” ”

OP Jokilaaksojen kesätyötuki 15–17-vuotiaille asiakkaille

Kesätyöseteleiden hakuaika on päättynyt. Kiitos kaikille hakijoille.

Ensikosketus työelämään ja mahdollisuus tienata omaa rahaa ovat nuorille tärkeitä juttuja. Kesätyökokemuksen lisäksi, nuoret oppivat oman talouden hallinnan taitoja, kun ensimmäisestä kesätyöstä saadaan ensimmäinen palkka. 

Me OP Jokilaaksoissa haluamme olla mukana tukemassa nuorten työllistymistä kesäksi 2024 ja samalla kannustaa paikallisia yrityksiä ja yhdistyksiä palkkaamaan nuori kesäksi töihin. 

Jaamme 40 kesätyöseteliä 15–17-vuotiaille asiakkaillemme.

Yhden setelin arvo on 500 euroa ja sen avulla nuori voi työllistyä itse hakemaansa kesätyöpaikkaan toimialueemme (Halsua, Kaustinen, Lestijärvi, Toholampi, Ullava ja Veteli) yritykseen tai yhdistykseen.

Nuori, hae kesätyöseteliä 29.1.-10.3.2024 Huom! Hakuaikaa jatkettu.

OP Jokilaaksojen tarjoamaa kesätyöseteliä voit hakea, kun olet 15–17-vuotias (olet täyttänyt 15 vuotta, mutta et ole täyttänyt 18 vuotta kesätyöt aloittaessasi) ja olet pankkimme asiakas.

Kesätyösetelin arvo on 500 euroa ja niitä jaetaan 40 kpl.

Arvomme kesätyöseteleiden saajat viikolla 8 ja ilmoitamme arvonnan tuloksen sähköpostitse kaikille hakemuksen täyttäneille. Tämän jälkeen lähetämme kesätyösetelit postitse arvonnassa voittaneille. Alkuperäisen hakuajan päättymisen (18.2.) jälkeen ilmoittautuneisiin olemme yhteydessä viikolla 11.

Nuoret etsivät ja hakevat kesätyöpaikkansa itse ja kesätyöseteliä voi hakea, vaikka kesätyöpaikkaa ei vielä ole. Kesätyön tulee ajoittua ajalle 1.5.-31.8.2024. 

Tietoa kesätyösetelillä työllistävälle työnantajalle

Pankin toimialueella toimiva y-tunnuksellinen työnantaja voi käyttää kesätyösetelin nuoren työllistämiseen palkan tukena. Nuori antaa työsopimuksen kirjoituksen yhteydessä saamansa kesätyösetelin työnantajalle.

Työnantaja ilmoittaa Jokilaaksojen Osuuspankille heti, kun työsopimus nuoren kanssa on tehty. Lähetä sähköposti osoitteeseen jokilaaksojen@op.fi, ja ilmoita siinä:

  • palkatun nuoren nimi (nuoren nimi on kesätyösetelissä, eikä seteli ole siirrettävissä toiselle henkilölle)
  • yrityksen nimi, y-tunnus ja osoite
  • työtehtävä, johon nuori on palkattu
  • mikäli yrityksellä/yhdistyksellä on monta työntekopaikkaa, myös työntekopaikka on ilmoitettava

Tämän jälkeen pankki lähettää yritykselle/yhdistykselle laskutusohjeen ja -osoitteen.

  • kesätyön tulee ajoittua ajalle 1.5.-31.8.2024
  • työnantajayrityksen/-yhdistyksen tulee toimia OP Jokilaaksojen toimialueella (Halsua, Kaustinen, Lestijärvi, Toholampi, Ullava ja Veteli) ja sillä tulee olla y-tunnus
  • työsopimus on tehtävä kirjallisesti. Työnantajan on noudatettava vähintään yleissitovaa työehtosopimusta ja huolehtia asianmukaisesta palkanmaksusta pankkitilille
  • nuoren työllistävä yritys hoitaa lakisääteiset työnantajakulut
  • työnantaja laskuttaa kesätyöseteliavustuksen Jokilaaksojen Osuuspankilta 30.9.2024 mennessä
  • tarjoamamme kesätyöseteli ei ole palvelun myyntiä, vaan kyseessä on arvonlisäveroton (alv 0 %) palkkatuki

Palkkalaskurilla voit arvioida työnantajan maksamien sivukulujen määrää. Laskurin avulla näet myös helposti, miten nuoren ikä vaikuttaa siihen, pidätetäänkö nuoren palkasta ennakonpidätysprosentin lisäksi työeläkemaksua ja työttömyysvakuutusmaksua. 

Lisätietoa kesätyösetelikampanjasta saat sähköpostitse jokilaaksojen@op.fi.