Maksu- ja luottokortit

Valitse sinulle sopivin kortti ja täytä hakemus. Saat uuden kortin 1-2 viikon kuluessa. Jos haluat vertailla kaikkia OP:n maksu- ja luottokortteja, valitse korttien vertailu alta löytyvästä valikosta.

 

OP-Visa credit / debit

OP:n suosituin maksukortti

2,95 €/kk

Tutustu ja hae

OP-Visa Gold

Enemmän kuin maksukortti

7,75 €/kk
sis. kortin 2,95 €/kk ja siihen liitetyt lisäpalvelut

Tutustu ja hae

OP-Visa Platinum

Kun et halua huolehtia

50 €/kk
sis. kortin 2,95 €/kk ja siihen liitetyt lisäpalvelut

Tutustu ja hae

OP:n pankki- ja luottokortit ovat kaikki maksukortteja. OP:n parhaissa maksukorteissa on sekä pankki- että luottokortti samassa ja voit itse valita maksaessasi kumpaa käytät.

Katso ja vertaile kaikkia OP:n kortteja

 

Tarvitsetko uuden luottokortin tai maksukortin? Valitse sinulle sopivin kortti ja täytä hakemus. Saat uuden kortin 1-2 viikon kuluessa tilauksesta.

Luottokortit – joustoa ja turvallista maksamista

OP-Visa on varma peruskortti. Sillä hoidat ostokset arjessa, matkoilla ja netissä. Luottoa oman tarpeen ja maksukyvyn mukaan 2 000 eurosta jopa 20 000 euroon saakka. Tutustu ja hae

OP-Visa Gold on enemmän kuin luottokortti. Se sisältää muun muassa vapaa-ajan assistenttipalvelun. Luottoa oman tarpeen ja maksukyvyn mukaan 2 000 eurosta jopa 20 000 euroon saakka. Tutustu ja hae

OP-Visa Platinum on korttien kuninkaallinen. Sen lisäpalvelut antavat kattavasti turvaa ja säästävät aikaa. Luottoa oman tarpeen ja maksukyvyn mukaan 2 000 eurosta jopa 20 000 euroon saakka. Tutustu ja hae

OP-Mastercard on fiksu varakortti. Se soveltuu loistavasti arkeen ja reissuun. Luottoa oman tarpeen ja maksukyvyn mukaan 2 000 - 6 000 euroa. Tutustu ja hae

OP-Visa opiskelijalle. Kun opiskelet kotimaisessa korkeakoulussa tai yliopistossa, saat luotollisen OP-Visa Credit/Debit -kortin 2 000 euron luottorajalla ilman opintopistevaatimuksia. Tutustu ja hae

Maksukortit ilman luottoa 

OP-Visa Debit on pankkikortti, jolla maksat myös ulkomailla ja verkossa. Tutustu ja hae

OP-Visa Electron sopii nuorelle ja yli 10-vuotiaalle lapselle maksukortiksi. Sillä voi tehdä ostoksia kotimaassa, ulkomailla ja verkossa. Korttia ei voi hakea netissä. Lue lisää kortin hakemisesta lapselle

Kun sinulla on käytössäsi OP:n luottokortti ja haluat vaihtaa sen toiseen luottokorttiin tee hakemus verkossa. 

Jos tekemäsi korttihakemus hylätään, ota yhteyttä asiakaspalveluumme 0100 0500 / Valitse Kortit (ma–pe klo 8-19).

Hakiessasi uutta korttia saattaa vanhan korttisi luottoraja vaikuttaa myönnettävään luottorajaan. Kun olet ottanut uuden kortin käyttöön ja lopettanut vanhan voit korottaa uuden korttisi luottorajaa. 

Jos lopetat vanhan korttisi, voit maksaa kortilla olevan luoton loppuun normaalisti erissä maksusuunnitelmasi mukaisesti. 

Saat uuden korttisi 1-2 viikon kuluessa.

Lopettaaksesi vanhan korttisi lähetä meille viesti, kun olet saanut uuden kortin ja todennut sen toimivaksi. 

Viestin lähetys onnistuu, kun olet kirjautuneena op.fi:n.

Ilmoitathan viestissäsi:

  • minkä kortin haluat lopettaa
  • lopetettavan kortin neljä viimeistä numeroa ja
  • infon, että tuhoat korttisi itse.

Kun tuhoat vanhan korttisi, leikkaa se huolellisesti useaan osaan niin, että siru ja magneettijuova tuhoutuvat.

Kortin katoamisen tai väärinkäytöksen varalta maksukortille on hyvä asettaa turvarajat.
 
Voit muuttaa maksukorttisi vuorokausikohtaisia turvarajoja helposti ja nopeasti itse op.fi:ssä tai OP-mobiilissa.
 
Voit määrittää kortin käytölle vuorokausikohtaiset turvarajat:
 
  • käteisnostoille eli kuinka paljon kortilla voit nostaa käteistä automaatista koti- ja ulkomailla tai kaupan kassalla.
  • varmennetuille ostoille eli kuinka suurella summalla voit tehdä kortilla ostoksia esimerkiksi kaupoissa ja ravintoloissa. 
  • verkko- ja muille etäostoille eli kuinka paljon voit tehdä kortilla ostoksia esimerkiksi netissä tai puhelimitse.  
Voit määrittää erikseen kaikki turvarajat sekä credit (luotolle), että debit (suoraan tilitä veloitettavalle) käytölle.
 
Uudet rajat tulevat voimaan saman tien. Voit tehdä muutoksia turvarajoihin niin usein kun haluat.
 
Jos asetat esimerkiksi verkkomaksamisen turvarajan nollaksi (0€), ei korttia voi käyttää lainkaan netissä maksamiseen.
 
 
Turvarajoja voit muuttaa myös osuuspankin konttorissa tai soittamalla asiakaspalveluun.
 

OP:n yhdistelmäkortiessa luottokortin numero (credit) on kortin etupuolella. 
 

Luottokortin (credit) kolminumeroinen turvakoodi eli CVC on kortin kääntöpuolella allekirjoituskentän vieressä.

Pankkikortin (debit) numero on kortin kääntöpuolella. Heti sen perässä on pankkikortin kolmenumeroinen turvakoodi eli CVC.

Op.fi:ssä ja OP-mobiilissa voit siirtää OP-Visa tai OP-Mastercard luottokorttisi luottoa tilillesi.

Monet nettikaupat käyttävät Visa Secure (aiemmin Verified by Visa) tai Mastercard SecureCode -todentamispalveluita. Niiden avulla maksat netissä turvallisesti. Niiden käyttäminen vastaa allekirjoitusta. Palvelut todentavat luotettavasti niin sinut, kuin nettikaupankin eli molemmat kaupanteon osapuolet.

Kun käytät verkkokauppaa, joka käyttää Visa Secure tai Mastercard SecureCode -todentamispalveluita, voit maksaa netissä turvallisesti. 

Luottokortilla maksamistasi ostoksista tulee sinulle kerran kuussa eritelty lasku. Sen saatuasi voit päättää, maksatko laskun koko summan kerralla pois vai maksatko laskun erissä.

Jos maksat koko summan kerralla saat ostoksillesi keskimäärin 35 päivää korotonta maksuaikaa.

Kun luottokorttilaskusi tulee e-laskuna, voit eräpäivään asti päättää, maksatko sovitun kuukausierän, koko laskun vai jotakin niiden väliltä.  

Luottokorttilaskun maksusuunnitelmaa voit muuttaa kirjautumalla op.fi:n tai OP-mobiiliin.

Kaikki OP-Visa-maksukortit on liitetty Visa Account Updater -palveluun. Sen avulla maksukortin tiedot päivittyvät turvallisesti ja automaattisesti tilaus- ja suoratoistopalveluihin. Esimerkiksi Netflixiin, Spotifyihin, Googleen ja iTunesiin.

Palvelu helpottaa arkea ja varmistaa palveluiden saumattoman jatkumisen, esimerkiksi kun OP-Visa-kortti vaihtuu vuosiuusinnan yhteydessä. 

Visa Account Updater -palvelu on käytössä monilla palveluntarjoajilla ja sen käyttö laajenee jatkuvasti. 

Kun teet ulkomaan matkalla  ostoksen tai nostat käteistä muussa valuutassa kuin euroissa, tapahtuman loppusumma määräytyy valuuttaamuunnoksessa käytettävän tukkukurssin mukaan.

Kurssina käytetään joko Visa International- tai Mastercard Europe -järjestelmän tukkukurssia. Siihen lisätään aina OP:n hinnaston mukainen valuuttalisä eli 1,95 % oston tai noston määrästä.

Kun maksat ulkomailla kortilla, kannattaa aina valita paikallinen valuutta euron sijaan. Silloin vaihtokurssin määrittää oma pankkisi, eikä valuuttakurssi aiheuta ikäviä yllätyksiä. Jos taas valitset valuutan muuntamisen euroiksi maksuhetkellä, kauppias perii palkkion oman hinnastonsa mukaan. 

Lue lisää korttitapahtumien valuuttakursseista

Voit tilata itse uuden tunnusluvun maksu- tai luottokortillesi helposti kirjautumalla op.fi:n. Kirjaudu, valitse kortti johon tarvitset uuden koodin ja tee PIN-koodin tilaus. Kirjaudu op.fi:hin ja tilaa uusi PIN-koodi.
Voit lisätä Plussa-ominaisuuden maksuttomasti OP-Visa Credit/Debit-, Gold-, Platinum-, Debit- tai Electron-kortillesi kätevästi OP:n verkkopalvelussa. Kirjaudu op.fi:hin ja valitse "Omat kortit"-kohdasta kortti, jolle haluat ominaisuuden liittää. Lisätietoja löydät Liitä korttiisi Plussa-ominaisuus -sivulta.

Kun nostat kortillasi käteistä tai maksat sillä ostoksia, voit valita käytätkö omalla tililläsi olevia rahoja eli Debitiä vai luottoa eli Creditiä.

Kaipaatko lisää tietoa korttien käytöstä, esimerkiksi luottokortilla maksamisesta ulkomailla tai turvarajoista?

Tutustu usein kysyttyjen kysymysten osioon.

Kortit myöntää OP-Korttiyhtiö Oyj.