Rikolliset eivät lomaile kesällä

Ethän luovuta verkkopalvelutunnuksiasi kenellekään! Liikkeellä on muun muassa valepoliisihuijauksia ja pankkien nimissä lähetettyjä huijaussähköposteja ja tekstiviestejä. Valepoliisihuijauksissa iäkkäät ihmiset ovat saaneet puhelinsoittoja poliisiksi esittäytyneiltä henkilöiltä, jotka ovat yrittäneet kysellä verkkopankkitunnuksia, korttitietoja ja muita henkilötietoja. Huijausviesteissä pyydetään tunnistautumaan linkistä avautuvalla sivustolla verkkopalvelutunnusten avulla. Linkin takaa löytyvä sivusto on huijaussivusto, joka muistuttaa ulkoasultaan pankin sivustoa.

Älä koskaan anna verkkopalvelutunnuksiasi muualle kuin pankin palveluun

Älä koskaan luovuta käyttäjätunnusta, salasanaa tai avainlukuja tekstiviestitse, sähköpostitse tai puhelimitse. Tunnukset saa antaa vain pankin palveluihin. Pankin lähettämät maksun lisävahvistuksen tekstiviestit lähetetään aina numerosta +358407118180. Pankki ei koskaan pyydä lähettämään vastausviestinä henkilökohtaisia verkkopalvelutunnuksiasi.

Tarkista aina verkkosivuston osoite ennen kuin annat verkkopalvelutunnukset sivustolla

Oikean pankin sivuston tunnistat selaimen osoiterivillä olevasta osoitteesta. Varmista, että osoitteen alussa on kirjaimet https, joka on merkki suojatusta yhteydestä. Osoitepalkissa olevasta lukon kuvasta voit tarkistaa, että sivuston varmenne on myönnetty OP-ryhmään kuuluvalle yhtiölle (esim. OP-Pohjola osk, Pohjola Pankki Oyj tai Pohjola Vakuutus Oy).

Op.fi-palvelun osoite:

Uusi.op.fi-palvelun osoite:

Tupas-tunnistautumisen osoite:

Jos olet luovuttanut verkkopankkitunnuksesi huijaussivustolla tai puhelimitse, sulje välittömästi tunnuksesi soittamalla OP 0100 0500 (arkisin kello 8-22, pvm/mpm) puhelinpalveluun. Puhelinpalvelun palveluajan ulkopuolella sulje tunnuksesi soittamalla sulkupalveluun + 358 20 333 (24 h/vrk). Ilmoita tapahtuneesta myös puhelinpalveluun sen avauduttua.