OP-Visa Gold lompakossa

OP-Visa Gold

Nya OP-Visa Gold är mycket mer än ett betalkort – det är din fritidsassistent, en nyckel till bättre tjänster och en försäkring på resor.

-

 • Fritidsassistenten bokar biljetter för din räkning.

  Med hjälp av fritidsassistenten bokar du biljetter till konserter, bord på restauranger eller tillträde till nattklubbarnas gästlistor genom att ringa OP-Visa Gold-kundernas egen telefontjänst.

 • Njut av lounge-tjänsterna på flygplatserna.

  Undvik flygplatsernas dyra restauranger och njut av de bekväma loungerna. LoungeKey, som ingår i OP-Visa Gold, ger dig möjlighet att betala inträde till flygplatslounger i 120 länder.

 • Hyr bil bekymmersfritt på resor.

  Med reseförsäkringen i nya OP-Visa Gold slopas självrisken i hyrbilsförsäkringar upp till 1 000 euro. Du slipper biluthyrarnas dyra avgifter för minskad självrisk.

 • Betala och res tryggt.

  OP-Visa Gold är det tryggaste betalkortet också utomlands och då du betalar på nätet. När du betalar med kortet drar du nytta av en Produktskyddsförsäkring i 180 dagar. I nya OP-Visa Gold ingår en reseförsäkring och ett skydd mot identitetsstöld.

Ansök om kort

Pris

Som en del av banktjänstpaketet för ägarkunder är priset på OP-Visa Gold 8,00 euro i månaden. Utan paketet är priset på OP-Visa Gold 7,75 euro i månaden.

Betalning

 • Ökad flexibilitet. Kreditgräns 1 000–10 000 euro. Betala med bank- eller kreditkortsfunktionen.
 • Dra nytta av betalningstiden. Då du betalar med kredit får du i genomsnitt 35 dagar räntefri betalningstid.
 • Betala kontaktlöst. Med kontaktlös betalning betalar du bekvämt inköp under 50 euro (fr.o.m. 4/2019).

Försäkringar och trygghet

 • Trygg på resan. I kortet ingår en internationell reseförsäkring.
 • Hyr bil tryggt. I försäkringen ingår avskaffandet av självrisken för hyrbil upp till 1 000 euro.
 • Produktskydd i 180 dagar. Då du betalar med kort i Finland, på nätet eller utomlands får du en försäkring i 180 dagar för dina inköp.
 • Skydd mot identitetsstölder. ID-skyddet avlägsnar obefogade betalningar, annullerar bokningar som gjorts i ditt namn och avlägsnar betalningsanmärkningar i anslutning till identitetsstölder.

OP-Visa Gold öppnar dörrar

 • Njut av lounger. Du kan betala inträde till VIP-lounger på över tusen flygplatser i 120 länder överallt i världen tillsammans med ditt ressällskap. Inträdet kostar 28 euro per person.
 • Ett eget servicenummer. Premium-telefontjänst och biljettoch restaurangbokningar i de nordiska länderna med fritidsassistenten på numret 0100 0510.

Ansök om kort

 • Du kan ansöka om en kredit på 1 000–10 000 euro
 • Du väljer om du vill betala med debit-funktionen, så att inköpen debiteras ditt bankkonto direkt eller med credit-funktionen, så att du kan utnyttja kortets betalningstid eller kredit.
 • Du får i snitt 35 dagar räntefri betalningstid.
 • Du kan välja en förfallodag för din faktura bland fyra alternativ: den 7, den 15, den 24 eller den sista dagen i månaden.
 • Som ägarkund i andelsbanken får du bonus för alla inköp som du betalat med kortets credit-funktion. Det kan också samlas OP-bonus för den del av krediten som utnyttjas.
 • Du kan ansluta Plussa-egenskapen till kortet.
 • Du kan ta ut kontanter vid kassorna i K-mataffärer och Tokmanni-butiker.
 • Med den kontaktlösa funktionen betalar du snabbt små inköp på högst 50 euro utan att du behöver knappa in din kod.
 • Du kan lätt följa upp dina korttransaktioner i OP-mobilen, Pivo och op.fi-tjänsten.
 • Du kan samla besparingar varje gång du betalar med debit-funktionen, då du tar i bruk Sparbössan och funktionen Spara vid kortbetalning.
 • As a part of owner-customer’s banking services package, the OP-Visa Gold card costs €8.00/month.
 • Without the owner-customer’s banking services package, the price is €7.75/month. 
 • The interest rate is the 3-month Euribor + 7 percentage points if the credit has debt with interest.
 • The effective interest rate for a EUR 1,500 credit facility is 24.30% (July 2019).
 • The billing charge is EUR 3.50 if the credit has debt with interest.

Du kan justera säkerhetsgränserna för ditt betalkort, höja kreditgränsen och göra betalningsplanen flexiblare enkelt på nätet eller i OP-mobilen. Kom också ihåg att utnyttja kortets förmåner!

Nu kan du glömma överfulla avgångshallar – i VIP-loungen får du lugn och avskildhet. LoungeKey ger tillträde till VIP-lounger på över ettusen flygplatser i över 120 länder runtom i världen. Du kan också ta med ditt ressällskap till loungen. I VIP-loungen har du tillgång till både restaurangtjänster och bl.a. internet-, telefon- och faxtjänster. Du ser också flygtidtabellerna i loungens monitorer.

Då du besöker en VIP-lounge måste du visa upp ditt OP-Visa Gold-kort. Inträdet debiteras separat. Inträdet till VIP-loungen är 28 euro/person.

Loungerna som hör till tjänsten hittar du enkelt på adressen

eller genom att ladda ner LoungeKey-mobilappen i appbutiken för din telefon. I tjänsten kan du också senare se dina loungebesök.

Att bli utsatt för ett identitetsbedrägeri är obehagligt, tidskrävande och kan leda till ekonomisk förlust. Genom ditt Visa Gold har du nu tillgång till tjänsten ID-Skydd. Med personlig service och tillgänglighet dygnet runt, året om, finns erfarna handläggare på plats för att hjälpa dig när du behöver. Du kan få råd kring hur du minskar risken för att bli utsatt för id-bedrägeri, hjälp att utreda om ett bedrägeri begåtts samt begränsa konsekvenserna om du blivit utsatt.

Ett identitetsbedrägeri innebär att en obehörig person, utan samtycke från dig, använder dina personuppgifter för att begå bedrägerier eller andra kriminella handlingar. Det kan hända vem som helst och när som helst. Det är vanligt att bedragaren tar krediter, tecknar mobilabonnemang, beställer varor eller till och med kommer över lagfarten till din fastighet. Bedragaren behåller det av värde medan du står kvar med skyldigheterna och betalningskraven.

ID-Skydd hjälper dig att vidta förebyggande åtgärder samt utreda om ett bedrägeri begåtts och begränsa konsekvenserna om du blir utsatt genom att till exempel:

 • Avvisa obefogade betalningskrav
 • Annullera abonnemang
 • Avlägsna betalningsanmärkningar

Med assistenttjänst för fritiden beställer du bekvämt biljetter till konserter, musikaler och sportevenemang, bord på restauranger och gör bokningar på gästlistan till restauranger och nattklubbar i de nordiska länderna. Du kan också höra dig för om lokala råd och tips av våra experter som har tillgång till omfattande nätverk och lokala samarbetspartner. Du kan göra beställningar per telefon måndagar till lördagar kl. 10.00–18. genom att ringa OP-Visa Gold -telefontjänsten på numret 0100 0510.

Till kreditkortet OP-Visa Gold hör en reseförsäkring, som ger dig och din familj skydd i händelse av person- och egendomsskador som inträffar under en resa. Reseförsäkring gäller under 91-åriga kortinnehavare som är privatpersoner och bosatta i Finland. Dessutom omfattar försäkringen make/sambo som bor i samma hushåll samt kortinnehavarens barn under 20 år som följer med på resan.

Reseförsäkringen omfattar t.ex. följande situationer:

 • Vårdkostnader som förorsakats av sjukdom eller olycksfall under resa samt hemtransport till följd av sjukdom eller olycksfall under resa.
 • 24 / 7 Skadejour under resan.
 • Stöld av och skador på resgods.
 • Avbeställning av eller avbrott i resan.
 • Avskaffandet av självrisken för hyrbil upp till 1000 euro.
 • Ersättning av ansvarsskador som vållats andra utomlands.

Läs mer om innehållet i och omfattning av försäkringen i försäkringsvillkoren. Kortreseförsäkringens försäkringstagare är OP-Kortbolaget Abp.

Om du är ägarkund, ingår ett nytt Produktskydd automatiskt i ditt OP-Visa-kort.

Produktskydd omfattar inköp med OP-Visa credit och debit

Dina inköp försäkras oberoende av om du betalar med credit- eller debit-funktionen.

Skydd mot missöden i 180 dagar

Skyddet gäller i ett halvt år från inköpstidpunkten för inköp i Finland, utomlands och i nätbutiker.

Avgiftsfri försäkring endast för ägarkunder

Produktskyddet ingår i Andelsbankens ägarkunders OP-Visa-kort och parallellkort.

Produktskyddet skyddar inköpen mot missöden

Ibland händer det ett och annat, telefonen faller i marken eller kaffet spills på tangentbordet. Till all tur finns försäkringen Produktskydd som skyddar inköp som betalats med OP-Visa mot missöden i ett halvt år. Du drar nytta av den här försäkringsförmånen för ägarkunder då du använder ditt OP-Visa-kort aktivt.

Produktskyddet är en avgiftsfri försäkring för ägarkunder som har OP-Visa Credit/Debit-kombikort, OP-Visa Gold, OP-Visa Platinum eller OP-Mastercard Credit. Du får förmånen också som innehavare av parallellkort till de ovannämnda korten, när innehavaren av huvudkortet är ägarkund. Det går inte att teckna försäkringen separat.

Skydda dina inköp också utomlands och i nätbutiker

Produktskyddet skyddar inköp som betalats med OP-Visa-kortets credit och debit funktioner inte bara i Finland utan också utomlands och i nätbutiker. Försäkringen skyddar i enlighet med villkoren inköpen i 180 dagar från den tidpunkt då kortinnehavaren har fått föremålet i sin besittning.

Produktskyddet kan ersätta om t.ex. dina splitternya glasögon går sönder, din nyinköpta datorplatta faller och går sönder eller telefonens skärm spricker. Självrisken är 75 euro och för ett enskilt föremål är maximiersättningen 2 000 euro.

Försäkringsförmån för ägarkunder

Genom att bli ägarkund får du, utöver Produktskyddet, bl.a. de dagliga banktjänsterna förmånligt. Du samlar värdefull OP-bonus som används för att betala serviceavgifter för banktjänster och försäkringspremier. Du kan också köpa, sälja och byta många av våra fonder utan kostnader.

Produktskyddet beviljas av OP Försäkring Ab.

OP-Visa Gold-telefontjänsten hjälper i frågor som gäller ditt kort.

OP-Visa Gold-kortets egen telefontjänst
mån.–fre. kl. 8.00–22.00 och lör. 10.00–16.00

0100 0510

Reseförsäkringens larmtjänst vid resor
mån.–sön. 24h/dygnet

+358 9 4245 6233

Frågor som gäller avbeställningsskydd vid resa
(förmånen upphör 30.4.2019)
mån.–fre. kl. 8.00–22.00, lör. kl. 10.00–16.00 

0303 0303

Per e-post betjänar vi på följande adresser:

ID-skyddet

opvisagold@idturva.fi

Assistenttjänst för fritiden och LoungeKey

opvisagold@lisaetu.fi
Kortet beviljas av andelsbanken och krediten som anslutits till det av OP-Kortbolaget Abp.