Edustajiston vaalit

Omistaja-asiakas, äänesi on vaikuttanut!

Otsikko: Omistaja-asiakas, äänesi on vaikuttanut!

Osuuspankin omistaja-asiakkaat äänestivät edustajiston vaalissa 4. - 17.11.2021 ja Etelä-Pirkanmaan Osuuspankin uusi edustajisto on nyt valittu. Etelä-Pirkanmaan Osuuspankin edustajiston vaaleissa annettiin 2439 ääntä ja äänestysprosentti oli 13,774 %.

Kiitos kaikille ehdolla oleville ja äänensä vaaleissa antaneille. Arvostamme, että omistaja-asiakkaamme haluavat olla mukana vaikuttamassa osuuspankkinsa tulevaisuuteen.

Etelä-Pirkanmaan Osuuspankin edustajistoon valittiin seuraavat 25 edustajaa.

Vaalien tulos

Vaalipiiri Akaa: 

Jäsenet

Valtonen Maria, 107 ääntä
Tiura-Paavola Päivi, 63 ääntä
Peltola Vesa, 61 ääntä
Piittisjärvi Mika, 58 ääntä
Loppi Inka, 47 ääntä
Leinonen Jaakko, 41 ääntä
Luoma Essi, 38 ääntä
Yalcin Özkan, 37 ääntä

Varajäsenet

Ahlman Jenny, 31 ääntä
Kauranen Elisa, 30 ääntä
Kivistö Tapio, 28 ääntä
Weltzien Nina, 25 ääntä
Kukkonen Juha, 23 ääntä

Vaalipiiri Urjala:

Jäsenet

Jokinen Tapio, 102 ääntä
Heinonen Veijo, 56 ääntä
Paija Joona, 45 ääntä
Nikkilä Virpi, 35 ääntä
Touru Marja-Riitta, 35 ääntä
Tallbacka Jari, 34 ääntä

Varajäsenet

Syrjälä Jari, 31 ääntä
Pynnä Lari, 31 ääntä
Meriluoto Erkki, 26 ääntä
Kontio Juha, 26 ääntä
Hirvonen Hannu, 25 ääntä

Vaalipiiri Valkeakoski:

Jäsenet

Järvinen Pekka, 70 ääntä
Niskanen Marja-Leena, 63 ääntä
Nurmo Mikko, 55 ääntä
Itkonen Marko, 53 ääntä
Retulainen Antti, 49 ääntä
Antila Aku, 46 ääntä
Kauhanen Kari, 46 ääntä
Koiranen Matti, 42 ääntä
Puheloinen Juulia, 41 ääntä
Takaniemi Veijo, 41 ääntä
Sand Kirsti, 38 ääntä

Varajäsenet

Vallius Tuula, 38 ääntä
Niskavaara Joni, 38 ääntä
Haaja Jouni, 38 ääntä
Kuisma Seppo, 36 ääntä
Gorschelnik Jon, 34 ääntä

Onnittelut uusille edustajiston jäsenille.

Voit olla meihin yhteydessä, jos sinulla on kysyttävää vaaleista.

Vaaliyhteyshenkilö: Katri Lähde, katri.lahde@op.fi, puh. 010 256 8514

Edustajiston vaalien äänestys järjestettiin 4.11. klo 8.00 – 17.11. klo 16.00. 

Edustajiston vaaleissa oli tänä vuonna ehdolla 84 ehdokasta. Valkeakosken vaalipiirissä ehdokkaita oli 39, Akaan vaalipiirissä 25 ja Urjalan vaalipiirissä 20.

Äänioikeus näissä vaaleissa oli kaikilla niillä omistaja-asiakkailla, jotka ovat liittyneet omistaja-asiakkaiksi viimeistään 31.5.2021 ja olivat vielä äänestyksen alkaessa omistaja-asiakkaita.

Kullakin äänioikeutetulla omistaja-asiakkaalla oli vaalissa yksi ääni ja omistaja-asiakas pystyi äänestämään vain yhtä ehdokasta. 

Alaikäisen äänioikeutta pystyi käyttämään hänen huoltajansa yhdessä. Tämän vuoksi alaikäisen äänestys verkkopalvelussamme oli estetty, vaikka hänellä olisi verkkopalvelutunnukset.

Edunvalvottavan äänioikeutta pystyi käyttämään hänen edunvalvojansa päämiehen puolesta. 

Yrityksen tai yhteisön puolesta äänioikeutta käytti se henkilö, joka on oikeutettu edustamaan yritystä tai yhteisöä.

Tarvitsemme edustajistoon aktiivisia omistaja-asiakkaita, jotka ovat kiinnostuneita yhteisistä asioista ja tuovat mukanaan oman asiantuntemuksensa. Edustajiston jäseniltä ei vaadita erityistä pankkiasioiden osaamista. Asenne ratkaisee.

Ehdokkaaksi on voinut ilmoittautua 16.8.-10.9.2021. 

Ehdokkaaksi on voinut ilmoittautua jokainen hyvämaineinen pankin palveluja käyttävä äänioikeutettu omistaja-asiakas, joka on täysivaltainen ja liittynyt omistaja-asiakkaaksi viimeistään 31.5.2021 mennessä ja täyttää 18 vuotta viimeistään ehdokashankinnan aikana. 

Yritys tai yhteisö ei ole voinut asettua ehdokkaaksi. Mikäli yrityksellä tai yhteisöllä on omistaja-asiakkuus, voi se toimia kannattajana ja äänestää. Tässä tapauksessa kannatus tulee tehdä lomakkeella ja äänestys tehdään postitse. 

Myöskään järjestö, puolue tai jokin muu yhteisö ei ole voinut ilmoittaa ehdokastaan edustajiston vaaleihin, koska edustajiston vaalit ovat henkilövaalit ja ehdokkaaksi ilmoittaudutaan henkilökohtaisesti.

Huomioithan, että ehdokkaaksi eivät ole voineet asettua myöskään osuuspankin tai sen konserniin kuuluvan yhteisön palveluksessa olevat henkilöt eivätkä sen hallituksen tai hallintoneuvoston jäsenet. Myöskään osuuspankin tai sen konserniin kuuluvan yhteisön toimitusjohtaja ei ole voinut asettua ehdolle tehtävässä oloaikanaan eikä tehtävän päättymisestä lukien seuraavan viiden vuoden aikana.

OP:n Keskusyhteisön tai sen tai konserniin kuuluvan yhteisön palveluksessa olevat eivät myöskään ole oikeutettuja ilmoittautumaan ehdokkaiksi.  

Suomi ja me suomalaiset olemme tiukoissa paikoissa lujaa tekoa. Kun moni asia on ollut monimutkaista ja vaikeaa, meiltä on löytynyt kykyä puhaltaa yhteen Suomeen. Nousta kokoamme suuremmaksi ja nähdä meissä piilevä hyvä.

Me OP Ryhmässä haluamme edistää elämänrikkauden perustuksia: koko Suomen taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia. OP:lle yhteisestä tulevaisuudesta välittäminen on pysyvä normaali. Yhdessä kahden miljoonan omistaja-asiakkaamme kanssa meissä on voimaa vastuun kantajiksi ja tekijöiksi.

Osuuspankkisi ylintä päätösvaltaa käyttää omistaja-asiakkaiden keskuudestaan valitsema edustajisto. Se hyväksyy muun muassa osuuspankin tilinpäätöksen ja tekee merkittävimmät pankin toimintaa koskevat päätökset. Edustajisto kokoontuu sääntömääräisesti kerran vuodessa, jonka lisäksi edustajiston jäsenet voivat osallistua erilaisiin koulutuksiin.

Edustajisto on ainutlaatuinen näköalapaikka oman pankin toimintaan. Edustajistossa pääsee myös luomaan uusia verkostoja ja seuraamaan oman kotiseudun talouselämän kehittymistä.