Kort

Välj ett betalkort som är lämpligt för din livssituation vare sig du behöver ett pålitligt betalningsinstrument till vardags, på resor eller för betalning på nätet. Du får flexibilitet och trygghet i din ekonomi med OP:s kreditkort som erbjuder upp till 35 dagar räntefri betaltid. Om du vill ta en närmare titt på hela vårt kortutbud ska du välja kortjämförelsen i menyn nertill. Har du inte ett konto hos OP? Bli kund idag!

 

OP-Visa credit / debit

OP:s populäraste betalkort

2,95 €/mån

Ansök om kort

OP-Visa Gold

Mer än ett betalkort

7,75 €/mån
inkl. kortet 2,95 €/mån. och dess tilläggstjänster

Ansök om kort

OP-Visa Platinum

Om du vill inte oroa dig

50 €/mån
inkl. kortet 2,95 €/mån. och dess tilläggstjänster

Ansök om kort

Behöver du ett nytt kreditkort eller betalkort? Välj det lämpligaste kortet och fyll i ansökan. Du får det nya kortet inom 1–2 veckor från beställningen.

Kreditkort – för flexibel och trygg betalning

OP-Visa är ett säkert kort. Med det betalar du inköp till vardags, på resor och på nätet. Kredit från 2 000 euro ända upp till 20 000 euro. Limit enligt behov och betalningsförmåga. Läs mer och ansök

OP-Visa Gold är mer än ett kreditkort. I kortet ingår en assistenttjänst för fritiden. Kredit från 2 000 euro ända upp till 20 000 euro. Limit enligt behov och betalningsförmåga.  Läs mer och ansök

OP-Visa Platinum är kung bland korten. Kortets tilläggstjänster ger ett täckande skydd och sparar tid. Kredit från 2 000 euro ända upp till 20 000 euro. Limit enligt behov och betalningsförmåga. Läs mer och ansök

OP-Mastercard är ett smart reservkort. Det är utmärkt att ha både till vardags och på resor. Kredit 2 000–6 000 euro, limit enligt behov och betalningsförmåga. Läs mer och ansök 

Kreditkort for studerande. Om du studerar vid en högskola eller ett universitet i Finland, får du ett OP-Visa Credit/Debit-kort med en kreditgräns på 2 000 euro utan krav på studiepoäng. Läs mer och ansök

Betalkort utan kredit 

OP-Visa Debit är ett bankkort med vilket du kan betala också utomlands och på nätet. Läs mer och ansök
 
OP-Visa Electron passar bra som betalkort för unga och barn som fyllt 10 år. Med det kan du göra inköp i Finland, utomlands och på nätet. Det går inte att ansöka om kortet på nätet. Läs mer om att ansöka om ett kort för ett barn

Då du har ett OP-kreditkort och vill byta det till ett annat kreditkort ska du fylla i ansökan på nätet. 
 
Om din kortansökan avslås, ska du kontakta vår kundtjänst 0100 0500 / Välj Kort (mån.–fre. kl. 8–19).
 
Då du ansöker om ett nytt kort kan det hända att kreditgränsen för ditt gamla kort påverkar kreditgränsen för det nya kortet. När du börjat använda ditt nya kort och slutat använda det gamla kan du höja kreditgränsen för det nya kortet. 
 
 
Du får ditt nya kort inom 1–2 veckor.
 
För att avsluta ditt gamla kort, ska du skicka oss ett meddelande då du har fått ditt nya kort och konstaterat att det fungerar.
 
Du kan skicka ett meddelande då du är inloggad i tjänsten op.fi.
 
Ge följande information i ditt meddelande:
  • vilket kort du vill att ska avslutas
  • de fyra sista siffrorna på det kort som ska avslutas och
  • att du förstör ditt kort själv.
Förstör ditt gamla kort genom att omsorgsfullt klippa det i bitar så att chipet och magnetremsan förstörs.

 

Ifall ditt kort skulle försvinna eller missbrukas är det bra att ange säkerhetsgränser för betalkortet. Du kan själv enkelt och snabbt ändra de dygnsvisa säkerhetsgränserna för ditt betalkort i tjänsten op.fi eller OP-mobilen.
 
Du kan för användningen av kort ange dygnsvisa säkerhetsgränser för:
 
  • kontantuttag, dvs. hur mycket kontanter du kan ta ut med kortet i automater i Finland och utomlands eller i butikskassan.
  • auktoriserade inköp, dvs. med ett hur stort belopp du kan göra inköp till exempel i affärer och restauranger. 
  • nät- och andra distansköp, dvs. hur stora inköp du kan betala med kort till exempel på nätet eller per telefon.  
Du kan fastställa säkerhetsgränser separat både för credit- (kredit) och debit- (debitering direkt från kontot) funktionerna.
 
De nya gränserna träder i kraft genast. Du kan ändra säkerhetsgränserna så ofta du vill.
 
Om du till exempel som säkerhetsgräns för betalningar på nätet fastställer noll (0 €), kan kortet inte alls användas för nätbetalningar.
 
 
Du kan också ändra säkerhetsgränserna på andelsbankens kontor eller genom att ringa kundtjänsten.
 

På OP:s betalkort står kreditkortets nummer, dvs. credit-numret, på kortets framsida.  

Debit-numret, dvs. bankkortets nummer, och kortets säkerhetskod finns på kortets frånsida.

I op.fi och OP-mobilen kan du överföra kredit från ditt OP-Visa- eller OP-Mastercard-kreditkort till ditt konto.

Många nätbutiker använder verifieringstjänsterna Visa Secure (tidigare Verified by Visa) eller MasterCard Secure Code. Med dem betalar du tryggt på nätet. Användningen av dem motsvarar en underskrift. Tjänsterna identifierar både dig och nätbutiken, dvs. båda parterna på ett tillförlitligt sätt.

När du anlitar nätbutiker som använder verifieringstjänsterna Visa Secure eller Mastercard SecureCode betalar du tryggt på nätet. 

En gång per månad får du en specificerad faktura över de inköp som du betalt med kreditkort. Då du får fakturan kan du välja om du betalar hela fakturabeloppet på en gång eller i mindre delbetalningar.

Om du betalar hela beloppet på en gång får du i genomsnitt 35 dagar räntefri betalningstid för dina inköp.

Då du valt att få kreditkortsfakturan som e-faktura, har du tid till förfallodagen att bestämma om du betalar den avtalade månadsbetalningen, hela fakturabeloppet eller någonting däremellan. 

Du kan ändra betalningsplanen för kreditkortsfakturan genom att logga in i op.fi eller OP-mobilen.

Alla OP-Visa-betalkort har anslutits till tjänsten Visa Account Updater. Via tjänsten uppdateras uppgifterna för betalkort tryggt och automatiskt i prenumerations- och strömningstjänster.

Tjänsten underlättar vardagen och tryggar en smidig fortsättning på tjänsterna till exempel då OP-Visa-kortet årligen förnyas. 

Tjänsten Visa Account Updater används redan av många tjänsteleverantörer och användningen ökar hela tiden. 

När du på en utlandsresa gör ett inköp eller tar ut kontanter i en annan valuta än euro, beror transaktionens slutsumma på den partikurs som används vid valutaomvandlingen.

Som kurs används antingen Visa Internationals eller Mastercard Europes partikurs. Till den läggs alltid ett valutatillägg enligt OP:s tariff, dvs. 1,95 % av inköpet eller uttaget.

När du betalar med ett kort utomlands lönar det sig alltid att välja den lokala valutan i stället för euro. Då fastställs växelkursen av din bank, och du råkar inte ut för några tråkiga överraskningar i växelkursen. Om du däremot väljer att valutan ska omvandlas till euro vid betalningen, tar säljaren ut en provision för det enligt sin tariff. 

Läs mer

Du kan själv enkelt beställa en ny kod för ditt betal- eller kreditkort genom att logga in i op.fi. Logga in, välj det kort för vilket du behöver en ny kod och beställ en ny PIN-kod. Logga in i op.fi och beställ en ny PIN-kod.

Du kan avgiftsfritt ansluta Plussa-funktionen till ditt OP-Visa Credit/Debit-, Gold-, Platinum-, Debit- eller Electron-kort, behändigt i OP:s nättjänst. Logga in i op.fi och välj vid "Mina kort" det kort som du vill ansluta funktionen till. Mer information finns på sidan Anslut Plussa-funktionen till ditt kort.

Då du tar ut kontanter eller betalar inköp med ditt kort kan du välja mellan att använda pengar på ditt konto, dvs. Debit, eller kredit, dvs. Credit.

Vill du veta mer om användningen av kort, t.ex. om hur du betalar med kreditkort utomlands eller om kortets säkerhetsgränser? Läs vanliga frågor och svar.

Korten beviljas av OP-Kortbolaget Abp.