Tuotto-osuus kuva

Tuotto-osuus

Mainio sijoituskohde vain omistaja-asiakkaille

Tuotto-osuus on sijoitus oman osuuspankkisi pääomaan. Mitä enemmän Tuotto-osuuksia merkitään, sitä vakavaraisempi on osuuspankkisi. Menestyvä ja vakavarainen osuuspankki on vahva paikallinen toimija, joka tarjoaa sinulle monenlaisia etuja ja voi maksaa Tuotto-osuudellesi reilun koron. Vuodelle 2020 tavoitellaan 3,25 prosentin korkoa, mikä on markkinakorkoihin nähden varsin kilpailukykyinen tuotto.

Näin merkitset Tuotto-osuuksia

Voit tehdä merkinnän Tuotto-osuuksiin konttorissamme, verkkoneuvottelussa tai puhelimitse 0100 0500 puhelinpalvelussa (ma-pe klo 8-22, la 10-16).

Varaa aika konttoriin tai verkkoneuvotteluun tämän sivun oikeasta laidasta kohdasta Asiakaspalvelu.

Näin Tuotto-osuus toimii

  • Pankkimme omistaja-asiakkaana voit merkitä Tuotto-osuuksia Tuotto-osuus-annin voimassaoloaikana.

  • Tuotto-osuuteen sijoittaessasi kannattaa varautua vähintään kolmen vuoden sijoitusaikaan. Vähimmäissijoitus on 100 euroa ja enimmäismäärä on osuuspankkikohtainen.

  • Tuottotavoite voi muuttua vuosittain ja koron lopullinen määrä vahvistetaan vuosittain jälkikäteen. Edellisen vuoden korko maksetaan seuraavan vuoden kesäkuussa.

  • Jos haluat luopua Tuotto-osuuksistasi, voit irtisanoa ne. Tuotto-osuuksien takaisinmaksuaika on 12 kk irtisanomisvuoden päättymisestä. 

Mitä muuta Tuotto-osuuksiin sijoittavan kannattaa huomioida?

  • Tuotto-osuuden korko ja sen maksaminen riippuvat aina pankin toiminnan tuloksellisuudesta. Tuotto-osuuden korko maksetaan osuuspankin jakokelpoisesta ylijäämästä. Pankille ei välttämättä synny joka vuosi tällaista ylijäämää. On myös mahdollista, että pankille jää jakokelpoista ylijäämää enemmän kuin Tuotto-osuuksille maksetaan korkoa.

  • Tuotto-osuus ei ole talletus eikä sillä ole talletussuojaa. Tuotto-osuus-sijoitukset eivät kerrytä OP-bonuksia.

  • Tuotto-osuudelle maksettava korko on henkilöverotuksessa pääomatuloa. Tuotto-osuuksille maksettavasta korosta 75 prosenttia on verovapaata pääomatuloa ja 25 prosenttia veronalaista tuloa 5 000 euroon saakka. Tämän rajan ylittävältä osalta korosta 85 prosenttia on veronalaista pääomatuloa ja 15 prosenttia verovapaata tuloa. Eri osuuskunnista saadut korot ja niihin rinnastettavat tuotot lasketaan yhteen 5000 euron rajan täyttymistä tarkasteltaessa. Pankki toimittaa Tuotto-osuuden korosta 7,5 prosentin ennakonpidätyksen 5000 euroon saakka ja 5000 euroa ylittävältä osalta 25,5 prosenttia. Ennakonpidätystä ei toimiteta 20 euron tai sitä pienemmästä korosta.

  • Merkintä Tuotto-osuuksiin on oman pääoman ehtoinen sijoitus ja sijoittajalla on riski sijoitetun pääoman menettämisestä. Tuotto-osuuden takaisinmaksuun liittyy ehtoja. Osuuspankilla tulee esimerkiksi olla riittävästi jakokelpoisia varoja.

  • Tuotto-osuutta ei voi vapaasti luovuttaa eteenpäin, eikä Tuotto-osuuksilla ole jälkimarkkinoita.

  • Tuotto-osuuden esittelyasiakirjassa on tarkempi kuvaus Tuotto-osuuden ominaisuuksista ja riskeistä.

Vuoden 2019 Tuotto-osuuksien korot maksetaan poikkeuksellisesti tammikuussa 2021

Noudatamme Euroopan keskuspankin (EKP) ja Finanssivalvonnan uusia suosituksia ja maksamme korot Tuotto-osuuksia omistaville omistaja-asiakkaillemme tammikuussa 2021.