Irtaimistovakuutus

Pohjola Kotivakuutuksella turvaat kotisi irtaimiston eli kodin tavarat erilaisten vahinkojen varalta. Tutustu irtaimistovakuutuksen turviin ja hanki kodillesi vakuutus kätevästi verkosta.

Irtaimistovakuutus turvaa kodin tavarat

Pohjola Kotivakuutus on turva huoneistolle ja kodin irtaimistolle, ja voit räätälöidä vakuutuksen turvaamaan irtaimistoa haluamallasi laajuudella. Parhaimmillaan vakuutus turvaa irtaimiston särkymisen, rikkoutumisen, menetyksen varkauden sekä luonnonilmiöiden kuten myrskyn ja rankkasateiden varalta. 

Valitse asumismuotosi alta ja turvaa kotisi irtaimisto Pohjola Kotivakuutuksella. Voit myös tutustua kotivakuutuksella saamaasi irtaimiston turvaan tällä sivulla.

Valitse asumismuotosi ja turvaa kotisi irtaimisto Pohjola Kotivakuutuksella

 

Mitä on kodin irtaimisto?

Kotivakuutus turvaa halutessasi kodin irtaimiston, mutta mitä ylipäätään on kodin irtaimisto? 
Kodin tavaroita, irtaimistoa, ovat kotitalouskäyttöön tarkoitetut tavarat, kuten
 
huonekalut, vaatteet ja astiat
huoneiston sisustustekstiilit
viihde-elektroniikka
harrastus- ja urheiluvälineet
korut, taulut ja muut kodin arvoesineet.
 
Irtaimistoa turvatessasi ehdotamme sinulle sopivaa enimmäiskorvausmäärää asuntosi neliömäärän perusteella. Voit halutessasi nostaa enimmäiskorvausmäärää. Suosituksemme on, että määrittelet kodin irtaimiston enimmäiskorvauksen sen perusteella, minkä arvoiseksi arvioit kotisi irtaimiston vakuuttamisen hetkellä. Tunnistamalla tavaroidesi suuntaa-antavan nykyarvon varmistat, että irtaimistosi on turvattu tarpeeksi kattavalla vakuutuksella. Jos irtaimistosi on tavanomaista arvokkaampaa tai kodissasi on yksittäisiä arvokkaimpia esineitä, saatat siis tarvita irtaimiston vakuutukseesi suuremman enimmäiskorvauksen.
 

Viisi turvaa kotisi irtaimistolle

Pohjola Vakuutuksen Omakoti-kotivakuutus on räätälöitävissä tarpeesi mukaan, mutta parhaimmillaan saat sisällytettyä siihen seuraavat turvat irtaimistollesi:
 
Palo- ja luonnonilmiöturva
Rikosturva
Laiterikkoturva
Putkistovuototurva
Särkymis- ja menetysturva
 
Irtaimistovakuutus antaa parhaimmillaan turvan siis esimerkiksi television rikkoutumiselle, vesi- tai palovahingon irtaimistolle aiheuttamalle vauriolle sekä kallisarvoisen astiaston tai yksittäisen kallisarvoisemman kodin tavaran kuten maljakon särkymiselle. 
 
Tiesithän siis, että esimerkiksi kännykkä, tabletti ja kannettava tietokone lasketaan kodin irtaimistoksi, jolloin mm. puhelin rikkoutuminen tai kannettavan tietokoneen särkyminen kuuluvat kodin irtaimistovakuutuksen korvaavuuden piiriin. Tutustu alta esimerkkeihin erilaisista kotivakuutuksen korvaustilanteista.

Irtaimistovakuutus voimassa myös kodin ulkopuolella 

Kotivakuutus turvaa irtaimistoasi myös kotisi ulkopuolella. 
Jos vahinko, esimerkiksi varkaus, kohdistuu sellaisiin tavaroihin, joita säilytät vuokra- tai osakehuoneistoon liittyvässä ullakko-, kellari- tai varastotilassa tai yhteisessä käytössä olevassa urheilu- ja harrastevälinevarastoissa, kotivakuutuksesta korvataan enintään 10 % määrittelemästäsi irtaimiston enimmäiskorvauksesta.

Kotivakuutuksesta korvataan myös yhteensä enintään 5 000 euroon asti, kun vahinko kohdistuu tavaroihin, joita kuljetat mukanasi vakuuttamasi kodin tai vapaa-ajan asunnon tai edellä mainittujen varastotilojen ulkopuolella Pohjoismaissa. Irtaimistosi on näin ollen turvattu, jos esimerkiksi kamerasi särkyy Lapin vaellusmatkallasi.

Huomioithan kuitenkin, että vakuutuksesta korvataan enintään 1 000 euroon asti, jos tavaroitasi varastetaan esimerkiksi autosta, perävaunusta, veneestä tai teltasta, joka on kotisi, työpaikkasi, opiskelupaikkasi tai vapaa-ajan asuntosi pihassa tai linnuntietä alle 50 km etäisyydellä niistä. 

Irtaimiston vakuutus, ikävähennys ja omavastuu

Kodin tavaran korvauksissa huomioidaan tiettyjen tavaroiden kohdalla aina ikävähennys. Tällaisia ikävähennyksen omaavia tavaroita ovat mm. kodinkoneet, tietotekniikkalaitteet, silmä- ja aurinkolasit sekä urheiluvälineet ja -varusteet. 
Ikävähennysprosentti saadaan kertomalla ikävähennyksen prosenttiluku (esimerkiksi kodinkoneiden osalta 10 %) kodin tavaran alkuperäistä käyttöönottovuotta seuranneiden täysien kalenterivuosien lukumäärällä. Omakoti-kotivakuutuksen irtaimiston ikävähennys voi kuitenkin olla enintään 70 %.

Irtaimiston vakuutuksesta korvattaessa huomioidaan myös vakuutukseen valitsemasi omavastuu. Omavastuu tarkoittaa sitä summaa, jonka itse maksat vakuutuksesta korvattaessa. Kotivakuutuksen turvissa voit valita omavastuun 150 euron ja 1 000 euron väliltä.

Timo on hankkinut television alkuvuonna 2016. Televisio kaatuu ja rikkoutuu korjauskelvottomaksi vuoden 2019 helmikuussa. Vastaava uusi televisio maksaa 700 euroa. Timo hankkii tilalle uuden television. Timon valitsema omavastuu kotivakuutuksen särkymis- ja menetysturvaan on 150 euroa. 

Miten korvataan?

  • Television ikävähennys on 10 % (muut elektroniset laitteet) per television käyttöönottovuosia seuranneiden täysien kalenterivuosien lukumäärä. 
  • Televisio on otettu käyttöön 2016, jolloin täysiä kalenterivuosia on ennen vahinkoa ehtinyt olla 2 vuotta, 2017 ja 2018. 

Korvausta maksetaan: 

Alkuperäinen hinta – (ikävähennys 10 % x 2 vuotta) eli 700 - [2x (0,10 x 700)] = 560
Korvattavasta summasta vähennetään vielä vakuutuksen omavastuu 150 eur.
 
Lopullinen Timolle maksettava korvaus on 410 euroa.

Tällä sivulla esitellyt tuotetiedot koskevat myynnissä olevaa Omakoti-vakuutusta. Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy.

Voit tarkastella oman kotivakuutuksesi ehtoja helposti op.fi-palvelun Omat vakuutukset -osiossa.

Siirry Omat vakuutukset -osioon