Ramppi

Kesäduuniin OP:n piikkiin

Tulevana kesänä 52 nuorta työllistyy 52 yhdistyksessä OP Länsi-Suomen piikkiin. Kesäduunien haku käynnissä 18.3.-18.4.

Ensikosketus työelämään on nuorille tärkeä juttu. OP Länsi-Suomi etsi helmikuun ajan yleishyödyllisiä yhdistyksiä, jotka ovat kiinnostuneita tarjoamaan 15–17-vuotiaille nuorille kesätyön kahdeksi viikoksi. Nuoren palkan, 400 euroa, lahjoittaa yhdistykselle osuuspankki. Hakemuksia tuli yhdistyksiltä runsaasti ja tuen saa 52 yhdistystä, jonka myötä kesäduunin saa pankin tuella 52 nuorta. Kiitokset kaikille yhdistyksille hyvistä hakemuksista!

Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanja on mukana Vastuullinen kesäduuni –kampanjassa, joten yhdistykset ovat sitoutuneet kampanjan tukea hakiessaan Vastuullisen kesätyön periaatteisiin.*

Nuorten haku käynnissä 18.3-18.4.

Yhdistykset, jotka tukea saivat, valittiin maaliskuun alussa. Nyt on nuorten aika hakea töitä. Nuoret voivat hakea kesäduuneja 18.3.-18.4. välisen ajan ja yhdistykset valitsevat kesätyöntekijät toukokuun alkuun mennessä.

Tarjolla olevat kesätyöt näet TÄSTÄ

Muutamia asioita huomioitavaksi:

- Nuori voi hakea useampaa kesätyötä, mutta voi työllistyä vain yhteen tuettuun kesätyöhön.

- Nuori hakee kesätöitä suoraan yhdistykseltä, jonka tiedot löytyvät linkistä.

- Yhdistys toimii nuoren työnantajana, eli hoitaa nuoren työllistämisen ja käytännön palkanmaksun, sekä kaikki lakisääteiset kulut ja velvoitteet.

- Yhdistykset käsittelevät hakemukset ja haastattelevat hakijat itse.

- Kesätyöhön valitun nuoren tulee olla 15–17-vuotias ja kesätyön sijoittua koulujen kesäloma-aikaan 2.6.–7.8.2019. Käytännössä yhdistys ja nuori sopivat näistä asioista keskenään työsopimusta tehtäessä.

Olemme tukeneet nuorten työllistymistä jo monena kesänä niin kesäduuni-kampanjan kuin kesäharjoittelija-haun kautta. Yhteistyö yhdistysten kanssa on tärkeää ja siitä iso kiitos kaikille tähän mennessä mukana olleille yhdistyksille ja nuorille! Uskomme vahvasti, että nuorten työllistäminen on arvokas yhteiskunnallinen teko.

Kiitos kaikille kesäduuni-kampanjassa mukana oleville!

Lisätietoja OP Länsi-Suomen kesäduuni-kampanjasta antaa markkinointipäällikkö Satu Salminen, p. 040 768 7580 tai satu.salminen@op.fi