuluvan vuoden aikana pankki tukee paikallisia seuroja ja yhdistyksiä yhteensä yli 1, 3 miljoonalla eurolla. 

- Meille on tärkeää tietää, millaiseen vastuullisuustyöhön omistaja-asiakkaamme toivovat meidän panostavan. Kaikkien aikojen tekoja -kyselyn avulla nämä mielipiteet tulevat esille, ja pystymme kohdistamaan tekoja koko toimialueellemme, OP Uusimaan viestintä- ja markkinointijohtaja Hanna Korhonen kertoo. 

Kaikkien aikojen tekoja -kyselyyn osallistuminen on helppoa eikä se edellytä kirjautumista tai rekisteröitymistä. Kyselylinkki ja lisätietoa löytyy OP Median Kaikkien aikojen tekoja -sivulta.

Vuoden 2022 kyselyn pohjalta kaksi merkittävää uutta vastuullisuushanketta

OP Uusimaan omistaja-asiakkaat valitsivat vuonna 2022 tärkeimmiksi teemoiksi nuorten työllistymisen ja koulutuksen edistämisen, ilmastonmuutoksen hillitsemisen ja luonnon monimuotoisuuden tukemisen. 

Tämän perusteella OP Uusimaa aloitti viime keväänä kaksi uutta merkittävää ja pitkäaikaista yhteistyöhanketta, joissa yhteistyökumppaneina toimivat Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri ry ja Lastenklinikoiden Kummit ry. Pankki tukee kumpaakin hanketta 100 000 euron alkupanoksella, yhteensä 200 000 eurolla. Tämän lisäksi jokaista OP Uusimaan uutta omistaja-asiakasta kohden pankki maksaa 25 euroa jompaankumpaan hankkeeseen. Omistaja-asiakas saa itse valita, kumpaa kohdetta tukee.

- Näiden kahden ison hankkeen lisäksi OP Uusimaalla on yli 70 erilaista yhteistyöyhdistystä eri puolilla Uuttamaata. Tuemme lasten ja nuorten harrastustoimintaa, lisäämme talous- ja digiosaamista, tuemme yrittäjyyttä ja edistämme nuorten työllisyyttä ja opiskelumahdollisuuksia, Hanna Korhonen kertoo. 

OP Uusimaan yhteistyötukien haku paikallisille yhdistyksille ja seuroille alkaa

OP Uusimaa tukee toimialueensa yhdistysten ja seurojen toimintaa avaamalla yhteistyötukien haun. Haku on auki 18.9.2023 - 29.10.2023. Yhteistyötuen saajien valinnoissa painotetaan omistaja-asiakkaiden valitsemia painopisteitä nyt toteutettavan Kaikkien aikojen tekoja -kyselyn pohjalta.

Päätökset tuista tehdään marraskuun aikana, ja kaikkiin hakijoihin ollaan yhteydessä vuoden 2023 loppuun mennessä.  Valittujen yhdistysten kanssa laaditaan yhteistyösopimukset vuodeksi 2024, ja sovitut tuet ovat kertaluonteisia. 

Tuki kohdistetaan OP Uusimaan toimialueen paikallisille, yleishyödyllisille yhdistyksille, eli yhdistyksille, jotka toimivat Espoossa, Helsingissä, Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Karkkilassa, Kauniaisissa, Keravalla, Kirkkonummella, Lohjalla, Loviisassa, Nurmijärvellä, Pornaisissa, Porvoossa, Sipoossa, Siuntiossa, Tuusulassa, Vantaalla tai Vihdissä. 

Myös yhteistyötukien haku on toteutettu useamman kerran; vuonna 2022 tukea haki 146 yhdistystä 16 eri paikkakunnalta. Tukea myönnettiin 43 seuralle yhteensä noin 75.000 euron verran.