Lapsi leikkii paritalon pihalla

Kotivakuutus paritaloon

Turvaa kodillesi ja tavaroillesi
1

Kotisi kokoinen kotivakuutus

Voit valita paritalon kotivakuutukseen juuri sinulle sopivan laajuuden ja omavastuut.

2

Omistaja-asiakkaan omavastuuetu 200 euroa

Palo-, luonnonilmiö- ja rikosvahingoissa omistaja-asiakkaan omavastuu voi olla jopa nolla euroa.

3

Omistaja-asiakkaan edut

Omistaja-asiakkaana saat vakuutuksistasi alennusta ja OP-bonuksia.

Mitä paritalon kotivakuutus korvaa?

Kotivakuutus on helppo tapa varautua ikäviin yllätyksiin. Paritalon vakuutus tuo turvaa sinulle ja tavaroillesi esimerkiksi varkauden, tulipalon, äkillisen vuotovahingon tai särkymisen varalta. Kun vakuutat kotivakuutuksella tavaroidesi lisäksi myös huoneiston osat, vakuutus kattaa esimerkiksi asunto-osakeyhtiömuotoisen paritalon pintamateriaalit ja kiinteästi asennetut kalusteet.

Verkkokaupastamme voit ostaa kotivakuutuksen asunto-osakeyhtiömuotoiseen paritaloon. Mikäli paritalo ei ole asunto-osakeyhtiö, voit vakuuttaa rakennuksen ja irtaimistosi ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Mietityttääkö laajennettu korjausvastuusi osakkaana? Aseta huoneiston osien enimmäiskorvauksen määrä kohdilleen ja kotivakuutuksemme kattaa poikkeuksellisesti myös asunto-osakeyhtiön yhtiöjärjestyksessä osakkaalle siirrettyjä vastuita esimerkiksi kiinteistön LVI-tekniikasta ja -putkistosta tai jopa vesikatosta.
Lapset pelaavat shakkia paritalon olohuoneessa

Kotivakuutus kattaa myös muuton kodista toiseen

Kun ilmoitat muutostasi etukäteen myös meille, voit muuttaa huoletta vanhasta kodistasi uuteen. Kotivakuutus ei koskaan siirry automaattisesti uuteen osoitteeseen, mutta se kattaa tavarasi myös muuton aikana. Korvaamme siis esimerkiksi, jos vaikkapa televisiosi muuttokuormaa kantaessa putoaa ja rikkoontuu. Muistathan kuitenkin vakuuttaa uuden asuinrakennuksesi heti - muuttoturva koskee ainoastaan vakuuttamiasi tavaroita.

Kotivakuutuksen kattavuus on hyvä tarkistaa myös silloin, jos omaisuutesi arvo muuttuu merkittävästi. Turvallista muuttoa ja onnea uuteen kotiin!

 

Paritalon pihalla olevat rakennukset, rakennelmat ja puutarha

Paritalon vakuutus kattaa parhaimmillaan kodin tavarat ja huoneiston osat. Paritalon pihalla olevat rakennelmat, rakennukset ja puutarhan voit tarvittaessa vakuuttaa erillisellä vakuutuksella.

Mikäli haluat turvata asunto-osakeyhtiö muotoisen paritalon pihalla olevan rakennelman, rakennuksen tai puutarhan vakuutuksella, voit olla yhteydessä asiantuntijoihimme puhelimitse (puh. 0303 0303, ma-pe klo 8-22 ja la klo 10-16).

Tiesitkö, että jos teet vaikka keittiöremontin, voit vakuuttaa myös kaapit, kodinkoneet ja pintamateriaalit?

Volmari Ojanen Vakuutuspäällikkö, Pohjola Vakuutus

Vastuu- ja oikeusturvavakuutukset turvanasi

Joskus voi käydä niin, että sinä tai perheenjäsenesi aiheutatte vahingossa vahinkoa muille henkilöille tai heidän omaisuudelleen. Kotivakuutukseen kuuluva vastuuvakuutus onneksi korvaa vahinkoja, joista olet lain mukaan korvausvastuussa. Vakuutus on apunasi esimerkiksi silloin, jos koirasi puree ohikulkijaa tai aiheutat pyöräillessäsi liikenneonnettomuuden. 

Oikeusturvavakuutuksesta taas voit hakea korvausta riita-, rikos- ja hakemusasioihin liittyvistä lakiavun kustannuksista. On tärkeää, että huolehdit aina, että vakuutuksesi jatkuu katkeamattomana esimerkiksi muuttaessasi tai vaihtaessasi vakuutusyhtiötä.

Tutustu kotivakuutuksen vastuu- ja oikeusturvavakuutuksiin
Koira turvattuna koiravakuutuksella miehen sylissä
MAKSUTON ETU
Koiravakuutus
Mies huoltaa moottoripyörää
Moottoripyörävakuutus

Suosittelemme, että vakuutat tavaroidesi eli irtaimiston lisäksi myös huoneiston osat. Huoneiston osilla tarkoitetaan

  • kiinteästi asennettuja kalusteita ja kiinteää sisustusta
  • kiinteitä koneita ja laitteita, sekä rakenteita ja
  • pintamateriaaleja lattiassa, seinissä ja katossa.

Taloyhtiön kiinteistövakuutus korvaa osakehuoneistolle aiheutuneet vahingot perustasoon asti. Perustasolla tarkoitetaan pääsääntöisesti sitä varustelutasoa, joka huoneistolla on ollut heti sen valmistuttua. Perustasoon luetaan mukaan myös koko taloyhtiöön tehdyt perusparannustyöt.

Jos osakas tai asukas on valmistumisvuoden jälkeen esimerkiksi remontin yhteydessä vaihtanut pintamateriaaleja parempiin tai asentanut uusia huoneiston osia, eivät ne perustasoon kuulu. Tästä syystä muutos- ja parannustyöt tulee vakuuttaa osakkaan tai asukkaan omassa kotivakuutuksessa. 

Omistaja-asiakkaan edut

Kun olet omistaja-asiakkaamme ja sinulla on vakuutuksia kolmesta eri tuoteryhmästä, saat useimmista vakuutuksista lähes 10 % alennuksen. Auton bonuksellisesta kaskovakuutuksesta alennus on lähes 18 %. 18–27-vuotias nuori saa 21 % alennuksen lähes kaikista kodin ja perheen vakuutuksista.

Muut edut

  • 40 % korotus henkivakuutuksen vakuutusmäärään
  • 200 € omavastuuetu Omakoti-vakuutukseen
  • alle 1-vuotiaan vauvan vanhemmille maksutonta henkivakuutusturvaa vuodeksi

OP-bonukset

Omistaja-asiakkaalle kertyy kodin, perheen ja ajoneuvojen vakuutusmaksujen lisäksi OP-bonuksia myös

  • lainoista
  • säästöistä ja sijoituksista
  • tileillä olevat varoista
  • OP-Visan Credit-ominaisuudella maksetuista ostoksista.

OP-bonuksia käytetään pankin palvelumaksuihin ja vakuutusmaksuihin.

Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy. Osuuspankit toimivat Pohjola Vakuutuksen asiamiehenä.