Yhdistys, hae Kesäduuni OP:n piikkiin -tukea 16.2. mennessä!

Ensimmäinen kesätyöpaikka on nuorelle tärkeä etappi. OP Uusimaa etsiikin nyt mukaan kampanjaan yleishyödyllisiä yhdistyksiä, jotka ovat kiinnostuneita tarjoamaan 15–17-vuotiaille nuorille kesätyön tulevana kesänä. Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa OP lahjoittaa yhdistyksille tuen nuoren palkkausta varten ja yhdistys tarjoaa nuorelle kesätyön kahdeksi viikoksi.

Viime kesänä nuoret työllistyivät yhdistyksissä esimerkiksi somereporttereiksi, kunnossapitotehtäviin sekä urheilu- tai kulttuuritapahtumien ja kesäleirien apulaisiksi. Tuen saavan yhdistyksen vastuulla on toimia nuoren työnantajana ja huolehtia työnantajavelvoitteiden toteutumisesta. OP edellyttää yhdistyksiltä sitoutumista Vastuullisen kesätyön periaatteisiin.

OP Uusimaa tarjoaa tänä vuonna tuen yhteensä 500 nuoren työllistämiseksi. Yhdistykset voivat hakea mukaan 16.2. saakka. Helmikuun loppuun mennessä osuuspankki valitsee tuen saavat yhdistykset ja on yhteydessä kaikkiin tukea hakeneisiin yhdistyksiin.  

Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa OP lahjoittaa yhdistyksille tuen nuoren palkkausta varten ja yhdistys tarjoaa nuorelle kesätyön kahdeksi viikoksi. Tukea maksetaan 500 € / nuori.   

 
Valtakunnallisesti Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan avulla työllistetään noin 2 000 nuorta yleishyödyllisissä yhdistyksissä ympäri Suomen. Kampanjan avulla tuetaan nuorten työllistymistä ja samalla kesätyö opettaa nuorelle myös oman talouden hallintaa. Tänä vuonna on kymmenes kesä, jolloin osuuspankit ympäri Suomen tarjoavat nuorille mahdollisuuden tutustua työelämään. 
 
Yhdistykset voivat hakea osuuspankin Kesäduuni OP:n piikkiin -tukea 22.1.–16.2.2024.

Pääset täyttämään lomakkeen oranssista Yhdistys, hae tukea! -painikkeesta 22.1. alkaen.
 
Nuoret voivat hakea Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan kesätyöpaikkoihin 4.–31.3.2024. Kampanjassa mukana olevat yhdistykset toimivat nuorten työnantajana ja työhakemuksen tulee toimittaa suoraan yhdistykselle. Avoimet työpaikat julkaistaan Nuorten Kesäduuni OP:n piikkiin -sivustolla 4.3. mennessä.

Minkälaiset yhdistykset voivat osallistua kampanjaan?

Haemme mukaan yleishyödyllisiä yhdistyksiä ja seuroja eri puolilta OP Uusimaan toimialuetta. Mukaan voivat siis hakea yhdistykset, jotka toimivat Espoossa, Helsingissä, Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Karkkilassa, Kauniaisissa, Keravalla, Kirkkonummella, Lohjalla, Loviisassa, Nurmijärvellä, Pornaisissa, Porvoossa, Sipoossa, Siuntiossa, Tuusulassa, Vantaalla ja Vihdissä. Edellytämme, että nuorelle tarjottava työ tehdään Uudenmaan alueella. Emme valitse mukaan poliittisia taikka uskonnollisia yhdistyksiä. 

Minkä ikäisen voin palkata työhön?

Kesäduuni OP:n piikkiin kampanjan tavoitteena on tukea 15–17-vuotiaitten nuorten työllistymistä, ja mahdollistaa monelle ensimmäinen kesätyöpaikka. Nuoren tulee olla täyttänyt 15 vuotta työn alkaessa, eikä voi olla täyttänyt 18 vuotta ennen kuin työ alkaa. 

Miten ja milloin saamme luvatun palkkatuen?

Tuki maksetaan laskua vastaan. Yhdistys voi laskuttaa tuen OP Uusimaalta, kun työsopimus nuoren kanssa on solmittu, ja yhdistys on ilmoittanut nuoren tiedot OP Uusimaalle erillisen kyselylinkin kautta. Koska muutokset työntekijöissä ovat verraten yleisiä, suosittelemme lähettämään laskun, kun nuori on aloittanut työn. Tukea maksetaan 500 euroa /nuori. Tuki tulee laskuttaa OP Uusimaalta 31.8.2024 mennessä. Edellytämme, että yhdistys työnantajana huolehtii kaikista lakisääteisistä työnantajavelvoitteista, mutta laskuun ei tarvitse liittää työsopimus- tai palkkakuittikopiota. 

Laskutustiedot / OP Uusimaa

Laskun aihe:Lähetä lasku 500eur/nuori, ja merkitse laskuun aiheeksi Palkkaustuki/Kesäduuni OP:n piikkiin
Viite:Lisää tarvittaessa laskuunne viite. 
Vastaanotamme ensisijaisesti laskut sähköisessä muodossa:
Uudenmaan Osuuspankki, Y-tunnus 0871339-8
Verkkolaskutusosoitteet
Operaattorivälitteiset laskut
Operaattori Basware Oyj BAWCFI22
OVT-tunnus: 003708713398
Finvoice-laskut
Verkkolaskun vastaanotto-osoite (IBAN):  FI1750000120202709
Välittäjätunnus: OKOYFIHH
OVT-tunnus: 003708713398    
Mikäli verkkolaskujen lähettäminen ei ole mahdollista, voi paperilaskut lähettää sähköpostitse osoitteeseen skannaus-tribedo@op.fi tai postitse osoitteella:
OP Uusimaa
PL 930
00101  HELSINKI

Huomioi, että kesätyötuella ei ole tarkoitus rahoittaa yhdistyksen muuta toimintaa. 500 euron tuki on palkkatuki nuoren kahden viikon työhön ja yhdistys vastaa muista työnantajakuluista.

Mistä tiedän, onko tuki jo maksettu yhdistyksellemme?

Tuen maksamiselle on kolme perusedellytystä: 
1) Yhdistys on solminut työsopimuksen nuoren kanssa, ja ilmoittanut nuoren tiedot OP Uusimaalle täyttämällä tiedot erikseen ilmoitettavan linkin kautta.
2) Yhdistys laskuttaa tuen OP Uusimaalta ensisijaisesti verkkolaskulla, tarvittaessa sähköpostilla tai postitse.
3) Yhdistys laskuttaa tukea sen verran kuin sitä on myönnetty, eli yhdestä nuoresta 500 euroa, kahdesta 1000 euroa, ja niin edelleen.
Pyydämme varaamaan laskuille maksuaikaa vähintään 14 vuorokautta, sähköpostilla ja postilla saapuvien laskujen käsittely on hitaampaa kuin verkkolaskujen. Mikäli et ole varma onko yhdistys jo saanut tuen, tarkistathan tiedon yhdistyksen kirjanpidosta/tilitiedoista! Tarvittaessa otathan yhteyttä sähköpostitse uusimaa.yhteistyo@op.fi.

Voiko tuen jakaa usean nuoren kesken?

Palkkatuki 500 euroa on tarkoitettu yhden nuoren työllistämiseen vähintään 2 viikon ajaksi, sitä ei ole tarkoitettu jaettavaksi usealle työntekijälle. Tällä toivomme, että nuori saa itselleen vähintään kahden viikon mittaisen kokemuksen työelämästä, ja riittävän korvauksen työpanoksestaan. Nuoren voi toki palkata pidemmäksikin ajaksi, jolloin yhdistys itse maksaa palkan tuen ylittävältä osalta.

Voimmeko hakea tukea jo valitun nuoren palkanmaksuun?

Edellytämme, että kaikki Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjatukea saavat työpaikat ovat kaikkien nuorten haettavissa hakuaikana 4.–31.3. Tänä aikana yhdistyksen tulee vastaanottaa hakemuksia nuorilta, ja hakuajan päätyttyä olla yhteydessä kaikkiin hakijoihin. Pyydämme myös, että kaikki nuoret, myös ei valituksi tulleet, saisivat mahdollisimman hyvän työnhakukokemuksen. Tämä saattaa olla monelle ensimmäinen kosketus työnhakuun.
Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjaamme kuuluu myös se, että yksi nuori voi saada vain yhden OP:n tukeman työpaikan yhden kesän aikana. Yhdistyksen tehtävänä on varmistaa, ettei nuori ole vastaanottanut Kesäduuni OP:n piikkiin -tuettua työpaikkaa myös toisessa yhdistyksessä samana kesänä. 

Valittu nuori perui tulonsa, mikä avuksi?

Edellytämme, että jokaisen valitun nuoren tiedot ilmoitetaan OP Uusimaalle erikseen ilmoitetun kyselylinkin kautta 21.4.2024 mennessä. Mikäli nuori peruu tulonsa työhön, yhdistyksellä on oikeus valita tilalle toinen nuori hakijoiden joukosta – pyydämme tällaisessa tilanteessa ilmoittamaan meille muuttuneet tiedot. Pidämme Kesäduuni OP:n piikkiin -työtehtäviin valituille nuorille Kesäduuni-infon toukokuussa, johon lähetämme kutsun nuorille toukokuun alulla yhdistysten ilmoittamien tietojen perusteella. Nuorten infotilaisuutta ei tallenneta.

OP Uusimaa ei voi vastata nuoren ja työnantajana toimivan yhdistyksen työsopimuksellisiin kysymyksiin. Yhdistys työnantajana -yleisimpiä vakuutusasioita käydään läpi Kesäduuni OP:n piikkiin yhdistysten infotilaisuuudessa tiistaina 27.2. klo 16.30-17.30.

Miten saan vastauksen muihin kuin tässä käsiteltyihin kysymyksiini?

Otathan yhteyttä sähköpostitse uusimaa.yhteistyo@op.fi. OP Uusimaa tekee yhteistyötä yli 200 erilaisen yhdistyksen ja seuran kanssa, vastaamme kaikille mahdollisimman pian.


 

Kampanjan aikataulut

  • 22.1.–16.2.2024 yhdistykset hakevat Kesäduuni OP:n piikkiin -tukea
  • 19.2.–4.3.2024 OP Uusimaa valitsee tuen saavat yhdistykset/työpaikat
  • 4.3.2024 haettavat työpaikat julkaistaan op.fi/op-uusimaa -sivulla
  • 4.–31.3.2024 nuorten haku käynnissä

Haemme mukaan yleishyödyllisiä yhdistyksiä ja seuroja eri puolilta OP Uusimaan toimialuetta. Mukaan voivat siis hakea yhdistykset, jotka toimivat Espoossa, Helsingissä, Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Karkkilassa, Kauniaisissa, Keravalla, Kirkkonummella, Lohjalla, Loviisassa, Nurmijärvellä, Pornaisissa, Porvoossa, Sipoossa, Siuntiossa, Tuusulassa, Vantaalla ja Vihdissä. 

Toimiiko yhdistyksenne muualla?