Yleishyödyllinen yhdistys voi palkata nuoren työskentelemään esimerkiksi urheiluseuran tai kyläyhdistyksen kesätapahtumissa, somelähettilääksi, luonnonhoitotehtäviin tai vaikkapa seuralaiseksi senioreille. Työtä tulee tarjota vähintään kahdeksi viikoksi ajoittuen koulujen kesälomakauteen. OP Uusimaa osallistuu palkkakustannuksiin 500 euron tuella kesätyöntekijää kohden. Yhdistys puolestaan hoitaa käytännön palkanmaksun ja vastaa työnantajavelvoitteista.
- Ensikosketus työelämään on nuorille tärkeä juttu, josta saatu kokemus kantaa pitkälle tulevaisuuteen ja opettaa nuorelle myös oman talouden hallintaa. Samalla tulee harjoitelleeksi työhakemuksen laatimista, työhaastattelua ja esiintymis- ja yhteistyötaitoja. Hyvästä kesätyökokemuksesta jää mukava muisto koko loppuelämäksi, kiteyttää OP Uusimaan viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Hanna Korhonen.
Kampanjan avulla OP Uusimaa haluaa myös tukea toimialueensa yhdistysten toimintaa. Kesällä 2023 kampanjassa oli mukana yli 180 yhdistystä eri puolilta Uuttamaata, ja tulevalle kesälle odotetaan vastaavaa määrää. Yhdistykset voivat hakea mukaan kampanjaan 22.1.-16.2. välisenä aikana. OP Uusimaa valitsee tuen saavat yhdistykset helmikuun loppuun mennessä, ja on yhteydessä kaikkiin tukea hakeneisiin. Tukea myönnetään 500 nuoren työllistämiseen, yhteensä 250 000 euroa.
Osuuspankit ympäri Suomen tarjoavat kesällä 2024 kesätyöpaikkoja OP:n piikkiin 15–17-vuotiaille nuorille yleishyödyllisissä yhdistyksissä. Viime kesänä kampanjan kautta kesätyö löytyi yli 2 000 nuorelle. Kampanja on osa OP:n vastuullisuustyötä ja tavoitteena on työllistymisen rinnalla tukea nuorten taloustaitojen oppimista. Kyseessä on jo yhdestoista kesä, kun osuuspankit tarjoavat nuorille mahdollisuuden tutustua työelämään.