Kirjoittaa muistiin

När du fyller i 18 år

När du blir myndig och fyller 18 år är det dags att själv ta över bank- och försäkringsärendena. I fortsättningen svarar du själv för skötseln av dina ärenden, och dina föräldrar har inte längre dispositionsrätt till dina konton.

När du har fyllt 18 kommer du själv åt alla konton som har öppnats i ditt namn och eventuella fonder. I närheten av din födelsedag får du en inbjudan till banken, där vi går igenom dina nuvarande bank- och försäkringstjänster. Vi förnyar nättjänstkoderna, uppdaterar tillsammans uppgifterna om dina konton och går igenom dina kortärenden samt de eventuella andra produkter och tjänster som du använder.

Ta redan nu sikte på det du drömmer om i framtiden

 

När du blir myndig är det samtidigt en bra tid att uppdatera dina framtidsplaner. Då du redan som ung tänker på skötseln av din ekonomi, är det lättare att förverkliga dina drömmar. Tillsammans kan vi hitta de eventuella tjänster och produkter som stöder dina mål. Du kan till exempel ansöka om studielån eller börja BSP-spara till en första bostad. Genom att spara i en fond kan du få ihop besparingar till eventuella resor och oväntade utgifter.

Du drar nytta av att vara ägarkund redan som ung

 

Som ägarkund uppnår du lättare dina mål, då du får många förmåner för bank- och försäkringstjänsterna samt fördelar och mångsidiga förmåner för vardagen. Då du blir ägarkund redan som ung, drar du från första början dra nytta av alla dina förmåner.

Vilka förmåner kan du få?

  1. Då du är under 26 år får du de dagliga banktjänsterna avgiftsfritt.
  2. Du tar ut studielån utan expeditionsavgift.
  3. I samband med ditt OP-Visa-kort får du en avgiftsfri Produktskyddsförsäkring, som skyddar dina kortinköp i ett halvt år från köptidpunkten överallt i världen, också i nätbutiker.
  4. Du får förmåner och rabatter på försäkringar.
  5. Det samlas OP-bonus bland annat för ditt studielån och dina inköp med OP-Visa-kredit.
  6. Du får köpa, sälja och byta de flesta av våra fonder utan kostnader.
  7. Du får ett hisnande antal förmåner av våra samarbetspartner, till exempel Cityshoppari 2019-förmånerna avgiftsfritt för hela året (norm. 9,90 €).
  8. Du kan shoppa i en egen nätbutik, OP Joukko-osto, med nya kampanjer flera gånger per år.

Läs mer om att vara ägarkund

Ägarkundskapet erbjuds av Andelsbanken.