” ”

Asumisen palvelut

Olet kenties toteuttamassa yhtä elämäsi isointa haavetta ja tekemässä yhtä elämäsi merkittävintä taloudellista päätöstä. Miten kannattaa valmistautua asuntolainaneuvotteluun?

Tämä on sinun hetkesi pysähtyä miettimään, millainen on tulevaisuutesi asuntolainan kanssa. Kun mietit läpi nämä kolme asiaa, teet palveluksen itsellesi: hyvin suunniteltu rahoitusratkaisu takaa laina-ajan mielenrauhan ja mahdollistaa elämisen vapautta myös muiden haaveiden osalta.

Asunnon ostoon tarvittavien säästöjen määrään vaikuttavat lakisääteinen enimmäisluototussuhde eli lainakatto sekä asunnon vakuusarvo. Lainakatto tarkoittaa sitä, että sinulla tulee olla säästöjä tai muita vakuuksia asuntoa ostaessasi. Pääsääntöisesti sinun on katettava 30 prosenttia asunnon hinnasta joko säästöillä tai muilla vakuuksilla.

Minkä verran pitää olla säästöjä ja vakuuksia, jos esimerksi haluaa ostaa 150 000 euron hintaisen asunnon? Lue lisää ja katso laskelma täältä.

Asuntolainalaskurilla voit arvioida helposti, millaiseen asuntoon sinulla on varaa. Lainamäärä on sopiva, kun elämiseen ja säästöön jää riittävästi rahaa myös lainanlyhennyksen jälkeen. Laskurissa voit myös muokata lainamäärää ja kokonaiskorkoa ja katsoa, miten muutokset vaikuttavat kuukausierään ja laina-aikaan. Laskuriin pääset tästä
Lainanottajan riskit liittyvät usein muutoksiin henkilökohtaisessa elämässä tai maailmassa sen ympärillä ja niitä voi olla vaikea ennakoida. Asunnon ostotilanteessa yleensä päällimmäisenä mielessä on uusi koti ja siihen liittyvät käytännön järjestelyt. Emme halua olla ilonpilaajia, mutta suosittelemme kuitenkin, että siinä hetkessä pohtisit hetken myös sitä, millaisia vaikutuksia esimerkiksi korkojen nousulla tai vakavalla sairaudella voisi olla maksukykyysi. Muutoksiinkin voi varautua, mutta miten? Lue lisää täältä.

Seijalla on kokemusta asuntolaina-asiakkuuksista 20 vuoden ajalta ja paljon näkemystä siitä, mitä kaikkea on hyvä huomioida, kun asuntorahoituskokonaisuutta mietitään. Seijan video avautuu linkkiä klikkaamalla uudessa selainikkunassa YouTubessa.
Katsomalla tämän videon annat YouTubelle suostumuksen evästeiden käyttöön. 

Asuntolaina näppärästi verkossa

Hae asuntolainaa täyttämällä hakemus verkossa. Hakemuksen jälkeen pääsemme yhdessä keskustelemaan juuri sinulle sopivasta asuntolainaratkaisusta. Neuvottelet asiantuntijoidemme kanssa turvallisesti puhelimitse tai verkkoneuvotteluna.