Tilaisuudet ja tapahtumat

Tällä sivulla kerromme ajankohtaisista tapahtumista ja jaamme hyödyllisiä pankkiasiointiin liittyviä webinaaritallenteita. Tervetuloa tutustumaan ja mukaan tapahtumiin!

Asumisen unelmat – haaveista toteutukseen

Onko sinulle ajankohtaista asunnon osto ja mielessä risteilee kysymyksiä "miten ja milloin asiassa voisi toimia"?

OP Keski-Suomen YouTube-kanavalta löydät tallenteen webinaaristamme Asumisen unelmat – haaveista toteutukseen, jossa keskustelemassa aiheesta OP Keski-Suomen asiakkuusasiantuntijat Marika Haikara ja Pasi Tolkki sekä OP Kodin myyntijohtaja Jaakko Kerminen. Tallenteelta ajankohtaiset vinkit asunnon hankkimiseen ja sen rahoittamiseen. 

Tiesithän, että OP Ryhmä tarjoaa asuntolainan ensiasunnon ostajille ilman toimitusmaksua vuoden 2024 maaliskuun loppuun saakka tukeakseen omaan asuntoon kiinni pääsemistä.

Lisäksi, jos teet asuntokaupat ensiasunnostasi vuoden 2023 loppuun mennessä, sinun ei tarvitse maksaa varainsiirtoveroa, joka on tyypillisesti useita tuhansia euroja. Suomen hallitus on esittänyt varainsiirtoverovapauden poistamista vuoden 2024 alusta lähtien.

Esimerkkilaskelma: Jos 12 kk euribor on 4,196 % (18.10.2023), asuntolainan todellinen vuosikorko 170 000 euron lainalle 20 vuoden maksuajalla on 5,1 %, kun lainan marginaali on 0,7 %. Lainasta peritään kuukausittain luotonhoitomaksu 2,50 euroa ja lainan noston yhteydessä 0 euron kertaluontoinen toimitusmaksu. Arvioitu lainan kokonaiskustannus on 269 141,52 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että laina on nostettu kerralla kokonaan, lainan korko, maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan ja laina maksetaan takaisin 1 118,92 euron tasaerissä kuukauden välein.