students

Luottokortti opiskelijalle

Hae opiskelijan luottokorttia vaikka heti opiskelupaikan saatuasi.
1

Joustoa opiskelijan talouteen 2 000 euron luottorajalla

Opiskelijan OP Classic- ja OP Gold -korteissa yhdistyy sekä pankki- että luottokortti. Luotto- eli credit-ominaisuus tuo joustoa arkeen ja juhlaan. Maksa heti, kuukauden päästä tai erissä. Credit-ominaisuudella maksaessa saat ostoksillesi keskimäärin 35 päivää korotonta maksuaikaa.

2

Turvaa maksamiseen ja ostoksillesi niin kotimaassa kuin ulkomailla

Kortin credit-ominaisuudella maksat kauppa- ja verkko-ostoksesi turvallisesti niin kotimaassa kuin matkoilla ja opiskelijavaihdossa. Kuluttajansuojalain mukainen ostoturva antaa turvaa credit-ostoille ongelmatilanteissa.

3

Osuuspankin omistaja-asiakkaana saat lisäetuja

Osuuspankin omistaja-asiakkaana saat OP:n luottokortin debit- tai credit-ominaisuudella maksamillesi tuotteille Tuoteturvavakuutuksen rikkoutumisen tai varkauden varalle. Lisäksi alle 30-vuotiaana omistaja-asiakkaana saat käyttötilin, OP:n digipalvelut ja OP Classic -kortin hintaan 0 €/kk tai OP Gold -kortin hintaan 4 €/kk.

Luottokortti opiskelijalle – hae ilman opintopistevaatimuksia

OP Classic -maksukortti on opiskelijan arkeen sopiva luottokortti. Opiskelijan luottokortti tuo joustoa opiskelijabudjettiin ja turvaa ostoksillesi ongelmatilanteissa, kun maksat kortin credit-ominaisuudella.

Voit hakea opiskelijan luottokorttia heti saatuasi opiskelupaikan kotimaisesta tai ulkomaisesta yliopistosta tai ammattikorkeakoulusta. Alle 26-vuotiaille OP:n asiakkaille yksi kortti ja päivittäiset pankkipalvelut ovat maksuttomia. Jos olet osuuspankin omistaja-asiakas, saat myös 26–29-vuotiaana kortin ja päivittäiset pankkipalvelut maksutta.

Miten haen luottokorttia opiskelijana?

 1. Valitse, haetko OP Classic- vai OP Gold -korttia. Siirry kortin hakemukselle kirjautumalla op.fi-palveluun. 
 2. Täytä hakemuksessa työtilanteeksi ”opiskelija”, vaikka tekisit töitä opintojesi ohessa. Valitse opiskelupaikka. Täytä myös muut hakemuksen tiedot.
 3. Jos sinulla on opiskelijan K-Plussa ja haluat lisätä sen korttiisi, täydennä Plussa-korttisi tiedot kohdassa ”Plussa-ominaisuus”.
 4. Kun hakemuksesi on hyväksytty, saat kortin valitsemasi toimitustavan mukaan suoraan kotiin tai osuuspankin konttoriin 1–2 viikon kuluessa.

Tutustu ja hae opiskelijan luottokorttia

Voit hakea opiskelijan OP Classic- tai OP Gold -luottokorttia ilman opintopistevaatimuksia, kun opiskelet kotimaisessa tai ulkomaisessa yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa.

OP Classic

Kortti sujuvaan opiskelija-arkeen.

 • Maksa suoraan tililtä tai luotolla.
 • Luottoraja 2 000 euroa.
 • Osuuspankin omistaja-asiakkaan Tuoteturvavakuutus vakuuttaa korttiostokset 180 päivää.

Hinta 18–29-vuotiaalle omistaja-asiakkaalle 0 €/kk,

kun asiakkaalla on käytössä yksi kortti ja päivittäiset pankkipalvelut. Hinta kaikille 18–25-vuotiaille asiakkaille 0 €/kk.

OP Gold

Enemmän kuin pankki- ja luottokortti.

 • Maksa suoraan tililtä tai luotolla.
 • Luottoraja 2 000 euroa.
 • Osuuspankin omistaja-asiakkaan Tuoteturvavakuutus vakuuttaa korttiostokset 365 päivää.
 • Saat maksuttomia käyntejä lentokenttäloungeen, matkavakuutuksen, vakuutuksen tapahtumalipuille ja paljon muuta.

Hinta 18–29-vuotiaalle omistaja-asiakkaalle 4 €/kk,

kun asiakkaalla on käytössä yksi kortti ja päivittäiset pankkipalvelut. Hinta kaikille 18–25-vuotiaille asiakkaille 4 €/kk.

18–25-vuotiaana OP:n asiakkaana tai 18–29-vuotiaana osuuspankin omistaja-asiakkaana saat maksutta yhden kortin (OP Classic, OP Debit tai OP Basic) sekä päivittäiset pankkipalvelut, eli käyttötilin ja OP:n digipalvelut.

Voit myös saada vieläkin paremmilla eduilla varustetun OP Gold -kortin hintaan 4 €/kk.

Jos haet uutta korttia, katso ohjeet tarpeettoman kortin lopettamiseen kohdasta ”Haluatko lopettaa toisen korttisi? - Toimi näin”.

Muut luottokortin korot ja kulut, jos haluat maksaa osissa

Kortin credit-ominaisuudella tehdyt ostot ovat korottomia aina ensimmäiseen eräpäivään asti. Jos siis maksat laskun kokonaan sen eräpäivänä, et maksa korkoa tai tilinhoitomaksua lainkaan. Koroton aika on keskimäärin 35 päivää. 

Jos luotolla on eräpäivän jälkeen velkasaldoa, laskutetaan summalle korko ja tilinhoitomaksu seuraavalla laskulla.

 • Korko 3 kuukauden euribor + 8,95 %, kun luotolla on korollista velkaa.
 • Tilinhoitomaksu on 3,50 euroa kuukaudessa, kun luotolla on korollista velkaa.

Todellinen vuosikorko laskettuna 2 000 euron luotolle on 17,93 % (01/23). Laskelmassa ei ole otettu huomioon omistaja-asiakkaan saamia tai muita alennuksia. Laskelma on tehty olettaen, että kortin kuukausimaksu on 2,95 euroa, tilinhoitomaksu on 3,50 euroa kuukaudessa, käytössä on maksuton e-lasku ja luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan ja luotto maksetaan takaisin 12 samansuuruisessa erässä kuukauden välein. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 2 176,60 euroa.

Lue lisää päivittäisistä pankkipalveluista >

Tutustu kuluttajaluottotietoihin (pdf) >

Tutustu palveluhinnastoomme >

 • Luottoraja 2 000 euroa.
 • Voit valita veloitetaanko ostoksesi debit-puolelta, eli suoraan pankkitililtäsi, vai credit-puolelta, jolloin voit hyödyntää kortin korotonta maksuaikaa (keskimäärin 35 päivää) tai korollista luotto-ominaisuutta.
 • Voit valita laskulle haluamasi eräpäivän neljästä eri vaihtoehdosta: 7., 15., 23. tai kuukauden viimeinen päivä.
 • Voit liittää korttiin Plussa-ominaisuuden. Opiskelijan plussaetuna saat 5 % rahaa takaisin ruokaostoksistasi, kun ostat kuukaudessa vähintään 75 eurolla. Lisäksi saat muita etuja K-ryhmän ketjuista. Lue lisää opiskelijan K-Plussasta > 
 • Lähimaksuominaisuudella maksat nopeasti pienet, enintään 50 euron ostokset ilman tunnusluvun näpyttelyä.
 • Yhdistä korttisi Apple Pay- tai Google Pay™ -palveluun ja maksa ostoksesi kätevästi puhelimella tai älykellolla. 
 • Voit nostaa käteistä K-ruokakauppojen ja Tokmanni-myymälöiden kassoilta.
 • Seuraa korttisi tapahtumia kätevästi OP-mobiilista ja op.fi-palvelusta.
 • Voit kerryttää säästöjä joka kerta debit-puolella maksaessasi, kun otat käyttöön Säästölippaan ja säästöön siirron korttimaksusta.
 • Olet vähintään 18-vuotias. 
 • Olet OP:n pääasiallinen asiakas.
 • Asut pysyvästi Suomessa.
 • Opiskelet tutkintoa kotimaisessa tai ulkomaisessa yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa.

Kuluttajansuojalain mukaan voit hakea rahoja takaisin luottokorttiyhtiöltä kortin credit- eli luotto-ostoksista myyjäyrityksen sopimusrikkomustilanteissa. Sopimusrikkomuksesta on kyse esimerkiksi silloin, kun credit-ominaisuudella ostamasi tuote tai palvelu on virheellinen, katoaa kuljetuksen aikana tai myyjäyritys menee konkurssiin ennen kuin ehdit saada tuotteen.

Voit hakea rahojasi takaisin myös lentoyhtiön tai matkanjärjestäjän konkurssissa tai jos lentoyhtiö tai matkanjärjestäjä peruuttaa matkan eikä korvaa sitä.

Myyjän sopimusrikkomuksen osoittamiseksi asian hoitaminen kannattaa aloittaa ensin myyjäyrityksen kanssa. Tee reklamaatio luotonantajalle viipymättä, kun myyjän sopimusrikkomus on selvä.

Näin teet reklamaation luottoyhtiölle

 • Omistaja-asiakkaana saat meiltä rahasi takaisin, jos OP:n luotollisella kortilla ostamasi tuote rikkoutuu tai varastetaan.
 • Vakuutus suojaa OP Classic -kortilla ostamasi tuotteet 180 päivää ja OP Gold -kortilla ostamasi tuotteet 365 päivää.
 • Et tarvitse erillistä vakuutusta esimerkiksi uudelle puhelimellesi.
 • Omavastuu on vain 75 euroa, eli perinteistä kotivakuutuksen omavastuuta pienempi.

Mitä ostoksia Tuoteturva vakuuttaa?

Aina välillä sattuu ja tapahtuu, puhelin lipsahtaa kädestä, kahvit kaatuvat läppärille tai upouudet silmälasit särkyvät.

Tuoteturva korvaa OP:n luotollisella kortilla tehdyt ostokset hajoamisen tai rikkoutumisen varalta. Et siis tarvitse erillistä vakuutusta esimerkiksi uudelle puhelimellesi.

Milloin vakuutus on voimassa?

Vakuutus kattaa OP:n luottokorttien credit- ja debit-ostokset, eli ostoksesi on vakuutettu aina, kun maksat OP Classic- tai OP Gold -kortilla.

Vakuutus suojaa OP Classic -kortilla tehdyt ostokset 180 päivää ja OP Gold -kortilla tehdyt ostokset 365 päivää siitä hetkestä, kun kortin omistaja on saanut tuotteen.

Tuoteturva vakuuttaa ostokset maksoit sitten verkossa, kivijalassa tai vaikka Apple Payllä.

Onko vakuutuksessa omavastuuta tai enimmäissummaa korvauksen määrälle?

Vahingon sattuessa on vakuutuksen omavastuu 75 euroa. Yksittäisestä esineestä korvataan enintään 2 000 euroa.

Miten toimin, jos jotain sattuu?

Kun vahinko sattuu, voit tehdä vahinkoilmoituksen OP-mobiilissa tai op.fi-palvelussa.

Tuoteturvan ehdot ja lisätiedot

Tuoteturvan myöntää Pohjola Vakuutus Oy.

Jos sinulla on kaksi maksukorttia, voit halutessasi lopettaa toisen korttisi. Lopetathan toisen korttisi vasta, kun olet saanut uuden korttisi ja todennut sen toimivaksi.

 • Voit lopettaa kortin OP-mobiilissa > Valitse kortti > Asetukset (ratas) > Lopeta kortti. 
 • Voit lopettaa kortin myös kirjautumalla op.fi:hin ja avaamalla chatin. Kerro chatissa, että haluat lopettaa kortin ja seuraa ohjeita. Kortin lopettamista varten tarvitset vain lopetettavan kortin neljä viimeistä numeroa. Chat palvelee arkisin 8-22. 

Lopetettuasi toisen korttisi tuhoa se leikkaamalla se huolellisesti useaan osaan, niin että siru ja magneettijuova tuhoutuvat. 

Mahdollinen luotollisen kortin luottotilin plussaldo (ylimaksu) tulee käyttää kortilla tai siirtää luotolta tilille ennen kortin lopetusta. Siirrosta peritään hinnaston mukainen veloitus.

Osuuspankin omistaja-asiakkaana saat OP-bonuksia, jotka pienentävät pankki- ja vakuutuspalveluidesi maksuja. Vuonna 2024 sinulle kertyy bonuksia 40 % enemmän kuin normaalisti.

OP-bonuksia kerryttävät

 • säästämisen tileillä olevat varat
 • asuntolaina, opintolaina ja vakuudellinen pankkilaina
 • rahastot ja sijoitussidonnaiset vakuutukset
 • maksetut vakuutusmaksut, kuten koti- ja ajoneuvovakuutus sekä jatkuva matkavakuutus.

OP-bonukset ovat verottomia. Siksi niitä käytetään automaattisesti esimerkiksi lainojen palvelu- ja toimitusmaksuihin sekä vakuutusmaksuihin.

Lue lisää OP-bonuksista

Omistaja-asiakkaana saat myös tuntuvia etuja ja alennuksia. Saat esimerkiksi päivittäiset pankkipalvelut ilman kuukausimaksuja vuoden 2024 loppuun asti sekä korkoa Käyttötilillesi. Lisäksi säästäminen ja sijoittaminen on sinulle tavallista edullisempaa.

Katso kaikki omistaja-asiakkaan edut

Kortit myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj, joka toimii myös kortteihin kuuluvien vakuutusten vakuutuksenottajana. Tuoteturvavakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy. Matkavakuutuksen ja Lipputurvan myöntää vakuutusyhtiö Inter Partner Assistance SA/AXA. LoungeKey-palvelun tarjoaa Visa. Apple Payn tarjoaa Apple. Google Pay on Google LLC:n tavaramerkki.

 

Kortit myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj.