Vältä huijareiden ansat – asioi OP:n omalla mobiilisovelluksella

Verkkorikolliset käyttävät hakukoneita ja huijaussivuja pankkitunnusten kalasteluun. Suorin ja siksi turvallisin tie nettipankkiin kulkeekin OP-mobiilin tai OP-yritysmobiilin kautta.

Rahaliikenne on houkutellut nettiin myös ammattirikolliset. Varoittelemmekin op.fi-palvelussa lähes kuukausittain uusista huijausviesteistä tai hakukonehuijauksista, jotka pyrkivät ohjaamaan uhrin jollekin valesivulle. 

Voit kiertää netin sudenkuoppia tehokkaasti pankin omalla sovelluksella. OP:lla asioidessasi se tarkoittaa, että nettiselaimen asemesta avaatkin OP-mobiilin tai OP-yritysmobiilin. 

Sovellus yhdistää älypuhelimesi tai tablettisi suoraan pankkiin. Se on oma ja itsenäinen ohjelmansa, ja sillä on muiden sovellusten tavoin kuvake laitteesi kotinäkymässä. 

Voit asentaa mobiilipankin turvallisesti vain Apple Store- tai Google Play -sovelluskaupasta. Muualta ladattu sovellus ei ole OP:n sovellus, vaan todennäköisesti huijarin tekemä haittaohjelma.

Tämän takia voit asioida mobiilipankissa turvallisin mielin

Kun käytät OP-mobiilia tai OP-yritysmobiilia…

  1. Käytät sovellusta, jonka OP on itse valmistanut. Kehitämme ja tarkkailemme sen tietoturvaa jatkuvasti. 
  2. Sinulla on suora yhteys pankkisi tietojärjestelmiin. Koska tiedonsiirron molemmat päät ovat OP:n hallitsemia, voimme varmistaa ajantasaisten ja turvallisten salausmenetelmien sekä varmenteiden käytön.
  3. Tietosi kulkevat verkossa vahvasti salattuina. Suojausta ei tavan rikollinen osaa murtaa. Laitteellesi ei myöskään tallennu pankkisalaisuuden alaista tietoa. 
  4. Tunnistautumisessa käyttämäsi Mobiiliavain jakaa salauksen useaan osaan. Osa on puhelimessa ja vaihtuu kunkin käyttökerran jälkeen. Mobiiliavaimen PIN-koodi on puolestaan vain sinun itsesi tiedossa. Osa edellyttää käyttäjän sormenjälkeä tai kasvojen tunnistusta. 
  5. Voit asioida turvallisin mielin ja helposti siellä, missä oletkin. Koska OP-mobiili on itsenäinen sovellus, et voi joutua sen kautta huijaussivulle.