Pankki tarjoaa kesäduunin 100:lle nuorelle ja kutsuu mukaan kesätyöntekijöitä tarvitsevia yhdistyksiä

OP Pohjois-Savo etsii helmikuun ajan Kuopion (sis. Juankoski, Karttula, Nilsiä), Iisalmen, Kaavin, Leppävirran, Rautavaaran, Siilinjärven, Suonenjoen, Varkauden ja Lapinlahden Varpaisjärven yleishyödyllisiä yhdistyksiä, jotka haluavat tulevana kesänä tarjota 15–17-vuotiaille nuorille kesätyötä. Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa yhdistys tarjoaa nuorelle työpaikan kahdeksi viikoksi, ja OP Pohjois-Savo lahjoittaa nuoren palkan yhdistykselle.

Yleishyödyllinen yhdistys tai säätiö voi palkata nuoren työskentelemään esimerkiksi urheiluseuran tai kyläyhdistyksen tapahtumissa, somereportterina, kunnossapidossa tai apulaisohjaajaksi kesäleirille. OP lahjoittaa yhdistykselle nuoren palkan. Yhdistys puolestaan hoitaa käytännön palkanmaksun ja vastaa työnantajavelvoitteista.

Ensikosketus työelämään on nuorille tärkeä juttu, josta saatu kokemus kantaa pitkälle tulevaisuuteen ja opettaa nuorelle myös oman talouden hallintaa. Nuorilta kesällä 2020 kerättyjen palautteiden mukaan 85 prosenttia koki, että kesätyöstä saatu kokemus edistää heidän työllistymismahdollisuuksiaan myös tulevaisuudessa.

– Ensimmäisen kesätyöpaikan saaminen avaa monelle nuorelle oven työelämään. Haluamme tukea nuoria saamaan kesätyön kautta työkokemusta. Nuoret oppivat työelämätaitojen lisäksi myös taloustaitoja, sillä ensimmäinen kesätyöpalkka on monelle nuorelle tärkeä merkkipaalu oman talouden näkökulmasta, sanoo OP Pohjois-Savon toimitusjohtaja Seppo Pääkkö.

Kampanjan avulla pankki tukee myös Pohjois-Savon yhdistysten toimintaa 40 000 eurolla. Yhdistykset voivat hakea Kesäduuni OP:n piikkiin -tukea 1.-28.2.2022 osoitteessa www.op.fi/pohjois-savo/kesaduuni.

-Toteutamme Kesäduuni-kampanjan Pohjois-Savossa nyt viidettä kertaa. Toivon, että yhdistykset innostuvat tänäkin vuonna palkkaamaan nuoria, sillä heillä on paljon erilaista taitoa ja osaamista, joista yhdistyksille on paljon hyötyä, jatkaa Pääkkö.

Pankki valitsee maaliskuun alussa palkkatuen saavat yhdistykset ja on yhteydessä kaikkiin tukea hakeneisiin yhdistyksiin. Nuoret pääsevät hakemaan yhdistysten tarjoamia kesätöitä 14.3. –17.4.2022. Ohjeistus kesätyönhakuun sekä haettavat kesäduunit julkaistaan hakuajan alkaessa osoitteessa www.op.fi/pohjois-savo/kesaduuni.

Osuuspankit ympäri Suomen tarjoavat kesällä 2022 kesätyöpaikkoja 15–17-vuotiaille nuorille OP:n piikkiin yleishyödyllisissä yhdistyksissä. Kampanja on osa OP:n vastuullisuustyötä ja tavoitteena on työllistymisen rinnalla tukea nuorten taloustaitojen oppimista.