Kotivakuutus kerrostaloon

Vakuutus kerrostaloasunnon irtaimistolle ja huoneistolle

Valitse kodillesi sopiva turva helposti

Riippumatta siitä oliko etsinnässä kotivakuutus yksiöön, kotivakuutus kaksioon tai isompaan kerrostaloasuntoon, valittavissasi on kaksi vaihtoehtoa: Laaja tai Perus. Kun valitset laajan kotivakuutuksen, kotisi on turvattuna kaikkein kattavimmin mahdollisten vahinkojen varalta. 

Tavaroille ja huoneiston osille

Kerrostalon kotivakuutuksella turvaat huonekalujen ja muun irtaimiston lisäksi kotisi sisustuksen, pinnoitteet, kiinteät kodinkoneet ja laitteet.

Hyödy omistaja-asiakkaan omavastuuedusta

Osuuspankin omistaja-asiakkaana vahingon yhteydessä maksettava omavastuusi voi olla kodin palo-, rikos- ja luonnonilmiövahingoissa jopa nolla euroa.

Kerrostalon kotivakuutuksesta alennus etuasiakkaille

Kun olet Pohjola Vakuutuksen etuasiakas, saat alennusta myös kerrostalon kotivakuutuksesta. Tarkista oletko jo etuasiakas ja pyydä tarvittaessa vakuutustarjous useammasta vakuutuksesta kerralla.

Tarkista etuasiakkuutesi ja pyydä tarjous >

Onko kotivakuutuksesi meiltä ja olet muuttamassa?‍

Voit päivittää kotivakuutuksesi uuteen osoitteeseen, kun kirjaudut op.fi-palveluun ja vaihdat olemassa olevan vakuutuksesi vakuutuspaikan.

Mitä kerrostalon kotivakuutus korvaa?

Kotivakuutuksella varaudut kodin ikäviin yllätyksiin – kodinkoneen rikkoutumisesta palovahinkoon. Kerrostalon kotivakuutuksella turvaat kodin tavarasi esimerkiksi varkauden, äkillisen vuotovahingon tai rikkoutumisen varalta. Irtaimiston ohella voit suojata vakuutuksella myös huoneiston osat. Kerrostalon vakuutus on räätälöitävissä turvaamaan huoneiston kiinteät sisustukset ja kalusteet, pinnoitteet ja kiinteät koneet, laitteet ja rakenteet. Voit valita kodillesi laajan kotivakuutuksen helposti verkkokaupassamme.

Kerrostalon kotivakuutus korvaa kodin vahinkoja enintään valitsemaasi enimmäiskorvaukseen asti. Kodin tavaroita vakuutus korvaa pääsääntöisesti 5 000 euroon asti silloin, kun ne ovat tilapäisesti kodin ulkopuolella.

Enimmäiskorvaus tarkoittaa sitä rahallista summaa, mitä kerrostalon kotivakuutuksesta enintään korvataan vahingon sattuessa. Määrittele enimmäiskorvaus siis mahdollisimman tarkkaan kotisi irtaimiston ja huoneiston osien todellisen arvon mukaan.

Turvaako kerrostalon vakuutus myös muuton?

Voit muuttaa huoletta vanhasta kodista uuteen kotiin, sillä kerrostalon kotivakuutus turvaa tavarasi myös muuton aikana. Korvaamme siis esimerkiksi, jos vaikkapa televisiosi muuttokuormaa kantaessa putoaa ja rikkoontuu.

Muistathan ilmoittaa muutostasi etukäteen aina myös meille, sillä kotivakuutus ei koskaan siirry automaattisesti uuteen osoitteeseen. Kotivakuutuksen kattavuus on hyvä tarkistaa myös silloin, jos omaisuutesi arvo muuttuu merkittävästi. Turvallista muuttoa ja onnea uuteen kotiin!

 

Kerrostalon kotivakuutuksen turvat

Turva Mitä korvaamme? Omavastuu
Palo- ja luonnonilmiöturva Palo- ja luonnonilmiöturvasta korvaamme kerrostaloasunnon vahinkoja, joiden syynä on tulipalo, noki, räjähdys, rankkasade, myrskytuuli, voimakas raekuuro, salama tai trombi.

Korvaamme turvasta myös poikkeuksellisia vesistö- tai merivesitulvia.
150 - 1 000 €

Omistaja-asiakkaanamme saat palo- ja luonnonilmiöturvaan jopa 250 euron omavastuuedun, jolloin omavastuusi voi olla jopa 0 euroa.
Rikosturva Rikosturvasta korvaamme vahinkoja, joiden syynä on varkaus, ryöstö, murto tai ilkivalta.

Korvaamme turvasta myös, kun esimerkiksi puutarhakaluste, lastenvaunut, lukittu polkupyörä tai grilli varastetaan pihaltasi.
150 - 1 000 €

Omistaja-asiakkaanamme saat rikosturvaan jopa 250 euron omavastuuedun, jolloin omavastuusi voi olla jopa 0 euroa.
Laiterikkoturva Laiterikkoturvasta korvaamme, kun putkisto, johdot, talon tekniset laitteet tai koneet taikka kodinkoneet rikkoutuvat ilman ulkoista syytä sähköilmiön tai mekaanisen syyn takia. 150 - 1 000 €
Putkistovuototurva
 
Putkistovuototurvasta korvaamme, kun rakennuksen kiinteä putkisto tai siihen liitetty kodinkone rikkoutuu ja aiheuttaa vesivahingon esimerkiksi parketille ja huonekaluille. 150 - 1 000 €
Särkymis- ja menetysturva
 
Särkymis- ja menetysturvasta korvaamme, kun ulkopuolisen tapahtuman seurauksena omaisuutesi vahingoittuu tai menetät sen. Korvaamme esimerkiksi, jos televisio putoaa sitä siirrettäessä tai maalipurkki putoaa ja maalia roiskuu tiiliseinälle. Tästä turvasta ei korvata vahinkoja, jotka kuuluvat muihin edellä mainittuihin turviin. 150 - 1 000 €

 

Yllä olevien turvien lisäksi kerrostalon kotivakuutukseen kuuluu aina vastuuvakuutus ja oikeusturvavakuutus.

Tiesitkö, että jos teet vaikka keittiöremontin, voit vakuuttaa myös kaapit, kodinkoneet ja pintamateriaalit?

Hannu Partanen Product Specialist, Pohjola Vakuutus

Paras vakuutus sekä vuokralaiselle että vuokranantajalle

Kotivakuutus on tärkeä niin vuokralaiselle kuin vuokrattavan asunnon yksityiselle vuokranantajalle. Tutustu alta, miten kerrostalon kotivakuutuksemme soveltuu tarpeisiisi, olitpa sitten vuokralainen tai vuokraaja. 
 
Vuokralainen. Vuokralaisen kannattaa ottaa kotivakuutus vähintään omien tavaroiden eli irtaimiston turvaksi. Tämän lisäksi vuokralaisen on hyvä sopia vuokranantajan kanssa, kumpi vakuuttaa vuokrattavan huoneiston osat. Yleensä vuokranantaja hoitaa kerrostalohuoneiston vakuuttamisen. Voit kuitenkin vuokralaisena sisällyttää huoneiston vakuutuksen osaksi kotivakuutustasi siltä varalta, että vuokranantaja vaatii sinua vahinkotilanteessa korjaamaan aiheuttamasi vahingon.  
 
Vuokranantaja. Omistusasunto kannattaa aina vakuuttaa niin irtaimiston kuin huoneiston osienkin osalta. Asunnon huoneiston osien vakuuttaminen on tärkeää myös, jos olet yksityinen vuokranantajan. Yksityisen vuokranantajan kannattaa lisäksi aina edellyttää vuokralaiselta omaa kotivakuutusta, joka sisältää vastuuvakuutuksen. Kotivakuutukseemme sisältyy aina vastuuvakuutus. Siitä korvataan, jos vakuutuksenottaja aiheuttaa muille henkilöille tai heidän omaisuudelleen vahinkoa, josta he ovat lain mukaan korvausvelvollisia. 

Hyödynnämme vakuuttamispäätöksessä automaattista päätöksentekoa. Lue lisää automaattisesta päätöksenteosta


 

Suosittelemme, että vakuutat tavaroidesi eli irtaimiston lisäksi myös huoneiston osat. Huoneiston osilla tarkoitetaan

  • kiinteästi asennettuja kalusteita ja kiinteää sisustusta
  • kiinteitä koneita ja laitteita, sekä rakenteita ja
  • pintamateriaaleja lattiassa, seinissä ja katossa.

Taloyhtiön kiinteistövakuutus korvaa osakehuoneistolle aiheutuneet vahingot perustasoon asti vakuutusehtojen mukaisesti. Perustasolla tarkoitetaan pääsääntöisesti sitä varustelutasoa, joka huoneistolla on ollut heti sen valmistuttua. Perustasoon luetaan mukaan myös koko taloyhtiöön tehdyt perusparannustyöt.

Perustasoon ei kuulu, jos osakas tai asukas on valmistumisvuoden jälkeen esimerkiksi remontoidessaan vaihtanut pintamateriaaleja parempiin tai asentanut uusia huoneiston osia. Tästä syystä muutos- ja parannustyöt tulee vakuuttaa osakkaan tai asukkaan omassa kotivakuutuksessa. 

Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaana saat vakuutuksistasi alennusta ja etuja. Kun olet lisäksi osuuspankin omistaja-asiakas, hyödyt vieläkin suuremmasta alennusprosentista ja vakuutusmaksuihisi käytetään OP-bonuksia.

    

 

Tällä sivulla esitellyt tuotetiedot koskevat myynnissä olevaa Omakoti-vakuutusta. Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy.

Voit tarkastella oman kotivakuutuksesi ehtoja helposti op.fi-palvelun Omat vakuutukset -osiossa.

Siirry Omat vakuutukset -osioon