#KesäduuniOPnpiikkiin – Nuorten kesätyökampanja 2023

Ensikosketus työelämään on tärkeä juttu. Alueemme yhdistykset työllistävät 15–17-vuotiaita nuoria tänä kesänä OP Lounaisrannikon tuella.

 

Kesätyöt sijoittuvat koulun kesälomakauteen ja kesätyön pituus on kaksi viikkoa. OP Lounaisrannikon toimialueella kesätyöpaikkoja nuorille tarjottiin yhteensä 22 yhdistyksessä.

Monelle 15–17-vuotiaalle kampanjan kautta saatu kesätyö on ensimmäinen kokemus työelämästä. 

Tänä vuonna oli mahdollista työllistyä erilaisten harraste- ja kesäleirien ohjaajana esim. golfin, jalkapallon, salibandyn, pesäpallon tai voimistelun parissa, torimyyjänä, ympäristön ja ulkoalueiden hoitajana, leirintäalueen työntekijänä, kesäsomettajana, koti-/harrasteavustajana tai taide- ja näyttelytilojen valvojana.

Haku yhdistyksiin on tältä vuodelta päättynyt. Kiitos kaikille mukana olleille ja hakemuksensa jättäneille. 

 

 

 

 

 

 

 

Yhdistys vastaa kesätyöntekijän valintaprosessista, perehdytyksestä, työnohjauksesta, käytännön palkanmaksusta sekä vastaa työnantajavelvoitteista. OP on mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa ja työllistäessään nuoren yhdistys sitoutuu noudattamaan Vastuullisen kesätyön periaatteita. OP Lounaisrannikko lahjoittaa yhdistyksille nuoren palkan.  
  
Valtakunnallisesti OP tarjoaa tänäkin vuonna yli 2000 kesätyöpaikkaa 15–17-vuotiaille nuorille OP:n piikkiin yleishyödyllisissä yhdistyksissä. Kyseessä on kymmenes kesä, jolloin osuuspankit ympäri Suomen tarjoavat nuorille mahdollisuuden tutustua työelämään kampanjan kautta. Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanja alkoi vuonna 2014, kun OP Lounaismaa ja OP Valkeakoski haastoivat muut osuuspankit mukaan palkkaamaan nuoria kesätöihin.