Mies seisoo kerrostalon parvekkeella

Kotivakuutus kerrostaloon

Vakuutus kerrostaloasunnon irtaimistolle ja huoneistolle

Laaja kotivakuutus kaikilla turvilla

Saat kodillesi laajan kotivakuutuksen valitsemalla kaikki suosittelemamme kotivakuutuksen turvat ja oikeusturva- sekä vastuuvakuutuksen.

Tavaroille ja huoneiston osille

Kerrostalon kotivakuutuksella turvaat huonekalujen ja muun irtaimiston lisäksi kotisi sisustuksen, pinnoitteet, kiinteät kodinkoneet ja laitteet.

Hyödy omistaja-asiakkaan omavastuuedusta

Osuuspankin omistaja-asiakkaana vahingon yhteydessä maksettava omavastuusi voi olla kodin palo-, rikos- ja luonnonilmiövahingoissa jopa nolla euroa.

Muuta Pohjola Kotivakuutuksesi uuteen osoitteeseen

Voit muuttaa voimassa olevan Pohjola Kotivakuutuksesi kätevästi uuteen osoitteeseen kirjautumalla op.fi-palveluun ja tekemällä kotivakuutuksellesi vakuutuspaikan muutoksen.

Mitä kerrostalon kotivakuutus korvaa?

Kotivakuutuksella varaudut kodin ikäviin yllätyksiin – kodinkoneen rikkoutumisesta palovahinkoon. Kerrostalon kotivakuutuksella turvaat kodin tavarasi esimerkiksi varkauden, äkillisen vuotovahingon tai rikkoutumisen varalta. Irtaimiston ohella voit suojata vakuutuksella myös huoneiston osat, sillä kerrostalon vakuutus on räätälöitävissä turvaamaan huoneiston kiinteät sisustukset ja kalusteet, pinnoitteet ja kiinteät koneet, laitteet ja rakenteet. Saat vakuutuksesta laajan kotivakuutuksen, kun valitset siihen kaikki tarjoamamme turvat. 

Kerrostalon kotivakuutus korvaa kodin vahinkoja enintään valitsemaasi enimmäiskorvaukseen asti. Kodin tavaroita vakuutus korvaa pääsääntöisesti 5 000 euroon asti silloin, kun ne ovat tilapäisesti kodin ulkopuolella.

Enimmäiskorvaus tarkoittaa sitä rahallista summaa, mitä kerrostalon kotivakuutuksesta enintään korvataan vahingon sattuessa. Määrittele enimmäiskorvaus siis mahdollisimman tarkkaan kotisi irtaimiston ja huoneiston osien todellisen arvon mukaan.
Mies leikkii vauvan kanssa kerrostaloasunnossa

Kerrostalon vakuutus turvaa myös muuton

Voit muuttaa huoletta vanhasta kodista uuteen kotiin, sillä kerrostalon kotivakuutus turvaa tavarasi myös muuton aikana. Korvaamme siis esimerkiksi, jos vaikkapa televisiosi muuttokuormaa kantaessa putoaa ja rikkoontuu.

Muistathan ilmoittaa muutostasi etukäteen aina myös meille, sillä kotivakuutus ei koskaan siirry automaattisesti uuteen osoitteeseen. Kotivakuutuksen kattavuus on hyvä tarkistaa myös silloin, jos omaisuutesi arvo muuttuu merkittävästi. Turvallista muuttoa ja onnea uuteen kotiin!

 

Kerrostalon kotivakuutuksen turvat

Turva Mitä korvaamme? Omavastuu
Palo- ja luonnonilmiöturva Palo- ja luonnonilmiöturvasta korvaamme kerrostaloasunnon vahinkoja, joiden syynä on tulipalo, noki, räjähdys, rankkasade, myrskytuuli, voimakas raekuuro, salama tai trombi.

Korvaamme turvasta myös poikkeuksellisia vesistö- tai merivesitulvia.
150 - 1 000 €

Omistaja-asiakkaanamme saat palo- ja luonnonilmiöturvaan jopa 200 euron omavastuuedun, jolloin omavastuusi voi olla jopa 0 euroa.
Rikosturva Rikosturvasta korvaamme vahinkoja, joiden syynä on varkaus, ryöstö, murto tai ilkivalta.

Korvaamme turvasta myös, kun esimerkiksi puutarhakaluste, lastenvaunut, lukittu polkupyörä tai grilli varastetaan pihaltasi.
150 - 1 000 €

Omistaja-asiakkaanamme saat rikosturvaan jopa 200 euron omavastuuedun, jolloin omavastuusi voi olla jopa 0 euroa.
Laiterikkoturva Laiterikkoturvasta korvaamme, kun putkisto, johdot, talon tekniset laitteet tai koneet taikka kodinkoneet rikkoutuvat ilman ulkoista syytä sähköilmiön tai mekaanisen syyn takia. 150 - 1 000 €
Putkistovuototurva
 
Putkistovuototurvasta korvaamme, kun rakennuksen kiinteä putkisto tai siihen liitetty kodinkone rikkoutuu ja aiheuttaa vesivahingon esimerkiksi parketille ja huonekaluille. 150 - 1 000 €
Särkymis- ja menetysturva
 
Särkymis- ja menetysturvasta korvaamme, kun ulkopuolisen tapahtuman seurauksena omaisuutesi vahingoittuu tai menetät sen, esimerkiksi televisio putoaa sitä siirrettäessä tai maalipurkki putoaa ja maalia roiskuu tiiliseinälle. Tästä turvasta ei korvata vahinkoja, jotka kuuluvat muihin edellä mainittuihin turviin. 150 - 1 000 €

 

Yllä olevien turvien lisäksi kerrostalon kotivakuutukseen kuuluu aina vastuu- ja oikeusturvavakuutus. Vastuuvakuutus korvaa, jos aiheutat muille vahinkoa, josta olet lain mukaan korvausvastuussa. Korvausta riita- ja rikosasioihin liittyvistä lakiavun kustannuksista taas voit hakea oikeusturvavakuutuksesta.

Tiesitkö, että jos teet vaikka keittiöremontin, voit vakuuttaa myös kaapit, kodinkoneet ja pintamateriaalit?

Volmari Ojanen Vakuutuspäällikkö, Pohjola Vakuutus

Paras vakuutus sekä vuokralaiselle että vuokranantajalle

Kotivakuutus on tärkeä niin vuokralaiselle kuin vuokrattavan asunnon yksityiselle vuokranantajalle. Tutustu alta, miten kerrostalon kotivakuutuksemme soveltuu tarpeisiisi, olitpa sitten vuokralainen tai vuokraaja. 
 
Vuokralainen. Vuokralaisen kannattaa ottaa kotivakuutus vähintään omien tavaroiden eli irtaimiston turvaksi. Tämän lisäksi vuokralaisen on hyvä sopia vuokranantajan kanssa, kumpi vakuuttaa vuokrattavan huoneiston osat. Yleensä vuokranantaja hoitaa kerrostalohuoneiston vakuuttamisen, mutta voit myös vuokralaisena sisällyttää huoneiston vakuutuksen osaksi kotivakuutustasi siltä varalta, että vuokranantaja vaatii sinua vahinkotilanteessa korjaamaan aiheuttamasi vahingon.  
 
Vuokranantaja. Omistusasunto kannattaa aina vakuuttaa niin irtaimiston kuin huoneiston osienkin osalta. Asunnon huoneiston osien vakuuttaminen on tärkeää myös, jos olet yksityinen vuokranantajan. Yksityisen vuokranantajan kannattaa lisäksi aina edellyttää vuokralaiselta omaa kotivakuutusta, joka sisältää vastuuvakuutuksen. Kotivakuutukseemme sisältyy aina vastuuvakuutus, josta korvataan, jos vakuutuksenottaja aiheuttaa muille henkilöille tai heidän omaisuudelleen vahinkoa, josta he ovat lain mukaan korvausvelvollisia. 

Lue lisää vuokranantajan vakuutuksesta
Koira turvattuna koiravakuutuksella miehen sylissä
MAKSUTON ETU
Koiravakuutus
Nainen uimassa mökillä
Mökki

Suosittelemme, että vakuutat tavaroidesi eli irtaimiston lisäksi myös huoneiston osat. Huoneiston osilla tarkoitetaan

  • kiinteästi asennettuja kalusteita ja kiinteää sisustusta
  • kiinteitä koneita ja laitteita, sekä rakenteita ja
  • pintamateriaaleja lattiassa, seinissä ja katossa.

Taloyhtiön kiinteistövakuutus korvaa osakehuoneistolle aiheutuneet vahingot perustasoon asti. Perustasolla tarkoitetaan pääsääntöisesti sitä varustelutasoa, joka huoneistolla on ollut heti sen valmistuttua. Perustasoon luetaan mukaan myös koko taloyhtiöön tehdyt perusparannustyöt.

Jos osakas tai asukas on valmistumisvuoden jälkeen esimerkiksi remontin yhteydessä vaihtanut pintamateriaaleja parempiin tai asentanut uusia huoneiston osia, eivät ne perustasoon kuulu. Tästä syystä muutos- ja parannustyöt tulee vakuuttaa osakkaan tai asukkaan omassa kotivakuutuksessa. 

Omistaja-asiakkaan edut

Kun olet omistaja-asiakkaamme ja sinulla on vakuutuksia kolmesta eri tuoteryhmästä, saat useimmista vakuutuksista lähes 10 % alennuksen. Auton bonuksellisesta kaskovakuutuksesta alennus on lähes 18 %. 18–27-vuotias nuori saa 21 % alennuksen lähes kaikista kodin ja perheen vakuutuksista.

Muut edut

  • 40 % korotus henkivakuutuksen vakuutusmäärään
  • 200 € omavastuuetu Omakoti-vakuutukseen
  • alle 1-vuotiaan vauvan vanhemmille maksutonta henkivakuutusturvaa vuodeksi

OP-bonukset

Omistaja-asiakkaalle kertyy kodin, perheen ja ajoneuvojen vakuutusmaksujen lisäksi OP-bonuksia myös

  • lainoista
  • säästöistä ja sijoituksista
  • tileillä olevat varoista
  • OP-Visan Credit-ominaisuudella maksetuista ostoksista.

OP-bonuksia käytetään pankin palvelumaksuihin ja vakuutusmaksuihin.

    

 

Tällä sivulla esitellyt tuotetiedot koskevat myynnissä olevaa Omakoti-vakuutusta. Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy. Osuuspankit toimivat Pohjola Vakuutuksen asiamiehenä.

Voit tarkastella oman kotivakuutuksesi ehtoja helposti op.fi-palvelun Omat vakuutukset -osiossa.