Laina - hae lainaa OP:lta

Remontti, vene, auto tai muu hankinta? Hoida raha-asiasi fiksusti ja hae lainaa OP:lta.

 • Joustoa elämäntilanteesi mukaan

 • Reilu ja kilpailukykyinen korko

 • Turvallista ja helppoa lainojen hoitoa koko laina-ajan

Mihin tarkoitukseen tarvitset lainaa?

Asuntolaina
Oma asunto, vapaa-ajanasunto, sijoitusasunto, rakentaminen tai peruskorjaus
Ajoneuvo
Auto, moottoripyörä, vene tai hyötyajoneuvo
Remontointi
Pintaremontti tai sisustaminen

Laske sinulle sopiva laina

Siirry lainalaskuriin


 

Mistä kannattaa hakea lainaa? - Lainan hakeminen omasta pankista on fiksua 

 • Emme piilottele korkoja tai kuluja. Saat aina tietää lainasi kokonaiskustannukset. Et vain kuukausierää.  
 • Tavoitat meidän muutenkin kuin puhelimitse. 
 • Taloudenpito pysyy hanskassa. Näet verkkopalvelusta tulosi ja menosi. Se helpottaa muun muassa säästämisistä.  
 • OP on asiakkaidensa omistama pankki. Tehtävämme on tarjota parhaat palvelut omistaja-asiakkaille. 

Parhaat palvelut omistaja-asiakkaille - Hae lainaa OP:lta

OP on asiakkaidensa omistama pankki. Tehtävämme on tarjota parhaat palvelut omistaja-asiakkaille. Kaikenlaisiin tilanteisiin.  

Kun keskität raha-asiat yhteen pankkiin, helpottuu taloudenhallinta ja säästäminen. Esimerkiksi Säästölipas kerryttää säästöjä vaivattomasti pienissä erissä. 

Tutustu Säästölippaaseen

 

Millaista lainaa voin hakea? 

Olipa kyseessä remontti, iso hankinta tai jokin muu tarve, hae lainaa OP:lta. OP:lla on useita erilaisia lainatyyppejä, jotka eroavat toisistaan vakuuksien, koron ja lainan maksimimäärän osalta. Näitä lainatyyppejä ovat vakuudeton Joustoluotto, vakuudeton Täsmäluotto ja vakuudellinen pankkilaina. 

Ennen kuin täytät lainahakemuksen, vertaa lainoja ja tutustu rauhassa eri vaihtoehtoihin. Kun tiedät mitä varten tarvitset lainaa ja mikä on sopiva lainasumma, hae lainaa kätevästi verkossa. 

Vakuudeton laina - hae lainaa ilman vakuuksia 2 000 - 15 000 euroa

Vakuudetonta lainaa voit hakea netistä 2 000 - 15 000 euroa. Täytä lainahakemus netissä ja saat päätöksen lainasta yleensä nopeasti. Tyypillinen korko lainassa on 6 - 8%. Sitä voit hakea vain, jos olet OP:n asiakas.

Vakuudetonta lainaa et voi hakea yhdessä toisen henkilön kanssa.

Tutustu ja hae vakuudetonta kulutusluottoa

Vakuudellinen laina - hae lainaa ilman maksimiylärajaa  

Vakuudellisen lainan korko on edullinen. Se on yleensä 3 - 5%. Lainaa varten tarvitset vakuuksia tai takaajan. Vakuutena voit käyttää esimerkiksi omistusasuntoasi, metsää tai muuta omaisuutta. Jos olet lyhentänyt asuntolainaasi sinulla saattaa olla vapaata asuntovakuutta ja voit käyttää sitä uuden lainasi vakuutena. Vakuudellista lainaa voit hakea, vaikka et olisi OP:n asiakas.

Vakuudellista lainaa voit hakea 8 000 eurosta ylöspäin, eikä sillä ole maksimiylärajaa.  

Vakuudellista lainaa voit hakea myös yhdessä toisen henkilön kanssa. Silloin kummankaan hakijan ei tarvitse olla OP:n asiakas. Voit tehdä vakuudellisen lainan lainahakemuksen netissä. 

Vakuudellinen laina kerryttää OP-bonuksia osuuspankin omistaja-asiakkaalle.

Tutustu ja hae vakuudellista kulutusluottoa

Miten lainoja kannattaa vertailla?  

Lainojen vertailu on oleellinen osa sopivien lainavaihtoehtojen kartoittamista. Lainavertailu kannattaa tehdä huolella, sillä luottokustannukset voivat vaihdella merkittävästi eri luottotuotteiden välillä.

Vertaa lainoja aina niiden lopullisten luottokustannusten perusteella. Luottokustannusten muodostuminen riippuu siitä, onko kyseessä vakuudeton kulutusluotto vai vakuudellinen laina. Hae lainaa vasta sitten, kun olet tutustunut eri vaihtoehtoihin perusteellisesti.

Vakuudettoman lainan kustannukset

Vakuudettoman kulutusluoton hintaan vaikuttavat korko, kulut ja luotonhoitomaksu. Lopulliset luottokustannukset riippuvat myös siitä, missä ajassa luotto maksetaan takaisin. Jos luottoa lyhennetään nopeasti, laina-aika on lyhyt ja siten myös lopulliset luottokustannukset pienemmät.

Vakuudellisen lainan kustannukset

Vakuudellisen lainan kustannukset riippuvat siitä, kuinka suuri laina on kyseessä ja mikä on valittu takaisinmaksutapa. Valittavissa olevia lyhennystapoja ovat muuttuva annuiteetti, tasaerä tai tasalyhennys.

Vakuudellisen lainan lopulliset kustannukset muodostuvat lainasumman lisäksi lainan viitekorosta, marginaalista ja lainan takaisinmaksuun liittyvistä hoitokuluista. Lainakustannusten lisäksi maksettavaksesi tulee myös muita kuluja. Näitä ovat muun muassa lainahakemuksen liitteiksi tarvittavien dokumenttien kulut sekä luoton avaamis- ja järjestelykulut.

 

Kuka voi saada OP:lta lainaa? 

Hae lainaa OP:lta, jos sinulla on: 

 • säännölliset palkka- tai eläketulot 
 • riittävä maksukyky  
 • ei maksuhäiriömerkintöjä. 

Paljonko voin saada lainaa?

Se kuinka paljon voit saada lainaa on monen asian summa. Haluamme aina varmistaa, että laina on kooltaan tilanteeseesi sopiva eikä sen takaisinmaksu aiheuta ongelmia. Jos olet epävarma sopivasta lainasummasta, tee ensin lainavertailu lainalaskurimme avulla ja hae laina vasta sen jälkeen.
 
Hae lainaa, kun olet tutustunut lainan myöntämiseen vaikuttaviin tekijöihin. Lainan saantiin ja määrään vaikuttavat muun muassa: 
 
 • kuinka paljon lainaa olet hakemassa suhteessa kaikkiin tuloihisi ja menoihisi
 • mahdolliset vakuudet
 • elämäntilanteesi ja
 • kuinka olet hoitanut raha-asiasi.
Lainaa voit hakea ilman vakuuksia 2 000 -  15 000 euroa. Vakuudellista lainaa voit hakea 8 000 eurosta ylöspäin.
 
Mikäli et hae lainaa, mutta sinulla olisi rahantarvetta pienempiä hankintoja varten, tutustu luottokortteihimme. Luottokortin avulla voit saada käyttöösi vakuudetonta lainaa 20 000 euroon asti. Voit hakea luottokorttia tai tehdä hakemuksen luottorajan nostamisesta itse op:fissä tai OP-mobiilissa veloituksetta. Päätöksen luottokortista tai uudesta luottorajasta saat heti.
 
 

Voinko saada OP:lta lainaa, vaikka en ole OP:n asiakas? 

Auton osamaksu, rahoitus remonttiin tai isoon hankintaan suoraan liikkeestä kaikkien pankkien asiakkaille

Voit hakea OP:n rahoitusta autoon, remonttiin tai isoon hankintaan, vaikka et olisi OP:n pankkiasiakas. Kaupat tehtyäsi maksat kuukausierän suoraan OP:lle, helppoa ja turvallista.

Osta auto osamaksulla liikkeestä tai yksityiseltä henkilöltä 

Auton osamaksurahoitus on turvallinen tapa hankkia auto ilman käsirahaa. Voit hakea OP:n auton osamaksurahoitusta, jos ostat auton liikkeestä tai yksityiseltä henkilöltä. Kummassakin vaihtoehdossa on  kiinteä kuukausierä, etkä tarvitse rahoitukseen erillisiä vakuuksia. Ostettava auto on osamaksun vakuus. 

Tutustu ja hae auton osamaksurahoitusta

Hae rahoitusta suoraan OP:n kumppaniliikkeestä remonttiin tai isoon hankintaan 

Jos tiedät mistä hankit esimerkiksi remonttitarvikkeet, aurinkopaneelit tai kattoremontin voit hoitaa rahoituksen suoraan kumppaniliikkeemme kanssa. Voit hakea rahoitusta 2 000 – 50 000 euroa. Myönnettävän rahoituksen määrä vaihtelee liikkeittäin. Hae rahoitusta netissä ja tee hankinnat suoraan liikkeestä. 

Tutustu ja hae rahoitusta

Hae lainaa netissä – tee lainahakemus verkossa

Voit hakea kaikkia OP:n lainoja netissä. Myös lainaneuvottelut ja allekirjoitukset voit hoitaa alusta loppuun verkossa.

Hae lainaa netistä  


Rahoituksen myöntää OP Korttiyhtiö Oyj, OP Yrityspankki Oyj tai osuuspankki, rahoitustuotteesta riippuen.