Muutto ja kotivakuutuksen päivittäminen

Kun osoite muuttuu, on kotivakuutuksen tärkeä muuttua mukana. Päivitä kotivakuutus hyvissä ajoin uuteen osoitteeseesi ja varmista ensiluokkainen turva niin muuton kuin asuntokauppojenkin aikana. Kotivakuutuksen siirto on helppoa op.fi-palvelussa.

Kotivakuutuksen osoitteenmuutos Pohjola Vakuutuksen asiakkaana

Voit päivittää vakuutuksesi kätevästi uuteen osoitteeseen kirjautumalla op.fi-palveluun ja muuttamalla kotivakuutuksesi vakuutuspaikan. Kun olet ilmoittanut uuden kotisi osoitteen ja muut uuden vakuutuksen tekemiseen tarvittavat tiedot, näet uuden vakuutuksesi hinnan. Vakuutuspaikkaa muuttamalla varmistat, että vakuutuksesi ei katkea ja se on turvanasi myös muuton ja asuntokauppojen aikana.

Miten voimassa oleva kotivakuutus turvaa muuton aikana?

  • Muuttoturva eli niin sanottu muuttovakuutus turvaa sekä uuden että vanhan kotisi tavarat ja huoneiston osat, kuten kiinteät kalusteet ja pintamateriaalit, jopa kahden kuukauden ajan. Muuttoturvalla saat kotivakuutuksen muuton ajaksi kahteen asuntoon. Muuttoturvasta korvaamme esimerkiksi muuttaessa rikkoutuneen television. Muistathan, että rakennukset tarvitsevat aina oman vakuutuksensa, muuttoturva ei koske niitä.
  • Oikeusturvavakuutuksesta voit hakea korvausta esimerkiksi asuntokauppariitoihin liittyvistä lakiavun kustannuksista. Varmista, että oikeusturvavakuutus on voimassa ennen kuin solmit esimerkiksi urakkasopimuksia tai ostat asuntoa. Huolehdi, että vakuutus pysyy katkeamatta voimassa muuttaessasi uuteen asuntoon.

Suosittelemme, että päivität vakuutuksen hyvissä ajoin etukäteen, jolloin muuttopäivänä on yksi asia vähemmän muistettavana.

Näin muutat Pohjola Kotivakuutuksesi uuteen osoitteeseen 

  1. Kirjaudu op.fi-palveluun alta ja avaa kotivakuutuksesi tiedot kohdasta Omat vakuutukset.
  2. Valitse Vakuutuspaikan muutos ja täytä tarvittavat tiedot.
  3. Lähetä muutospyyntö. Näet uuden kotisi vakuutuksen hinnan ennen lähetystä.

 

Minulla ei vielä ole Pohjola Kotivakuutusta

Uutena kotivakuutusasiakkaanamme pääset laskemaan hinnan ja ostamaan vakuutuksen helposti verkkokaupastamme. Pohjola Kotivakuutus sopii kodille kuin kodille ja on räätälöitävissä sinun ja kotisi tarpeiden mukaan.

Lisäksi kotivakuutukseemme sisältyvä muuttoturva eli niin sanottu muuttovakuutus on turvanasi muuton aikana, kun asetat uuden vakuutuksen astumaan voimaan jo muuttopäivänä.

 

Kotivakuutus ja muutto kulkevat käsi kädessä

Muistathan tarkistaa vakuutusturvan kattavuuden muuton yhteydessä. Huolehdi erityisesti, että jokainen omistamasi rakennus on aina vakuutettuna esimerkiksi palo- ja vuotovahinkojen varalta - myös muuton aikana. Jos esimerkiksi muutat uuteen omakotitaloon ennen kuin vanha talosi on myyty, tulee sinulla olla vakuutus kummallekin rakennukselle vanhan kodin myyntihetkeen asti.

  • Jos muutat huoneistosta toiseen huoneistoon (esimerkiksi kerrostalosta toiseen) voit tehdä osoitteenmuutoksen op.fi -palvelussa. Tällöin sinun tulee kuitenkin varmistaa, että huoneiston osat on vakuutettu riittävästä euromäärästä. Huoneiston osia ovat seinä- ja lattiarakenteiden sisäpuoliset materiaalit, kuten kiinteät kaapistot ja pinnoitteet (esim. parketti, laatat ja tapetit).
  • Jos muutat omakotitaloon huolehdi, että vakuutukset ovat kunnossa uudessa ja vanhassa kodissa silloin, kun sinä olet vastuussa sattuvista vahingoista.
  • Jos muutat huoneistosta omakotitaloon tai omakotitalosta huoneistoon, muistathan, että kerrostalon vakuutuksesta ei voida koskaan korvata omakotitalorakennuksen vahinkoja. Vastaavasti omakotitalon vakuutuksesta ei korvata kerrostalon huoneiston osille aiheutuneita vahinkoja.

Muuttoturva turvaa koti-irtaimiston muuton aikana

Muuttaessasi uuteen kotiin on hyvä muistaa myös kotivakuutuksen muutto uuteen osoitteeseen. Kun päivität olemassa olevan Pohjola Vakuutuksen kotivakuutuksen uuteen osoitteeseen, varmistat, että kotivakuutus on turvanasi myös muuton aikana. Muuttoturva turvaa uuden ja vanhan kotisi tavarat jopa kahden kuukauden ajan. Kotivakuutuksen osoitteenmuutos eli vakuutuspaikan muuttaminen onnistuu nopeasti ja helposti yllä olevien ohjeiden mukaisesti.

Mikäli sinulla sen sijaan ei vielä ole Pohjola Kotivakuutusta, voit tutustua vakuutuksiimme ja hankkia kodillesi sopivan vakuutuksen hetkessä netistä.

Voiko kotivakuutusta muuttaa?

Kotivakuutus ei siirry automaattisesti uuteen osoitteeseen, mutta muutos on helppo tehdä op.fi-palvelussa. Samalla pääset muokkaamaan kotivakuutuksen turvat uuteen asuntoosi sopivaksi.

Voiko kotivakuutusta ottaa ennen muuttoa?

Suosittelemme, että otat kotivakuutuksen uuteen asuntoon jo ennen muuttoa. Näin saat mahdollisimman hyvän turvan myös asuntokauppojen ja muuton ajaksi. Pohjola Vakuutuksessa olevan kotivakuutuksen muutto on helppo tehdä op.fi-palvelussa. Jos haluat vaihtaa kotivakuutuksen toisesta yhtiöstä meille, onnistuu se helposti op.fi-palvelussa.

Yhteen muuttaminen ja kotivakuutus – riittääkö yksi vakuutus?

Kun pariskunta muuttaa yhteiseen kotiin, tarvitaan vain yksi yhteinen kotivakuutus. Jos muutat vuokra-asuntoon yhdessä kämppiksen kanssa, molemmilla pitää olla vakuutus, jossa on mukana myös oikeusturva- ja vastuuvakuutus. Käytännössä vakuutuksella turvataan omassa käytössä oleva osuus asunnon neliöistä sekä omat tavarat.