Laina - hae lainaa OP:lta

Hoida raha-asiasi fiksusti ja hae lainaa OP:lta

Kun tarvitset lainaa, löydät sopivan vaihtoehdon meiltä. Voit hakea lainaa asunnon tai kesämökin hankintaan, auton tai veneen ostoon, remontointiin tai vaikka opintojen rahoittamiseen.

Kulutusluotto

Lainaa 2 000 - 15 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajaa. Luottopäätös nopeasti.

Vakuudellista lainaa 10 000 eurosta ylöspäin.

Asuntolaina

Asunto, vapaa-ajan asunto tai sijoitusasunto, tai niiden peruskorjaus.

Kaikkien pankkien asiakkaille.

Opintolaina

Hae opintolainaa verkossa ja säästät toimituskuluissa.

Omistaja-asiakkaalle etuja opintolainasta.

Autolaina

Reilu ja kilpailukykyinen korko.

Voit ostaa auton liikkeestä tai yksityiseltä.

Remonttilaina

Lainaa kodin pintaremontteihin ja sisustamiseen.

Hae lainaa tai ota rahoitus suoraan kumppaniliikkeestämme.

Mökkilaina

Hae lainaa jo suunnitteluvaiheessa

Omistaja-asiakkaana saat lainastasi OP-bonuksia

Laske sinulle sopiva laina

Lainalaskurin avulla selvität lainan kuukausierän ja kokonaiskustannukset.

Siirry lainalaskuriin

Maksa hankintoja joustavasti

OP:n Visa-kortilla luottoa 2 000–20 000 euroa. Voit nostaa luottorajaa op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa.

Millaista lainaa voin hakea?

Voit hakea OP:lta lainaa mihin tahansa käyttötarkoitukseen. Asunnon tai loma-asunnon ostamiseen tai peruskorjaukseen voit hakea asuntolainaa ja opintojen rahoittamiseen opintolainaa. Erilaisiin pienempiin tai suurempiin hankintoihin on tarjolla vakuudellista Pankkilainaa, vakuudetonta Täsmäluottoa ja jatkuvampaan luottotarpeeseen vakuudetonta Joustoluottoa. Lisäksi voit hakea ajoneuvon hankintaan osamaksurahoitusta sekä remonttirahoitusta suoraan kumppaniliikkeiden kautta.  

Sopivin vaihtoehto riippuu lainan käyttötarkoituksesta, tarvittavasta lainasummasta sekä siitä, onko sinulla käytettävissä tai haluatko käyttää vakuuksia. Lainavaihtoehdot eroavat toisistaan myös koron suhteen.  

Tutustu rauhassa OP:n eri vaihtoehtoihin ja hae tarpeisiisi soveltuvaa lainaa!

Vertaile lainoja lainalaskurin avulla

Kuka voi saada OP:lta lainaa?

Vakuudellista pankkilainaa voidaan myöntää kaikkien pankkien asiakkaille. Jos haet vakuudetonta lainaa, sinun tulee olla OP:n pääasiallinen asiakas.

Hae lainaa OP:lta, jos:

 • sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot
 • selviät maksukyvylläsi lainavelvoitteiden hoidosta
 • sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä

Paljonko voin saada lainaa?

Se kuinka paljon voit saada lainaa on monen asian summa. Hae lainaa, kun olet tutustunut lainan myöntämiseen vaikuttaviin tekijöihin. Lainan saantiin vaikuttavat muun muassa:

 • kuinka paljon lainaa olet hakemassa suhteessa kaikkiin tuloihisi ja menoihisi
 • mahdolliset vakuudet
 • elämäntilanteesi ja kuinka olet hoitanut raha-asiasi

Voit hakea vakuudellista lainaa 10 000 eurosta ylöspäin ilman maksimiylärajaa. Vakuudetonta lainaa voit hakea tarpeestasi riippuen 2 000–15 000 euroa.

Vakuudellinen laina - hae lainaa ilman maksimiylärajaa

Vakuudellinen laina on kertaluotto, jota voit hakea 10 000 eurosta ylöspäin. Vakuudellisessa lainassa ei ole maksimiylärajaa, joten sen avulla voit rahoittaa isot ja kalliit hankinnat, kuten uuden asunnon, kesämökin tai vaikkapa veneen. Vakuudellinen laina sopii erinomaisesti myös kodin remontointiin. Voit hakea lainaa, vaikka et olisi OP:n asiakas.

Vakuudellisessa pankkilainassa on kaikkein edullisin korko, joka on tyypillisesti noin 3–5 prosenttia. Edullinen korko johtuu siitä, että lainan vakuudeksi sitomasi omaisuus turvaa lainan takaisinmaksua pankille.

Mitä voin käyttää lainan vakuutena?


Jotta voit hakea vakuudellista lainaa, sinulla tulee olla käytössäsi vakuuksia tai lainan takaajia. Lainan vakuutena käytetään yleisimmin asunto-omaisuutta (esimerkiksi omistusasunto, sijoitusasunto tai kesämökki). Omistusasunto käy usein lainan vakuutena, kun asuntoa varten otettua lainaa on ehditty lyhentää riittävästi, tai kun se on ostettu osittain tai kokonaan säästöillä.

Myös sijoitukset tai metsäomaisuus käyvät lainan vakuudeksi. Otathan vakuudellista lainaa hakiessasi kuitenkin huomioon, että auto tai kulutustavarat eivät käy pankkilainan vakuudeksi.

 • Hae lainaa 10 000 eurosta ylöspäin ilman maksimiylärajaa
 • Lainaa varten tarvitset vakuuksia. Vakuutena voit käyttää esimerkiksi omistusasuntoasi, metsää, arvopapereita tai muuta omaisuuttasi.
 • Voit hakea vakuudellista lainaa, vaikka et olisi OP:n asiakas. Lainan hakeminen onnistuu myös yhdessä toisen henkilön kanssa.

Vakuudeton laina – hae lainaa 15 000 euroon asti

Vakuudeton laina on kätevä tapa rahoittaa menoja ja erilaisia hankintoja, sillä sinun ei tarvitse kiinnittää omaisuuttasi lainan vakuudeksi. Vakuudettoman lainan avulla voit rahoittaa esimerkiksi auton, hankkia kodin elektroniikkaa tai saada tarpeeseen tulevaa lisäbudjettia lomamatkalle.

Voit hakea vakuudetonta lainaa 15 000 euroon asti. Tarvitsemasi lainasumma ja käyttötarpeesi määrittelevät, onko sinulle sopiva laina vakuudeton Täsmäluotto vai vakuudeton Joustoluotto.

Otathan huomioon, että vakuudettoman lainan hakeminen edellyttää, että olet OP:n asiakas ja hoitanut raha-asiasi moitteettomasti.

 • Jos tarvitset kertaluottoa 2 000 - 15 000 euroa, hae Täsmäluottoa
 • Jos tarvitset jatkuvaa luottoa 2 000 - 8 5000 euroa, hae Joustoluottoa
 • Voit hakea vakuudetonta lainaa vain, jos olet OP:n asiakas. Vakuudetonta lainaa et voi hakea yhdessä toisen henkilön kanssa.

Miksi lainaa kannattaa hakea OP:lta?

OP on asiakkaidensa omistama pankki, ja tarjoamme omistaja-asiakkaillemme parhaat edut. Kun keskität raha-asiasi OP:hen, taloudenhallinta ja säästäminen helpottuvat. Näet tulosi ja menosi reaaliaikaisesti yhdestä paikasta, olet koko ajan perillä raha-asioistasi ja saat tarvittaessa joustoa lainojen maksuun.

Hae lainaa OP:lta niin hyödyt monin tavoin:

 • Näet lainasi kokonaiskustannukset selkeästi
 • Tavoitat meidän muutenkin kuin puhelimitse
 • Voit hakea lainaasi lyhennys- tai maksuvapaata
 • Pääset hyödyntämään palvelujamme, kuten Säästölipasta ja Talouden tasapainoa


Miten lainoja kannattaa vertailla?

Lainojen vertailu on oleellinen osa sopivien lainavaihtoehtojen kartoittamista. Lainavertailu kannattaa tehdä huolella, sillä luottokustannukset voivat vaihdella merkittävästi eri luottotuotteiden välillä.

Kun etsit sopivaa lainaa, vertaa lainoja aina niiden lopullisten luottokustannusten perusteella. Luottokustannusten muodostuminen riippuu siitä, onko kyseessä vakuudeton laina vai vakuudellinen laina.

Ennen kuin haet lainaa:

 • Tutustu eri lainavaihtoehtoihin ja käyttötarkoituksiin
 • Arvioi tarvitsemasi lainan määrä ja takaisinmaksuaika
 • Selvitä lainan todelliset kustannukset
 

Hyödynnä lainojen vertailussa lainalaskuria


Lainalaskuri on kätevä tapa vertailla lainoja. Olitpa hankkimassa asuntoa, ostamassa autoa tai suunnittelemassa remonttia, lainalaskuri antaa helposti ja nopeasti vastauksen siihen, mikä voisi olla sinulle paras laina. Syötä lainalaskuriin tarvitsemasi lainamäärä sekä sopiva kuukausierä, niin näet kaikki tarjolla olevat vaihtoehdot.

Tutustu lainalaskuriin

Voinko saada lainaa, vaikka en ole OP:n asiakas?

Auton osamaksu, rahoitus remonttiin tai isoon hankintaan suoraan liikkeestä kaikkien pankkien asiakkaille

Voit hakea OP:n rahoitusta autoon, remonttiin tai isoon hankintaan, vaikka et olisi OP:n pankkiasiakas. Tällöin rahoitus tapahtuu kumppaniliikkeidemme kautta. Kun olet tehnyt kaupan myyjän kanssa, maksat rahoituksen takaisin OP:lle sinulle sopivissa erissä.

Paljonko voin saada rahoitusta?

Rahoitusta myönnetään 2 000 eurosta aina 50 000 euroon asti. Kun täytät rahoitushakemuksen etukäteen verkossa, saat päätöksen saman tien. Tämän jälkeen voit suunnata suoraan kumppaniliikkeeseen.

Osta auto osamaksulla liikkeestä tai yksityiseltä henkilöltä

Auton osamaksurahoitus on turvallinen tapa hankkia auto ilman käsirahaa. Voit hakea OP:n auton osamaksurahoitusta, jos ostat auton liikkeestä tai yksityiseltä henkilöltä. Kummassakin vaihtoehdossa on kiinteä kuukausierä, etkä tarvitse rahoitukseen erillisiä vakuuksia. Ostettava auto on osamaksun vakuus.

Tutustu ja hae auton osamaksurahoitusta

Hae rahoitusta suoraan OP:n kumppaniliikkeestä remonttiin tai isoon hankintaan

Jos tiedät mistä hankit esimerkiksi remonttitarvikkeet, aurinkopaneelit tai kattoremontin, voit hoitaa rahoituksen suoraan kumppaniliikkeemme kanssa. Voit hakea rahoitusta 2 000–50 000 euroa. Myönnettävän rahoituksen määrä vaihtelee liikkeittäin. Hae rahoitusta netissä ja tee hankinnat suoraan liikkeestä.

Tutustu ja hae rahoitusta

Etkö ole vielä OP:n asiakas?

Voit tulla OP:n asiakkaaksi helposti täyttämällä hakemuksen kotisohvallasi.

Tule OP:n asiakkaaksi

Rahoituksen myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj, OP Yrityspankki Oyj tai osuuspankki, rahoitustuotteesta riippuen.
 

Pankkilaina on kertaluotto. Jos 12 kk euribor on 1,921 % (5.9.2022), Pankkilainan todellinen vuosikorko 10 000 euron lainalle viiden vuoden maksuajalla on 7,2 %, kun luoton korko on 3,9 % marginaali + 12 kk euribor. Lainasta peritään kuukausittainen 2,50 euron hoitokulu, sekä lainan noston yhteydessä 120 euron toimitusmaksu. Arvioitu lainan kokonaiskustannus on 11 842 euroa.

Laskelma on tehty olettaen, että laina nostetaan kokonaan, lainan korko ja muut maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan, ja luotto maksetaan takaisin 192,88 euron tasaerissä kuukauden välein. Pankkilainan myöntää osuuspankki.

Täsmäluotto on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 7 000 euron luotolle 5 vuoden takaisinmaksuajalla on 11,59 %, kun luoton korko on 3 kk:n euribor + 7,95 % (9,68 % 11/22) ja luotonhoitomaksu on 6 euroa kuukaudessa.

Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 9 181,69 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kerralla, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan. Lisäksi on oletettu, että luottoa maksetaan takaisin 155 euron suuruisin lyhennyserin joka kuukausi aina luoton viimeiseen erään saakka.

Luoton myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj

Joustoluotto on jatkuvakäyttöinen luotto, jonka todellinen vuosikorko 2 000 euron luotolle on 16,01 %, kun luoton korko on 3 kk:n euribor + 7,95 prosenttiyksikköä (9,68 % 11/22) ja luotonhoitomaksu 6 euroa kuukaudessa.

Arvioitu luoton kokonaiskustannus on2 187,08 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kokonaan, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan. Lisäksi on oletettu, että luottoa maksetaan takaisin 185 euron minimimaksuerinä kuukauden välein, jolloin luottoaika on 12 kk.

Luoton myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj

Osamaksurahoitus on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 10 000 euron luotolle 5 vuoden maksuajalla on 6,595 %, kun rahoituksen korko on 3,9 prosenttiyksikköä (10/21), perustamismaksu 190 euroa ja laskutuspalkkio 8 euroa/kk. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 11 712,60 euroa ja maksuerien 195,21 euroa lukumäärä 60 kpl. Laskelma on tehty olettaen, että luotto nostetaan kerralla ja luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan.

Luoton myöntää OP Yrityspankki Oyj