OP-Visa Gold

OP-Visa Gold är mycket mer än ett betalkort – det är en nyckel till bättre tjänster och en försäkring på resor. Betala tryggt med bank- eller kreditfunktionen var som helst.
KAMPANJ

OP-Visa Gold utan månadsavgift i 6 mån. för bolånekunder

Du får prisförmånen då du ansöker om kortet genom att ringar till Gold-kundtjänsten. Fyll alltså inte själv i kortansökan i tjänsten op.fi eller OP-mobilen. 

Läs mer om förmånen och ansök

Läs mera Stäng

-

 • ID-skyddet ger sinnesro

  I kortet ingår ett ID-skydd. Med hjälp av råd från experter kan du förebygga att bli offer för identitetsstöld, eller vid behov får du hjälp med att begränsa påföljderna.

 • Reseförsäkring och hyrbilsförsäkring då du ska ut och resa

  I OP-Visa Gold ingår en reseförsäkring för dig och din familj. Försäkringen gäller på resor både i Finland och utomlands. I försäkringen ingår avskaffandet av självrisken för hyrbil upp till 1 000 euro. Du slipper alltså biluthyrningsfirmornas dyra tilläggsförsäkringar.

 • Concierge-tjänsten hjälper dig att sköta löpande ärenden

  Du kan ringa och be assistenten till exempel boka hotellrum, beställa blommor eller skaffa födelsedagspresenter för din räkning.

 • Inträde till lounger med LoungeKey

  Med OP-Visa Gold kan du köpa inträde till lounger på över tusen flygplatser runtom i världen.

Ansök om kort

Betalningar med OP-Visa Gold-kortet

 • Betala med debit- eller credit-funktionen. Behändig kontaktlös betalning av inköp under 50 euro.
 • Flexibilitet i livet. Kredit från 2 000 euro upp till 20 000 euro, kreditgräns efter ditt behov och din betalningsförmåga.
 • Då du betalar med kredit får du en räntefri betalningstid på i genomsnitt 35 dagar.
 • Som ägarkund får du ett Produktskydd i 180 dagar. Varor som du betalat med OP-Visa Gold skyddas i händelse av skada eller stöld i sex månader från inköpstidpunkten upp till 2 000 euro.
 • Minska antalet kort i din plånbok. Lägg till K-Plussa till ditt OP-Visa-kort.
 • Anslut ditt kort till Pivo eller Apple Pay och betala behändigt med din smartenhet, var du än är.

Stöd och hjälp för kortanvändning 24/7

OP-Visa Gold-kortets egen kundtjänst 0100 0510 betjänar dig dygnet runt. På samma nummer når du också spärrtjänsten, försäkringstjänsterna, ID-Skyddets experter samt Concierge-tjänsten.

Pris

Som ägarkund i andelsbanken får du de dagliga banktjänsterna alltså ett brukskonto, OP-nättjänsten och ett OP-Visa-Gold-paketet (inkl. ett kort och kortets tilläggstjänster) för sammanlagt 8,00 euro per månad.

Ägarkunderna betalar bankens serviceavgifter i första hand med OP-bonus.

 

Ansök om kort

Om du vill utnyttja kampanjförmånen för bolånekunder ska du ringa OP-Visa Gold-kundtjänsten.

Läs anvisningarna

Kortets tilläggstjänster

 

Till kreditkortet OP-Visa Gold hör en reseförsäkring, som ger dig och din familj skydd i händelse av person- och egendomsskador som inträffar under en resa.

Reseförsäkring gäller under 91-åriga kortinnehavare som är privatpersoner och bosatta i Finland. Dessutom omfattar försäkringen make/sambo som bor i samma hushåll samt kortinnehavarens barn under 20 år som följer med på resan. 

Reseförsäkning gäller i utlandet då 75 % av resekostnaderna har betalats med Golds kreditfunktion. I hemlandet gäller försäkringen då av resan har betalats med Golds kreditfunktion antigen i förväg bokad inkvartering (minst 2 nätter) eller i förväg bokad transport (kollektivtrafik eller hyrbil, avstånd från hemmet/sommarboendet/arbetsplatsen minst 50 km). 

Reseförsäkringen omfattar t.ex. följande situationer:

 • Vårdkostnader som förorsakats av sjukdom eller olycksfall under resa utlandet samt hemtransport till följd av sjukdom eller olycksfall under resa.
 • 24 / 7 Skadejour under resan.
 • Stöld av och skador på resgods.
 • Avbeställning av eller avbrott i resan.
 • Avskaffandet av självrisken för hyrbil upp till 1000 euro (hyrbilen måste betalas med OP-Visa Gold kredit). Du kan t.ex. undvika biluthyrarnas dyra avgifter för minskad självrisk.

 • Ersättning av ansvarsskador som vållats andra utomlands.

Läs mer om innehållet i och omfattning av försäkringen i försäkringsvillkoren.

 

Kortreseförsäkringens försäkringstagare är OP-Kortbolaget Abp.

 

Försäkringen beviljas av Inter Partner Assistance SA.

 

Nu kan du glömma överfulla avgångshallar – i loungen får du lugn och avskildhet. Lounge Key ger tillträde till lounger på över tusen flygplatser i över 120 länder runtom i världen. Du kan också ta med ditt ressällskap till loungen.

I loungen har du förutom serverings- och restaurangtjänster tillgång till bl.a. Wi-Fi, gratis dags- och veckotidningar, möjlighet att arbeta i trivsamma och lugna utrymmen eller konferensrum, underhållning samt möjlighet att tvätta dig och vila. Du har alltid tillträde till loungerna oberoende av med vilket flygbolag eller i vilken flygklass du reser. 

Kunden måste aktivera sitt medlemskap genom att skapa ett användarkonto och registrera sina kortuppgifter på www.loungekey.com/opvisagold eller gå till appbutiken och ladda ned LoungeKey’s mobilapplikation i din telefon. Vid aktivering och bruk av medlemskap genomför LoungeKey en automatisk validering av ditt kort.

Ha med dig OP-Visa Gold-kortet på dina resor, eftersom det fungerar som din inträdesbiljett till loungerna, eller identifiera sig med sitt digitala medlemskort i LoungeKey´s mobilapplikation. Utan någon av dem kommer du inte in i loungerna. Medlemskapet i LoungeKey ingår i ditt OP-Visa Gold-kort, men det tas ut en separat avgift för inträdet till loungen. Engångsinträdet till loungen är 28 euro/person. Du kan ta med en eller flera reskamrater till en lounge. Lounge-besöken debiteras ditt kort i efterskott. 

Loungerna som hör till tjänsten hittar du enkelt på adressen

eller genom att ladda ner LoungeKey-mobilappen i appbutiken för din telefon. I tjänsten kan du också senare se dina loungebesök.

Tjänsten ID-Skydd, som ingår i kortet, hjälper att förebygga, upptäcka och begränsa identitetsstölder. Erfarna experter står till tjänst då du behöver hjälp.

Identitetsstöld innebär att en person, rentav en närstående person, får tag på dina personuppgifter och utnyttjar dem för att få ekonomisk vinning till exempel genom bedrägeri eller andra brottsliga gärningar såsom kreditansökan utan ditt tillstånd. Det här kan hända vem som helst och när som helst. Dina uppgifter kan hamna i fel händer också vid dataläckor eller om till exempel ditt pass eller körkort försvinner eller blir stulet. Det är helt möjligt att bedragaren tar kredit, öppnar telefonabonnemang, beställer varor eller ansöker om lagfart för din fastighet. Bedragaren behåller allt av värde och du står ensam med förpliktelserna och betalningskraven. Det är obehagligt och tidskrävande att bli offer för en identitetsstöld, och det kan också leda till ekonomiska förluster.

ID-Skyddets experter hjälper dig med förebyggande åtgärder och ger dig råd om hur du ska minska risken för att råka ut för bedrägeri. Om du misstänker att du råkat ut för en identitetsstöld, hjälper experterna dig att kartlägga stöldens omfattning för att kunna förebygga missbruk och ekonomiska förluster. Om du råkar ut för identitetsstöld eller ekonomiskt bedrägeri, hjälper experterna dig att reda ut situationen och begränsa följderna till exempel genom att hjälpa dig:

 • bestrida obefogade betalningskrav
 • annullera abonnemang
 • avlägsna betalningsanmärkningar som kreditkortsbolagen gjort

Om du är ägarkund, ingår ett nytt Produktskydd automatiskt i ditt OP-Visa-kort.

Produktskydd omfattar inköp med OP-Visa credit och debit

Dina inköp försäkras oberoende av om du betalar med credit- eller debit-funktionen.

Skydd mot missöden i 180 dagar

Skyddet gäller i ett halvt år från inköpstidpunkten för inköp i Finland, utomlands och i nätbutiker.

Avgiftsfri försäkring endast för ägarkunder

Produktskyddet ingår i Andelsbankens ägarkunders OP-Visa-kort och parallellkort.

Produktskyddet skyddar inköpen mot missöden

Ibland händer det ett och annat, telefonen faller i marken eller kaffet spills på tangentbordet. Till all tur finns försäkringen Produktskydd som skyddar inköp som betalats med OP-Visa mot missöden i ett halvt år. Du drar nytta av den här försäkringsförmånen för ägarkunder då du använder ditt OP-Visa-kort aktivt.

Produktskyddet är en avgiftsfri försäkring för ägarkunder som har OP-Visa Credit/Debit-kombikort, OP-Visa Gold, OP-Visa Platinum eller OP-Mastercard Credit. Du får förmånen också som innehavare av parallellkort till de ovannämnda korten, när innehavaren av huvudkortet är ägarkund. Det går inte att teckna försäkringen separat.

Skydda dina inköp också utomlands och i nätbutiker

Produktskyddet skyddar inköp som betalats med OP-Visa-kortets credit och debit funktioner inte bara i Finland utan också utomlands och i nätbutiker. Försäkringen skyddar i enlighet med villkoren inköpen i 180 dagar från den tidpunkt då kortinnehavaren har fått föremålet i sin besittning.

Produktskyddet kan ersätta om t.ex. dina splitternya glasögon går sönder, din nyinköpta datorplatta faller och går sönder eller telefonens skärm spricker. Självrisken är 75 euro och för ett enskilt föremål är maximiersättningen 2 000 euro.

Försäkringsförmån för ägarkunder

Genom att bli ägarkund får du, utöver Produktskyddet, bl.a. de dagliga banktjänsterna förmånligt. Du samlar värdefull OP-bonus som används för att betala serviceavgifter för banktjänster och försäkringspremier. Du kan också köpa, sälja och byta många av våra fonder utan kostnader.

Produktskyddet beviljas av OP Försäkring Ab.

Läs mer om Produktskydd

Global Conciergetjänsten som extra förmån med OP-Visa Gold-kortet! 

Med Conciergetjänsten kan du t.ex. beställa en blomstersändning till en bekant, även i utlandet. Concierge hjälper dig att hitta och leverera en födelsedagspresent till exempel till din partner eller ditt fadderbarn. Tjänsten sköter också stugbokningen till midsommar eller höstlovet åt dig. Med Concierge beställer du bekvämt biljetter till konserter, musikaler och sportevenemang, bord på restauranger och gör bokningar på gästlistan till restauranger och nattklubbar i de nordiska länderna. Du kan också höra dig för om lokala råd och tips av våra experter som har tillgång till omfattande nätverk och lokala samarbetspartner. 

Du kan kontakta Concierge per telefon må–fre kl. 09.00–22.00 och lördag 10.00-18.00 genom att ringa OP-Visa Gold-kundtjänsten 0100 0510, välj 5.

Tjänsten kan användas avgiftsfritt så ofta som det behövs. Eventuella köp debiteras kortet. 

 

Om ditt OP-Visa Gold-kort skadas eller försvinner, kan du få nödkontanter så att din resa tryggas. Vid sådana situationer ska du kontakta OP-Visa Gold kundtjänsten på numret 0100 0510. Tjänsten är öppen dygnet runt alla dagar.

OP-Visa Gold-telefontjänsten hjälper i frågor som gäller ditt kort. OP-Visa Gold-kortets egen telefontjänst 0100 0510 betjänar 24/7. Det finns 5 val i menyn:

 • Val 1: Kortkundstjänsten 24/7
 • Val 2: Spärrtjänsten för kort 24/7
 • Val 3: Försäkringstjänster (reseförsäkring och hyrbilsförsäkring) mån-fre 9-17 
 • Val 4: ID-Skydd mån-fre kl. 9-17 (24/7 på engelska) eller e-post: opvisagold@idturva.fi
 • Val 5: Concierge-tjänst och LoungeKey mån−fre kl. 9−22, lör 10-18, eller e-.post: opvisagold@lisaetu.fi


Om du har frågor som gäller Produktskyddet, kan du direkt kontakta Pohjola Försäkrings kundtjänst 0303 0303 (mån.−fre. kl. 8−18).

På det numret kan du också anmäla att ditt kort har försvunnit eller stulits. Om ditt kort försvunnit eller du misstänker att det missbrukats ska du genast göra en anmälan till oss.

Skadejouren vid resor hjälper dig dygnet runt om du råkar illa ut på resan +358 9 4245 6233.

 

Information om kortet

 

 • Som ägarkund i andelsbanken får du de dagliga banktjänsterna alltså ett brukskonto, OP-nättjänsten och ett OP-Visa-Gold-paketet (inkl. ett kort och kortets tilläggstjänster) för sammanlagt 8,00 euro per månad.
 • Ägarkunderna betalar bankens serviceavgifter i första hand med OP-bonus.
 • Priset för OP-Visa Gold -paketet utan dagliga tjänster är 7,75 euro per månad inklusive månadsavgiften för kortet 2,95 euro och de tilläggstjänster som ansluter sig till kortet.
 • Ränta 3 månaders euribor + 7,95 %, då krediten har skuld med ränta.
 • Kontoavgiften är 3,50 euro per månad då krediten har skuld med ränta.

Den effektiva räntan beräknad på en kredit på 2 000 euro i bruk är 15,07 % (6/21). Kalkylen har upprättats under antaganden om att månadsavgiften för kortet är 2,95 euro, kontoavgiften är 3,50 euro per månad, krediträntan samt avgifterna och provisionerna är oförändrade hela kredittiden samt att krediten betalas tillbaka i 12 lika stora poster med en månads mellanrum. Den uppskattade totalkostnaden för krediten är 2 156,15 euro.

Läs mer om dagliga banktjänster

 • Kredit från 2 000 euro upp till 20 000 euro, kreditgräns enligt ditt behov och din betalningsförmåga.
 • Du väljer om du vill betala med debit-funktionen, så att inköpen debiteras ditt bankkonto direkt eller med credit-funktionen, så att du kan utnyttja kortets betalningstid eller kredit.
 • Du får i snitt 35 dagar räntefri betalningstid.
 • Du kan välja en förfallodag för bland fyra alternativ: den 7, den 15, den 23 eller den sista dagen i månaden.
 • Du kan ansluta K-Plussa-egenskapen till kortet.
 • Du kan ta ut kontanter vid kassorna i K-mataffärer och Tokmanni-butiker.
 • Med den kontaktlösa funktionen betalar du snabbt små inköp på högst 50 euro utan att du behöver knappa in din kod.
 • Du kan lätt följa upp dina korttransaktioner i OP-mobilen, Pivo och op.fi-tjänsten.
 • Du kan samla besparingar varje gång du betalar med debit-funktionen, då du tar i bruk Sparbössan och funktionen Spara vid kortbetalning.
Du kan ansöka om OP-Visa då du:

 

 • har fyllt 18 år
 • är huvudsaklig kund hos OP
 • har regelbundna löne- eller pensionsinkomster
 • har en tillräcklig betalningsförmåga och har skött dina penningaffärer klanderfritt och
 • har en fast boplats i Finland.

Samla Plussa-pengar behändigt med ditt OP-kort. Du kan enkelt ansluta K-Plussa-funktionen till ditt kort då du ansöker om kortet.

Betala tryggt på nätet Visa Secure (tidigare Verified by Visa)

Visa Secure (tidigare Verified by Visa) är en tjänst som gör det tryggare att betala på nätet. I tjänsten identifieras både köpmannen och köparen tillförlitligt. Du känner igen de nätaffärer som anlitar tjänsten på symbolen Visa Secure.

Börja betala mobilt Apple Pay och Pivo

Anslut ditt kort till Apple Pay eller Pivo. De är betalningsappar med vilka du kan betala såväl i butiker som på nätet genom att endast använda din smartenhet. Du behöver varken ditt kort eller kortuppgifterna när du betalar.

Med Apple Pay och Pivo kan du betala kontaktlöst, alltså genom att föra din smartenhet intill betalterminalen, också då inköpen överskrider 50 euro.

Läs mer om mobilbetalning

Du kan justera säkerhetsgränserna för ditt betalkort, höja kreditgränsen och göra betalningsplanen flexiblare enkelt på nätet eller i OP-mobilen. Kom också ihåg att utnyttja kortets förmåner!

Som ägarkund samlar du OP-Bonus för:

 • Pengar på konton för sparande

 • Bolån, studielån och banklån med säkerhet

 • Fonder och fondanknutna försäkringar

 • Betalda premier för till exempel hem- och fordonsförsäkring eller fortlöpande reseförsäkring

OP-bonus används för bankens serviceavgifter och premier.

 

 

Kortet beviljas av OP Detaljkunder Abp.