YHDISTYS: lahjoitimme 31 200 euroa palkkaustukea

Yhteistyössä toimialueemme yhdistysten kanssa mahdollistamme kesätöitä 15-17-vuotiaille nuorille.

Tämä on todella hieno tapa teiltä tukea arvokasta nuorisotyötä.

2021 lahjoitimme 31 200 euroa nuorten palkkaamiseen

Kampanjan seitsemäs vuosi on totta. Yhdistysten lahjoitushaku päättyi sunnuntaina 28.2.2021

Kesäduuni OP:n piikkiin kampanja oli avoin kaikille pankin toimialueella toimiville yleishyödyllisille yhdistyksille, joilla on mahdollisuus työllistää 15-17-vuotias nuori kahdeksi viikoksi kesällä 2021. Pankin toimialue on Jyväskylä, Hankasalmi, Joutsa, Karstula, Laukaa, Pihtipudas, Saarijärvi, Viitasaari ja Äänekoski sekä Kinnula, Kivijärvi, Muurame ja Uurainen.

Pankki päätti lahjoittaa 78 yhdistykselle palkanmaksuun 400 euroa/nuori, yhteensä 31 200 euroa. Yhdistykset saivat ohjeet kampanjaan ja hoitivat itsenäisesti nuoren työllistämisen - sopivat palkasta ja hoitavat palkanmaksun, sekä lakisääteiset kulut ja velvoitteet.

Kampanjan avulla vastuullisia kesäduuneja nuorille

OP on mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa. Kaikki mukaan pääsevät yhdistykset sitoutuvat noudattamaan vastuullisen kesätyön periaatteita.

Palkkaustuki kaikille vuonna 2021 hakeneille yhdistyksille

Yhdistyshaku päättyi sunnuntaina 28.2.2021 Saimme määräaikaan mennessä 78 hakemusta, jonka jälkeen hakemukset käsiteltiin. 2021 normaalista poiketen kaikki hakeneet yhdistykset saavat palkkaustuen, suunnitellun 75 sijasta. Yhdistyksille toimitettiin laaja infopaketti, mikä sisälsi ohjeet, miten kampanja etenee.

Pallkkaustuen saaneet yhdistykset ja niiden avoimet työpaikat julkaistiin 15.3. Nuorten kesätyöhaku päättyi 18.4.

Lahjoituksen on voinut saada pankin toimialueella Keski-Suomessa oleva poliittisesti sitoutumaton yleishyödyllinen rekisteröity yhdistys tai säätiö tai muu vastaava yleishyödyllinen toimija.

Kokemuksia #kesäduuniOPnpiikkiin

Kesäpestin tehneille nuorille ja yhdistyksille tarjotaan mahdollisuus kirjoittaa kokemuksistaan. Osa nuorista ja yhdisyksistä ottaa haasteen vastaan. Kahden viikon pestin aikana kerkeää sattua ja tapahtua monenlaista mukavaa ja mieleenpainuvaa asiaa. Klikkaa ihmeessä ja lue!

Aikataulu 2021 - Kesäduuni OP:n piikkiin OP Keski-Suomessa

Yhdistyksille suunnattu palkkaustuen hakulinkki julkaistiin ma 1.2. Yhdistykset hakivat palkkaustukea ajalla 1.-28.2. Pankin hallitus valitsi tuettavat 75 yhdistystä. Palkkaustuen saaneille yhdistyksille pidettiin infotilaisuus maaliskuussa etänä.

Tuetut 15-17-vuotiaiden nuorten kesätyöpaikat julkaistiin ma 15.3. Nuoret hakivat tuettuja kesätöitä - lähettivät työhakemukset suoraan yhdistyksille 15.3.-18.4.2021. Yhdistykset tekivät päätökset työllistämisestä sekä valitsivat kesätyöntekijänsä toukokuun alkuun mennessä. Kampanjan kautta työllistyneille nuorille pidettiin infotilaisuus toukokuussa etänä.

Nuoret tekivät kesätöitä yhdistyksissä koulujen loma-aikana kesä-elokuulla. Yhdistykset laskuttivat 400 euron palkkaustuen pankilta sovitusti kesän aikana, erillisen ohjeen mukaan. Nuoret ja yhdistykset voivat kirjoittaa kesäduunikokemuksistaan. Kirjoitukset julkaistaan sovitusti.

Onnistutaan yhdessä

Olemme kampanjan kanssa vuodesta toiseen hyvällä asialla yhteistyössä yhdistysten kanssa. Iso kiitos kaikille tähän mennessä mukana olleille - niin yhdistyksille, kuin kesäduunin saaneille nuorille! Ja suurelle kannustusjoukolle. Uskomme vahvasti, että nuorten työllistäminen on arvokas yhteiskunnallinen teko.

Kiitos sinulle, että seuraat kampanjasivuamme ja vinkkaat tästä mahdollisuudesta oman lähipiirisi yhdistystoimijoille ja nuorille.

Kesäduuniterveisin, OP Keski-Suomen väki
#kesäduuniOPnpiikkiin #opkeskisuomi

Lisätietoja: Katri Tynkkynen, viestintäasiantuntija p. 010 256 5503 sekä Pia Saikkonen, viestintäpäällikkö p. 010 256 5610

Kesäduuni OP:n piikkiin / pankin kirjoitukset Vinkit yhdistyksille ja tsempit nuorille