Äiti ja lapsi peuhaamassa omakotitalon olohuoneessa

Kotivakuutus omakotitaloon

Parasta turvaa kodillesi ja tavaroillesi
1

Kotisi kokoinen kotivakuutus

Omakotitalosi on aina vakuutettu todellisesta arvostaan, sillä vakuutamme sen pinta-alan ja rakennuksen tietojen perusteella. Sinun ei tarvitse määrittää rakennuksen arvoa omakotitalon vakuutusta ottaessasi, vaan vahingoittuneen rakennuksen arvo määritetään vasta, jos vahinko sattuu.

2

Korvaamme myös tilapäisasunnon kuluja

Jos kotisi vahingoittuu asuinkelvottomaksi korvattavan vahingon, kuten palo- tai vesivahingon vuoksi, saat korvausta väliaikaisen asumisen aiheuttamista ylimääräisistä kuluista. Korvauksesta ei vähennetä lisäomavastuuta - maksat vain yhden omavastuun alkuperäisestä vahingosta.

3

Omistaja-asiakkaan omavastuuetu 200 euroa

Osuuspankin omistaja-asiakkaana saat korvattaviin palo-, luonnonilmiö- ja rikosvahinkoihin jopa 200 euron arvoisen omavastuuedun, eli omavastuusi voi olla jopa nolla euroa. Omistaja-asiakkaana saat vakuutuksistasi myös alennuksia ja OP-bonuksia.

4

Lähes 70 000 korvattua kodin vahinkoa joka vuosi

Turvaamme kotisi niin pienten kuin suurienkin vahinkojen varalta. Korvaamme kotivakuutuksesta vuosittain lähes 70 000 vahinkoa.

Muuta Pohjola Kotivakuutuksesi uuteen osoitteeseen

Voit muuttaa voimassa olevan Pohjola Kotivakuutuksesi kätevästi uuteen osoitteeseen kirjautumalla op.fi-palveluun ja tekemällä kotivakuutuksellesi vakuutuspaikan muutoksen.

Kotivakuutus tarpeidesi mukaan

Olipa kotona sattunut vahinko iso tai pieni, aiheuttaa se harmia ja usein myös ylimääräisiä kuluja. Omakotitalon kotivakuutus turvaa samalla kertaa sekä rakennuksen että tavarasi esimerkiksi äkillisen vuotovahingon, murron tai tulipalon varalta. Saat kotivakuutuksestasi juuri sellaisen kuin haluat, sillä voit itse valita sen turvat ja omavastuut. Saat vakuutuksesta laajan kotivakuutuksen, kun valitset siihen kaikki tarjoamamme turvat. 

Voit ottaa kotivakuutuksen myös rakenteilla olevalle omakotitalolle valmiin talon tiedoilla. Merkitse silloin rakennusvuodeksi rakennustöiden aloitusvuosi. Jos asut erillistalossa eli asunto-osakeyhtiömuotoisessa omakotitalossa, vakuuta irtaimistosi ja kiinteä sisustus. 

Päivittäin vakuutusyhtiöt maksavat korvauksia noin sadasta vuotovahingosta.
Nainen ja lapsi leikkimässä omakotitalon olohuoneen sohvalla

Vakuutus myös autotallille ja pihan muille rakennuksille

Omakotitalon pihapiiristä löytyy usein esimerkiksi autotalli tai ulkovarasto. Piha-alueen rakennukset tulee vakuuttaa erikseen silloin, kun niiden pinta-ala on yli 12 neliömetriä tai arvo yli 7 000 euroa. Saunarakennus taas tarvitsee aina oman vakuutuksensa.

Omakotitalon kotivakuutus kattaa automaattisesti yhteensä 7 000 euroon asti omakotitalosi piha-alueella olevat enintään 12 neliön suuruiset maakellarit, katokset sekä muut tavalliset kiinteät rakenteet, kuten aidan ja lipputangon.

Kotivakuutuksen vastuu- ja oikeusturvavakuutukset turvanasi

Joskus voi käydä niin, että sinä tai perheenjäsenesi aiheutatte vahingossa vahinkoa muille henkilöille tai heidän omaisuudelleen. Omakotitalon kotivakuutukseen kuuluva vastuuvakuutus onneksi korvaa vahinkoja, joista olet lain mukaan korvausvastuussa. Vastuuvakuutus on apunasi esimerkiksi silloin, jos lapsi naarmuttaa pyörällään naapurin autoa tai koirasi puree ohikulkijaa. 

Omakotitalon kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta taas voit hakea korvausta riita-, rikos- ja hakemusasioihin liittyvistä lakiavun kustannuksista. On tärkeää, että huolehdit aina, että oikeusturvavakuutuksesi jatkuu katkeamattomana esimerkiksi muuttaessasi tai vaihtaessasi vakuutusyhtiötä.

Naiset ajavat autovakuutuksella turvattua henkilöautoa
Autovakuutus henkilöautolle
Koira turvattuna koiravakuutuksella miehen sylissä
MAKSUTON ETU
Koiravakuutus
Lapset ja kotivakuutuksella turvattu kerrostaloasunto
Kerrostalo

Korvaamme kodin tavaroita pääsääntöisesti 5 000 euroon asti silloin, kun ne ovat tilapäisesti kodin ulkopuolella.

Korvaamme tavaroita enintään 1 000 euroon asti, jos niitä varastetaan esimerkiksi autosta, perävaunusta, veneestä tai teltasta, joka on kotisi, opiskelupaikkasi tai vapaa-ajan asuntosi pihassa tai linnuntietä alle 50 kilometrin etäisyydellä niistä.

Jos kuljetat mukanasi esimerkiksi arvokkaita koruja, soittimia tai kameraa objektiiveineen, voi tavaroiden arvo ylittää helposti 5 000 euron rajan. Silloin on parasta turvata tärkeät esineet arvotavaravakuutuksella.

Omistaja-asiakkaan edut

Kun olet omistaja-asiakkaamme ja sinulla on vakuutuksia kolmesta eri tuoteryhmästä, saat useimmista vakuutuksista lähes 10 % alennuksen. Auton bonuksellisesta kaskovakuutuksesta alennus on lähes 18 %. 18–27-vuotias nuori saa 21 % alennuksen lähes kaikista kodin ja perheen vakuutuksista.

Muut edut

  • 40 % korotus henkivakuutuksen vakuutusmäärään
  • 200 € omavastuuetu Omakoti-vakuutukseen
  • alle 1-vuotiaan vauvan vanhemmille maksutonta henkivakuutusturvaa vuodeksi

OP-bonukset

Omistaja-asiakkaalle kertyy kodin, perheen ja ajoneuvojen vakuutusmaksujen lisäksi OP-bonuksia myös

  • lainoista
  • säästöistä ja sijoituksista
  • tileillä olevat varoista
  • OP-Visan Credit-ominaisuudella maksetuista ostoksista.

OP-bonuksia käytetään pankin palvelumaksuihin ja vakuutusmaksuihin.

    

 

Tällä sivulla esitellyt tuotetiedot koskevat myynnissä olevaa Omakoti-vakuutusta. Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy. Osuuspankit toimivat Pohjola Vakuutuksen asiamiehenä.

Voit tarkastella oman kotivakuutuksesi ehtoja helposti op.fi-palvelun Omat vakuutukset -osiossa.