Lisätietoa rekrytointiprosessista

Usein kysyttyjä kysymyksiä OP:n rekrytoinnista

OP olemme me kaikki. Olemme vahvasti arvoin johdettu osuustoimintaan perustuva perhe, joka tarjoaa asiakkailleen palveluja arkeen ja tukea elämän suuriin käänteisiin. Kaikkea toimintaamme ohjaa ihmisläheisyys, yhdessä menestyminen ja vastuullisuus. Meille rohkeus tarkoittaa muutosvoimaa – yhdessä asiakkaidemme kanssa rakennamme uudenlaista OP:ta ja uutta Suomea.

Tuo meille koko osaamisesi ja persoonasi ja tule rakentamaan työyhteisöä, joka on meille kaikille enemmän kuin työpaikka.

OP:lla olet osa huippuosaajien joukkoa heti ensimmäisestä päivästä alkaen. Meillä jokainen ihminen on tärkeä, ja kannustamme kaikkia jakamaan näkemyksiään ja osaamistaan. Tervetuloa mukaan!

 

Miten haen OP:lle töihin?

Kaikki OP:n avoimet tehtävät löytyvät verkkosivuiltamme. Paikkoja haetaan täyttämällä hakulomake. Käsittelemme ainoastaan järjestelmän kautta tulleet hakemukset. Osa paikoistamme julkaistaan myös OP LinkedIn profiilissa.

Panosta hakemukseen

Kerro hakemuksessasi, miten osaamisesi sopii kyseiseen tehtävään ja mikä sinua innostaa. Kerro myös, miksi ura OP:lla kiinnostaa. Toivomme, että liität mukaan liitteiksi ansioluettelosi ja saatekirjeesi. Saatekirjeessä sinun on hyvä mainita, miksi juuri sinä sovellut kyseiseen tehtävään osaamisesi, taustasi, persoonasi tai muiden ominaisuuksien osalta.

Tuo koko persoonasi ja osaamisesi haastatteluun

Tavallisesti hakija käy yhdessä tai kahdessa haastattelussa, joissa on mukana sekä esimies että OP Ryhmän rekrytointikonsultti. Haastattelun tarkoituksena on kertoa sinulle enemmän hakemastasi paikasta ja siitä, millaiseen yritykseen olet hakemassa. Lisäksi keskustelemme, miten osaamisesi vastaa haettua tehtävää ja miten sopisit OP:n yrityskulttuuriin, arvoihin ja tarpeisiin – ja päinvastoin. Valmistaudu vastaamaan kysymyksiin konkreettisista saavutuksistasi ja uratavoitteistasi.

Henkilöarvioinnit

Osana rekrytointia tehdään haastattelua täydentävä henkilöarviointi, jonka avulla arvioidaan soveltuvuuttasi tehtävään. Arvioinnin tekevät OP Ryhmän rekrytointikonsultit, ja saat aina palautetta tuloksista. Kaikki arvioinnit ovat luottamuksellisia.

Rekrytointipäätös

Haastattelun ja mahdollisten arviointien jälkeen tarkistamme viimeiseen vaiheeseen edenneiden hakijoiden taustat ja suosittelijat. Tähän pyydetään suostumus haastattelussa.

Tehtävään valitulle ilmoitetaan mahdollisimman nopeasti. Ilmoitamme hakuprosessin päättymisestä kaikille hakijoille.

 

Missä OP julkaisee avoimet työpaikat?

OP:n kaikki työpaikat tulevat avoimeksi OP:n verkkosivuille, jossa pääset tutustumaan ilmoituksiin sekä jättämään hakemuksesi. Lisäksi OP:n työpaikkoja voit löytää laajasti muistakin työpaikkailmoituskanavista.

Työpaikkojamme kannattaa seurata myös sosiaalisen median kanavissa, kuten OP Ryhmän LinkedIn-profiilissa, jonka löydät nimellä OP Financial Group. Osan paikoistamme löydät myös Twitteristä käyttäen hakukentässä aihetunnusta #OPrekry.

Voinko hakea alle 18-vuotiaana?

Palkkaamme työsuhteeseen vain täysi-ikäisiä.

Voinko hakea osa-aikaiseen työsuhteeseen?

Kyllä. Julkaisemme kaikki avoimet tehtävät urasivuillamme, myös osa-aikaiset.

Voinko lähettää hakemukseni ja ansioluetteloni sähköpostilla?

Kaikki hakemukset tulee jättää suoraan rekrytointijärjestelmään. Avoimeen tehtävään kohdennettu ja rekrytointijärjestelmään jätetty hakemus tulee helpommin huomatuksi kuin sähköpostiin jätetty hakemus.

Miten täytän sähköisen hakulomakkeen?

Profiilin pääset luomaan täältä: https://op-careers.fi/

Voinko täyttää hakemuksen osittain ja tallentaa sen?

Kyllä. Tiettyyn tehtävään tallennetun hakemuksesi löydät ehdokasprofiilistasi kohdasta tallennetut hakemukset. Voit milloin tahansa täydentää tietojasi ja lisätä liitteitä (CV, saatekirje, muita liitteitä). Tiedot säilyvät profiilissasi, ja voit hakea eri tehtäviä aina päivitetyillä tiedoilla ja liitteillä.

Voinko muokata hakemusta lähetyksen jälkeen?

Voit muokata jo lähetettyä hakemusta niin kauan kuin tehtävän haku on auki. Löydät lähetetyt hakemuksesi ehdokasprofiilistasi kohdasta haetut tehtävät.

Mitä dokumentteja minun tulee liittää hakemukseen?

Toivomme, että liität hakemukseesi ansioluettelosi, jossa tuot kattavasti esille aikaisemman työ- ja koulutustaustasi sekä muut mahdolliset tärkeät tiedot. Lisäksi toivomme sinun liittävän saatekirjeen, jossa kerrot avoimemmin taustastasi, itsestäsi sekä miksi olet kiinnostunut juuri kyseisestä tehtävästä. Halutessasi voit liittää myös mahdollisia työnäytteitä tai muita dokumentteja, joista uskot olevan hyötyä tehtävän kannalta.

Voinko hyödyntää LinkedIn-profiiliani hakemisessa?

LinkedIn-profiilin esiin tuominen auttaa rekrytoijaa hahmottamaan taustaasi ja osaamistasi laajemmin. Voit hakea tehtävään myös käyttämällä LinkedIn-profiiliasi tai liittämällä hakemukseesi (esimerkiksi ansioluetteloon tai saatekirjeeseen) LinkedIn-profiilisi osoitteen.

Voinko hakea useampaa työpaikkaa samalla hakulomakkeella?

Voit hakea ehdokasprofiilillasi useita eri paikkoja, myös samanaikaisesti. Saatekirje on hyvä päivittää aina tehtäväkohtaisesti. CV ja saatekirje säilyvät hakemuksessa tehtäväkohtaisina, vaikka muokkaisit ehdokasprofiiliasi tai hakisit toista tehtävää päivitetyillä liitteillä.

Kuinka kauan OP:n rekrytointiprosessi kestää?

Rekrytointiprosessin kesto vaihtelee haettavan tehtävän mukaan. Tavoitteenamme on kuitenkin jokaisen rekrytoinnin osalta saada päätös tehtyä hyvissä ajoin, jotta jokainen hakija saa tiedon rekrytoinnin tuloksesta viivytyksettä.

Kehen voin olla yhteydessä rekrytointiin liittyvissä asioissa?

Tietyn rekrytoinnin kohdalla sinun kannattaa olla yhteydessä työpaikkailmoituksessa mainittuun yhteyshenkilöön, joka osaa kertoa parhaiten kyseisen rekrytoinnin etenemisestä.

Kauanko avoimia hakemuksia säilytetään?

Säilytämme tietojasi järjestelmässämme kaksi vuotta haun päättymisestä tai viimeisestä kirjautumisesta.

Miten haen OP:lle kesätöihin?

OP:n kesätöiden hakuaika on vuosittain noin tammi-helmikuussa. Tarkemmat tehtäväkohtaiset hakuajat ilmoitetaan haun avauduttua. Mainitse hakemuksessasi myös työtehtäviä, joista olet kiinnostunut. Kesätyöpaikat ilmoitetaan verkkosivuillamme. Lähetäthän hakemuksesi mahdollisimman ripeästi, sillä joidenkin paikkojen kohdalla aloitamme haastatteluprosessin jo ennen haun sulkeutumista.