Yritysten lainanlyhennykset vuodenvaihteessa

Vuoden viimeinen päivä on tänä vuonna lauantai. Lyhennykset ja korot, joiden eräpäivä on 31.12.2022, veloittuvat automaattisesti tililtä vasta 2.1.2023. Toimi näin, jos haluat lyhennysten veloittuvan vuoden 2022 puolella.

Jos haluat vuodenvaihteen lyhennyksen veloittuvan vuoden 2022 puolella, maksa tuleva maksuerä ennakkoon op.fi-palvelussa torstaihin 29.12.2022 mennessä

Voit maksaa maksusuunnitelman mukaisen erän etukäteen op.fi-palvelussa, kun luotolle on muodostunut lasku. Taloyhtiölainoilla lasku muodostuu noin 25 päivää ja muilla yritysluotoilla noin 8 päivää ennen eräpäivää. Toimi näin (katso esimerkkikuva uutisen lopusta):

  • Valitse Uusi maksu.
  • Laita saajaksi lainan numero. 
  • Valitse Maksusuunnitelman mukainen erä.

Jos käytössäsi on Web Services -kanava, toimi näin

Jos käytät Web Services -kanavaa ja maksat luoton osuuspankin tililtä, kirjautuu maksu vuoden 2022 puolelle, kun laitat suorituksen eräpäiväksi 29.12.2022.

Jos haluat tehdä ylimääräisen lyhennyksen, toimi näin

Voit tehdä ylimääräisen lyhennyksen taloyhtiölainaan op.fi-palvelussa. Voit maksaa samalla maksulla maksusuunnitelman mukaisen erän ja ylimääräisen lyhennyksen tai tehdä molemmista oman erillisen maksun.

Käytä Uusi maksu -toimintoa ja laita saajaksi lainan numero. Jos taloyhtiöllä ei ole käytössä digitaalisia palveluitamme, voit pyytää ylimääräistä lyhennystä erillisellä lomakkeella 22.12.2022 mennessä

Siirry lomakkeelle