Kuvassa soitinten soittajat ja OP Ryhmän pääjohtaja Timo Ritakallio

OP Ryhmän Taidesäätiö sr

OP Ryhmän Taidesäätiön kokoelmaan kuuluu sekä suomalaista taidetta että arvosoittimia. Se on yleishyödyllinen säätiö, jonka tarkoituksena on edistää esittävää säveltaidetta ja kuvataidetta. Taidesäätiö on perustettu vuonna 1987 ja se jatkaa OP Ryhmän yli sata vuotta jatkunutta suomalaisen kulttuurin vaalimista ja kulttuuriperintömme säilyttämistä tuleville sukupolville.

Taidesäätiön taidekokoelma

OP Ryhmän Taidesäätiö tukee suomalaista kuvataidetta. Kokoelmassa on noin 3 000 teosta. Se on kattava esitys suomalaista taidehistoriaa. Kokoelmassa on mm. maalauksia, veistoksia, grafiikkaa ja tekstiilitaidetta 1800-luvun puolivälistä nykypäivään.

Teokset ovat esillä OPn toimitiloissa sekä henkilöstön että vieraiden iloksi. Taidekokoelma on otettu huomioon arkkitehti Asmo Jaaksin (Arkkitehtitoimisto JKMM) suunnittelemassa OP:n Vallilan toimitalossa. Rakennuksen taidegalleria mahdollistaa vaihtuvien näyttelyiden järjestämisen omissa tiloissa. Kokoelman teoksista tehdään myös vuosittain näyttelyitä museoihin ja yhteistyökumppaneiden tiloihin sekä lainataan eri museoiden taidenäyttelyihin.

Esimerkkejä taidesäätiön teoksista ja taiteilijoista

Taidesäätiön soitinhaku

OP Ryhmän Taidesäätiön omistama John Terry-sello vuodelta 1989 on vapautunut hakuun. Hakuaika on 23.11.–15.12.2020.

Sellon on rakentanut Englannissa syntynyt ja Firenzessä asunut soitinrakentaja John Terry (1951–2010). Terry kuului ns. cremonalaiseen koulukuntaan.

Sello sopii musiikkiopistojen ja Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen sellisteille. Nuorille soittajille, joilla on potentiaalia kehittyä ja jotka eivät vielä esiinny konserttilavoilla.

Lisätietoja antaa asiamies Riitta Pyhälä,   p. 040 5050 825, OP Vallila, Gebhardinaukio 1, 00510 Helsinki.