Luottokortti opiskelijalle

OP Classic -maksukortti on myös opiskelijan luottokortti. Hae korttia verkossa vaikka heti opiskelupaikan saatuasi.
1

Joustoa opiskelijan talouteen 2 000 euron luottorajalla

OP Classicissa yhdistyy sekä pankki- että luottokortti. Se tuo joustoa arkeen ja juhlaan. Maksa heti, kuukauden päästä tai erissä. Credit-ominaisuudella maksaessa saat ostoksillesi keskimäärin 35 päivää korotonta maksuaikaa. 

2

Turvaa maksamiseen ja ostoksillesi niin kotimaassa kuin ulkomailla

Kortin credit-ominaisuudella maksat kauppa- ja verkko-ostoksesi turvallisesti niin kotimaassa kuin matkoilla ja opiskelijavaihdossa. Kuluttajansuojalain mukainen ostoturva antaa turvaa credit-ostoille ongelmatilanteissa.

3

Omistaja-asiakkaana saat lisäetuja

Osuuspankin omistaja-asiakkaana saat 180 päivän Tuoteturvavakuutuksen kortin debit- ja credit-ominaisuudella maksamillesi tuotteille rikkoutumisen tai varkauden varalle. Lisäksi alle 30-vuotiaana omistaja-asiakkaana saat käyttötilin, verkkopalvelun ja OP Classic -kortin hintaan 0 €/kk. 

Luottokortti opiskelijalle – hae ilman opintopistevaatimuksia

OP Classic -maksukortti on opiskelijan arkeen sopiva luottokortti. Opiskelijan luottokortti tuo joustoa opiskelijabudjettiin ja turvaa ostoksillesi ongelmatilanteissa, kun maksat kortin credit-ominaisuudella.

Voit hakea opiskelijan luottokorttia heti saatuasi opiskelupaikan kotimaisesta tai ulkomaisesta yliopistosta tai ammattikorkeakoulusta. Alle 26-vuotiaille OP:n asiakkaille yksi kortti ja päivittäiset pankkipalvelut ovat maksuttomia. Jos olet osuuspankin omistaja-asiakas, saat myös 26–29-vuotiaana kortin ja päivittäiset pankkipalvelut maksutta.

Miten haen opiskelijan luottokorttia?

 1. Paina "Hae OP Classic -korttia" ja kirjaudu op.fi-palveluun. 
 2. Täytä hakemuksessa työtilanteeksi ”opiskelija” ja valitse opiskelupaikka. Täytä myös muut hakemuksen tiedot. 
 3. Jos sinulla on opiskelijan K-Plussa ja haluat lisätä sen korttiisi, täydennä Plussa-korttisi tiedot kohdassa ”Plussa-ominaisuus”.
 4. Kun hakemuksesi on hyväksytty, saat kortin valitsemasi toimitustavan mukaan suoraan kotiin tai osuuspankin konttoriin 1–2 viikon kuluessa.

Alle 26-vuotiaana OP:n asiakkaana tai 26-29-vuotiaana osuuspankin omistaja-asiakkaana saat maksutta yhden kortin (OP Classic, OP Debit, OP Basic tai OP Electron) sekä päivittäiset pankkipalvelut, eli käyttötilin ja OP-verkkopalvelun.

 • Korkeakouluopiskelijan kannattaa vaihtaa maksukortti paremmilla ominaisuuksilla ja joustomahdollisuudella varustettuun luotolliseen OP Classiciin.
 • Alle 26-vuotias OP:n asiakas tai 26-29-vuotias osuuspankin omistaja-asiakas voi vaihtoehtoisesti saada vieläkin paremmilla eduilla varustetun OP Gold -kortin hintaan 4 euroa kuukaudessa. ​Lue lisää OP Goldista >
 • Katso ohjeet tarpeettoman kortin lopettamiseen kohdasta ”Haluatko lopettaa toisen korttisi? - Toimi näin”.

Muut kulut, jos korollista velkasaldoa on käytössä

Kortin credit-ominaisuudella tehdyt ostot ovat korottomia aina ensimmäiseen eräpäivään asti. Jos siis maksat laskun kokonaan sen eräpäivänä, et maksa korkoa tai tilinhoitomaksua lainkaan. Koroton aika on keskimäärin 35 päivää. 

Jos luotolla on eräpäivän jälkeen velkasaldoa, laskutetaan summalle korko ja tilinhoitomaksu seuraavalla laskulla.

 • Korko 3 kuukauden euribor + 8,95 %, kun luotolla on korollista velkaa.
 • Tilinhoitomaksu on 3,50 euroa kuukaudessa, kun luotolla on korollista velkaa.

Todellinen vuosikorko laskettuna 2 000 euron käytössä olevalle luotolle on 14,63 % (6/21), jos käytössä on päivittäispalvelupaketti. Laskelma on tehty olettaen, että kortin kuukausimaksu on 2,06 euroa, tilinhoitomaksu on 3,50 euroa kuukaudessa, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan ja luotto maksetaan takaisin 12 saman suuruisena eränä kuukauden välein. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 2 145,70 euroa.

Todellinen vuosikorko laskettuna 2 000 euron käytössä olevalle luotolle on 15,07 % (6/21), jos käytössä ei ole päivittäispalvelupakettia. Laskelma on tehty olettaen, että kortin kuukausimaksu on 2,95 euroa, tilinhoitomaksu on 3,50 euroa kuukaudessa, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan ja luotto maksetaan takaisin 12 saman suuruisena eränä kuukauden välein. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 2 156,15 euroa.

Lue lisää päivittäisistä pankkipalveluista >

Tutustu kuluttajaluottotietoihin (pdf) >

Tutustu palveluhinnastoomme >

 • Luottoraja 2 000 euroa.
 • Voit valita veloitetaanko ostoksesi debit-puolelta, eli suoraan pankkitililtäsi, vai credit-puolelta, jolloin voit hyödyntää kortin korotonta maksuaikaa (keskimäärin 35 päivää) tai korollista luotto-ominaisuutta.
 • Voit valita laskulle haluamasi eräpäivän neljästä eri vaihtoehdosta: 7., 15., 23. tai kuukauden viimeinen päivä.
 • Voit liittää korttiin Plussa-ominaisuuden. Opiskelijan plussaetuna saat 5 % rahaa takaisin ruokaostoksistasi, kun ostat kuukaudessa vähintään 75 eurolla. Lisäksi saat muita etuja K-ryhmän ketjuista. Lue lisää opiskelijan K-Plussasta > 
 • Lähimaksuominaisuudella maksat nopeasti pienet, enintään 50 euron ostokset ilman tunnusluvun näpyttelyä.
 • Yhdistä korttisi Apple Pay- tai Google Pay™ -palveluun ja maksa ostoksesi kätevästi puhelimella tai älykellolla. 
 • Voit nostaa käteistä K-ruokakauppojen ja Tokmanni-myymälöiden kassoilta.
 • Seuraa korttisi tapahtumia kätevästi OP-mobiilista, Pivosta sekä op.fi-palvelusta. Lataa myös Pivon opiskelijakortti ja nauti sen tuomista opiskelija-alennuksista. Lue lisää Pivon opiskelijakortista >
 • Voit kerryttää säästöjä joka kerta debit-puolella maksaessasi, kun otat käyttöön Säästölippaan ja säästöön siirron korttimaksusta.
 • Olet vähintään 18-vuotias. 
 • Olet OP:n pääasiallinen asiakas.
 • Asut pysyvästi Suomessa.
 • Opiskelet tutkintoa kotimaisessa tai ulkomaisessa yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa.

Kuluttajansuojalain mukaan voit hakea rahoja takaisin luottokorttiyhtiöltä kortin credit- eli luotto-ostoksista myyjäyrityksen sopimusrikkomustilanteissa. Sopimusrikkomuksesta on kyse esimerkiksi silloin, kun credit-ominaisuudella ostamasi tuote tai palvelu on virheellinen, katoaa kuljetuksen aikana tai myyjäyritys menee konkurssiin ennen kuin ehdit saada tuotteen.

Voit hakea rahojasi takaisin myös lentoyhtiön tai matkanjärjestäjän konkurssissa tai jos lentoyhtiö tai matkanjärjestäjä peruuttaa matkan eikä korvaa sitä.

Myyjän sopimusrikkomuksen osoittamiseksi asian hoitaminen kannattaa aloittaa ensin myyjäyrityksen kanssa. Tee reklamaatio luotonantajalle viipymättä, kun myyjän sopimusrikkomus on selvä.

Näin teet reklamaation luottoyhtiölle

 • Omistaja-asiakkaana saat meiltä rahasi takaisin, jos kortilla ostamasi tuote rikkoutuu tai varastetaan 180 päivän aikana hankinnasta.
 • Et tarvitse erillistä vakuutusta esimerkiksi uudelle puhelimellesi.
 • Omavastuu on vain 75 euroa, eli perinteistä kotivakuutuksen omavastuuta pienempi.

Mitä ostoksia Tuoteturva vakuuttaa?

Aina välillä sattuu ja tapahtuu, puhelin lipsahtaa kädestä, kahvit kaatuvat läppärille tai upouudet silmälasit särkyvät.

Tuoteturva korvaa OP Classicilla tehdyt ostokset hajoamisen tai rikkoutumisen varalta. Et siis tarvitse erillistä vakuutusta esimerkiksi uudelle puhelimellesi.

Milloin vakuutus on voimassa?

Vakuutus kattaa OP Classicin credit- ja debit-korttiostokset, eli ostoksesi on vakuutettu aina, kun maksat OP Classicilla.

Vakuutus suojaa ostokset 180 päivää eli puolen vuoden ajan siitä hetkestä, kun kortin omistaja on saanut tuotteen.

Tuoteturva vakuuttaa ostokset maksoit sitten verkossa, kivijalassa tai vaikka Apple Payllä.

Onko vakuutuksessa omavastuuta tai enimmäissummaa korvauksen määrälle?

Vahingon sattuessa on vakuutuksen omavastuu 75 euroa. Yksittäisestä esineestä korvataan enintään 2 000 euroa.

Miten toimin, jos jotain sattuu?

Kun vahinko sattuu, voit tehdä vahinkoilmoituksen OP-mobiilissa tai op.fi-palvelussa.

Tuoteturvan ehdot ja lisätiedot

Tuoteturvan myöntää Pohjola Vakuutus Oy.

Jos sinulla on kaksi maksukorttia, voit halutessasi lopettaa toisen korttisi. Lopetathan toisen korttisi vasta, kun olet saanut uuden korttisi ja todennut sen toimivaksi.

 • Voit lopettaa kortin OP-mobiilissa > Valitse kortti > Asetukset (ratas) > Lopeta kortti. 
 • Voit lopettaa kortin myös kirjautumalla op.fi:hin ja avaamalla chatin. Kerro chatissa, että haluat lopettaa kortin ja seuraa ohjeita. Kortin lopettamista varten tarvitset vain lopetettavan kortin neljä viimeistä numeroa. Chat palvelee arkisin 8-22. 

Lopetettuasi toisen korttisi tuhoa se leikkaamalla se huolellisesti useaan osaan, niin että siru ja magneettijuova tuhoutuvat. 

Mahdollinen luotollisen kortin luottotilin plussaldo (ylimaksu) tulee käyttää kortilla tai siirtää luotolta tilille ennen kortin lopetusta. Siirrosta peritään hinnaston mukainen veloitus.

Osuuspankin omistaja-asiakkaalle OP-bonuksia kerryttävät:

 • Säästämisen tileillä olevat rahat

 • Asuntolaina, opintolaina ja vakuudellinen pankkilaina

 • Rahastot ja sijoitussidonnaiset vakuutukset

 • Maksetut vakuutusmaksut, kuten koti- ja ajoneuvovakuutus sekä jatkuva matkavakuutus

OP-bonuksia käytetään pankin palvelumaksuihin ja vakuutusmaksuihin.

 

Kortin myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj, joka toimii myös korttiin kuuluvan Tuoteturvan vakuutuksenottajana. Tuoteturvan myöntää Pohjola Vakuutus Oy. Apple Payn tarjoaa Apple. Google Pay on Google LLC:n tavaramerkki.

 

Kortin myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj.