Jos sinulla on OP:n Visa, korttisi tiedot päivittyvät automaattisesti useissa nettipalveluissa

Kaikissa OP:n Visa-korteissa on Visa Account Updater eli korttitietojen automaattinen päivitys. Kun maksaminen on helppoa, sinun kannattaa aika ajoin tarkistaa, mistä kaikesta sinua veloitetaan.

Jos sinulla on OP:n Visa, käytössäsi on myös Visa Account Updater (VAU). Se päivittää korttitietosi automaattisesti tilaus- ja suoratoistopalveluissa, joihin olet antanut korttisi tiedot ja jotka käyttävät myös Visa Account Updateria.  

Käytännössä kyse voi olla esimerkiksi siitä, että olet maksanut Netflixin tilauksen OP:n Visalla. Kun OP-Visa-korttisi vaihtuu, sinun ei tarvitse syöttää korttisi tietoja uudelleen Netflixiin, vaan tiedot siirtyvät suoraan palveluun VAUn kautta.  

Myös monet muut palvelut, kuten Spotify, Google ja iTunes, löytävät samalla tavalla uuden Visa-korttisi tiedot. Tämä sujuvoittaa palveluiden käyttöä.  

Pysy kartalla korttisi menoista 

Kuukausimaksulliset palvelut ovat kehittyneet ja yleistyneet rivakasti. Kasvavalla joukolla suomalaisia onkin yksi tai useampia tilauksia.  

Sinun kannattaa säännöllisesti kurkistaa, mitä suoraveloituksia kortiltasi menee. Jos huomaat veloituksia, joita et ole itse tehnyt, ota heti yhteyttä Korttiasiakaspalveluumme asian selvittämiseksi. 

Niinkin voi käydä, että suoratoistopalvelun kuukausimaksut raksuttavat taustalla vain siksi, että olet unohtanut lopettaa tilauksen kokeilu- tai tarjousjakson päättyessä.  

Turvarajat kuntoon verkko- tai mobiilipankissa 

Nyrkkisääntönä voi sanoa, että korttia tulee käsitellä kuin suuria seteleitä tai kassakaapin avainta. Älä luovuta korttiasi, sen tunnuslukua tai tietoja kenellekään. Kun maksat kortilla verkossa, tarkista aina, missä asioit, ja että sivu on suojattu.  

Huolellisuudesta huolimatta on mahdollista, että korttisi tai sen tiedot varastetaan. Näissä tapauksissa pystyt tehokkaasti rajoittamaan vahinkoja turvarajoilla.  

Voit määritellä turvarajat käteisnostoille, varmennetuille korttiostoille sekä verkkomaksamiselle ja muille etäostoille. Korttiesi vuorokausikohtaisia turvarajoja voit muokata helposti ja nopeasti op.fi-palvelussa ja OP-mobiilissa. Tekemäsi muutokset tulevat voimaan heti.