YHDISTYS: lahjoitamme 31 200 euroa palkkaustukea

Yhteistyössä toimialueemme yhdistysten kanssa mahdollistamme kesätöitä 15-17-vuotiaille nuorille.

Tämä on todella hieno tapa teiltä tukea arvokasta nuorisotyötä.

2021 lahjoitamme 31 200 euroa nuorten palkkaamiseen

Kampanjan seitsemäs vuosi on käynnissä. Yhdistyshaku päättyi sunnuntaina 28.2.

Kesäduuni OP:n piikkiin kampanja oli avoin kaikille pankin toimialueella toimiville yleishyödyllisille yhdistyksille, joilla on mahdollisuus työllistää 15-17-vuotias nuori kahdeksi viikoksi kesällä 2021. Pankin toimialue on Jyväskylä, Hankasalmi, Joutsa, Karstula, Laukaa, Pihtipudas, Saarijärvi, Viitasaari ja Äänekoski sekä Kinnula, Kivijärvi, Muurame ja Uurainen.

Pankki on päättänyt lahjoittaa tulevana kesänä 78 yhdistykselle palkanmaksuun 400 euroa/nuori, yhteensä 31 200 euroa. Lahjoituksen saavat yhdistykset saavat ohjeet kampanjaan ja hoitavat nuoren työllistämisen - sopivat palkasta ja hoitavat palkanmaksun, sekä lakisääteiset kulut ja velvoitteet.

Kampanjan avulla 78 vastuullista kesäduunia

OP on mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa. Kaikki mukaan pääsevät yhdistykset sitoutuvat noudattamaan vastuullisen kesätyön periaatteita.

2021 kaikki hakeneet pääsi mukaan

Yhdistyshaku päättyi sunnuntaina 28.2. Saimme määräaikaan mennessä 78 hakemusta. Käsittelimme hakemukset. Tänä vuonna poikkeuksellisesti kaikki hakeneet saavat palkkaustuen, suunnitellun 75 sijasta. Yhdistyksille on tomitettu ohjeet.

Pallkkaustuen saaneet yhdistykset ja niiden avoimet työpaikat julkaistiin 15.3. Nuorten hakuaika päättyi 18.4.

Lahjoituksen on voinut saada pankin toimialueella Keski-Suomessa oleva poliittisesti sitoutumaton yleishyödyllinen rekisteröity yhdistys tai säätiö tai muu vastaava yleishyödyllinen toimija.

Yhdistysten ajatuksia

Nuorille ja yhdistysten edustajille on tarjottu mahdollisuus kirjoittaa kesäduunikokemuksistaan. Tarinoita on kertynyt jo mukavasti. Klikkaa ihmeessä ja lue!

Aikataulu 2021 - Kesäduuni OP:n piikkiin OP Keski-Suomessa

Yhdistyksille suunnattu palkkaustuen hakulinkki on julkaistu tällä sivulla ma 1.2. Yhdistykset hakevat palkkaustukea linkin kautta ajalla 1.-28.2. Pankin hallitus valitsee tuettavat 75 yhdistystä. Palkkaustuen saaneille yhdistyksille pidetään infotilaisuus etänä maaliskuussa.

Tuetut 15-17-vuotiaiden nuorten kesätyöpaikat julkaistaan ma 15.3. Nuoret hakevat tuettuja kesätöitä - lähettävät työhakemuksia suoraan yhdistyksille 15.3.-18.4. Yhdistykset tekevät päätökset työllistämisestä sekä valitsevat kesätyöntekijänsä toukokuun alkuun mennessä. Kampanjan kautta työllistyneille nuorille pidetään infotilaisuus etänä toukokuussa.

Nuoret tekevät kesätöitä yhdistyksissä koulujen loma-aikana kesä-elokuulla. Yhdistykset laskuttavat 400 euron palkkaustuen pankilta sovitusti kesän aikana, erillisen ohjeen mukaan. Nuoret ja yhdistykset voivat kirjoittaa kesäduunikokemuksistaan. Kirjoitukset julkaistaan sovitusti.

Onnistutaan yhdessä

Olemme kampanjan kanssa vuodesta toiseen hyvällä asialla yhteistyössä yhdistysten kanssa. Iso kiitos kaikille tähän mennessä mukana olleille - niin yhdistyksille, kuin kesäduunin saaneille nuorille! Ja suurelle kannustusjoukolle. Uskomme vahvasti, että nuorten työllistäminen on arvokas yhteiskunnallinen teko.

Kiitos sinulle, että vinkkaat tästä kampanjasta oman lähipiirisi yhdistystoimijoille ja nuorille.

Kesäduuniterveisin, OP Keski-Suomen väki
#kesäduuniOPnpiikkiin #opkeskisuomi

Lisätietoja: Katri Tynkkynen, viestintäasiantuntija p. 010 256 5503

Kesäduuni OP:n piikkiin / pankin kirjoitukset Vinkit yhdistyksille ja tsempit nuorille