Betal- och kreditkort

Läs mer om våra bästa kort

credit/debit

op-visa

Ett säkert kort

Ett bekvämt kombikort med vilket du betalar direkt från kontot eller med kredit.

Ansök omOP-Visa Läs mer om kortet
KAMPANJ

credit/debit

op-visa gold

Mer förmåner

Skydd för inköpen. Mångsidiga förmåner för resande när det åter är läge för resor.

Ansök om OP-Visa Gold Läs mer om kortet

credit/debit

op-visa platinum

De bästa tilläggstjänsterna

Spara tid och möda med OP:s bästa betalkort. Omfattande förmåner till vardag och fest.

Ansök om OP-Visa Platinum Läs mer om kortet

OP-Visa Gold i 6 mån. utan månadsavgift för bolånekunder

Du får ett OP-Visa Gold med behändiga tilläggsförmåner utan månadsavgift i sex månader om du har ett bolån hos OP. Du får prisförmånen då du ansöker om kortet genom att ringar till Gold-kundtjänsten.

Följ upp korttransaktionerna var som helst

Du kan enkelt följa upp dina kort- och kontotransaktioner i OP-mobilen, tjänsten op.fi eller Pivo, var du än befinner dig.

 

Med kreditkort betalar du tryggt och smidigt

 

I ägarkundernas kort med kredit ingår alltid en Produktskyddsförsäkring. Den försäkrar dina inköp.

Läs mer om Produktskyddet

 

Med ett kreditkort får du cirka 35 dagar räntefri betaltid. Du bestämmer om du betalar hela krediten på en gång eller bara en del av den.

Läs mer om fördelarna med kreditkort

 

Två kort för en smidig vardag

Om ditt kort försvinner, blir stulet eller inte fungerar, tryggar du en smidig vardag med det andra kortet. Det andra kortet ger flexibilitet i ekonomin och tryggar dina inköp. Välj den kortkombination som passar dig bäst. Vi rekommenderar OP-Mastercard som andra kort.

Anslut K-Plussa till ditt kort

Samla Plussa-pengar behändigt med ditt OP-kort! Du kan avgiftsfritt ansluta K-Plussa till ditt betal- eller kreditkort.

Betala behändigt med din smartenhet

Börja betala mobilt med Pivo eller Apple Pay. Mobilbetalning är ett enkelt och säkert sätt att betala såväl i butiker som på nätet. När du betalar använder du endast din smartenhet. Med Pivo och Apple Pay kan du betala kontaktlöst också då inköpen överskrider 50 euro.

Information om kortet

 

Behöver du ett nytt kreditkort eller betalkort? Välj det lämpligaste kortet och fyll i ansökan. Du får det nya kortet inom 1–2 veckor från beställningen.

Kreditkort – för flexibel och trygg betalning

OP-Visa är ett säkert kort. Med det betalar du inköp till vardags, på resor och på nätet. Kredit från 2 000 euro ända upp till 20 000 euro. Limit enligt behov och betalningsförmåga. Läs mer och ansök

OP-Visa Gold är mer än ett kreditkort. Ett bank- och kreditkort i ett och samma kort. I kortet ingår bland annat en reseförsäkring och tilläggsskydd för dina inköp. Kredit enligt behov och betalningsförmåga från 2 000 euro upp till 20 000 euro. Läs mer och ansök

OP-Visa Platinum är kung bland korten. Kortets tilläggstjänster ger ett täckande skydd och sparar tid. Kredit från 2 000 euro ända upp till 20 000 euro. Limit enligt behov och betalningsförmåga. Läs mer och ansök

OP-Mastercard är ett smart reservkort. Det är utmärkt att ha både till vardags och på resor. Kredit 2 000–20 000 euro, limit enligt behov och betalningsförmåga. Läs mer och ansök 

Kreditkort for studerande. Om du studerar vid en högskola eller ett universitet, får du ett OP-Visa Credit/Debit-kort med en kreditgräns på 2 000 euro utan krav på studiepoäng. Läs mer och ansök

Betalkort utan kredit 

OP-Visa Debit är ett bankkort med vilket du kan betala också utomlands och på nätet. Läs mer och ansök

OP-Visa Basic lämpar sig som första bankkort för barn som fyllt 7 år och ungdomar. Med det kan man göra inköp i Finland, utomlands och på nätet. Det går inte att ansöka om kortet på nätet. Läs mer om att ansöka om kort för ett barn

Då du har ett OP-kreditkort och vill byta det till ett annat kreditkort ska du fylla i ansökan på nätet. 

Om din kortansökan avslås, ska du kontakta vår kundtjänst 0100 0500 / Välj Kort (mån.–fre. kl. 8–19).

Då du ansöker om ett nytt kort kan det hända att kreditgränsen för ditt gamla kort påverkar kreditgränsen för det nya kortet. När du börjat använda ditt nya kort och slutat använda det gamla kan du höja kreditgränsen för det nya kortet.

Du får ditt nya kort inom 1–2 veckor.

Hur avslutar jag ett onödigt kort?

Du kan avsluta ett OP-Visa Electron-kort direkt i OP-mobilen eller tjänsten op.fi genom att logga in med OP:s nättjänstkoder och välja Mina kort - OP-Visa Electron - Avsluta kortet.

Du kan lämna en begäran om avslutning av vilket som helst av dina OP-kort i OP-mobilen eller tjänsten op.fi via chatten då du är inloggad. I tjänsten op.fi kan du via chatten avsluta ett kort också då du har identifierat dig med en annan banks koder. Chatten betjänar vardagar kl. 8−22.

Uppge i chatten de fyra sista siffrorna på det kort som ska avslutas. Klipp kortet som ska avslutas i bitar så att chippet och magnetremsan förstörs. Det eventuella plussaldot på kreditkontot för ett kort med kredit (extrainsättning) ska användas med kortet eller överföras från krediten till ditt konto innan kortet avslutas. För överföringen tas det ut en debitering i enlighet med tariffen.

Gör omgående en reklamation, det vill säga en begäran om rättelse, om:

  • du på ditt kontoutdrag eller din kreditkortsfaktura upptäcker korttransaktioner som du inte känner igen
  • säljaraffären har gått i konkurs.
Läs anvisningarna för kortreklamation
Du kan ansöka om OP:s kreditkort när: 
 
  • du är minst 18 år 
  • du är kund huvudsakligen hos OP  
  • du har regelbundna löne- eller pensionsinkomster 
  • du har en tillräcklig betalningsförmåga och har skött dina penningaffärer klanderfritt 
  • du har en fast boplats i Finland. 
Ja, om du har OP:s nättjänstkoder ansöker du lätt om OP:s betal- eller kreditkort på nätet. Välj det kort som passar dig bäst och fyll i ansökan. Du får kortet inom 1–2 veckor.

På OP:s betalkort står kreditkortets nummer, dvs. credit-numret, på kortets framsida.  

Debit-numret, dvs. bankkortets nummer, och kortets säkerhetskod finns på kortets frånsida.

Du får i genomsnitt 35 dagar räntefri betaltid med alla kreditkort från OP.

Du får en faktura på dina credit-betalningar en gång per månad och kan välja om du betalar hela beloppet på en gång eller i delar. Om du betalar hela fakturan på en gång uppstår inga kostnader för den. 

Med kreditkort kan du betala till exempel större inköp eller överraskande utgifter i lämpliga poster. 

Du kan höja kreditgränsen för ditt kort avgiftsfritt i OP-mobilen eller i op.fi. Du kan ansöka om en kreditgräns på 2 000–20 000 euro för Visa-kort med kredit efter ditt behov och din betalningsförmåga.  Till OP-Mastercard kan du ansöka om en kreditgräns på 2 000–6 000 euro. 

Ansök om höjning av kreditgränsen på op.fi

En gång per månad får du en specificerad faktura över de inköp som du betalt med kreditkort. Då du får fakturan kan du välja om du betalar hela fakturabeloppet på en gång eller i mindre delbetalningar.

Om du betalar hela beloppet på en gång får du i genomsnitt 35 dagar räntefri betalningstid för dina inköp.

Då du valt att få kreditkortsfakturan som e-faktura, har du tid till förfallodagen att bestämma om du betalar den avtalade månadsbetalningen, hela fakturabeloppet eller någonting däremellan. 

Du kan ändra betalningsplanen för kreditkortsfakturan genom att logga in i op.fi eller OP-mobilen.

När du på en utlandsresa gör ett inköp eller tar ut kontanter i en annan valuta än euro, beror transaktionens slutsumma på den partikurs som används vid valutaomvandlingen.

Som kurs används antingen Visa Internationals eller Mastercard Europes partikurs. Till den läggs alltid ett valutatillägg enligt OP:s tariff, dvs. 1,95 % av inköpet eller uttaget.

När du betalar med ett kort utomlands lönar det sig alltid att välja den lokala valutan i stället för euro. Då fastställs växelkursen av din bank, och du råkar inte ut för några tråkiga överraskningar i växelkursen. Om du däremot väljer att valutan ska omvandlas till euro vid betalningen, tar säljaren ut en provision för det enligt sin tariff. 

Läs mer

OP-Visa-kortens (OP-Visa Credit/Debit, OP-Visa Gold och OP-Visa Platinum) ränta är 3 månaders euribor + 8,95 %, då krediten har skuld med ränta. Kontoavgiften är 3,50 euro per månad då krediten har skuld med ränta.

Med paketet med dagliga tjänster är den effektiva räntan på en kredit på 2 000 euro i bruk 14,63 % (6/21). Kalkylen har upprättats under antaganden om att månadsavgiften för kortet är 2,06 euro, kontoavgiften är 3,50 euro per månad, krediträntan samt avgifterna och provisionerna är oförändrade hela kredittiden samt att krediten betalas tillbaka i 12 lika stora poster med en månads mellanrum. Den uppskattade totalkostnaden för krediten är 2 145,70 euro.

Utan paketet med dagliga tjänster är den effektiva räntan på en kredit på 2 000 euro i bruk 15,07 % (6/21). Kalkylen har upprättats under antaganden om att månadsavgiften för kortet är 2,95 euro, kontoavgiften är 3,50 euro per månad, krediträntan samt avgifterna och provisionerna är oförändrade hela kredittiden samt att krediten betalas tillbaka i 12 lika stora poster med en månads mellanrum. Den uppskattade totalkostnaden för krediten är 2 156,15 euro.

Läs konsumentkreditinformationen (pdf)

Servicetariff

Läs mer om dagliga banktjänster

Vill du veta mer om användningen av kort, t.ex. om hur du betalar med kreditkort utomlands eller om kortets säkerhetsgränser? Läs vanliga frågor och svar.

Korten beviljas av OP Detaljkunder Abp.