Sulautumisia rahastoissamme

OP-Rahastoyhtiö Oy:n hallitus on päättänyt 22.9.2022 OP-Suomi Mikroyhtiöt -erikoissijoitusrahaston sekä OP-Pohjoismaat Mikroyhtiöt -erikoissijoitusrahaston sulautumisesta OP-Suomi Pienyhtiöt -sijoitusrahastoon. Finanssivalvonta on antanut luvan sulautumiseen 7.10.2022 ja sulautuminen tapahtuu 30.11.2022. 

Sulautuminen ei edellytä osuudenomistajilta toimenpiteitä. Sen taustalla on pyrkimyksemme vähentää keskenään samankaltaisia rahastoja. Sulautumisten avulla poistamme päällekkäisyyksiä rahastovalikoimassa ja tarjoamme sulautuvien rahastojen osuudenomistajille sijoituskohteet, joilla on arviomme mukaan pitkällä aikavälillä edellytykset parempaan tuottoon.  

Sulautumisen yhteydessä OP-Suomi Mikroyhtiöiden ja OP-Pohjoismaat Mikroyhtiöiden omistukset siirretään OP-Suomi Pienyhtiöiden sijoituksiksi muuttamalla ne rahaksi tai siirtämällä rahoitusvälineet vastaanottavalle rahastolle. Sulautuvien rahastojen osuudenomistajat saavat aiempaa rahasto-omistustaan vastaavan osuuden vastaanottavasta rahastosta. 

Sulautuvien rahastojen osuudenomistajilla on oikeus lunastaa rahasto-osuutensa ilman palkkiota 1.10.– 29.11.2022 välisenä aikana ja vastaanottavan rahaston osuudenomistajilla 1.11.–29.11.2022 välisenä aikana. He saavat asiasta myös kirjeen tai viestin op.fi-palveluun ja OP-mobiiliin.