YHDISTYS: lahjoitamme palkkaustukea yhteensä 50 000 euroa

Yhteistyössä toimialueemme yhdistysten kanssa mahdollistamme kesätöitä 15-17-vuotiaille nuorille.

Vuonna 2024 lahjoitamme 50 000 euroa nuorten palkkaamiseen

Kampanjan kymmenes vuosi on käynnissä. Yhdistysten lahjoitushaku päättyi perjantaina 16.2.

Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanja oli avoin kaikille pankin toimialueella toimiville yleishyödyllisille yhdistyksille, joilla on mahdollisuus työllistää 15–17-vuotias nuori kahdeksi viikoksi kesällä 2024. Pankin toimialuetta on Jyväskylä, Hankasalmi, Joutsa, Karstula, Laukaa, Luhanka, Pihtipudas, Saarijärvi, Toivakka, Viitasaari ja Äänekoski sekä Kivijärvi, Kinnula, Muurame ja Uurainen.

Pankki lahjoittaa tulevana kesänä yhdistyksille palkanmaksuun 500 euroa/nuori, yhteensä 50 000 euroa. Yhdistyshaku oli käynnissä 22.1.-16.2., ja käsittelemme kaikki sähköisen hakulomakkeen kautta määräaikaan mennessä jätetyt hakemukset. Päätökset lahjoituskohteista tehdään helmikuun lopussa, ja kaikkiin hakemuksen jättäneisiin yhdistyksiin ollaan yhteydessä.

Lahjoituksen saaneille yhdistyksille toimitetaan ohjeet kampanjaan, ja he hoitavat nuoren työllistämisen – sopivat palkasta ja hoitavat palkanmaksun sekä lakisääteiset kulut ja velvoitteet. Palkkaustuen saaneet yhdistykset ja niiden avoimet työpaikat julkaistaan maanantaina 4.3.

Kampanjan avulla vastuullisia kesäduuneja nuorille

OP on mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa. Hakiessaan palkkaustukea, yhdistykset ovat sitoutuneet noudattamaan Vastuullisen kesätyön periaatteita.

Kokemuksia #kesäduuniOPnpiikkiin

Nuorille ja yhdistysten edustajille tarjotaan mahdollisuus kirjoittaa kesäduunikokemuksistaan. Tarinoita on kertynyt jo mukavasti. Klikkaa ihmeessä ja lue!

Aikataulu 2024 – Kesäduuni OP:n piikkiin OP Keski-Suomessa

Yhdistyksille suunnattu palkkaustuen hakulinkki julkaistaan ma 22.1. Yhdistykset hakevat palkkaustukea ajalla 22.1.-16.2.2024 Lahjoituksen saavat yhdistykset päätetään helmikuun loppupuolella. Palkkaustuen saaneille yhdistyksille pidetään infotilaisuus maaliskuussa etänä.

Tuetut 15–17-vuotiaiden nuorten kesätyöpaikat julkaistaan ma 4.3. Nuoret hakevat tuettuja kesätöitä ja lähettävät työhakemuksensa suoraan yhdistyksille 4.-31.3.2024. Yhdistykset tekevät päätökset työllistämisestä sekä valitsevat kesätyöntekijänsä 21.4. mennessä. Kampanjan kautta työllistyneille nuorille pidetään infotilaisuus huhti-toukokuussa etänä.

Nuoret tekevät kesätöitä yhdistyksissä koulujen loma-aikana kesä-elokuulla. Yhdistykset laskuttavat 500 euron palkkaustuen pankilta sovitusti kesän aikana, erillisen ohjeen mukaan. Nuoret ja yhdistykset voivat kirjoittaa kesäduunikokemuksistaan, ja kirjoitukset julkaistaan sovitusti.

Onnistutaan yhdessä

Olemme kampanjan kanssa vuodesta toiseen hyvällä asialla yhteistyössä yhdistysten kanssa. Iso kiitos kaikille tähän mennessä mukana olleille – niin yhdistyksille kuin kesäduunin saaneille nuorille! Ja suurelle kannustusjoukolle. Uskomme vahvasti, että nuorten työllistäminen on arvokas yhteiskunnallinen teko.

Kesäduuniterveisin, OP Keski-Suomen väki

#kesäduuniOPnpiikkiin #opkeskisuomi

Lisätiedot: 

viestintäpäällikkö Pia Saikkonen, p.010 256 5610, pia.saikkonen(ät)op.fi

viestintäasiantuntija Elli-Noora Korhonen, p. 010 256 5503, elli-noora.korhonen(ät)op.fi

Minkälaiset yhdistykset voivat osallistua kampanjaan?

Haemme mukaan yleishyödyllisiä yhdistyksiä ja seuroja eri puolilta OP Keski-Suomen toimialuetta, joka kattaa seuraavat alueet: Jyväskylä, Hankasalmi, Joutsa, Karstula, Laukaa, Luhanka, Pihtipudas, Saarijärvi, Toivakka, Viitasaari ja Äänekoski sekä Kivijärvi, Kinnula, Muurame ja Uurainen.

Minkä ikäisen voin palkata työhön?

Kesäduuni OP:n piikkiin kampanjan tavoitteena on tukea 15–17-vuotiaiden nuorten työllistymistä, ja mahdollistaa monelle ensimmäinen kesätyöpaikka. Nuoren tulee täyttää 15 vuotta vuoden 2024 aikana, eikä hän saa olla täyttänyt 18 vuotta tuetun työsuhteen kestäessä.

Miten ja milloin saamme luvatun palkkatuen?

Tuki maksetaan laskua vastaan. Yhdistys voi laskuttaa tuen OP Keski-Suomelta, kun työsopimus nuoren kanssa on solmittu, ja yhdistys on ilmoittanut nuoren tiedot osuuspankille erillisen lomakkeen kautta. Koska muutokset työntekijöissä ovat verraten yleisiä, suosittelemme lähettämään laskun vasta silloin, kun nuori on aloittanut kesätyössään. Palkkaustukea maksetaan 500 euroa /nuori. Tuki tulee laskuttaa OP Keski-Suomelta 31.8.2024 mennessä. Edellytämme, että yhdistys työnantajana huolehtii kaikista lakisääteisistä työnantajavelvoitteista, mutta laskuun ei tarvitse liittää työsopimus- tai palkkakuittikopiota.

Huomioi, että palkkaustuella ei ole tarkoitus rahoittaa yhdistyksen muuta toimintaa. 500 euron tuki on tarkoitettu nuoren kahden viikon työhön ja yhdistys vastaa muista työnantajakuluista.

Mistä tiedän, onko tuki jo maksettu yhdistyksellemme?

Tuen maksamiselle on kolme perusedellytystä:

  1. Yhdistys on solminut työsopimuksen nuoren kanssa, ja ilmoittanut nuoren tiedot OP Keski-Suomelle täyttämällä tiedot erikseen ilmoitettavan lomakkeen kautta.
  2. Yhdistys laskuttaa tuen OP Keski-Suomelta ensisijaisesti verkkolaskulla.
  3. Yhdistys laskuttaa tukea sen verran kuin sitä on myönnetty.

Pyydämme varaamaan laskuille maksuaikaa vähintään 14 vuorokautta, sähköpostilla ja postilla saapuvien laskujen käsittely on hitaampaa kuin verkkolaskujen. Mikäli et ole varma onko yhdistys jo saanut tuen, tarkistathan tiedon yhdistyksen kirjanpidosta/tilitiedoista.

Voiko tuen jakaa usean nuoren kesken?

Palkkatuki 500 euroa on tarkoitettu yhden nuoren työllistämiseen 2 viikon ajaksi, sitä ei ole tarkoitettu jaettavaksi usealle työntekijälle. Tällä toivomme, että nuori saa itselleen vähintään kahden viikon mittaisen kokemuksen työelämästä, ja riittävän korvauksen työpanoksestaan. Nuoren voi toki palkata pidemmäksikin ajaksi, jolloin yhdistys itse maksaa palkan tuen ylittävältä osalta.

Voimmeko hakea tukea jo valitun nuoren palkanmaksuun?

Edellytämme, että kaikki Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan palkkaustukea saavat työpaikat ovat kaikkien nuorten haettavissa hakuaikana 4.–31.3.2024. Tänä aikana yhdistyksen tulee vastaanottaa hakemuksia nuorilta, ja hakuajan päätyttyä olla yhteydessä kaikkiin hakijoihin. Pyydämme myös, että kaikki nuoret (myös ei valituksi tulleet) saisivat mahdollisimman hyvän työnhakukokemuksen. Tämä saattaa olla monelle ensimmäinen kosketus työnhakuun.

Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjaamme kuuluu myös se, että yksi nuori voi saada vain yhden OP:n tukeman työpaikan yhden kesän aikana. Yhdistyksen tehtävänä on varmistaa, ettei nuori ole vastaanottanut Kesäduuni OP:n piikkiin -tuettua työpaikkaa myös toisessa yhdistyksessä samana kesänä.

Valittu nuori perui tulonsa – mikä avuksi?

Edellytämme, että jokaisen valitun nuoren tiedot ilmoitetaan OP Keski-Suomelle erikseen ilmoitetun lomakkeen kautta 21.4.2024 mennessä. Mikäli nuori peruu tulonsa työhön, yhdistyksellä on oikeus valita tilalle toinen nuori hakijoiden joukosta – pyydämme tällaisessa tilanteessa ilmoittamaan meille muuttuneet tiedot. Pidämme Kesäduuni OP:n piikkiin -työtehtäviin valituille nuorille Kesäduuni-infon toukokuussa, johon lähetämme kutsun nuorille toukokuun alussa yhdistysten ilmoittamien tietojen perusteella. Nuorten infotilaisuutta ei tallenneta.

Kesäduuni OP:n piikkiin / pankin kirjoitukset Vinkit yhdistyksille ja tsempit nuorille