OP Uusimaan yhteistyötukien haku paikallisille yhdistyksille ja seuroille alkaa

OP Uusimaa tukee toimialueensa yhdistysten ja seurojen toimintaa avaamalla yhteistyötukien haun. Haku on auki 31.10-20.11.2022 välisen ajan. Yhteistyötuen saajien valinnoissa painotetaan omistaja-asiakkaiden valitsemia painopisteitä lokakuussa tehdyn kyselyn pohjalta.

OP Ryhmä toteutti syksyn aikana kyselyn, jossa omistaja-asiakkaat saivat valita, millaisia vastuullisuustekoja osuuspankin tulisi toteuttaa. Kysely toteutettiin toista kertaa ja valtakunnallisesti siihen vastasi yli 43 000 omistaja-asiakasta. OP Uusimaan omistaja-asiakkaat valitsivat tärkeimmiksi teemoiksi nuorten työllistymisen ja koulutuksen edistämisen, ilmastonmuutoksen hillitsemisen ja luonnon monimuotoisuuden tukemisen. 

– Perustehtäväämme kuuluu omistaja-asiakkaidemme ja toimintaympäristömme taloudellisen menestyksen ja hyvinvoinnin tukeminen. Nuorten koulutuksen ja työllisyyden tukeminen on meille tuttua jo usean vuoden ajalta. Teemme yhteistyötä Uudenmaan alueen oppilaitosten kanssa aina peruskouluista ammatillisiin oppilaitoksiin ja ammattikorkeakouluista yliopistoihin saakka, kertoo OP Uusimaan viestintä- ja markkinointijohtaja Hanna Korhonen.

– Esimerkiksi viime kesänä OP Uusimaan tuella 520 15-17-vuotiasta nuorta työllistyi kesätöihin uusmaalaisiin yhdistyksiin, ja kymmenet nuoret tulevat töihin pankkiimme opiskelujen ohella tai opintojen päätyttyä.

Tukea voi hakea täyttämällä hakemuksen 20.11.2022 mennessä. Mikäli hakemuksia tulee enemmän kuin lahjoituksia, OP Uusimaa valitsee erikseen yhdistykset, joille tuki myönnetään painottaen kohteiden monipuolisuutta ja alueellista kattavuutta. Yhteistyötukea voi hakea osoitteessa: 

Päätökset tuista tehdään hakuajan päätyttyä, ja kaikkiin hakijoihin ollaan yhteydessä loppuvuoden 2022 aikana. Valittujen yhdistysten kanssa laaditaan yhteistyösopimukset vuodeksi 2023, ja sovitut tuet ovat kertaluonteisia.

Tuki kohdistetaan OP Uusimaan toimialueen paikallisille, yleishyödyllisille yhdistyksille, eli yhdistyksille, jotka toimivat Espoossa, Helsingissä, Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Karkkilassa, Kauniaisissa, Keravalla, Kirkkonummella, Nurmijärvellä, Pornaisissa, Lohjalla, Loviisassa, Porvoossa, Sipoossa, Siuntiossa, Tuusulassa, Vantaalla tai Vihdissä.

OP Uusimaa ei avusta yksittäisiä joukkueita tai yksilöurheilijoita, vaan toivoo hakemuksia seuratasolla. Hyvän liiketavan perusteiden mukaisesti pankki ei myöskään tue poliittisia puolueita tai organisaatioita. Kaikkien yhteistyökumppaneiden odotetaan toimivan vastuullisesti ja kestävien arvojen mukaisesti.