OP Debit

OP Debit

Med OP Debit-bankkortet betalar du dina inköp behändigt och tar ut pengar direkt från kontot. Kortet är avsett för över 15-åringar.

Är du myndig? Vi rekommenderar ett kombikort för dig

Kombikortet är ett bankkort som har både bank- och kreditkortsfunktion i samma kort. Det lönar sig att betala till exempel inköp på nätet och dyra inköp med kombikortet i stället för debit-kortet.

-

 • Betala inköpen var som helst

  Med OP Debit-bankkortet kan du betala dina inköp i Finland, utomlands och på nätet direkt från ditt konto. Du kan också ta ut kontanter med kortet i Finland och utomlands. Du kan lätt följa upp dina korttransaktioner i OP-mobilen eller tjänsten op.fi. 

 • Lämpligt kort för gemensamt hushållskonto 

  Det går behändigt att sköta inköp då ett bankkort har anslutits till det gemensamma hushållskontot, och inköpen betalas alltid direkt från kontot. 

Betalning med OP Debit

 • Debit-funktionen betyder att betalningarna alltid tas ut från ditt konto. Kortet har ingen kreditfunktion. 
 • Med den kontaktlösa betalningen kan du betala inköp under 50 euro snabbt utan att använda kod. 
 • Du kan ansluta Plussa-funktionen till ditt kort, så minskar antalet kort i din plånbok. 
 • Anslut ditt kort till Apple Pay eller Google Pay™ och betala behändigt med din smartenhet, var du än är. 
 • Du kan ange individuella säkerhetsgränser för kontantuttag, för inköp som betalas via betalterminal samt för inköp på nätet och i appar. 
 • Ta i bruk Sparbössan, så ökar du också dina besparingar genom att betala med kortet. Du måste vara över 18 år för att öppna Sparbössan eftersom man med den kan börja fondspara. 

 

Pris på OP Debit-bankkortet

För under 26-åringar är de dagliga banktjänsterna och ett kort avgiftsfria. För övriga kunder är priset på OP Debit-kortet 2,75 euro per månad.  

Som ägarkund får du de dagliga tjänsterna, det vill säga ett brukskonto, tjänsten op.fi, OP-mobilen och ett OP Debit-kort för totalt 3,95 euro per månad. Ägarkunderna betalar bankens serviceavgifter i första hand med OP-bonus. 

Hantera kortinställningarna i OP-mobilen

Justera säkerhetsgränserna för ditt kort enkelt i OP-mobilen eller i op.fi.

 

Ansök om kort

 

Information om kortet

 

Du kan få ett OP Debit-kort då du har ett konto hos OP och du är minst 15 år.  

För under 26-åringar är de dagliga banktjänsterna och ett kort avgiftsfria. För övriga kunder är priset på OP Debit-kortet 2,75 euro per månad. Ägarkunderna betalar bankens serviceavgifter i första hand med OP-bonus. 

Servicetariff 

Beställ kortet för den unga  

Du kan beställa ett bankkort för den unga via kundtjänsten, men för att slutföra beställningen krävs det alltid ett besök på kontoret.

Boka tid till kontoret 

Om inte båda föräldrarna kan besöka kontoret samtidigt, kan den ena på förhand befullmäktiga den andra att sköta kortbeställningen. En kund hos OP kan logga in i tjänsten op.fi och fylla i en fullmakt via "Min profil". Det lönar sig att med en gång ge fullmakt för alla de bankärenden man vill att den unga ska ha. Om den andra föräldern inte har OP:s koder, ber vi dig kontakta OP:s kundtjänst. 

Om ingen av er kan närvara, kan ni också ge den unga samtycke till att själv skaffa ett kort och koder. Också i detta fall ska ni kontakta kundtjänsten. 

Då kortet beställs måste den unga själv vara med på kontoret så att man kan gå igenom sådant som gäller kortanvändningen med den unga. Den unga ska ha med sig ett identitetsbevis, till exempel sitt pass, identitetskort eller mopedkörkort. För vuxna räcker det också med körkort.

Läs mer om godtagbara identitetsbevis 

Om den unga vill använda kortet för nätinköp eller för betalningar i appar eller tjänster, behöver hen egna OP:s koder.

Läs mer om OP Användarkod för unga

 

 • OP Debit-kortet har ingen kreditfunktion. Inköpen debiteras ditt konto inom ett par dagar.
 • Kortet är avgiftsfritt för under 26-åringar.
 • Du kan ansluta Plussa-funktionen till kortet.
 • I många affärer, till exempel i K-gruppens mataffärer och i Tokmanni, kan du ta ut kontanter vid butikskassan i samband med inköp.
 • Med den kontaktlösa betalningen betalar du snabbt utan kod små inköp på högst 50 euro.
 • Du kan lätt följa upp dina korttransaktioner i OP-mobilen och i tjänsten op.fi.
 • Ta i bruk Sparbössan, så ökar du också dina besparingar genom att betala med kortet. Du måste vara över 18 år för att öppna Sparbössan eftersom man med den kan börja fondspara. 

De dagliga banktjänsterna, det vill säga brukskontot, ett bankkort, tjänsten op.fi och OP-mobilen, är gratis för under 26-åringar.  

 • Ifall ditt kort skulle försvinna eller missbrukas är det bra att ange säkerhetsgränser för OP Debit-kortet. Utöver kortets säkerhetsgräns kan även kontot kan ha en bruksgräns som begränsar kortbetalningarna.
 • Du kan ange individuella säkerhetsgränser för kontantuttag, för inköp som betalas via betalterminal samt för inköp på nätet och i appar. 
 • De nya säkerhetsgränserna träder i kraft genast när du har ändrat dem i OP-mobilen eller op.fi. Du kan ändra säkerhetsgränserna också via OP:s kundtjänst 0100 0500 (mån.–fre. kl. 8–16) eller på kontoret. 

Samla Plussa-pengar behändigt med ditt OP-kort. Du kan enkelt ansluta K-Plussa-funktionen till ditt kort då du ansöker om kortet.

Betala tryggt på nätet Visa Secure (tidigare Verified by Visa)

Visa Secure (tidigare Verified by Visa) gör det tryggare att betala på nätet. Inköpen bekräftas med OP:s koder, varvid kortinnehavarens identitet kan kontrolleras. Stark autentisering hindrar missbruk effektivt. 

Börja betala mobilt Apple Pay och Google Pay

Anslut ditt kort till Apple Pay eller Google Pay. De är betalningsappar med vilka du kan betala i butiker, på nätet och i appar genom att endast använda din smartenhet. Du behöver varken ditt kort eller dina kortuppgifter när du betalar. 

Med Apple Pay och Google Pay kan du betala kontaktlöst också inköp på över 50 euro. 

Du kan börja använda Apple Pay eller Google Pay när du har OP:s koder för privatkunder. Observera att du ska vara minst 13 år för att använda Apple Pay och minst 16 år för att använda Google Pay.

Läs mer om mobilbetalning

 • I samband med dina kortinköp kan du ta ut kontanter för högst 200 euro med ditt kort. 
 • För uttag med OP Debit tas inga kostnader ut. 
 • Vid kontantuttag görs en täckningsreservering, vilket betyder att det kontrolleras att det finns pengar på kontot. Uttag vid butikskassan följer samma princip som automatuttag. På ditt kontoutdrag syns inköpet och kontantuttaget separat. 

Allmänna kortvillkor >

Kortet beviljas av OP Detaljkunder Abp. Apple Pay erbjuds av Apple. Google Pay är ett varumärke som tillhör Google LLC.

 

Kortet beviljas av OP Detaljkunder Abp.

Se också

OP Classic

OP:s populäraste betalkort

2,95 €/mån

Ansök om kort

Se också

OP Gold

Bättre försäkringar och förmåner för upplevelser

Läs mer och ansök