Autolaina

Autolaina on ratkaisu niin uuden kuin käytetynkin auton rahoittamiseen. Saat meiltä aina edullisen, turvallisen ja joustavan autorahoituksen.

Valitse sinulle paras autolaina kolmesta vaihtoehdosta

Pankkilaina

Saat auton heti omiin nimiin, fiksulla korolla

 • Vakuutena esim. omistusasunto tai muu omaisuus
 • Hakemus verkossa
 • Yli 10 000 euroa - ei ennalta määriteltyä ylärajaa
 • Tyypillinen korko 3 - 5 % + 12 kk euribor
 • Kaikkien pankkien asiakkaille

Täsmäluotto

Saat rahat nopeasti tilillesi - tee kaupat missä vain

 • Et tarvitse vakuuksia tai takaajia
 • Hakemus ja luottopäätös verkossa
 • Max. 15 000 euroa
 • Korko 7,95 % + 3 kk euribor
 • Vain OP:n asiakkaille

Osamaksu

Osta auto liikkeestä tai yksityiseltä kiinteällä korolla ja kuukausierällä

 • Ostettava auto rahoituksen vakuutena
 • Hakemus ja ennakkopäätös verkossa
 • Ei ennalta määriteltyä ylärajaa
 • Tyypillinen korko 5 - 8 %
 • Kaikkien pankkien asiakkaille

Haluatko ensin laskea lainasi kuukausierän?

Siirry lainalaskuriin Siirry lainalaskuriin

Monta tapaa rahoittaa auton osto – meiltä saat juuri sinulle sopivan autolainan

Voit hakea OP:lta kolmea erityyppistä autolainaa. Ne eroavat toisistaan vakuuksien, koron ja lainan maksimimäärän osalta. Voit valita vakuudellisen autolainan, vakuudettoman autolainan tai auton osamaksurahoituksen. Meiltä löydät siis varmasti sinulle sopivimman tavan rahoittaa auton osto.

Autolainan hakeminen OP:lta on fiksua. Emme koskaan piilottele korkoja tai kuluja. 

Vakuudellinen autolaina – valitse Pankkilaina 

Voit hakea vakuudellista autolainaa 10 000 eurosta ylöspäin ilman ylärajaa, yksin tai yhdessä toisen kanssa. Vakuudellisen lainan korko on vakuudetonta lainaa edullisempi, koska vakuudet turvaavat lainan takaisinmaksua pankille. Vakuudellisen autolainan korko määräytyy asiakaskohtaisesti.

Vakuutena käytetään pääasiassa asunto-omaisuutta (esim. oma asunto, sijoitusasunto tai mökki). Asunnon ei tarvitse olla velaton, jotta sitä voidaan tarjota vakuudeksi lainalle.

Muuta omaisuutta, kuten metsää, sijoituksia tai säästöjä, voidaan myös käyttää vakuutena. Vakuutena ei voida käyttää esimerkiksi ostettavaa autoa tai kulutustavaroita. 

Tiesitkö, että osuuspankin omistaja-asiakkaana saat vakuudellisesta lainasta OP-bonuksia?

Tutustu vakuudelliseen Pankkilainaan
 

Autolaina ilman vakuuksia – valitse Täsmäluotto

Jos haet auton ostoa varten vakuudetonta Täsmäluottoa, saat rahat auton hankintaan ilman odottelua ja voit tehdä autokaupat missä vain haluat. 

Autolainaa ilman vakuuksia voit saada maksimissaan 15 000 €. Vakuudetonta Täsmäluottoa voit hakea vain, jos olet OP:n asiakas. Luoton korko on 7,95 % + 3 kk euribor. 

Tee hakemus op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa, niin saat luottopäätöksen heti tai viimeistään kahden pankkipäivän kuluessa. Kun olet viimeistellyt hakemuksen, saat rahat tilillesi heti.

Tutustu vakuudettomaan Täsmäluottoon
 

Osamaksulla ostat auton huolettomasti ja helposti autoliikkeestä

Kun ostat auton osamaksulla, toimii ostettava auto lainan vakuutena. Et siis tarvitse erillisiä vakuuksia tai takaajia. Auton omistajuus on OP:lla, kunnes viimeinen osamaksuerä on maksettu.

Tee alustava laskelma osamaksusta Auton ostajan apuri -palvelussa

 

Mikä on edullisin autolaina?

Kun aikeissasi on löytää edullisin autolaina, kiinnitä huomiota lainan lopullisiin kokonaiskustannuksiin. Lainasta veloitetaan yleensä perustamismaksu, käsittelymaksu ja korko. Niitä ei kannata vertailla yksittäin. Pienimmän avausmaksun laina ei välttämättä ole loppujen lopuksi edullisin autolaina.

OP:n autolainalaskurilla näet selkeästi, millaiset korot ja kulut autolainallesi lopulta kertyy. Autolainalaskurin avulla voit laskea lainallesi sopivan laina-ajan ja näet mikä on eri autolainojen todellinen vuosikorko. 

Vertaa lainoja autolainalaskurilla

 

Mikä vaikuttaa autolainan korkoon ja hintaan? 

Autolainan korkoon ja hintaan vaikuttavat lainasi määrä ja se, käytätkö vakuuksia vai haetko autolainaa ilman vakuuksia. Vakuudellisen autolainan korko on aina halvempi kuin vakuudettoman autolainan.

 

Tee lainahakemus netissä – saat päätöksen autolainasta nopeasti  

Valitsitpa minkä tahansa autolainan rahoitusvaihtoehdon, tee lainahakemus netissä. Päätöksen autolainasta saat aina nopeasti.

Hae lainaa netistä

Tutustu OP:n autorahoituksen vaihtoehtoihin

 

Pankkilaina on kertaluotto. Jos 12 kk euribor on 1,921 % (5.9.2022), Pankkilainan todellinen vuosikorko 10 000 euron lainalle viiden vuoden maksuajalla on 7,2 %, kun luoton korko on 3,9 % marginaali + 12 kk euribor. Lainasta peritään kuukausittainen 2,50 euron hoitokulu, sekä lainan noston yhteydessä 120 euron toimitusmaksu. Arvioitu lainan kokonaiskustannus on 11 842 euroa.

Laskelma on tehty olettaen, että laina nostetaan kokonaan, lainan korko ja muut maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan, ja luotto maksetaan takaisin 192,88 euron tasaerissä kuukauden välein. Pankkilainan myöntää osuuspankki.

Täsmäluotto on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 7 000 euron luotolle 5 vuoden takaisinmaksuajalla on 11,59 %, kun luoton korko on 3 kk:n euribor + 7,95 % (9,68 % 11/22) ja luotonhoitomaksu on 6 euroa kuukaudessa.

Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 9 181,69 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kerralla, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan. Lisäksi on oletettu, että luottoa maksetaan takaisin 155 euron suuruisin lyhennyserin joka kuukausi aina luoton viimeiseen erään saakka.

Luoton myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj

Osamaksurahoitus on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 20 000 euron luotolle 5 vuoden maksuajalla on 7,6 %, kun rahoituksen korko on 6 prosenttiyksikköä (12/22), perustamismaksu 190 euroa ja laskutuspalkkio 9 euroa/kk. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 23 959,10 euroa ja maksuerien 399,40 euroa lukumäärä 60 kpl. Laskelma on tehty olettaen, että luotto nostetaan kerralla ja luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan.

Luoton myöntää OP Yrityspankki Oyj

Osuuspankin omistaja-asiakkaalle OP-bonuksia kerryttävät:

 • Säästämisen tileillä olevat rahat

 • Asuntolaina, opintolaina ja vakuudellinen pankkilaina

 • Rahastot ja sijoitussidonnaiset vakuutukset

 • Maksetut vakuutusmaksut, kuten koti- ja ajoneuvovakuutus sekä jatkuva matkavakuutus

OP-bonuksia käytetään pankin palvelumaksuihin ja vakuutusmaksuihin.


Rahoituksen myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj, OP Yrityspankki Oyj tai osuuspankki, rahoitustuotteesta riippuen.