Kort och användning av kort

Har du planer på att ansöka om ett nytt betalkort eller kreditkort? Läs mer om de olika alternativen och ansök enkelt om ett nytt kort. Här finns också stöd och tips för användning av OP:s kort.

Förmåner och aktuellt

aktuellt

Utnyttja förmån för ägarkunden

Ägarkunder i andelsbanken får dagliga banktjänster utan månadsavgift till slutet av 2024. Förmånen gäller även kortet OP Gold.

OP Duo för inköp på nätet

OP Duo är ett förträffligt kreditkort med den bästa prisgarantin för dina inköp och skydd för inköp på nätet. Produktskyddet försäkrar ägarkundens inköp i 365 dagar.

Smidigare köp med kontaktlös betalning

Du kan betala kontaktlöst även då inköpen överskrider 50 euro.

Tips för kortanvändningen

Det lönar sig att ha två kort

Betala dina dagliga inköp med ditt primära kort och använd det andra kortet för betalning av nätinköp och strömningstjänster. Då ser du tydligare till vad dina pengar går åt.

Mobilbetalning

Anslut ditt kort till Apple Pay eller Google Pay. De är betalningsappar med vilka du kan betala såväl på nätet som i appar genom att endast använda din smartenhet.

Varför lönar det sig att betala med kreditkort?

Med ett kreditkort får du flexibilitet för oväntade situationer i vardagen och tilläggsskydd vid betalning. Ett inköpsskydd enligt konsumentskyddslagen hjälper i problemsituationer.

Aktivera meddelanden i OP-mobilen

Med meddelanden i OP-mobilen får du genast information om dina kortbetalningar. Du får genast veta om kortbetalningen inte lyckas eller om någon försöker missbruka ditt kort.

Det avgiftsfria Produktskyddet försäkrar dina kortinköp

Ägarkundens Produktskydd försäkrar produkterna i händelse av skada eller stöld. Försäkringen gäller när du betalar med OP:s kreditkort (credit eller debit).

Anslut K-Plussa till ditt kort

Minska antalet kort i din plånbok och anslut Plussa-funktion till ditt OP-betalkort. Du kan avgiftsfritt ansluta Plussa-funktionen till alla OP:s kort.

Exempelkalkyl för en kredit på OP:s Visa-kort: 

Den effektiva räntan på en kredit på 2 000 euro i bruk är 19,67 % (04/24). I kalkylen har inte beaktagats ägarkundens rabatter eller dylika erbjudanden. Kalkylen har upprättats under antaganden om att månadsavgiften för kortet är 2,95 euro, kontoavgiften är 3,50 euro per månad, faktureringen sker med avgiftsfri e-faktura, krediträntan samt avgifterna och provisionerna är oförändrade hela kredittiden samt att krediten betalas tillbaka i 12 lika stora poster med en månads mellanrum. Den uppskattade totalkostnaden för krediten är 2 193,14 euro.

Exempelkalkyl för en OP Duo-kreditkortskredit:

Den effektiva räntan på en kredit på 2 000 euro i bruk är 21,03 % (04/24). I kalkylen har inte beaktagats ägarkundens rabatter eller dylika erbjudanden. Kalkylen har upprättats under antaganden om att månadsavgiften för kortet är 4 euro, kontoavgiften är 3,50 euro per månad, faktureringen sker med avgiftsfri e-faktua, krediträntan samt avgifterna och provisionerna är oförändrade hela kredittiden samt att krediten betalas tillbaka i 12 lika stora poster med en månads mellanrum. Den uppskattade totalkostnaden för krediten är 2 205,74 euro. 

Exempelkalkyl för K-Plussa Mastercard -kort:

Den effektiva räntan beräknad på en kredit på 1 500 euro i bruk är 21,64 % (04/24). Kalkylen har upprättats under antaganden om att månadsavgiften för kortet är 0,00 euro, kontoavgiften är 5,00 euro per månad, krediträntan samt avgifterna och provisionerna är oförändrade hela kredittiden samt att krediten betalas tillbaka i 12 lika stora poster med en månads mellanrum. Den uppskattade totalkostnaden för krediten är 1 657,77 euro.

Korten beviljas av OP Detaljkunder Abp.