Kaverukset

OP Etelä-Pohjanmaa tarjoaa Kesäduunin 20 nuorelle OP:n piikkiin ja kutsuu mukaan kesätyöntekijöitä tarvitsevia yhdistyksiä

OP Etelä-Pohjanmaa etsii helmikuun ajan yleishyödyllisiä yhdistyksiä, jotka voivat tulevana kesänä tarjota 15–17-vuotiaille nuorille kesätyötä. Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa yhdistys työllistää nuoren kahdeksi viikoksi, ja OP Etelä-Pohjanmaa lahjoittaa nuoren palkan yhdistykselle.

Yleishyödyllinen yhdistys voi palkata nuoren työskentelemään esimerkiksi urheiluseuran tai kyläyhdistyksen kesätapahtumissa, somereportteriksi, kunnossapitoon tai apulaisohjaajaksi kesäleirille. OP lahjoittaa yhdistykselle nuoren palkan. Yhdistys puolestaan hoitaa käytännön palkanmaksun ja vastaa työnantajavelvoitteista.

– Kesäduuni OP:n piikkiin tarjoaa monelle 15-17-vuotiaalle nuorelle elämänsä ensimmäisen työpaikan ja haluamme OP Etelä-Pohjanmaassa olla mukana tarjoamassa nuorille myönteisiä ja onnistuneita kokemuksia työelämästä. Kokemuksen lisäksi nuori saa samalla ensimmäisen oman palkkansa, joka auttaa opettelemaan rahan käyttöä ja oman talouden hallinnan taitoja, sanoo Etelä-Pohjanmaan Osuuspankin toimitusjohtaja Olli Tarkkanen.

Kampanjan avulla OP Etelä-Pohjanmaa haluaa myös tukea Etelä-Pohjanmaan yhdistysten toimintaa. Tukea on tarjolla yhteensä 20 nuoren työllistämiseksi. OP Etelä-Pohjanmaa valitsee maaliskuun alussa tuen saavat yhdistykset ja on yhteydessä kaikkiin tukea hakeneisiin yhdistyksiin.

Osuuspankit ympäri Suomen tarjoavat kesällä 2023 kesätyöpaikkoja 15–17-vuotiaille nuorille OP:n piikkiin yleishyödyllisissä yhdistyksissä. Kampanja on osa OP:n vastuullisuustyötä ja tavoitteena on työllistymisen rinnalla tukea nuorten taloustaitojen oppimista.

Yhdistykset voivat hakea Kesäduuni OP:n piikkiin -tukea helmikuun loppuun asti osoitteessa op.fi/etela-pohjanmaa.

Nuoret voivat hakea Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan yhdistysten tarjoamaa kesätyötä 13.3.–14.4.2023. Ohjeistus kesätyönhakuun julkaistaan hakuajan alkaessa osoitteessa op.fi/etela-pohjanmaa.

Lisätietoja:

Anne Hakola

Pankinjohtaja, henkilöasiakkaiden palvelut

anne.hakola@op.fi