Pekka Ryynänen, Sommitelma II, 1985 (yksityiskohta) Öljy kankaalle, 46 x 90 cm, OP Ryhmän Taidesäätiö
Pekka Ryynänen, Sommitelma II, 1985 (yksityiskohta) Öljy kankaalle, 46 x 90 cm, OP Ryhmän Taidesäätiö

OP Ryhmän taidesäätiön kokoelma näytteillä 4.6. – 18.9.2022 Mikkelin taidemuseossa

Jälkiä historiassa – 120 vuotta yhteisöllisyyttä -näyttely järjestetään OP Ryhmän 120-vuotisjuhlan kunniaksi. Taidesäätiön laajasta taidekokoelmasta esitellään teoksia, jotka kuvastavat OP Ryhmän historiaa ja myös linkittyvät toinen toisiinsa.

Mikkelin taidemuseoon tulevan näyttelyn teoksissa etenkin suomalainen luonto tarjoaa linkin menneestä nykypäivään. Suomalaisen kultakauden taiteilijat kohtaavat nykytaiteen luoden vuoropuhelua eri aikakausien teosten välille.

OP Ryhmän Taidesäätiö edistää esittävää säveltaidetta ja kuvataidetta

OP Ryhmän Taidesäätiön perustettiin 35 vuotta sitten. Sen omaan kokoelmaan kuuluu tänä päivänä noin 1700 teosta. Kokoelma on kattava esitys suomalaista taidehistoriaa, mutta sen ydin on hieno nykytaiteen kokoelma. Teokset ovat mm. maalauksia, veistoksia, grafiikkaa ja tekstiilitaidetta 1800-luvun puolivälistä nykypäivään.

Taideteoksia on laajasti esillä OP Ryhmän toimitiloissa ja konttoreissa henkilöstön ja asiakkaiden iloksi. Juhlavuoden aikana Taidesäätiöllä on taidenäyttelyitä OP Vallilan talossa ja lisäksi teoksia on lainassa taidemuseoissa ja Jyväskylän yliopiston kirjastossa. Mikkelin taidemuseon näyttely tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua kokoelmaan.

Kuvataiteen lisäksi Taidesäätiö omistaa korkeatasoisia soittimia ja luovuttaa niitä erikseen valittavien soittajien käyttöön määräajaksi tai määrätarkoitukseen.