NUORI: Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanja mahdollistaa kesätöitä nuorille

Nuorten kesätyöhaku päättyi 17.4. ja yhdistykset tekevät valintansa toukokuun alussa.

Kesätyö antoi mahtavaa työkokemusta, joka tulee tulevaisuudessa varmasti auttamaan työnhaussa!

Kampanjan kahdeksas vuosi

Ensikosketus työelämään on nuorelle tärkeä juttu. Vuosien saatossa olemme yhteistyössä yhdistysten kanssa mahdollistaneet jo 373:lle keskisuomalaiselle nuorelle kesätyöt kahdeksi vikoksi. Pesti tarkoittaa nuorelle työkokemuksen karttumista ja mahdollisuutta toteuttaa unelmia.

Kesä 2022 tulee olemaan kampanjan kahdeksas. Toivotaan, että kaikki menee hyvin, ja mahdollisimman moni nuori pääsee työskentelemään tulevana kesänä yhdistyksissä ympäri Keski-Suomen.

90 yhdistystä työllistää nuoria pankin lahjoituksen avulla

Tänä vuonna Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa on mukana 90 yleishyödyllistä yhdistystä. Toimialueemme kattaa Jyväskylän lisäksi seuraavat paikkakunnat: Hankasalmi, Joutsa, Karstula, Laukaa, Pihtipudas, Saarijärvi, Viitasaari ja Äänekoski sekä Kinnula, Kivijärvi, Muurame ja Uurainen.

Kesätöiden hakuaika oli 14.3.-17.4. ja hakemukset tehtiin suoraan kampanjassa mukana oleville yhdistyksille. Toukokuun alussa yhdistykset tekevät päätöksensä kesätyöntekijän valinnasta. Tässä vielä Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan speksit:

  • Työllistettävän nuoren tulee täyttää 15 vuotta 2022, eikä hän saa olla täyttänyt 18 vuotta tuetun työsuhteen kestäessä.
  • Kesätyöt ajoittuvat koulun loma-ajalle eli 5.6.-9.8. väliselle ajalle.
  • Nuori pystyi hakea useampaa työpaikkaa, mutta voi tulla valituksi vain yhteen kampanjan kautta tuettuun kesätyöhön.

Kampanjassa mennään turvallisuus edellä ja kulloinkin vallitsevien ohjeistuksien mukaan. Tulevan kesän koronatilanteesta ei vielä tiedetä. Suunnitelmia on sekä töiden että aikataulujen osalta lupa tarvittaessa muuttaa tilanteen mukaan ja ennakkoon yhdessä sopimalla. Toivotaan kaikki, että kaikki suunnitellut kesäduunit toteutuvat!

Nuorten kokemuksia kesältä 2021 #kesäduuniOPnpiikkiin

Millaista siellä sitten oli? Kesäpestin tehneille nuorille ja yhdistyksille tarjotaan mahdollisuus kirjoittaa kokemuksistaan. Osa nuorista ja yhdisyksistä ottaa haasteen vastaan. Kahden viikon pestin aikana kerkeää sattua ja tapahtua monenlaista mukavaa ja mieleenpainuvaa asiaa. Klikkaa ihmeessä ja lue!

Aikataulu 2022 – Kesäduuni OP:n piikkiin OP Keski-Suomessa

Yhdistyksille suunnattu palkkaustuen hakulinkki julkaistaan ti 1.2. Yhdistykset hakevat palkkaustukea ajalla 1.-28.2. Lahjoituksen saavat yhdistykset päätetään maaliskuun alkupuolella. Palkkaustuen saaneille yhdistyksille pidetään infotilaisuus maaliskuussa etänä.

Tuetut 15–17-vuotiaiden nuorten kesätyöpaikat julkaistaan ma 14.3. Nuoret hakevat tuettuja kesätöitä ja lähettävät työhakemuksensa suoraan yhdistyksille 14.3.-17.4.2022. Yhdistykset tekevät päätökset työllistämisestä sekä valitsevat kesätyöntekijänsä toukokuun alkuun mennessä. Kampanjan kautta työllistyneille nuorille pidetään infotilaisuus toukokuussa etänä.

Nuoret tekevät kesätöitä yhdistyksissä koulujen loma-aikana kesä-elokuulla. Yhdistykset laskuttavat 400 euron palkkaustuen pankilta sovitusti kesän aikana, erillisen ohjeen mukaan. Nuoret ja yhdistykset voivat kirjoittaa kesäduunikokemuksistaan. Kirjoitukset julkaistaan sovitusti.

Menestystä kesätyön hakuun ja aurinkoista kevättä!

Kesäduuniterveisin, OP Keski-Suomen väki

#kesäduuniOPnpiikkiin #opkeskisuomi

Lisätiedot:

viestintäpäällikkö Pia Saikkonen, p.010 256 5610, pia.saikkonen(ät)op.fi

viestintäassistentti Elli-Noora Korhonen, p.010 256 5503, elli-noora.korhonen(ät)op.fi

Kesäduuni OP:n piikkiin / pankin kirjoitukset Vinkit yhdistyksille ja tsempit nuorille