Ellinoora ja Jukka Poika tähdittämään maailman suurinta kevätjuhlaa, Kevätjuhlaliveä 29.5.

Lasten ja nuorten säätiö, Pohjola Vakuutus, K-ryhmä ja Sanoma järjestävät maailman suurimman kevätjuhlan, Kevätjuhlaliven 29.5. klo 12–14. Juhlassa esiintyvät Ellinoora, Jukka Poika, Cledos, Jannika B, Seksikäs-Suklaa & Dosdela ja joukko nuoria. Tapahtuman juontavat näyttelijät Krista Kosonen. Christoffer Strandberg ja Essi Hellén. Juhla on avoin kaikille iästä ja luokka-asteesta riippumatta ja se lähetetään HS Lasten uutisten suorana lähetyksenä Helsingin Sanomien verkkosivuilla ja Ruutu-videopalvelussa sekä Ilta-Sanomien verkkopalvelussa. Kevätjuhlalive on virtuaalinen kevätjuhla kaikille Suomen nuorille.

Kokoontumiskiellot peruivat perinteiset kevätjuhlat kouluista. Monelle nuorelle kevätjuhla on kuitenkin yksi vuoden kohokohdista. Lasten ja nuorten säätiö, Pohjola Vakuutus, K-ryhmä ja Sanoma halusivat varmistaa, että nuoret saavat ansaitsemansa juhlistuksen koronasta huolimatta. Siitä syntyi ajatus Maailman suurimmasta kevätjuhlasta.  

- Teettämämme 10 kysymystä koronatilanteesta -selvityksen mukaan nuoria harmittaa kovin, että kaikki kivat asiat on koronan takia peruttu. Samalla opettajat ovat venyneet uskomattomiin suorituksiin tehdessään digiloikan muutamassa viikossa. Halusimme tarjota nuorille unohtumattomat koulun päättäjäiset ja opettajille mahdollisuuden tuoda nuorensa valmiiksi suunniteltuun kevätjuhlaan, kertoo Lasten ja nuorten säätiön toiminnanjohtaja Olli Alanen.  

Maailman suurimman kevätjuhlan teemana on unelmat ja tulevaisuususko. Yhteisellä juhlalla halutaan viestittää nuorille, että elämää on koronan jälkeenkin ja kivoja juttuja tapahtuu poikkeustilanteesta huolimatta.  

- Jo ennen koronaa nuorten tulevaisuususkoa ovat koetelleet muun muassa ilmastonmuutos ja työelämän epävarmuus. On tärkeää, että yhteiskuntana annamme nuorille viestin, että on ok unelmoida ja tehdä parempaa tulevaisuutta. Oli mahtavaa huomata, kuinka innolla Pohjola Vakuutus, K-ryhmä ja Sanoma lähtivät tähän heti mukaan, Alanen jatkaa.  

Kuka tahansa voi seurata tapahtumaa Ruutu.fi:ssä ja HSTV:ssä perjantaina 29.5. kello 12-14. Tapahtuman ohjelma päivittyy sivulle www.nuori.fi/kevatjuhlalive sitä mukaa, kun se varmistuu. 

- Kun Lasten ja Nuorten Säätiö oli yhteydessä ehdottaen kevätjuhlan järjestämistä, innostuimme heti ideasta. Tässä poikkeuksellisessa tilanteessa haluamme muistuttaa siitä, että eletään tässäkin hetkessä. Kannattaa unelmoida ja tehdä töitä unelmien toteuttamiseksi”, sanoo Pohjola Vakuutuksen Antti Huhtala

Kouluja kannustetaan ilmoittautumaan tapahtumaan ennakkoon ja koulut haastetaan tuottamaan sisältöä kevätjuhlapuheen tai luokan tervehdyksen muodossa lähetykseen. Ohjeet sisältöjen toimittamiseen Lasten ja Nuorten säätiölle löytyvät osoitteesta www.nuori.fi/kevatjuhlalive.

Kevätjuhlaliven järjestävät Lasten ja nuorten säätiö, Pohjola Vakuutus, K-ryhmä ja Sanoma. Tapahtumaa tukevat myös muun muassa Dentsu Aegis ja Vantaan kaupunki.

Tapahtuman tukeminen on osa Pohjola Vakuutuksen vuoden 2020 vastuullisuustekojen sarjaa, joilla tuemme asiakkaitamme koronatilanteessa. Pohjola Vakuutus järjestää lisäksi kevään aikana parvekejumppia senioreille viidellä paikkakunnalla. Pohjola Sairaala tarjoaa muun muassa henkilöstönsä työpanosta koronapandemian vastaiseen työhön.