Kesätöitä 500 nuorelle OP Uusimaan piikkiin

OP Uusimaa haluaa mahdollistaa tulevana kesänä kesätyön 500 nuorelle Uudenmaan alueen yhdistyksissä. Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjaan etsitään mukaan yleishyödyllisiä yhdistyksiä ja seuroja, jotka voisivat tulevana kesänä tarjota 15–17-vuotiaille nuorille kesätyötä. Kampanjaan mukaan lähtevä yhdistys tarjoaa nuorelle työpaikan vähintään kahden viikon ajaksi, ja OP Uusimaa lahjoittaa nuoren palkan yhdistykselle.

Yleishyödyllinen yhdistys voi palkata nuoren työskentelemään esimerkiksi urheiluseuran tai kyläyhdistyksen kesätapahtumissa, somelähettilääksi, luonnonhoitotehtäviin tai vaikkapa seuralaiseksi senioreille. Työtä tulee tarjota vähintään kahdeksi viikoksi ajoittuen koulujen kesälomakauteen. OP Uusimaa osallistuu palkkakustannuksiin 500 euron tuella kesätyöntekijää kohden. Yhdistys puolestaan hoitaa käytännön palkanmaksun ja vastaa työnantajavelvoitteista.

- Ensikosketus työelämään on nuorille tärkeä juttu, josta saatu kokemus kantaa pitkälle tulevaisuuteen ja opettaa nuorelle myös oman talouden hallintaa. Samalla tulee harjoitelleeksi työhakemuksen laatimista, työhaastattelua ja esiintymis- ja yhteistyötaitoja. Hyvästä kesätyökokemuksesta jää mukava muisto koko loppuelämäksi, kiteyttää OP Uusimaan viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Hanna Korhonen.

Kampanjan avulla OP Uusimaa haluaa myös tukea toimialueensa yhdistysten toimintaa. Kesällä 2023 kampanjassa oli mukana yli 180 yhdistystä eri puolilta Uuttamaata, ja tulevalle kesälle odotetaan vastaavaa määrää. Yhdistykset voivat hakea mukaan kampanjaan 22.1.-16.2. välisenä aikana. OP Uusimaa valitsee tuen saavat yhdistykset helmikuun loppuun mennessä, ja on yhteydessä kaikkiin tukea hakeneisiin. Tukea myönnetään 500 nuoren työllistämiseen, yhteensä 250 000 euroa.

Osuuspankit ympäri Suomen tarjoavat kesällä 2024 kesätyöpaikkoja OP:n piikkiin 15–17-vuotiaille nuorille yleishyödyllisissä yhdistyksissä. Viime kesänä kampanjan kautta kesätyö löytyi yli 2 000 nuorelle. Kampanja on osa OP:n vastuullisuustyötä ja tavoitteena on työllistymisen rinnalla tukea nuorten taloustaitojen oppimista. Kyseessä on jo yhdestoista kesä, kun osuuspankit tarjoavat nuorille mahdollisuuden tutustua työelämään.

Kampanjan aikataulut

  • 22.1.–16.2.2024 yhdistykset hakevat Kesäduuni OP:n piikkiin -tukea
  • 19.2.–4.3.2024 OP Uusimaa valitsee tuen saavat yhdistykset/työpaikat
  • 4.3.2024 haettavat työpaikat julkaistaan op.fi/op-uusimaa -sivulla
  • 4.–31.3.2024 nuorten haku käynnissä

Haemme mukaan yleishyödyllisiä yhdistyksiä ja seuroja eri puolilta OP Uusimaan toimialuetta. Mukaan voivat siis hakea yhdistykset, jotka toimivat Espoossa, Helsingissä, Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Karkkilassa, Kauniaisissa, Keravalla, Kirkkonummella, Lohjalla, Loviisassa, Nurmijärvellä, Pornaisissa, Porvoossa, Sipoossa, Siuntiossa, Tuusulassa, Vantaalla ja Vihdissä. 

Toimiiko yhdistyksenne muualla?