OP Debit

OP Debit

OP Debit -pankkikortilla maksat kätevästi ostokset ja nostat rahaa suoraan tililtä. Kortti on tarkoitettu yli 15-vuotiaille.

Oletko täysi-ikäinen? Suosittelemme sinulle yhdistelmäkorttia

Yhdistelmäkortissa on pankkikortti ja luottokortti yhdessä kortissa. Esimerkiksi verkko-ostokset ja kalliit hankinnat kannattaa maksaa debit-kortin sijaan yhdistelmäkortilla.

-

 • Maksa ostokset ja nosta rahaa

  OP Debit -pankkikortilla voit maksaa ostoksesi kotimaassa, ulkomailla ja verkossa suoraan tililtäsi. Voit myös nostaa kortilla käteistä kotimaassa ja matkoilla. Korttisi tapahtumia seuraat kätevästi OP-mobiilista tai op.fi-palvelusta. 

 • OP Debit sopii yhteisen taloustilin kortiksi

  Ostosten hoitaminen on sujuvaa, kun yhteiseen taloustiliin on liitetty pankkikortit ja ostokset maksetaan aina suoraan tililtä. 

Maksaminen OP Debitillä

 • Debit-ominaisuus tarkoittaa, että maksut veloitetaan aina tililtäsi. Kortissa ei ole luotto-ominaisuutta. 
 • Voit maksaa lähimaksulla korttiostokset summasta riippumatta. Yli 50 euron ostoksissa korttia ei tarvitse syöttää maksupäätteeseen, mutta vahvistat maksun näppäilemällä tunnusluvun maksupäätteeseen.
 • Voit liittää korttiisi myös Plussa-ominaisuuden ja vähentää korttien määrää lompakossasi. 
 • Yhdistä korttisi Apple Pay-, Google Pay™-, Samsung Pay- tai Garmin Pay -palveluun ja maksa kätevästi älylaitteellasi missä oletkin. 
 • Voit asettaa kortille yksilölliset turvarajat käteisnostoille sekä maksupäätteellä, verkossa ja sovelluksissa tehtäville maksuille.
 • Voit myös kerryttää säästöjä kortilla maksaessasi, kun otat käyttöön Säästölippaan. Säästölippaan voi avata vain yli 18-vuotias, koska sen kautta voi aloittaa rahastosäästämisen. 

OP Debit -kortin hinta

Alle 26-vuotiaalle päivittäiset pankkipalvelut ja yksi kortti ovat maksuttomia. Muille asiakkaille OP Debit -kortin hinta on 2,75 euroa kuukaudessa.  

Osuuspankin omistaja-asiakkaana saat päivittäispalvelut eli käyttötilin, op.fi-palvelun, OP-mobiilin ja OP Debit -kortin yhteensä 3,95 eurolla kuukaudessa. Omistaja-asiakkailla pankin palvelumaksut veloitetaan ensisijaisesti OP-bonuksista. 

Yhdistelmäkortti samalla kuukausimaksulla

Tutustu myös OP Classic -maksukorttiin, jossa on enemmän etuja samalla kuukausihinnalla. Saat sillä esimerkiksi maksuttoman Tuoteturvavakuutuksen ostoksillesi, kun olet omistaja-asiakas. 

Tutustu OP Classic -korttiin

OP Debit on turvallinen valinta

Voit säätää OP Debit -kortin turvarajat kätevästi omaan käyttöösi sopiviksi OP-mobiilissa sekä op.fi-palvelussa.

 

Hae korttia

 

Tietoa kortista ja sen käytöstä

 

Voit saada OP Debit -kortin, kun sinulla on tili OP:ssa ja olet vähintään 15-vuotias.  

Alle 26-vuotiaalle päivittäiset pankkipalvelut ja yksi kortti ovat maksuttomia. Muille asiakkaille OP Debit -kortin hinta on 2,75 euroa kuukaudessa. Omistaja-asiakkailla pankin palvelumaksut veloitetaan ensisijaisesti OP-bonuksista. 

Tutustu palveluhinnastoomme

Näin haet OP Debit -korttia nuorelle  

Voit tilata nuoren pankkikortin asiakaspalvelun kautta, mutta tilauksen viimeistely vaatii aina käynnin konttorissa.

Varaa aika konttoriin

Jos molemmat vanhemmat eivät pääse asioimaan konttorissa yhtä aikaa, voi toinen heistä tehdä etukäteen valtakirjan, jolla hän valtuuttaa nuoren kortin tilauksen. OP:n asiakas voi tehdä valtakirjan op.fi-palvelussa kirjautumisen jälkeen kohdassa ”Oma profiili”. Valtakirjalla kannattaa valtuuttaa kerralla kaikki halutut nuoren pankkiasiat. Jos toisella vanhemmalla ei ole OP:n tunnuksia, ole yhteydessä OP:n asiakaspalveluun. 

Nuorelle voi myös antaa suostumuksen hankkia kortti ja tunnukset itsenäisesti, jos kumpikaan teistä ei pääse mukaan. Tässäkin tapauksessa tulee olla yhteydessä asiakaspalveluun. 

Korttia tilattaessa nuoren tulee olla itse paikalla konttorissa, jotta hänen kanssaan voidaan käydä läpi kortin käyttöön liittyviä asioita. Nuori tarvitsee mukaan henkilöllisyystodistuksen, kuten passin, henkilökortin tai mopokortin. Aikuiselle riittää myös ajokortti.

Lue lisää hyväksyttävistä henkilöllisyystodistuksista

Jos nuori haluaa käyttää korttia verkko-ostoihin tai liittää sen maksutavaksi sovelluksiin tai palveluihin, hän tarvitsee siihen oman OP:n tunnuksen.

Lue lisää nuoren OP Tunnuksesta

 • OP Debit -kortissa ei ole luotto-ominaisuutta. Ostokset veloitetaan tililtäsi parin päivän kuluessa.
 • Kortti on maksuton alle 26-vuotiaille.
 • Voit liittää korttiin Plussa-ominaisuuden.
 • Voit nostaa kortilta käteistä ostosten yhteydessä useiden myymälöiden kassalta, esimerkiksi K-ruokakaupat ja Tokmanni.
 • Voit maksaa lähimaksulla korttiostokset summasta riippumatta. Yli 50 euron ostoksissa korttia ei tarvitse syöttää maksupäätteeseen, mutta vahvistat maksun näppäilemällä tunnusluvun maksupäätteeseen.
 • Seuraat korttisi tapahtumia kätevästi OP-mobiilista sekä op.fi-palvelussa.
 • Voit myös kerryttää säästöjä kortilla maksaessasi, kun otat käyttöön Säästölippaan. Säästölippaan voi avata vain yli 18-vuotias, koska sen kautta voi aloittaa rahastosäästämisen. 

Alle 26-vuotiaalle päivittäiset pankkipalvelut eli käyttötili, yksi pankkikortti, op.fi-palvelu sekä OP-mobiili ovat maksuttomia.  

 • Kortin katoamisen tai väärinkäytöksen varalta OP Debit -kortille on hyvä asettaa turvarajat. Myös tilillä voi olla käyttöraja, joka rajoittaa korttimaksuja. 
 • Vuorokausikohtaiset turvarajat voit asettaa käteisnostoille, maksut maksupäätteillä ja maksut verkoissa ja sovelluksissa. 
 • Uudet turvarajat tulevat voimaan saman tien muutettuasi ne OP-mobiilissa tai op.fi:ssä. Voit muuttaa turvarajoja myös OP:n asiakaspalvelussa 0100 0500 (ma–pe klo 8–16) tai konttorissa. 
Kerää Plussa-rahaa kätevästi OP:n kortillasi. Voit liittää K-Plussa -ominaisuuden korttiisi helposti samalla kun haet korttia.
Maksa turvallisesti verkossa Visa Secure (aiemmin Verified by Visa)

Visa Secure (aiemmin Verified by Visa) lisää verkossa maksamisen turvallisuutta. Ostot vahvistetaan OP:n tunnuksilla, jolloin voidaan varmistaa kortin omistajan henkilöllisyys. Vahva tunnistaminen estää tehokkaasti väärinkäytöksiä. 

Ota käyttöön mobiilimaksaminen Apple Pay, Google Pay, Samsung Pay ja Garmin Pay

Yhdistä korttisi Apple Payhin, Google Payhin, Samsung Payhin tai Garmin Payhin. Ne ovat maksusovelluksia, joilla voit maksaa kaupassa, verkossa ja sovelluksissa käyttäen vain omaa älylaitettasi. Et tarvitse maksaessasi korttia tai kortin tietoja. 

Apple Payllä, Google Payllä, Samsung Payllä ja Garmin Payllä voit maksaa lähimaksuna myös yli 50 euron ostokset. 

Voit ottaa Apple Payn, Google Payn, Samsung Payn tai Garmin Payn käyttöösi, kun sinulla on OP:n henkilöasiakkaan tunnukset. Otathan huomioon, että sinun tulee olla vähintään 13-vuotias käyttääksesi Apple Paytä ja vähintään 16-vuotias käyttääksesi Google Paytä, Samsung Paytä tai Garmin Paytä.

Lue lisää mobiilimaksamisesta

 • Voit nostaa korttiostoksen yhteydessä kortillasi käteistä enimmillään 200 euroa. 
 • OP Debit -nostosta ei peritä kuluja. 
 • Käteisnostosta tehdään katevarmennus eli varmistetaan, että tilillä on rahaa. Rahan nostaminen toimii samalla periaatteella kuin automaateillakin. Tiliotteellasi näkyy eriteltynä sekä ostos että käteisnosto. 

Yleiset korttiehdot (pdf) >

Kortin myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj. Apple Payn tarjoaa Apple. Google Pay on Google LLC:n tavaramerkki. Samsung Payn tarjoaa Samsung. Garmin ja Garmin-logo ovat Garmin Ltd:n tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä, jotka on rekisteröity yhdessä tai useammassa maassa, myös Yhdysvalloissa. Garmin Pay on Garmin Ltd:n tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkki.

 

Kortin myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj.

 

Katso myös

OP Classic

OP:n suosituin maksukortti

2,95 €/kk

Tutustu ja hae

Katso myös

OP Gold

Parempia vakuutuksia ja etuja elämyksiin

Tutustu ja hae