Mies allekirjoittaa asiakirjoja sähköisesti.

Kotivakuutuksen kilpailutus ja vertailu

Kilpailuta kotivakuutus hetkessä netissä

Kotivakuutuksen kilpailutus käy helposti

Syötä vakuutettavan kohteesi tiedot, valitse haluamasi laajuus ja laske halvin kotivakuutus hinta hetkessä.

Kilpailuta kotivakuutus sinun ja kotisi tarpeiden mukaan

Kun kilpailutat kerros- tai rivitaloasunnon vakuutusta, valittavissasi on kaksi laajuutta: Laaja tai Perus. Kilpailuttaessasi sen sijaan omakotitalon, paritalon tai mökin vakuutusta, voit räätälöidä sopivan kokonaisuuden turvakohtaisesti. Voit lisäksi aina valita joustavasti sinulle sopivan omavastuun ja nostaa tarvittaessa ehdottamaamme enimmäiskorvausmäärää.

Vertaa kotivakuutuksia myös OP-bonukset ja muut edut huomioiden

Osuuspankin omistaja-asiakkaana saat vakuutusmaksuistasi alennusta ja OP-bonuksia, joita käytetään vakuutusmaksuihin.

Näin kotivakuutuksen kilpailuttaminen ja kotivakuutusvertailu toimii:

  1. Siirry laskemaan hinta ja täytä tarvittavat tiedot.
  2. Valitse sinulle sopivin vakuutus tarjoamistamme vaihtoehdoista tai tarvittaessa räätälöi itsellesi paras kokonaisuus erillisistä turvista.
  3. Valitse haluamasi omavastuu ja riittävät enimmäiskorvausmäärät. Kotivakuutusta kilpailuttaessasi kannattaa kokeilla, kuinka esimerkiksi korkeampi omavastuu vaikuttaa hintaan.
  4. Valitse, kuinka monessa erässä haluat maksaa vakuutusmaksusi. Mikäli maksat vakuutusmaksusi yhdessä erässä, saat maksutapa-alennuksen.
  5. Tarkista hinnassa huomioidut sinulle kuuluvat alennukset. Huomioithan, että kaikki sinulle kuuluvat alennukset eivät välttämättä näy verkkokaupassamme, jos et ole kirjautunut sisään OP:n tunnuksilla.
  6. Vahvista osto ja nauti turvatusta kodistasi.

Miksi kotivakuutuksen kilpailutus ja kotivakuutusvertailu kannattaa?

Kotivakuutus on usein yksi tärkeimmistä vakuutuksistasi ja näin ollen sen ajantasaisuuden ja kattavuuden varmistaminen ajoittain on suositeltavaa. Kotivakuutusten kilpailutuksessa on hyvä ottaa huomioon muitakin seikkoja kuin hintavertailu. Tällaisia ovat muun muassa vakuutuksen sisältämät turvat, enimmäiskorvaukset ja omavastuut sekä kotisi turvaa täydentävät palvelut. Esimerkiksi vertaillessasi ja kilpailuttaessasi kotivakuutuksia kerrostaloasuntoosi, kannattaa varmistaa enimmäiskorvauksen riittävyys niin kiinteiden kalusteiden kuin irtaimistonkin osalta. Kodin tavaroiden eli irtaimiston turvana osana kotivakuutusta on irtaimistovakuutus. Sen sijaan vahinkotilanteessa apunasi on laaja kumppaniverkostomme, ja vahinkotilanteeseen liittyvän asioinnin yhteydessä voit hyödyntää myös asiakkaanamme sinulle kuuluvia etuja.

Milloin kotivakuutuksen vertailu ja kilpailutus kannattaa

Kotivakuutuksen kilpailutus kannattaa tehdä erityisesti silloin, kun

  • muutat uuteen kotiin,
  • remontoit nykyistä kotiasi tai
  • edellisestä kotivakuutuksen kilpailutuksesta on jo aikaa.

Muuttaessasi uuteen kotiin on tärkeää varmistaa, että kotivakuutus on oikeanlainen ja kattaa mahdollisesti sattuvat vahingot kattavasti. Muuttaessasi esimerkiksi kerrostaloasunnosta omakotitaloon, muuttuu vakuutettavan kohteen tyyppi olennaisesti ja samalla kotivakuutuksen turvat tulee päivittää uutta kotia vastaavaksi. Sen sijaan muuttaessasi kerrostaloasunnosta toiseen, saattaa asunnon neliömäärä ja varustetaso muuttua, joka on myös tärkeää huomioida vakuutuksen kattavuudessa ja enimmäiskorvausmäärissä.

Muuttoa kenties yleisempi tilanne, jossa kotivakuutuksen kilpailutus tulee ajankohtaiseksi, on nykyisen kodin remontointi tai varustetason parannukset. Esimerkiksi keittiöremontin myötä asuntosi kiinteiden kalusteiden kokonaisarvo mitä todennäköisemmin kasvaa. Tällöin aiemmin asettamasi enimmäiskorvausmäärä tulee arvioida uudelleen ja tarvittaessa asettaa uutta arvoa vastaavalle tasolle. Myös arvokkaat yksittäiset hankinnat kuten uusi kotiteatteri ja televisio on hyvä arvioida kodin irtaimiston enimmäiskorvauksen määrässä.

Kotivakuutuksen kilpailutus on suositeltavaa myös silloin, kun edellisestä kilpailutuksesta on vierähtänyt pidemmän aikaa. Voi esimerkiksi olla, että nykyinen vakuutus on hankittu määräaikaisen alennuksen kannustamana, joka ei välttämättä ole enää voimassa. Vakuutukset myös kehittyvät jatkuvasti vastaamaan entistä paremmin uusiin tarpeisiin. Vuosikausia jo palvelleelle vakuutukselle voikin olla nyt saatavilla aiempaa parempi ratkaisu.

Halvin kotivakuutus haussa? Vertaa kotivakuutuksia myös mahdollisen vahinkotilanteen kannalta

Kun tarvitsemasi turvat ja hinta ovat selvillä, vertaa kotivakuutusta vielä myös mahdollisen vahinkotilanteen näkökulmasta. Mieti mikä vaihtoehdoista tarjoaa sinulle silloin parhaan turvan ja avun. Halvin kotivakuutus ei välttämättä olekaan vahinkotilanteessa paras vaihtoehto sinun kannaltasi. Vahingon sattuessa halvin kotivakuutus saattaa jättää korvauspiirin ulkopuolelle joitain vahinkotapahtumia.

Laajasta kotivakuutuksesta korvataan vahinkoja kattavasti, jolloin ikävän yllätyksen sattuessa selviät todennäköisemmin vähemmällä. Tiesithän, että korvaamme vuosittain lähes 70 000 kodin vahinkoa. Pohjola Vakuutuksen asiakkaana Pohjola Vahinkoapu on apunasi 24/7 ja saat avun sekä selkeät toimintaohjeet vahingon sattuessa helposti. Lisäksi apunasi vahinkotilanteessa on laaja kumppaniverkostomme.

Kilpailuta kotivakuutus myös mahdolliset alennukset ja edut huomioiden

Pohjola Vakuutuksen asiakkaana saat vakuutuksistasi alennusta, kun sinulla on vakuutuksia vähintään kolmesta eri tuoteryhmästä. Esimerkiksi hankkimalla kotivakuutuksen lisäksi kaskon ja liikennevakuutuksen sisältävän autovakuutuksen, sinulla on vakuutuksia kolmesta tuoteryhmästä ja olet oikeutettu alennukseen. Lisäksi osuuspankin omistaja-asiakkaana saat vakuutuksistasi OP-bonuksia ja mahdollisen lisäalennuksen vakuutuksistasi. Omistaja-asiakkaana kertyneitä OP-bonuksiasi voidaan käyttää myös vakuutusmaksujen maksamiseen.

OP-bonusten ja alennusten ansiosta kotivakuutuksen hinta on voi olla hyvinkin edullinen, kun etujen jälkeen maksettavaksi jää halpa kotivakuutuksen lasku.

Kokonaisuus kuntoon? Kotivakuutuksen kilpailuttaminen onnistuu helposti yhdessä muiden vakuutusten kanssa

Parhaan kuvan vakuutuskokonaisuudestasi ja hinnoista saat, kun kilpailutat kaikki vakuutuksesi kerralla. Kilpailuta ja vertaa kotivakuutusta yhdessä muiden vakuutustesi kanssa kätevästi samalla kertaa tekemällä tarjouspyyntö. Tarjouspyynnön tekeminen on maksutonta eikä velvoita sinua ostamaan vakuutuksia.