Laina - hae lainaa OP:lta

Kun tarvitset lainaa, löydät sopivan vaihtoehdon meiltä. Voit hakea lainaa asunnon tai kesämökin hankintaan, auton tai veneen ostoon, remontointiin tai vaikka opintojen rahoittamiseen.

Kulutusluotto

Lainaa 2 000 - 30 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajaa. Luottopäätös verkossa.

Vakuudellista lainaa 10 000 eurosta ylöspäin.

Asuntolaina

Asunto, vapaa-ajan asunto tai sijoitusasunto.

Asuntolainan siirtäminen tai kilpailuttaminen.

Taloyhtiölainan poismaksu.

Opintolaina

Hae opintolainaa verkossa ja säästät toimituskuluissa.

Omistaja-asiakkaalle etuja opintolainasta.

Autolaina

Turvallinen ja joustava autorahoitus.

Voit ostaa auton liikkeestä tai yksityiseltä.

Remonttilaina

Lainaa kodin pintaremontteihin, sisustamiseen tai peruskorjaukseen.

Hae lainaa tai ota rahoitus suoraan kumppaniliikkeestämme.

Mökkilaina

Hae lainaa jo suunnitteluvaiheessa

Omistaja-asiakkaana saat lainastasi OP-bonuksia

Laske sinulle sopiva laina

Lainalaskurin avulla selvität lainan kuukausierän ja kokonaiskustannukset.

Siirry lainalaskuriin

Maksa hankintoja joustavasti

OP:n Visa-kortilla luottoa 2 000–20 000 euroa. Voit nostaa luottorajaa op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa.

Millaista lainaa voin hakea?

Voit hakea OP:lta lainaa mihin tahansa käyttötarkoitukseen. Asunnon tai loma-asunnon ostamiseen tai peruskorjaukseen voit hakea asuntolainaa ja opintojen rahoittamiseen opintolainaa. Erilaisiin pienempiin tai suurempiin hankintoihin on tarjolla vakuudellista Pankkilainaa, vakuudetonta OP Tarkkaluottoa ja jatkuvampaan luottotarpeeseen vakuudetonta Joustoluottoa. Lisäksi voit hakea ajoneuvon hankintaan osamaksurahoitusta sekä remonttirahoitusta suoraan kumppaniliikkeiden kautta.  

Sopivin vaihtoehto riippuu lainan käyttötarkoituksesta, tarvittavasta lainasummasta sekä siitä, onko sinulla käytettävissä tai haluatko käyttää vakuuksia. Lainavaihtoehdot eroavat toisistaan myös koron suhteen. 

Vertaile lainoja lainalaskurin avulla

Kuka voi saada OP:lta lainaa?

Voit hakea ja saada meiltä vakuudellista lainaa, vaikka et vielä olisi asiakkaamme. Hakemuksen voit täyttää verkossa myös muun pankin tunnuksilla. Vakuudetonta kulutusluottoa voit saada vain, jos olet OP:n pääasiallinen asiakas.

Helpoin tapa selvittää, saisitko lainaa, on tehdä lainahakemus. Yleisesti ottaen lainan myöntämiseen vaikuttaa muun muassa taloudellinen tilanteesi:

 • onko sinulla säännölliset palkka- tai eläketulot?
 • selviäisitkö lainan maksueristä?
 • onko sinulla maksuhäiriömerkintöjä?

Paljonko voin saada lainaa?

Se kuinka paljon voit saada lainaa on monen asian summa. Hae lainaa, kun olet tutustunut lainan myöntämiseen vaikuttaviin tekijöihin. Lainan saantiin vaikuttavat muun muassa:

 • kuinka paljon lainaa olet hakemassa suhteessa kaikkiin tuloihisi ja menoihisi
 • mahdolliset vakuudet
 • elämäntilanteesi ja kuinka olet hoitanut raha-asiasi

Voit hakea vakuudellista lainaa 10 000 eurosta ylöspäin ilman maksimiylärajaa. Vakuudetonta lainaa voit hakea tarpeestasi riippuen 2 000–30 000 euroa.

Vakuudellinen vai vakuudeton laina?

Vakuudellinen laina on sopiva vaihtoehto silloin, kun tarvitset lainaa yli 10 000 euroa. Vakuudellisessa pankkilainassa on usein edullisempi korko kuin vakuudettomassa kulutusluotossa, koska lainan vakuudeksi antamasi omaisuus turvaa lainan takaisinmaksua pankille. Voit hakea vakuudellista lainaa, vaikka et olisi vielä OP:n asiakas. 

 
Jos lainatarpeesi on pienempi tai et halua kiinnittää omaisuuttasi lainan vakuudeksi, voit hakea vakuudetonta lainaa 2 000 eurosta 30 000 euroon asti. Vakuudettoman lainan hakeminen edellyttää, että olet OP:n asiakas ja hoidat raha-asiasi moitteettomasti.
 

Miksi lainaa kannattaa hakea OP:lta?

OP on asiakkaidensa omistama pankki, ja tarjoamme omistaja-asiakkaillemme parhaat edut. Kun keskität raha-asiasi OP:hen, taloudenhallinta ja säästäminen helpottuvat. Näet tulosi ja menosi reaaliaikaisesti yhdestä paikasta, olet koko ajan perillä raha-asioistasi ja saat tarvittaessa joustoa lainojen maksuun.

Hae lainaa OP:lta niin hyödyt monin tavoin:

 • Näet lainasi kokonaiskustannukset selkeästi
 • Tavoitat meidän muutenkin kuin puhelimitse
 • Voit hakea lainaasi lyhennys- tai maksuvapaata
 • Pääset hyödyntämään palvelujamme, kuten Säästölipasta ja Talouden tasapainoa


Miten lainoja kannattaa vertailla?

Lainojen vertailu on oleellinen osa sopivien lainavaihtoehtojen kartoittamista. Lainavertailu kannattaa tehdä huolella, sillä luottokustannukset voivat vaihdella merkittävästi eri luottotuotteiden välillä.

Kun etsit sopivaa lainaa, vertaa lainoja aina niiden lopullisten luottokustannusten perusteella. Luottokustannusten muodostuminen riippuu siitä, onko kyseessä vakuudeton laina vai vakuudellinen laina.

Ennen kuin haet lainaa:

 • Tutustu eri lainavaihtoehtoihin ja käyttötarkoituksiin
 • Arvioi tarvitsemasi lainan määrä ja takaisinmaksuaika
 • Selvitä lainan todelliset kustannukset
 

Hyödynnä lainojen vertailussa lainalaskuria


Lainalaskuri on kätevä tapa vertailla lainoja. Olitpa hankkimassa asuntoa, ostamassa autoa tai suunnittelemassa remonttia, lainalaskuri antaa helposti ja nopeasti vastauksen siihen, mikä voisi olla sinulle paras laina. Syötä lainalaskuriin tarvitsemasi lainamäärä sekä sopiva kuukausierä, niin näet kaikki tarjolla olevat vaihtoehdot.

Tutustu lainalaskuriin

Voinko saada lainaa, vaikka en ole OP:n asiakas?

Auton osamaksu, rahoitus remonttiin tai isoon hankintaan suoraan liikkeestä kaikkien pankkien asiakkaille

Voit hakea OP:n rahoitusta autoon, remonttiin tai isoon hankintaan, vaikka et olisi OP:n pankkiasiakas. Tällöin rahoitus tapahtuu kumppaniliikkeidemme kautta. Kun olet tehnyt kaupan myyjän kanssa, maksat rahoituksen takaisin OP:lle sinulle sopivissa erissä.

Paljonko voin saada rahoitusta?

Rahoitusta myönnetään 2 000 eurosta aina 50 000 euroon asti. Täytä rahoitushakemus etukäteen verkossa. Kun olet saanut päätöksen, voit suunnata kumppaniliikkeeseen.

Osta auto osamaksulla liikkeestä tai yksityiseltä henkilöltä

Auton osamaksurahoitus on turvallinen tapa hankkia auto ilman käsirahaa. Voit hakea OP:n auton osamaksurahoitusta, jos ostat auton liikkeestä tai yksityiseltä henkilöltä. Kummassakin vaihtoehdossa on kiinteä kuukausierä, etkä tarvitse rahoitukseen erillisiä vakuuksia. Ostettava auto on osamaksun vakuus.

Tutustu ja hae auton osamaksurahoitusta

Hae rahoitusta suoraan OP:n kumppaniliikkeestä remonttiin tai isoon hankintaan

Jos tiedät mistä hankit esimerkiksi remonttitarvikkeet, aurinkopaneelit tai kattoremontin, voit hoitaa rahoituksen suoraan kumppaniliikkeemme kanssa. Voit hakea rahoitusta 2 000–50 000 euroa. Myönnettävän rahoituksen määrä vaihtelee liikkeittäin. Hae rahoitusta netissä ja tee hankinnat suoraan liikkeestä.

Tutustu ja hae rahoitusta

Etkö ole vielä OP:n asiakas?

Voit tulla OP:n asiakkaaksi helposti täyttämällä hakemuksen kotisohvallasi.

Tule OP:n asiakkaaksi

Rahoituksen myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj, OP Yrityspankki Oyj tai osuuspankki, rahoitustuotteesta riippuen.
 

Esimerkkilaskelma: Asuntolaina on kertaluotto. Jos 12 kk euribor on 4,116 % (16.08.2023), asuntolainan todellinen vuosikorko 170 000 euron lainalle 20 vuoden maksuajalla on 5,0 %, kun lainan marginaali on 0,7 %. Lainasta peritään kuukausittain luotonhoitomaksu 2,50 euroa ja lainan noston yhteydessä 680 euron kertaluontoinen toimitusmaksu. Arvioitu lainan kokonaiskustannus on 266 183,85 euroa.

Laskelma on tehty olettaen, että laina on nostettu kerralla kokonaan, lainan korko, maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan ja laina maksetaan takaisin 1 103,77 euron tasaerissä kuukauden välein.

Pankkilaina on kertaluotto. Jos 12 kk euribor on 3,701 % (7.6.2024), Pankkilainan todellinen vuosikorko 10 000 euron lainalle viiden vuoden maksuajalla on 9,1 %, kun luoton korko on 3,9 % marginaali + 12 kk euribor. Lainasta peritään kuukausittain 2,50 euron hoitokulu, sekä lainan noston yhteydessä 120 euron toimitusmaksu. Arvioitu lainan kokonaiskustannus on 12 350,48 euroa.

Laskelma on tehty olettaen, että laina nostetaan kokonaan, lainan koro ja muut maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan ja luotto maksetaan takaisin 203,84 euron tasaerissä kuukauden välein. Pankkilainan myöntää osuuspankki.

Esimerkkilaskelmat 10 000 euron luotolle:

Luotto 3,5 prosentin henkilökohtaisella marginaalilla + euribor 3kk (3,78 %, 03.06.2024)

OP Tarkkaluotto on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 10 000 euron luotolle 5 vuoden takaisinmaksuajalla on 8,57 %, kun luoton henkilökohtainen marginaali on 3,5 % ja luotonhoitomaksu on 6 euroa kuukaudessa.

Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 12 246,58 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kerralla, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan. Lisäksi on oletettu, että luottoa maksetaan takaisin 210 euron suuruisin lyhennyserin joka kuukausi aina luoton viimeiseen lyhennyserään saakka.

Luotto 6,5 prosentin henkilökohtaisella marginaalilla + euribor 3kk (3,78 %, 03.06.2024)

OP Tarkkaluotto on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 10 000 euron luotolle 5 vuoden takaisinmaksuajalla on 11,66 %, kun luoton henkilökohtainen marginaali on 6,5 % ja luotonhoitomaksu on 6 euroa kuukaudessa.

Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 13 072,37 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kerralla, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan. Lisäksi on oletettu, että luottoa maksetaan takaisin 225 euron suuruisin lyhennyserin joka kuukausi aina luoton viimeiseen lyhennyserään saakka.

Luotto 10,95 prosentin henkilökohtaisella marginaalilla + euribor 3kk (3,78 %, 03.06.2024)

OP Tarkkaluotto on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 10 000 euron luotolle 5 vuoden takaisinmaksuajalla on 16,38 %, kun luoton henkilökohtainen marginaali on 10,95 % ja luotonhoitomaksu on 6 euroa kuukaudessa.

Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 14 293,83 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kerralla, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan. Lisäksi on oletettu, että luottoa maksetaan takaisin 250 euron suuruisin lyhennyserin joka kuukausi aina luoton viimeiseen lyhennyserään saakka.

Luoton myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj.

Joustoluotto on jatkuvakäyttöinen luotto, jonka todellinen vuosikorko 2 000 euron luotolle on 18,10 %, kun luoton korko on 3 kk:n euribor + 7,95 prosenttiyksikköä (11,73 % 06/24) ja luotonhoitomaksu 6 euroa kuukaudessa.

Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 2 178,95 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kokonaan, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan. Lisäksi on oletettu, että luottoa maksetaan takaisin 225 euron minimimaksuerinä kuukauden välein, jolloin luottoaika on 12 kk.

Luoton myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj.

Osamaksurahoitus on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 20 000 euron luotolle 5 vuoden maksuajalla on 7,6 %, kun rahoituksen korko on 6 prosenttiyksikköä (7/23), perustamismaksu 190 euroa ja laskutuspalkkio 9 euroa/kk. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 23 959,10 euroa ja maksuerien 399,40 euroa lukumäärä 60 kpl. Laskelma on tehty olettaen, että luotto nostetaan kerralla ja luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan.

Luoton myöntää OP Yrityspankki Oyj