op gold kortti

OP Gold

OP Gold on enemmän kuin pankki- ja luottokortti. Se antaa lisäturvaa arkeen ja etuja matkustamiseen.
AJANKOHTAISTA

Hyödynnä omistaja-asiakkaan etu

Osuuspankin omistaja-asiakkaana saat päivittäiset pankkipalvelut ilman kuukausimaksuja vuoden 2024 loppuun. Etu koskee myös OP Gold –korttia. Omistaja-asiakkaan normaalihinta kortille on 8 €/kk ja muille asiakkaille 13,25 €/kk. 
Lue lisää Sulje

testi pakollinen otsikko 1

 

Kattava matkavakuutus sinulle ja perheellesi

OP Goldin matkavakuutus vakuuttaa sinut ja perheesi matkoille. Matkavakuutus riittää hyvin vakuutukseksi reissuun, niin kerran vuodessa kuin paljon matkustavallekin.

Vakuutus tapahtumalipuille ilman omavastuuta

Lipputurva korvaa teatteri-, konsertti- tai tapahtumaliput, jos et pääsekään osallistumaan tapahtumaan sairastumisen tai muun vakavan syyn vuoksi.

Kaksi maksutonta käyntiä lentokenttäloungeihin

OP Gold avaa pääsyn lentokenttien lounge-tiloihin yli 600 lentoasemalla 120 maassa ympäri maailman. Helsinki-Vantaan lentoasemalla voit hyödyntää maksuttoman käynnin Aspire Loungeissa ja Plaza Premium Loungessa.

Tuoteturva vakuuttaa ostoksesi 365 päivää

Omistaja-asiakkaan OP Gold -korttiin kuuluva Tuoteturva vakuuttaa ostokset hajoamisen tai varkauden varalta. Et siis tarvitse erillistä vakuutusta esimerkiksi uudelle puhelimellesi. Vakuutus on voimassa 365 päivää.

OP Goldissa on myös

 • Vuokra-autovakuutus, joka korvaa omavastuun vahingon sattuessa. Lue lisää Vuokra-autovakuutuksesta

 • Hätäkäteispalvelu, josta saat käteistä, jos korttisi katoaa tai varastetaan matkalla. Lue lisää Hätäkäteisestä

 • Kuluttajansuojalain mukainen ostoturva, joka antaa turvaa credit-ostoille ongelmatilanteissa. Lue lisää ostoturvasta

 • Mahdollisuus yhdistää kortti Apple Pay-, Google Pay™-, Samsung Pay- tai Garmin Pay -palveluun.

-

-

Matkavakuutus turvaa sinut, perheesi ja matkatavarat

 • Korvaa matkan peruuntumiskuluja, myös karanteenin estäessä matkan.
 • Korvaa matkatavaroiden myöhästymisen, vahingoittumisen tai varastamisen.
 • Korvaa tapaturman tai sairauden hoitokuluja ulkomailla, myös laajasti erilaisten urheilulajien ja aktiviteettien osalta.
 • Vakuutus on voimassa, kun riittävä osa matkasta on maksettu Goldin credit-ominaisuudella.

1. Sairauksien ja tapaturmien osalta vakuutus korvaa kuluja:

 • matkasairauden tai matkatapaturman aiheuttamia hoitokuluja ulkomaan matkan aikana. Enimmäiskorvaus on 20 miljoonaa euroa, toteutuneiden kustannusten mukaisesti. Saat riittävän turvan, oli kyseessä sitten lääkitystä vaativa kuume, vatsavaiva tai onnettomuudesta johtuva leikkausoperaatio.
 • hoitokuluja onnettomuustilanteessa myös erilaisten aktiviteettien ja urheilulajien osalta. Vakuutuksen kattamia urheilulajeja ovat esimerkiksi leijalautailu, kalastus, maantiepyöräily, vesihiihto, laskettelu, golf ja sukellus. Listan kaikista lajeista ja tarkemmat tiedot löydät vakuutuksen ehdoista.
 • matkasairaudesta tai matkatapaturmasta johtuvan kotiinkuljetuksen kotimaassa ja ulkomailla, tarvittaessa vaikka helikopterilla tai lentokoneella.

2. Matkan peruuntumisen osalta vakuutus korvaa kuluja:

 • mikäli kortinhaltija tai kortinhaltijan lähiomainen sairastuu ennen matkaa.
 • jos vakuutetut asetetaan tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin ennen matkan alkua.

3. Matkalla mukana olevien tavaroiden osalta vakuutus korvaa kuluja:

 • jos matkatavarat myöhästyvät, vahingoittuvat tahattomasti, tai ne varastetaan.
 • jos hotellin turvalokeroon kohdistuu varkaus.

4. Myöhästymiskorvausten osalta vakuutus korvaa kuluja:

 • jos joudut odottamaan matkatavaroitasi esimerkiksi lennon myöhästymisen takia.
 • jos lentosi tai jatkolentosi myöhästyy, tai jos myöhästyt itse lennolta.

Lisäksi vakuutus korvaa ulkomailla:

 • mikäli sinulta varastetaan rahaa, esimerkiksi pankkiautomaatilla rahannoston yhteydessä.
 • oikeudenkäynti- ja vastuuvahinkokuluja muille aiheutettuihin vahinkoihin.

OP Goldin matkavakuutus on voimassa, kun riittävä osa matkasta on maksettu kortin credit-ominaisuudella. 

Matkavakuutus kattaa Suomessa asuvan alle 91-vuotiaan henkilön enintään 45 vuorokautta kestävät vapaa-ajan koti- ja ulkomaan matkat. Jos matka kestää pidempään kuin 45 vuorokautta alkuperäisen suunnitelman mukaan, matkavakuutus ei ole voimassa. Matkan tulee alkaa Suomesta ja päättyä Suomeen.  

Matkavaraukset kannattaa aina maksaa kortin credit-ominaisuudella, jotta kortin matkavakuutus on voimassa ja saat luottoyhtiön ostoturvan esimerkiksi matkatoimiston konkurssin varalle.  

1. Ulkomaan matkat

Matkavakuutus on voimassa ulkomaan matkoilla, kun 50 % matkan kustannuksista eli kuljetus ja majoitus on maksettu OP Gold -kortin credit-ominaisuudella.

 • Esimerkiksi, jos lennot maksavat 500 € ja hotelli 300 €, näistä kustannuksista 400 € pitää olla maksettu Goldin credit-ominaisuudella.

Jos asut Suomessa ja sinulla on oma loma-asunto ulkomailla, jonne lähdet lomalle, riittää että lennot on maksettu Goldin credit-ominaisuudella.

2. Kotimaan matkat

Kotimaan matkoilla vakuutus on voimassa, kun Goldin credit-ominaisuudella on maksettu joko:

 • etukäteen varattu majoitus (vähintään 2 yötä), tai
 • etukäteen varattu kuljetus, joka on esimerkiksi lento-, bussi- tai junamatka, tai vuokra-auto (etäisyys kodista, kesäasunnosta tai työpaikasta vähintään 50 km).

Esimerkiksi, jos asut Helsingissä ja lähdet lomalle vuokramökkiin Lappiin, on vakuutus voimassa, kun maksat esimerkiksi vuokra-auton vuokran tai mökin vuokran Goldin credit-ominaisuudella.

Kyllä. Vakuutus kattaa kortinhaltijan kanssa samassa taloudessa asuvan puolison tai avopuolison sekä heidän alle 25-vuotiaat matkalla mukana matkustavat lapset, kun matkan kuluista riittävä osa on maksettu Goldin credit-ominaisuudella.

Soita Matkahätäpalveluun +358 9 4245 6233. Saat apua ja ohjeita vuorokauden ympäri.

Tee korvaushakemus vakuutuksen myöntäjälle vakuutusyhtiö AXA:lle.

Tämä ei ole täydellinen tuotekuvaus eikä korvaa vakuutusehtoja, joista käy ilmi mm. vakuutusosioiden tarkat määritelmät. Saat lisätietoja vakuutuksen sisällöstä ja kattavuudesta vakuutusehdoista.

Matkavakuutustodistuksen löydät täältä: Matkavakuutustodistus

Korttimatkavakuutuksen vakuutuksenottajana on OP Vähittäisasiakkaat Oyj. Matkavakuutuksen myöntää vakuutusyhtiö Inter Partner Assistance SA / AXA.

Lipputurva vakuuttaa tapahtumaliput ilman omavastuuta

 • Korvaa teatteri-, konsertti- ja tapahtumaliput, jos sairastut tai et muusta vakavasta syystä pääse osallistumaan tapahtumaan.
 • Vakuutus on voimassa automaattisesti, kun ostat liput Goldin credit-ominaisuudella.
 • Lipputurva vakuuttaa myös perheenjäsenille tai kavereille ostamasi liput.
Goldin Lipputurvan ansiosta sinun ei tarvitse ostaa tapahtumalipuille erillistä peruutusturvaa sairastumisen varalle. Goldin Lipputurvassa ei ole omavastuuta ja enimmäiskorvaus lipuista on 1 000 euroa. Siksi koko seurueen liput on järkevää maksaa Goldin credit-ominaisuudella.

Joskus sairastuminen yllättää juuri silloin, kun kiva tapahtuma on nurkan takana. Lipputurva korvaa esimerkiksi jalkapallo-otteluun ostamasi liput, jos sairastut etkä pääsekään katsomaan ottelua, ja sinulla on lääkärintodistus ennen tapahtuman alkua.

Voit hakea korvausta Lipputurvasta, jos et voi käyttää tapahtumalippuja seuraavista syistä:

 • sairastut tai loukkaannut vakavasti, ja sinulla on lääkärintodistus.
 • kulkuneuvosi varastetaan tai joudut sillä onnettomuuteen 48 tunnin sisällä ennen tapahtumaa.
 • kotiisi murtaudutaan tai se kärsii tulva- tai palovaurioista, jotka edellyttävät sinua pysymään kotona.
 • muutat uuden työpaikan vuoksi yli 100 km päähän tapahtumapaikasta.
 • omassa tai lähisukulaisen kuolintapauksessa.

Lipputurva korvaa myös ulkomailla järjestettävien tapahtumien liput.

 • Lipputurva on voimassa, kun ostat liput OP Gold -kortin credit-ominaisuudella. Lipputurva kattaa liput, jotka ostat Goldilla aikaisintaan 365 päivää ennen tapahtumaa.
 • Lipputurva korvaa esteen sattuessa sinun ja mahdollisten muiden henkilöiden liput (enintään 4 aikuista ja 2 lasta), jotka on maksettu Goldilla.
 • Lipputurva ei ole voimassa, jos järjestäjät peruvat tapahtuman.
 • Lipputurva ei kata kausikortteja.

Jos sairastuminen tai muu vakava syy estää sinua tai henkilöä, jonka lipun olet ostanut Goldilla, osallistumasta tapahtumaan, voit hakea korvausta käyttämättä jäävästä lipusta. Korvauksen hakeminen onnistuu verkossa.

Korvauksen hakemiseen tarvitset lääkärintodistuksen, jossa vahvistetaan, että sairaus tai ruumiinvamma oli vakava ja esti tapahtumaan osallistumisen, tai todistuksen varkaudesta, rikkoutumisesta tai onnettomuudesta.

Lipputurvan myöntää Inter Partner Assistance SA / AXA.

Loungessa aloitat matkasi mukavammin

 • Loungessa voit aloittaa matkan rentoutuen tai levätä ennen jatkolentoa.
 • LoungeKey-jäsenyydellä saat kaksi maksutonta käyntiä lentokenttäloungeen vuosittain. Voit myös antaa toisen maksuttomista käynneistä matkakumppanillesi. 
 • Helsinki-Vantaan lentoasemalla voit hyödyntää maksuttoman käynnin Aspire Loungeissa ja Plaza Premium Loungessa. Huomioithan, että etu ei koske Finnair Loungeja.
 • Aspire Lounget sijaitsevat Schengen-alueella porttien 13 ja 27 läheisyydessä ja Plaza Premium Lounge non-Schengen alueella lähellä porttia 40.

Nyt voit unohtaa lentokenttien ruuhkaiset ja täpötäydet lähtöaulat – loungessa saat omaa rauhaa ja yksityisyyttä. Voit aloittaa lomasi loungen palvelujen ja tarjoilujen parissa tai rentoutua rauhassa ennen jatkolentoa. LoungeKey avaa pääsyn lentoasemien lounge-tiloihin yli 600 lentokentällä 120 maassa ympäri maailman.

LoungeKey -jäsenyys sekä kaksi maksutonta lounge-käyntiä vuosittain (1.1.-31.12.) sisältyvät OP Gold -korttiisi. Voit käyttää maksuttomat käynnit itse tai viedä myös yhden matkakumppanisi maksutta mukanasi loungeen ensimmäisellä käyntikerralla. Huomioithan, että jos sinä ja matkakumppanisi käytätte maksuttomat lounge-käynnit, niin maksuttomat käynnit (2 kpl) on kyseisen vuoden osalta käytetty ja seuraava lounge-käynti kyseisen vuoden osalta on maksullinen myös sinun osaltasi.

Maksuttomien vierailujen jälkeen voit yhä hyödyntää LoungeKey-jäsenyyttäsi. Maksuttomien käyntien jälkeen lisäkäynneistä veloitetaan 30 €/henkilö. Voit ottaa yhden tai useampia vieraita kanssasi loungeen, ja mahdolliset maksut veloitetaan OP Gold -korttisi credit-ominaisuudelta.

Voit käyttää loungeja riippumatta siitä, millä lentoyhtiöllä tai missä lentoluokassa matkustat. Huomioithan, että ruuhkaisina aikoina lounge-palvelujen tarjoajat voivat rajoittaa sisäänpääsyä. Lisätietoja loungeista löydät LoungeKey-palvelusta.

Loungessa on aina tarjolla virvokkeita, kuumia ja kylmiä juomia sekä pientä purtavaa ja kellonajasta riippuen joko aamiaista, lounasta tai päivällistä. Lisäksi voit mm. käyttää Wi-Fiä, lukea sanoma- ja aikakausilehtiä tai työskennellä viihtyisissä ja rauhallisissa tiloissa.

Useissa loungeissa on myös mahdollisuus käydä suihkussa ja levätä. Tarkemmat lounge-kohtaiset tiedot ja palvelut löydät helpoiten LoungeKey-sovelluksesta ja Plaza Premium Lounge -palvelujen omilta sivuilta.

Jos olet jo rekisteröitynyt palveluun, toimi näin:

Ennen matkalle lähtöä kirjaudu LoungeKey-palveluun ja tarkista että aikaisemmin täyttämäsi korttitietosi ovat ajan tasalla. Samalla voit tarkistaa, mitkä lounget ovat käytettävissäsi niillä lentokentillä, joilta matkustat. Huomioi myös, että fyysinen OP Gold -kortti tulee olla mukana loungessa.​

Jos et ole vielä rekisteröitynyt palveluun, toimi näin:

Ennen ensimmäistä lounge-käyntiä aktivoi jäsenyytesi luomalla LoungeKey-käyttäjätili ja rekisteröi credit-ominaisuuden korttinumerosi palveluun joko LoungeKey-mobiilisovelluksessa tai osoitteessa loungekey.com/opgold.

Rekisteröinnin aikana tarvitset OP Gold -korttiasi sekä OP:n Mobiiliavainta tai avainlukulistaa. Rekisteröinti tapahtuu englanniksi.

Valitse tapa, jolla haluat rekisteröityä

Rekisteröidy LoungeKey-mobiilisovelluksella

 1. Lataa LoungeKey-mobiilisovellus puhelimesi sovelluskaupasta. Löydät sen Applen App Storesta sekä Google Play -kaupasta.
 2. Valitse LoungeKey-sovelluksessa ”Don’t have an account?”.
 3. Luo käyttäjätili ja täytä pyydetyt henkilö- sekä korttitiedot.

Rekisteröidy osoitteessa www.loungekey.com/opgold

 1. Verkkosivulla voit rekisteröityä joko tietokoneesi tai puhelimesi selaimella.
 2. Valitse ”Create your account”.
 3. Luo käyttäjätili ja täytä pyydetyt henkilö- sekä korttitiedot. ​

LoungeKey on parantanut rekisteröinnin turvallisuutta, minkä vuoksi vahvistaminen tapahtuu verkko-ostosten vahvistamisen tavoin OP Tunnuksella ja Mobiiliavaimella tai avainlukulistalla. Tässä yhteydessä tehdään 1 euron katevaraus, jota ei veloiteta. Varmista siis, että kortillasi on sallittuina maksut verkossa ja sovelluksissa.

Mitä tulee ottaa huomioon lounge-käynnillä?

 • Pidä fyysistä OP Gold -korttia mukanasi, kun olet lähdössä matkalle.
 • Huomioi, että jos olet rekisteröitynyt palveluun mobiilisovelluksen kautta, pelkästään sovelluksen digitaalinen QR-koodi ei välttämättä riitä loungeen pääsemiseen. Myöskään kortin digitaalinen versio Apple Walletissa tai Google Walletissa ei käy tähän tarkoitukseen.
 • Kun saavut loungeen, kerro henkilökunnalle, että korttisi kuuluu LoungeKey-ohjelmaan. Näin varmistat, että saat käytettyä ilmaiset käynnit.
 • Vastaanottovirkailija tarkistaa boarding passin eli tarkistuskorttisi ja OP Gold -korttisi voimassaolon. Jos sinulla ei ole jäljellä ilmaisia lounge-käyntejä, käynti veloitetaan kortiltasi. Tässä yhteydessä sinulta saatetaan pyytää lisävahvistusta, jonka voit tehdä Mobiiliavaimella tai avainlukulistan avainluvulla. Varmista siis, että kortillasi on sallittuina maksut verkossa ja sovelluksissa.

LoungeKey-palvelun tarjoaa Visa.

Omistaja-asiakkaan korttiin kuuluva Tuoteturva vakuuttaa ostokset

 • Omistaja-asiakkaana saat meiltä rahasi takaisin, jos kortilla ostamasi tuote rikkoutuu tai varastetaan vuoden aikana.
 • Et tarvitse erillistä vakuutusta esimerkiksi uudelle puhelimellesi.
 • Omavastuu on vain 75 euroa, eli perinteistä kotivakuutuksen omavastuuta pienempi.

Aina välillä sattuu ja tapahtuu, puhelin lipsahtaa kädestä, kahvit kaatuvat läppärille tai upouudet silmälasit särkyvät.

Tuoteturva korvaa Goldilla tehdyt ostokset hajoamisen tai rikkoutumisen varalta. Et siis tarvitse erillistä vakuutusta esimerkiksi uudelle puhelimellesi.

Vakuutus kattaa OP Goldin credit- ja debit-korttiostokset eli ostoksesi on vakuutettu aina, kun maksat OP Goldilla.

Vakuutus suojaa ostokset 365 päivän eli vuoden ajan siitä hetkestä, kun kortin omistaja on saanut tuotteen.

Tuoteturva vakuuttaa ostokset maksoit sitten verkossa, kivijalassa tai vaikka Apple Payllä.

Onko vakuutuksessa omavastuuta tai enimmäissummaa korvauksen määrälle?

Vahingon sattuessa on vakuutuksen omavastuu 75 euroa. Yksittäisestä esineestä korvataan enintään 2 000 euroa.

Kun vahinko sattuu, voit tehdä vahinkoilmoituksen OP-mobiilissa tai op.fi-palvelussa.

Vuokra-autovakuutus korvaa omavastuun vahingon sattuessa

 • Vahingon sattuessa vuokra-autovakuutus korvaa kustannuksia 2 000 euroon asti kotimaassa ja ulkomailla.
 • Vakuutus on voimassa myös, jos autoa ajaa kortinhaltijan puoliso tai alle 25-vuotiaat lapset.

Jos esimerkiksi toinen auto naarmuttaa parkkipaikalla, joku kolaroi vuokra-autoasi tai kivi hajottaa tuulilasin, vuokra-autovakuutuksen avulla saat korvauksen 2 000 euroon asti vahinkojen kustannuksista, joista autovuokraamo sinua veloittaa. 

Kortinhaltijan lisäksi vuokra-autoa voi kuljettaa myös puoliso, avopuoliso tai alle 25-vuotiaat lapset, kun kortinhaltija on nimetty ensimmäiseksi kuljettajaksi.

Vuokra-autovakuutus vakuuttaa henkilöautot, farmariautot ja pakettiautot, joissa voi kuljettaa enintään yhdeksää ihmistä ja joita voi käyttää yleisillä teillä ja joiden vähittäismyyntihinta on alle 60 000 euroa. Vakuutusturva on voimassa enintään 30 päivää. Vuokra-autovakuutus ei korvaa sijais- tai leasingauton omavastuuta.

Vuokra-autovakuutus on voimassa, kun muiden matkakustannusten lisäksi vuokra-auton vuokra on maksettu OP Goldin credit-ominaisuudella. Matkasta pitää olla maksettu ulkomailla 50 % kokonaiskustannuksista ja kotimaassa, joko etukäteen varattu väh. 2 yön majoitus tai kuljetus.

Gold-kortinhaltija tulee olla nimetty ensimmäiseksi kuljettajaksi vuokrasopimuksessa. Hänen tulee olla myös vähintään 21-vuotias ja alle 80-vuotias ja hänellä täytyy olla voimassa oleva ajokortti.

Soita Matkahätäpalveluun +358 9 4245 6233. Saat apua ja ohjeita vuorokauden ympäri.  

Tee korvaushakemus vakuutuksen myöntäjälle vakuutusyhtiö AXA:lle.

Saat lisätietoja vakuutuksen sisällöstä ja kattavuudesta vakuutusehdoista.

Korttimatkavakuutuksen vakuutuksenottajana on OP Vähittäisasiakkaat Oyj. Matkavakuutuksen myöntää vakuutusyhtiö Inter Partner Assistance SA / AXA.

Hätäkäteinen on turvanasi matkan aikana

 • Hätäkäteinen on Gold-korttiin liitetty palvelu, josta saat käteistä läheiseen pankkiin tai valuutanvaihtopisteeseen, jos korttisi vahingoittuu, katoaa tai varastetaan matkalla.
 • Palvelu toimii kaikkialla maailmassa ja on auki vuorokauden ympäri.

Saat hätäkäteistä matkasi turvaamiseksi Visa Global Customer Assistancesta missä päin maailmaa tahansa. Palvelu on auki vuorokauden ympäri.

Hätätilanteessa käteisen toimitus onnistuu majoituksen lähelle pankkiin tai valuutanvaihtopisteeseen. Hätäkäteistä voi nostaa kortin käytettävissä olevan luottorajan puitteissa ja nostettu summa veloitetaan luottokortiltasi.

Soita tällaisessa tilanteessa OP Gold 24 h/vrk korttiasiakaspalveluun puhelin 0100 0510, valinta 1. Autamme sinua saamaan hätäkäteistä majoituksesi lähelle. Muista myös sulkea kadonnut tai varastettu kortti, jottei sitä käytetä väärin.

Varaudu tuleviin matkoihin kahdella kortilla

Matkalla kannattaa aina olla mukana kaksi korttia. Silloin kortin kadotessa tai vahingoittuessa hätäapu löytyy omasta takaa. Kortteja kannattaa säilyttää huolellisesti esimerkiksi erillisissä lompakoissa tai toista korttia hotellihuoneen tallelokerossa. Näin niiden katoaminen tai varastaminen samanaikaisesti on vaikeampaa.

Kuluttajansuojalain mukainen ostoturva auttaa ongelmatilanteissa 

 • Kuluttajansuojalain mukaan voit hakea rahoja takaisin luottokorttiyhtiöltä kortin credit- eli luotto-ostoksista myyjäyrityksen sopimusrikkomustilanteissa.

Voit hakea rahojasi takaisin luottokorttiyhtiöltä, jos: 

 • ostamasi tuote katoaa kuljetuksen aikana 
 • sinulle ei toimiteta ostosta 
 • tuotteessa on virhe, jota myyjäyritys ei suostu korvaamaan tai  
 • myyjäyritys on mennyt konkurssiin.  

Esimerkiksi tilanteessa, jossa matkanjärjestäjä peruuttaa matkasi eikä korvaa sitä tai lentoyhtiö menee konkurssiin ennen matkasi alkua voit hakea rahojasi takaisin.

Kuluttajansuojalain mukainen ostoturva on voimassa aina kun teet ostoksia korttisi credit- eli luotto-ominaisuudella. Voit tehdä ostoksen verkossa, kivijalassa tai vaikka Apple Payllä kotimaassa tai ulkomailla.

Luotto-ominaisuuden käyttö antaa ostoksillesi paremman turvan kuin muut maksutavat.

Onko ostoturvassa omavastuuta tai enimmäissummaa korvauksen määrälle?

Ostoturvassa ei ole omavastuuta tai korvauksen enimmäissummaa.

Jos eteesi tulee tilanne, jossa myyjäyritys syyllistyy sopimusrikkomukseen, tee reklamaatio ohjeiden mukaan luottokorttiyhtiölle.

Lue ohjeet reklamaation tekemiseen

Kuluttajansuojalain mukaan voit hakea rahoja takaisin luottokorttiyhtiöltä kortin credit- eli luotto-ostoksista myyjäyrityksen sopimusrikkomustilanteissa. Esimerkiksi silloin, kun verkkokaupasta ostamasi tuote katoaa matkalla.

Osuuspankin omistaja-asiakkaana saat 365 päivän Tuoteturvavakuutuksen debit- ja credit-ominaisuudella maksetuille tuotteille. Tuoteturva vakuuttaa tuotteen hajoamisen sen jälkeen, kun olet saanut tuotteen.

Goldin asiakaspalvelu ja kortin käyttö

 • OP Goldin oma asiakaspalvelu auttaa korttiasioissa vuorokauden ympäri.
 • Voit helposti tarkistaa OP Gold -kortin edut digitaalisesta infokortista, missä oletkin.

OP Gold -kortin oma puhelinpalvelu 0100 0510 palvelee korttiasioissa vuorokauden ympäri ja muihin palveluihin liittyvissä asioissa aukioloaikojen mukaan.  

Puhelinpalvelun valikossa on 5 vaihtoehtoa: 

 • valinta 1: Korttiasiakaspalvelu 24 h/vrk
 • valinta 2: Korttien sulkupalvelu 24 h/vrk
 • valinta 3: Matkavakuutus, Vuokra-autovakuutus ja Lipputurva ma-pe klo 9-17  
  • valinta 1: Matkahätäpalvelu
  • valinta 2: Korvausasiat (ja neuvonta)
 • valinta 4: Tuoteturvavakuutus ma-pe klo 9-16
  • valinta 1: Korvausasiat
  • valinta 2: Tuoteturvan neuvonta
 • valinta 5: LoungeKey 24 h/vrk

Tee ilmoitus kadonneesta kortista tai kortin väärinkäyttöepäilystä meille välittömästi soittamalla sulkupalveluun.

Matkavakuutuksen matkahätäpalvelun suora puhelinnumero auttaa 24 h/vrk, jos joudut reissussa pulaan +358 9 4245 6233.

 • Voit valita veloitetaanko ostoksesi debit-puolelta eli suoraan pankkitililtäsi vai credit-puolelta, jolloin voit hyödyntää kortin maksuaikaa tai käyttää kortin luottoa.
 • Käytössäsi on keskimäärin 35 päivää korotonta maksuaikaa.
 • Voit valita haluamasi eräpäivän neljästä eri vaihtoehdosta: 7., 15., 23., tai kuukauden viimeinen päivä.
 • Voit nostaa käteistä K-ruokakauppojen ja Tokmanni-myymälöiden kassoilta.
 • Voit maksaa lähimaksulla debit-puolen korttiostokset summasta riippumatta. Yli 50 euron ostokset vahvistat tunnusluvulla maksupäätteellä, mutta korttia ei tarvitse syöttää maksupäätteeseen. Credit-ostot maksat aina syöttämällä kortin maksupäätteeseen
 • Seuraat korttisi tapahtumia kätevästi OP-mobiilista ja op.fi-palvelusta.

Voit hakea OP:n Visa-korttia, kun

 • olet vähintään 18-vuotias
 • olet OP:n pääasiallinen asiakas
 • sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot
 • sinulla on riittävä maksukyky ja raha-asiat moitteettomasti hoidettuna
 • asut pysyvästi Suomessa.

Tutustu OP:n Visa-luoton ehtoihin

Tutustu yleisiin korttiehtoihin

Tutustu kuluttajaluottotietoihin

Kortin myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj, joka toimii myös korttiin kuuluvan Tuoteturvan vakuutuksenottajana. Tuoteturvan myöntää Pohjola Vakuutus Oy. Apple Payn tarjoaa Apple. Google Pay on Google LLC:n tavaramerkki. Samsung Payn tarjoaa Samsung. Garmin ja Garmin-logo ovat Garmin Ltd:n tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä, jotka on rekisteröity yhdessä tai useammassa maassa, myös Yhdysvalloissa. Garmin Pay on Garmin Ltd:n tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkki.

Lataa puhelimeesi kätevä infokortti, josta löydät kaikki OP Goldin edut sekä niihin liittyvät yhteystiedot aina tarvittaessa. Infokortti tallentuu iOS-puhelimissa Apple Walletiin ja Anroid-puhelimissa YourWalletiin, joka on ladattavissa sovelluskaupasta. Talleta Infokortti puhelimeesi osoitteessa op.fi/gold-infokortti tai skannaamalla QR-koodi.

OP GOLDIN PERUSOMINAISUUDET
Debit- ja credit-ominaisuudet, maksa pankkitililtä tai hyödynnä luotto-ominaisuuden kulutonta maksuaikaa.
Luottoraja 2 000-20 000 euroa.
Yhdistä korttiin K-Plussa-ominaisuus.

 

OP Goldin hinnoittelu

Kortti ja päivittäispalvelut yhteensä Hinta
Omistaja-asiakkaat 8 €/kk
Muut asiakkaat 13,25 €/kk

Omistaja-asiakkaan hintaetu ja päivittäispalvelujen lisäetu

Omistaja-asiakkaan OP Gold -kortin hintaetu korvautuu omistaja-asiakkaan päivittäispalvelujen lisäedulla. Omistaja-asiakkaan lisäetuna saat päivittäiset pankkipalvelut ilman kuukausimaksuja ajalla 1.10.2023 – 31.12.2024.

Goldin kuukausimaksuttomuus päättyy 31.12.2024, jonka jälkeen kortista veloitetaan hinnaston mukainen kuukausimaksu.

Päivittäispalvelut sisältävät maksukortin, korttiin liitetyt lisäpalvelut, tilin ja OP:n digipalvelut. Gold-kortin hinta ilman päivittäispalveluita löytyy palveluhinnastostamme. Omistaja-asiakkaan palvelumaksut veloitetaan ensisijaisesti OP-bonuksista.

Lue lisää päivittäispalvelupaketeista
 
Tutustu palveluhinnastoomme

Korot ja kulut  
Korko, kun luotolla on korollista velkaa 3 kk euribor + 8,95 %
Tilinhoitomaksu, kun luotolla on korollista velkaa 3,50 €/kk
Paperilaskulisä, kun valittuna on ilmaisen e-laskun sijaan paperilasku 3 €/lasku

Todellinen vuosikorko laskettuna 2 000 euron luotolle on 19,44 % (07/24). Laskelmassa ei ole otettu huomioon omistaja-asiakkaan saamia tai muita alennuksia. Laskelma on tehty olettaen, että kortin kuukausimaksu on 2,95 euroa, tilinhoitomaksu on 3,50 euroa kuukaudessa, käytössä on maksuton e-lasku ja luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan ja luotto maksetaan takaisin 12 samansuuruisessa erässä kuukauden välein. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 2 190,88 euroa. 

Tutustu OP:n Visa-luoton ehtoihin (pdf)

Tutustu yleisiin korttiehtoihin (pdf)

Tutustu kuluttajaluottotietoihin (pdf)


Kortin myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj, joka toimii myös korttiin kuuluvien vakuutusten vakuutuksenottajana. Matkavakuutuksen, vuokra-autovakuutuksen sekä Lipputurvan myöntää vakuutusyhtiö Inter Partner Assistance SA / AXA. Tuoteturvan myöntää Pohjola Vakuutus Oy. Apple Payn tarjoaa Apple. Google Pay ja Google Wallet ovat Google LLC:n tavaramerkkejä. Samsung Payn tarjoaa Samsung. Garmin ja Garmin-logo ovat Garmin Ltd:n tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä, jotka on rekisteröity yhdessä tai useammassa maassa, myös Yhdysvalloissa. Garmin Pay on Garmin Ltd:n tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkki.