Tule OPn asiakkaaksi helposti verkossa.

Bli kund hos OP

Vill du byta bank eller annars bli kund hos oss? Läs varför det lönar sig att byta bank och bli kund hos oss enkelt på nätet.

Om du vill ha ansvarsfullhet och varaktighet för dina bankärenden, ska du bli kund hos oss. Vi har betjänat finländarna i snart 120 år. De lokala andelsbankerna ägs av sina kunder – om du bestämmer dig för att flytta ditt konto till oss lönar det sig också för dig att ansluta dig som ägarkund.

Varför OP?

Som kund hos oss får du banktjänsterna, finansieringstjänsterna, fastighetsförmedlingstjänsterna, försäkringstjänsterna och placeringstjänsterna under samma tak. När du samtidigt ansluter dig som ägarkund i andelsbanken, får du rabatter som endast ägarkunder har rätt till på bank- och försäkringstjänster samt OP-bonus för dina ärenden. Med OP-bonus kvittas automatiskt till exempel försäkringspremier och bankens serviceavgifter.

Läs mer om förmånerna för ägarkunder

Så här byter du bank till OP

Om du är en myndig finsk medborgare som har en fast adress i Finland och dina kreditupplysningar är i skick, kan du skicka en ansökan på nätet. När din ansökan har godkänts får du ett brukskonto och OP:s kod. Efter det kan du ansöka om ett kort och ansluta dig som ägarkund. Brukskontot är avgiftsfritt för ägarkunder, och för övriga kunder är avgiften 2 euro per månad. OP:s kod kostar högst 3 euro per månad.

När du är kund hos OP kan du flytta dina banktjänster till oss elektroniskt från din gamla bank. För det behöver du exakta uppgifter om dina nuvarande banktjänster.

Vill du överföra ditt lån till OP?

Fyll först i en ansökan om bolån. Vi kan på samma gång se över dina konsumentkrediter. Läs mer om lån.

Hur gör jag om jag inte kan ansöka om att bli kund på nätet?

Om du inte kan ansöka om att bli kund på nätet, kontakta oss för att boka tid till kontoret.

Mer information om behandlingen av personuppgifter får du i dataskyddsbeskrivningen för andelsbankens kundregister.

Läs dataskyddsbeskrivningen

Så här blir du kund

  • Fyll i ansökan på nätet. För ansökan behöver du ungefär 15 minuter tid, en annan banks nättjänstkoder och en telefon som du kan ta emot textmeddelanden med.
  • Inom två vardagar får du ett textmeddelande om huruvida din ansökan har godkänts.
  • När din ansökan har godkänts sänder vi dig en nyckeltalslista per post och sparar avtalen i tjänsten op.fi.
  • Du får OP:s kod när ansökan har godkänts. För att logga in i OP:s tjänster behöver du både nyckeltalslistan och OP:s kod.