Vallila

OP siirtyy päästöttömään kaukolämpöön

OP:n Vallilan toimitiloja lämmitetään vastaisuudessa päästöttömällä kiertolämmöllä, joka on 100 prosenttisesti kierrätettyä hukkalämpöä. Päästöttömään kiertolämpöön siirtyminen mahdollistaa noin 4,6 % päästövähennyksen OP Ryhmän omien päästöjen osalta.

Päästösäästö vastaa noin 500 henkilöauton vuosittaisia päästöjä, joka tarkoittaa yli 7miljoonaa ajokilometriä. Kiertolämpö on 100-prosenttisesti kierrätettyä, jatkojalostettua hukkalämpöä. Hukkalämpö kerätään esimerkiksi konesaleista, kiinteistöjen jäähdyksestä, jätevedestä ja teollisuuden prosesseista ja toimitetaan kaukolämpöverkossa asiakkaille.

- Päästöttömän lämpöenergian hankkiminen on toimitilojemme osalta askel matkalla kohti vuonna 2017 asettamaamme tavoitetta olla hiilineutraali vuoteen 2025 mennessä. Olemme sitoutuneet myös OP Ryhmässä 20 ilmastotekoon vuonna 2020, joista tämä on yksi, kertoo OP Ryhmän vastuullisuuspäällikkö Satu Kuoppamäki.

OP Ryhmän tavoitteena on hiilipositiivinen kädenjälki vuonna 2025. Hiilipositiivinen kädenjälki tarkoittaa, että olemme hiilineutraaleja eli päästöttömiä käyttämämme energian ja polttoaineiden (scope 1 ja scope 2) osalta, ja lisäksi mahdollistamme päästövähennyksiä myös toimitusketjussamme. Tavoitteen saavuttamiseksi OP on lisännyt uusiutuvan sähköenergian käyttöä ja rakentanut toimitilojen katoille aurinkovoimaloita. OP:n Vallilan toimitiloissa on käytetty uusiutuvaa sähköenergiaa jo vuodesta 2015.

- OP hyödyntää ensimmäisenä pankkina Suomessa päästötöntä kiertolämpöä. Myös jäähdytys on hiilineutraalia vuoden 2020 alusta lähtien. Investoimme Helenissä lähivuosina merkittävästi hiilineutraaliin ja vähäpäästöiseen lämmöntuotantoon, kiertolämpö on osa tätä, kertoo asiakkuuspäällikkö Tuomas Ojanperä Heleniltä.

Kestävän talouden edistäminen ja ilmastonmuutoksen hillintä ovat yksi OP Ryhmän vastuullisuusohjelman neljästä painopistealueessa.