OP-Visa Credit/Debit

Nu är det dags att börja använda OP-Visa. Med kortets bank- och kreditfunktion betalar du flexibelt och tryggt var som helst.

-

 • Visa ger flexibilitet för vardag och fest

  Betala genast, om en månad eller i rater. Med OP-Visa-kortets kreditfunktion får du i genomsnitt 35 dagar räntefri betalningstid för dina inköp.

 • Trygga köp och betalningar

  Med kortets kreditfunktion är det säkrast att betala i affärer, på nätet och utomlands. Inköpen som du har köpt på kredit är försäkrad av Inköpsskydd av kreditbolaget. Som ägarkund får du även en produktskyddsförsäkring i 180 dagar för varor du köpt med OP-Visa.

 • Ett bättre Visa-kort med samma månadsavgift

  Som en del av dagliga banktjänster för ägarkunder* får du ett OP-Visa Credit/Debit-kort med samma månadsavgift som ett OP-Visa Electron- eller OP-Visa Debit-kort.

Betalningar med OP-Visa-kortet

 • Betala med debit- eller credit-funktionen. Behändig kontaktlös betalning av inköp under 50 euro.
 • Dra nytta av betalningstiden. Då du betalar med kredit får du en räntefri betalningstid på i genomsnitt 35 dagar. Då du får fakturan väljer du om du betalar allt på en gång eller om du använder krediten, dvs. betalar krediten i rater.
 • En kreditgräns som passar dig. Kredit från 2 000 upp till 20 000 euro, efter behov och betalningsförmåga.
 • Minska antalet kort i din plånbok. Lägg till K-Plussa till ditt OP-Visa-kort.
 • Anslut ditt kort till Pivo eller Apple Pay och betala behändigt med din smartenhet, var du än är.

Skydd i vardagen

 • Produktskydd för ett halvt år. Som ägarkund får du en Produktskyddsförsäkring i 180 dagar för alla dina inköp som du betalat med OP-Visa upp till 2 000 euro.
 • Visa Secure skyddar nätbetalningar genom att bekräfta kortinnehavarens identitet. När du betalar med kortet på nätet, godkänner du betalningen genom att identifiera dig med mobilnyckeln eller dina nätbankskoder.
 • Det tryggaste alternativet är att betala med kreditfunktionen. En produkt eller tjänst som du har köpt på kredit är försäkrad av Inköpsskydd av kreditbolaget i enlighet med konsumentskyddslagen. Om något går fel vid köpet kan du ansöka om att få dina pengar tillbaka av kreditkortsbolaget. Du kan också ansöka om att få dina pengar tillbaka om researrangören eller flygbolaget går i konkurs.
 • Du kan lätt följa upp dina korttransaktioner i OP-mobilen, Pivo och tjänsten op.fi.

Pris

*Som ägarkund i andelsbanken får du de dagliga banktjänsterna alltså ett brukskonto, OP-nättjänsten och ett OP-Visa-kort för sammanlagt 3,95 euro per månad. Ägarkunderna betalar bankens serviceavgifter i första hand med OP-bonus.

För andra kunder är OP-Visa-kortets pris 2,95 euro/mån. eller priset på dagliga tjänster 7,95 euro/mån. För personer under 26 år är ett kort och dagliga banktjänster avgiftsfria.

Ansök om kort

Information om kortet

 

Vad kostar kortet?

 • Som ägarkund i andelsbanken får du de dagliga banktjänsterna alltså ett brukskonto, OP-nättjänsten och ett OP-Visa-kort för sammanlagt 3,95 euro per månad. Ägarkunderna betalar bankens serviceavgifter i första hand med OP-bonus.
 • Kortets pris utan dagliga banktjänster är 2,95 euro per månad. 
 • För personer under 26 år är ett kort och dagliga banktjänster avgiftsfria.
 • Ränta 3 månaders euribor + 8,95 %, då krediten har skuld med ränta.
 • Kontoavgiften är 3,50 euro per månad då krediten har skuld med ränta.


Med paketet med dagliga tjänster är den effektiva räntan på en kredit på 2 000 euro i bruk 14,63 % (6/21). Kalkylen har upprättats under antaganden om att månadsavgiften för kortet är 2,06 euro, kontoavgiften är 3,50 euro per månad, krediträntan samt avgifterna och provisionerna är oförändrade hela kredittiden samt att krediten betalas tillbaka i 12 lika stora poster med en månads mellanrum. Den uppskattade totalkostnaden för krediten är 2 145,70 euro.

Utan paketet med dagliga tjänster är den effektiva räntan på en kredit på 2 000 euro i bruk 15,07 % (6/21). Kalkylen har upprättats under antaganden om att månadsavgiften för kortet är 2,95 euro, kontoavgiften är 3,50 euro per månad, krediträntan samt avgifterna och provisionerna är oförändrade hela kredittiden samt att krediten betalas tillbaka i 12 lika stora poster med en månads mellanrum. Den uppskattade totalkostnaden för krediten är 2 156,15 euro.

Läs mer om dagliga banktjänster

 • Kredit från 2 000 euro upp till 20 000 euro, kreditgräns enligt ditt behov och din betalningsförmåga.
 • Du väljer om du vill betala med debit-funktionen, så att inköpen debiteras ditt bankkonto direkt eller med credit-funktionen, så att du kan utnyttja kortets betalningstid eller kredit.
 • Du får i snitt 35 dagar räntefri betalningstid.
 • Du kan välja en förfallodag för bland fyra alternativ: den 7, den 15, den 23 eller den sista dagen i månaden.
 • Du kan ansluta K-Plussa-egenskapen till kortet.
 • Du kan ta ut kontanter vid kassorna i K-mataffärer och Tokmanni-butiker.
 • Med den kontaktlösa funktionen betalar du snabbt små inköp på högst 50 euro utan att du behöver knappa in din kod.
 • Du kan lätt följa upp dina korttransaktioner i OP-mobilen, Pivo och op.fi-tjänsten.
 • Du kan samla besparingar varje gång du betalar med debit-funktionen, då du tar i bruk Sparbössan och funktionen Spara vid kortbetalning.

Om du är ägarkund, ingår ett nytt Produktskydd automatiskt i ditt OP-Visa-kort.

Produktskydd omfattar inköp med OP-Visa credit och debit

Dina inköp försäkras oberoende av om du betalar med credit- eller debit-funktionen.

Skydd mot missöden i 180 dagar (från 1.11.2021 ett år med OP-Visa Gold och OP-Visa Platinum -kort)

Skyddet gäller i ett halvt år från inköpstidpunkten för inköp i Finland, utomlands och i nätbutiker.

Avgiftsfri försäkring endast för ägarkunder

Produktskyddet ingår i Andelsbankens ägarkunders OP-Visa-kort och parallellkort.

Produktskyddet skyddar inköpen mot missöden

Ibland händer det ett och annat, telefonen faller i marken eller kaffet spills på tangentbordet. Till all tur finns försäkringen Produktskydd som skyddar inköp som betalats med OP-Visa mot missöden. Du drar nytta av den här försäkringsförmånen för ägarkunder då du använder ditt OP-Visa-kort aktivt.

Produktskyddet är en avgiftsfri försäkring för ägarkunder som har OP-Visa Credit/Debit-kombikort, OP-Visa Gold, OP-Visa Platinum eller OP-Mastercard Credit. Du får förmånen också som innehavare av parallellkort till de ovannämnda korten, när innehavaren av huvudkortet är ägarkund. Det går inte att teckna försäkringen separat.

Skydda dina inköp också utomlands och i nätbutiker

Produktskyddet skyddar inköp som betalats med OP-Visa-kortets credit och debit funktioner inte bara i Finland utan också utomlands och i nätbutiker. 

Produktskyddet kan ersätta om t.ex. dina splitternya glasögon går sönder, din nyinköpta datorplatta faller och går sönder eller telefonens skärm spricker. Självrisken är 75 euro och för ett enskilt föremål är maximiersättningen 2 000 euro.

Försäkringsförmån för ägarkunder

Genom att bli ägarkund får du, utöver Produktskyddet, bl.a. de dagliga banktjänsterna förmånligt. Du samlar värdefull OP-bonus som används för att betala serviceavgifter för banktjänster och försäkringspremier. Du kan också köpa, sälja och byta många av våra fonder utan kostnader.

Produktskyddet beviljas av OP Försäkring Ab.

Produktbeskrivningen för Produktskydd (gäller från 1.11.2021)

Försäkringsvillkoren för Produktskydd (gäller från 1.11.2021)

Läs mer om Produktskydd

Om du har betalat för en produkt eller tjänst med kreditfunktionen på ditt kort, kan du i problemsituationer ansöka om att få tillbaka dina pengar av kreditkortsbolaget. Så kan du göra till exempel om ett företag inte levererar ett inköp eller om en produkt försvinner under transporten, om en produkt har ett fel som företaget inte går med på att ansvara för eller om säljaren har gått i konkurs. 

Du får också skydd om ett flygbolag eller en researrangör går i konkurs. Du kan också ansöka om återbetalning från kreditkortsbolaget om flygbolaget eller researrangören ställer in en resa utan att ersätta den.

Inköpsskyddet är ett skydd i enlighet med konsumentskyddslagen. Om du har betalat ett inköp med kortets kreditfunktion och säljaren har begått ett avtalsbrott, kan du framställa ett krav som gäller inköpet, dvs. göra en reklamation, till kreditgivaren i stället för till säljaren. Det är fråga om avtalsbrott till exempel i de ovan nämnda situationerna.

Så här gör du en reklamation till kreditbolaget

Du kan ansöka om OP-Visa då du:

 

 • har fyllt 18 år
 • är huvudsaklig kund hos OP
 • har regelbundna löne- eller pensionsinkomster
 • har en tillräcklig betalningsförmåga och har skött dina penningaffärer klanderfritt och
 • har en fast boplats i Finland.

Om du är högskolestuderande en inhemsk högskola, kan du ansöka om OP-Visa med en kreditgräns på 2 000 euro.

Samla Plussa-pengar behändigt med ditt OP-kort. Du kan enkelt ansluta K-Plussa-funktionen till ditt kort då du ansöker om kortet.

 • Ifall ditt kort skulle försvinna eller missbrukas är det bra att ange säkerhetsgränser för OP-Visa-kortet.
 • Du kan ange dygnsvisa säkerhetsgränser för kontantuttag, kortinköp som ska auktoriseras och nätbetalningar samt andra distansköp. Gränserna anges separat för kortets credit- och debit-funktioner.
 • De nya gränserna träder i kraft så fort du har ändrat dem i OP-mobilen eller op.fi, samt i kundtjänsten under dess öppettider.
 • Vi rekommenderar att du ändrar säkerhetsgränserna enligt dina behov.

Observera att också kontot kan ha en bruksgräns som begränsar kortbetalningarna, utöver säkerhetsgränsen för kortet.

Var kan säkerhetsgränserna ändras?

Du kan lätt fastställa och ändra säkerhetsgränserna på op.fi och i OP-mobilen. Du kan också ringa telefontjänsten. Säkerhetsgränserna kan också ändras på OPs kontor.

Betala tryggt på nätet Visa Secure (tidigare Verified by Visa)

Visa Secure (tidigare Verified by Visa) är en tjänst som gör det tryggare att betala på nätet. I tjänsten identifieras både köpmannen och köparen tillförlitligt. Du känner igen de nätaffärer som anlitar tjänsten på symbolen Visa Secure.

Börja betala mobilt Apple Pay och Pivo

Anslut ditt kort till Apple Pay eller Pivo. De är betalningsappar med vilka du kan betala såväl i butiker som på nätet genom att endast använda din smartenhet. Du behöver varken ditt kort eller kortuppgifterna när du betalar.

Med Apple Pay och Pivo kan du betala kontaktlöst, alltså genom att föra din smartenhet intill betalterminalen, också då inköpen överskrider 50 euro.

Läs mer om mobilbetalning

 • I samband med ett kortinköp kan du ta ut kontanter för högst 200 euro med ditt kort.
 • Vid uttag med OP-Visas credit-funktion är kostnaderna 2 euro + 2,75 procent av uttagsbeloppet.
 • För uttag med OP-Visa Debit tas inga kostnader ut.
 • Vid kontantuttag görs en täckningsreservering, dvs. uttaget av kontanter fungerar enligt samma princip som i automater. På ditt kontoutdrag syns inköpet och kontantuttaget separat. Credit-uttag syns separat också på din Visa-faktura.

Som ägarkund i andelsbanken samlar du OP-Bonus för:

 • Pengar på konton för sparande

 • Bolån, studielån och banklån med säkerhet

 • Fonder och fondanknutna försäkringar

 • Betalda premier för till exempel hem- och fordonsförsäkring eller fortlöpande reseförsäkring

OP-bonus används för bankens serviceavgifter och premier.

 

 

Kortet beviljas av OP Detaljkunder Abp.

Se också

OP-Visa Gold

Utan månadsavgift i 6 mån. för bolånekunder

Läs mer och ansök