Kesaduuni2020

30 nuorta sai kesäduunin OP Lounaisrannikon toimialueen yhdistyksissä OP:n piikkiin

30 nuorta sai kesäduunin OP Lounaisrannikon toimialueen yhdistyksissä OP:n piikkiin

OP Lounaisrannikko tarjoaa Kesäduunin 30 nuorelle OP:n piikkiin paikallisissa yhdistyksissä. Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa osuuspankki lahjoittaa yhdistyksille 400 €:n tuen nuoren palkkausta varten ja yhdistys työllistää nuoren kahdeksi viikoksi.

Nuoret saivat monenkirjavia ja mielenkiintoisia kesäduuneja toimialueemme eri yhdistyksistä. Nuoria palkattiin muun muassa kesäsomettajaksi, urheiluseurojen liikuntakerhojen vetäjiksi tai apuvalmentajiksi, vanhusten seuraksi ja avuksi vaikkapa digiasioiden hoitamisessa, huoltoapulaiseksi partioalukseen, merikeskuksen oppaaksi, toimistoapulaiseksi, torityöntekijäksi ja ympäristötyöntekijäiksi.

Tarinoita kesäduuneista

       Uudenkaupungin Merihait ry

Uudenkaupungin Merihait on uusikaupunkilainen meripartiolippukunta, joka järjestää partio-ohjelmaa maalla ja merellä. Lippukunnalla on koulutusalus Krista, jolle on kertynyt ikää jo 71 vuotta. Uudenkaupungin Merihait ry pystyi osuuspankin tuella palkkaamaan yhden nuoren kunnostamaan ja huoltamaan Krista-alusta. 

Apulaislippukunnajohtaja Riikka Kutilan (kuvassa) mielestä Kesäduuni OP:n piikkiin on aivan mahtava juttu. Ilman palkkatukea Merihait eivät olisi voineet palkata nuorta kesätöihin. Jos Kesäduuni OP:n piikkiin kampanja saa jatkoa myös ensi vuonna, aikoo Merihait ry hakea tukea ensi kesänäkin. Voit lukea lisää Uudenkaupungin Merihaiden toiminnasta: https://sites.google.com/site/merihait/home

MLL Uusikaupunki

"Iloa, riemua, touhua ja leikkiä" - tälllainen oli tunnelma Uudenkaupungin Leijonapuistossa 15.6.2021, jossa oli menoillaan MLL Uudenkaupungin järjestämä Puistotreffit. Puistotreffit on avoin kohtaamispaikka kaikille lapsille ja lapsiperheille. 

MLL Uusikaupunki oli yksi yhdistyksistä, jolle tarjoutui mahdollisuus palkata kesätyöntekijä kahdeksi viikoksi OP:n piikkiin. Neea Uusitalo (kuvassa) tuli valituksi kesäduuniin ja hän pääsi leikittämään, innostamaan ja osallistamaan lapsia perheille suunnatuilla Puistotreffeillä. Leikkipuisto itsessään tarjoaa lapsille puitteet leikille ja touhulle, mutta MLL Uusikapunki oli lisäksi tuonut mukanaan erilaisia pihapelejä, keppihevosia ja taidettakin on ollut mahdollisuus päästä luomaan. Osa lapsista osasi jo odottaa ohjaajien saapumista Leijonapuistoon. 

Neean työpäivät ovat kuluneet vauhdilla ja parasta työssä ovat olleet lapset ja niiden kanssa leikkiminen ja puuhaaminen. Kesätyössään Neea on oivaltanut, miten erilaisia lapset voivat olla ja oppinut tuntemaan lasten erilaisuutta. Monikulttuurillisia kohtaamisiakin Puistotreffeillä on tullut.
Kysyimme Neealta, mihin kesätyöansioit kuluvat? " Säästöön, koska opiskeluaikoihin pitää varautua ja osa menee tietenkin käyttöön ihan tähän hetkeen".

Männäisten tori ry

Männäisten tori ry:n tarkoituksena on Kalannin torin ja keskusta-alueen toiminnan edistäminen ja kehittäminen. Tavoitteena on, että Kalannin tori on Vakka-Suomen seudun kulttuurin, kaupan ja muun toiminnan avoin kohtaamispaikka, jossa voi viihtyä ja jonne on mukava tulla.

 

Jokaisen torin rakentamiseen tarvitaan tekijänsä ja Männäisten tori ry palkkkasi Onni Salmisen kesätöihin osuuspankin tuella. Onnin työtehtävät ovat muodostuneet hyvin monipuolisiksi, telttojen pystytystä, torimyyjien pöytien kasaamista, torivieraiden tuolien ja pöytien paikalleen laittamista ja äänentoiston rakentamista. Torin aikana on vaihtelevia asiakaspalvelutehtäviä sekä toritapahtuman jälkeen rakenteiden pois purkamista. Nuoren miehen kesätyöansiot menevät säästöön.
Lue lisää Männäisten to ry:n toiminnasta täältä.

 

Tuen saavan yhdistyksen vastuulla on toimia nuoren työnantajana ja huolehtia työnantajavelvoitteiden toteutumisesta. OP edellyttää yhdistyksiltä sitoutumista Vastuullisen kesätyön periaatteisiin. Tutustu Vastuullisen kesätyön periaatteisiin tästä.

Ydinajatuksena on tarjota yhdistykselle mahdollisuus palkata työntekijä kesätyöhön, jota todennäköisesti ilman tukeamme ei olisi tarjolla. Samalla nuorille tarjoutuu mahdollisuus hakea ehkä elämänsä ensimmäistä työpaikkaa. OP haluaa auttaa nuoria eteenpäin saamaan työkokemusta.

Valtakunnallisesti Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan avulla työllistetään tuhansia nuoria yleishyödyllisissä yhdistyksissä ympäri Suomen. Kampanjan avulla tuetaan nuoren työllistymistä ja samalla kesätyö opettaa nuorelle myös oman talouden hallintaa. Vuonna 2021 on kahdeksas kesä, jolloin osuuspankit ympäri Suomen tarjoavat nuorille mahdollisuuden tutustua työelämään.

Lisätietoja: OP Lounaisrannikko, Heidi Yli-kaila 044 341 1289 tai heidi.yli-kaila@op.fi.