Opiskelijoita yhdessä ulkona.

Luottokortti opiskelijalle

Kun opiskelet korkeakoulussa tai yliopistossa, saat luotollisen OP-Visa Credit/Debit -kortin 2 000 euron luottorajalla ilman opintopistevaatimuksia.

Luottokortti opiskelijalle - maksa turvallisesti

OP-Visa Credit/Debit -luottokortti sopii erinomaisesti opiskelijan arkeen ja mahdollisesti epäsäännöllisiin tuloihin. Alle 26-vuotiaalle yksi kortti on ilmainen. Saat opiskelijan luottokortilla joustoa maksamiseen keskimäärin 35 päivän korottomalla ja kuluttomalla maksuajalla.

Suunnitteletko opiskelijavaihtoa tai matkustelua opiskeluidesi aikana? Teetkö ostoksia netissä? Opiskelijan luottokortti OP-Visa Credit/Debit on kansainvälinen luottokortti, jolla voit maksaa kotimaassa, ulkomailla ja verkossa.

Osta lennot luotolla, niin rahasi on turvattu, jos lentoyhtiö tekee konkurssin. Myös verkko-ostokset kannattaa aina tehdä luotolla, niin voit saada rahasi takaisin, jos tuote ei esimerkiksi ikinä saavukaan sinulle.

Kuka voi hakea opiskelijan OP-Visa Credit/Debit -luottokorttia?

Voit hakea korttia:

 • kun olet vähintään 18-vuotias
 • olet OP:n pääasiallinen asiakas ja
 • opiskelet korkeakoulussa tai yliopistossa.

Näin haet opiskelijan luottokorttia

 1. Valitse ”Hae korttia” ja kirjaudu verkkopalveluun.
 2. Täytä luottokortin hakemustiedot. 
 3. Kun hakemuksesi on hyväksytty, saat kortin valitsemasi toimitustavan mukaan suoraan kotiin tai konttoriin 1-2 viikon kuluessa.

 

Hae korttia

Opiskelijan luottokorttiin kannattaa liittää K-plussa

Muista hakuvaiheessa lisätä kortillesi myös Plussa-ominaisuus! Opiskelijan plussaetuna saat 5% rahaa takaisin ruokaostoksistasi, jos ostat kuukaudessa vähintään 75:llä eurolla.

Tutustu opiskelijan K-Plussa etuun
 

Mitä opiskelijan luottokortti maksaa?

Alle 26-vuotiaan kortti on maksuton

Alle 26-vuotiaana OP:n asiakkaana saat päivittäiset pankkipalvelut maksutta OP-Visa Credit/Debit-, OP-Visa Debit- tai OP-Visa Electron-kortilla. Sinulla voi siis olla yksi kortti ilman kuukausimaksua.  
 
Jos haet opiskelijan OP-Visa Credit/Debit -korttia ja sinulla on jo entuudestaan esimerkiksi OP-Visa Electron voit lopettaa olemassa olevan korttisi. Näin sinun ei tarvitse maksaa kortistasi jatkossakaan kuukausimaksua. 

Näin lopetat tarpeettoman kortin 

Jos sinulla on kaksi maksukorttia voit halutessasi lopettaa toisen korttisi.
 
OP-Visa Electron -kortin voit lopettaa itse helposti OP-mobiilissa tai op.fi -palvelussa. Muut kortit voit lopettaa lähettämällä meille verkkoviestin tai chat-viestin, kun olet kirjautuneena op.fi:hin.

Ilmoitathan viestissäsi:
 
 • minkä kortin haluat lopettaa
 • lopetettavan kortin neljä viimeistä numeroa ja
 • infon, että tuhoat korttisi itse.
Kun tuhoat vanhan korttisi, leikkaa se huolellisesti useaan osaan niin, että siru ja magneettijuova tuhoutuvat.

Lataa OP-mobiili ja Pivo

Lataa OP-mobiili ja Pivo omasta sovelluskaupastasi. OP-mobiilissa päivität kortin tietoja ja seuraat tapahtumia kätevästi. Pivon avulla maksat puhelimellasi yli 50 euron ostokset lähimaksuna ja Pivon opiskelijakortilla saat opiskelija-alennuksia.

Lue lisää Pivon opiskelijakortista

Omistaja-asiakkaana saat lisäetuja

Maksimoi luottokortista saamasi hyöty ja liity OP:n omistaja-asiakkaaksi.

Omistajana kortilla ostamasi tuotteet on turvattu Tuoteturvavakuutuksella 180 päiväksi ja 2000 euroon asti, maksoit sitten kortin debit- tai credit-ominaisuudella.

Lue lisää omistaja-asiakkuudesta

Tutustu Tuoteturvaan


Tutustu myös 

 

Hae korttia

 • Saat osuuspankin omistaja-asiakkaana päivittäispalvelut eli OP-Visa-kortin, käyttötilin ja OP-verkkopalvelun 3,95 eurolla kuukaudessa. Omistaja-asiakkailla pankin palvelumaksut veloitetaan ensisijaisesti OP-bonuksista.
 • Kortin hinta ilman päivittäispalveluita on 2,95 euroa kuukaudessa.
 • Alle 26-vuotiaille yksi kortti ja päivittäiset pankkipalvelut ovat maksuttomia.
 • Korko 3 kuukauden euribor + 8,95 %, kun luotolla on korollista velkaa.
 • Tilinhoitomaksu on 3,50 euroa kuukaudessa, kun luotolla on korollista velkaa.

Todellinen vuosikorko laskettuna 2 000 euron käytössä olevalle luotolle on 14,63 % (6/21), jos käytössä on päivittäispalvelupaketti. Laskelma on tehty olettaen, että kortin kuukausimaksu on 2,06 euroa, tilinhoitomaksu on 3,50 euroa kuukaudessa, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan ja luotto maksetaan takaisin 12 saman suuruisena eränä kuukauden välein. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 2 145,70 euroa.

Todellinen vuosikorko laskettuna 2 000 euron käytössä olevalle luotolle on 15,07 % (6/21), jos käytössä ei ole päivittäispalvelupakettia. Laskelma on tehty olettaen, että kortin kuukausimaksu on 2,95 euroa, tilinhoitomaksu on 3,50 euroa kuukaudessa, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan ja luotto maksetaan takaisin 12 saman suuruisena eränä kuukauden välein. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 2 156,15 euroa.

Lue lisää päivittäisistä pankkipalveluista 

 • Luottoa 2 000 eurosta alkaen jopa 20 000 euroon saakka, limiitti oman tarpeen ja maksukyvyn mukaan.
 • Voit valita veloitetaanko ostoksesi debit-puolelta eli suoraan pankkitililtäsi vai credit-puolelta, jolloin voit hyödyntää kortin maksuaikaa tai käyttää kortin luottoa.
 • Käytössäsi on keskimäärin 35 päivää korotonta maksuaikaa.
 • Voit valita haluamasi eräpäivän neljästä eri vaihtoehdosta: 7., 15., 23., tai kuukauden viimeinen päivä.
 • Voit liittää korttiin Plussa-ominaisuuden.
 • Voit nostaa käteistä K-ruokakauppojen ja Tokmanni-myymälöiden kassoilta.
 • Lähimaksuominaisuudella maksat nopeasti pienet, enintään 50 euron ostokset ilman tunnusluvun näpyttelyä.
 • Seuraat korttisi tapahtumia kätevästi OP-mobiilista, Pivosta sekä op.fi-palvelusta.
 • Voit kerryttää säästöjä joka kerta debit-puolella maksaessasi, kun otat käyttöön Säästölippaan ja säästöön siirron korttimaksusta.
Voit hakea OP-Visaa, kun
 
 • olet vähintään 18-vuotias
 • olet OP:n pääasiallinen asiakas
 • sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot
 • sinulla on riittävä maksukyky ja raha-asiat moitteettomasti hoidettuna
 • asut pysyvästi Suomessa.

Jos olet omistaja-asiakas, OP-Visa -korttiisi sisältyy automaattisesti Tuoteturvavakuutus.

Tuoteturva kattaa OP-Visan credit- ja debit-korttiostokset

Ostoksesi vakuutetaan huolimatta siitä, maksatko ne kortin credit- vai debit-ominaisuudella.

Turvaa kommelluksilta 180 päiväksi

Korttiostokset turvataan puoleksi vuodeksi ostohetkestä kotimaassa, ulkomailla ja verkkokaupoissa.

Maksuton vakuutus vain omistaja-asiakkaalle

Tuoteturva sisältyy vain Osuuspankin omistaja-asiakkaan OP-Visa-kortteihin ja niihin liitettyihin rinnakkaiskortteihin.

Tuoteturva suojaa korttiostokset kommelluksilta

Aina välillä sattuu ja tapahtuu, puhelin lipsahtaa kädestä tai kahvit kaatuvat läppärille. Onneksi on Tuoteturva-vakuutus, joka suojaa OP-Visalla tehdyt korttiostokset kommelluksilta puoleksi vuodeksi. Hyödyt tästä omistaja-asiakkaan vakuutusedusta, kun käytät OP-Visa-korttiasi aktiivisesti ostoksilla.

Tuoteturva on maksuton vakuutus omistaja-asiakkaalle, jolla on käytössään OP-Visa Credit/Debit -yhdistelmäkortti, OP-Visa Gold, OP-Visa Platinum tai OP Duo -kortti. Edun saa myös näiden korttien rinnakkaiskortin haltija, kun pääkortin omistaja on omistaja-asiakas. Vakuutusta ei voi ostaa erikseen.

Turvaa ostoksesi myös ulkomailla ja verkkokaupoissa

Tuoteturva suojaa OP-Visan credit- ja debit-ominaisuuksilla tehtyjä ostoksia kotimaan lisäksi ulkomailla ja verkkokaupoissa. Vakuutus suojaa ehtojen mukaisia hankintoja 180 päivän ajan siitä, kun esine on tullut kortinhaltijan haltuun.

Tuoteturva voi korvata esimerkiksi silloin, kun upouudet silmälasit särkyvät, tuliterä tabletti pudotessaan rikkoontuu tai puhelimen näyttö hajoaa. Omavastuu on 75 euroa ja yksittäisestä esineestä korvataan enintään 2 000 euroa.

Vakuutusetu omistaja-asiakkaalle

Liittymällä omistaja-asiakkaaksi saat Tuoteturvan lisäksi muun muassa päivittäiset pankkipalvelut edullisesti ja sinulle kertyy rahanarvoisia OP-bonuksia, joilla maksetaan pankkipalvelu- ja vakuutusmaksuja. Voit myös ostaa, myydä ja vaihtaa monia rahastojamme ilman kuluja.

Tuoteturvan myöntää Pohjola Vakuutus Oy.

Lue lisää Tuoteturvasta

 • Kortin katoamisen tai väärinkäytöksen varalta OP-Visa-kortille on hyvä asettaa turvarajat.
 • Vuorokausikohtaiset turvarajat voit asettaa käteisnostoille, varmennettaville korttiostoille ja verkkomaksamiselle sekä muille etäostoille. Rajat asetetaan erikseen kortin credit-  ja debit-puolille.
 • Uudet rajat tulevat voimaan saman tien muutettuasi ne OP-mobiilissa tai op.fi:ssä, sekä asiakaspalvelussa sen aukioloaikoina.
 • Suosittelemme sinua muuttamaan turvarajoja aina tarpeesi mukaan.

Huomaathan, että kortin turvarajan lisäksi myös tilillä voi olla käyttöraja, joka rajoittaa korttimaksuja.

Missä turvarajat voi muuttaa?

Turvarajat voi asettaa ja muuttaa helposti op.fi:ssä ja OP-mobiilissa. Voit myös soittaa asiakaspalveluumme. Turvarajat voidaan muuttaa myös OPn konttorissa.

Maksa Visalla turvallisesti verkossa Visa Secure (aiemmin Verified by Visa)

Visa Secure (aiemmin Verified by Visa) on palvelu, joka lisää verkossa maksamisen turvallisuutta. Palvelussa sekä kauppias että ostaja tunnistetaan luotettavasti. Palveluita käyttävät verkkokaupat tunnistat Visa Secure -logosta.

 • Voit nostaa korttiostoksen yhteydessä kortillasi käteistä enimmillään 200 euroa.
 • OP-Visa Creditillä nostettaessa kulut ovat kaksi euroa + 2,75 prosenttia noston arvosta.
 • OP-Visa Debit -nostosta ei peritä kuluja.
 • Käteisnostosta tehdään katevarmennus eli rahan nostaminen toimii samalla periaatteella kuin automaateiltakin. Tiliotteellasi näkyy eriteltynä sekä ostos että käteisnosto. Credit-nostot näytetään eriteltyinä myös Visa-laskullasi.

Jos sinulla on kaksi maksukorttia voit halutessasi lopettaa toisen korttisi.

Voit lopettaa OP-Visa Electron -kortin suoraan OP-mobiilissa tai op.fi-palvelussa kirjautumalla sisään OP:n verkkopalvelutunnuksilla ja valitsemalla Omat kortit - OP-Visa Electron - Lopeta kortti.

Voit lähettää lopetuspyynnön mistä tahansa OP:n kortista OP-mobiilissa tai op.fi-palvelussa chat-keskustelun kautta, kun olet kirjautunut sisään. Op.fi-palvelussa voit chat-keskustelussa lopettaa kortin myös toisen pankin tunnuksilla tunnistautuneena. Chat palvelee arkisin 8-22. 

Kerro chat-viestissä lopetettavan kortin neljä viimeistä numeroa. Tuhoa lopetettava kortti niin, että siru ja magneettijuova tuhoutuvat. Mahdollinen luotollisen kortin luottotilin plussaldo (ylimaksu) tulee käyttää kortilla tai siirtää luotolta tilille ennen kortin lopetusta. Siirrosta peritään hinnaston mukainen veloitus.

Lopetathan toisen korttisi vasta, kun olet saanut uuden korttisi ja todennut sen toimivaksi.

Osuuspankin omistaja-asiakkaalle OP-bonuksia kerryttävät:

 • Säästämisen tileillä olevat rahat

 • Asuntolaina, opintolaina ja vakuudellinen pankkilaina

 • Rahastot ja sijoitussidonnaiset vakuutukset

 • Maksetut vakuutusmaksut, kuten koti- ja ajoneuvovakuutus sekä jatkuva matkavakuutus

OP-bonuksia käytetään pankin palvelumaksuihin ja vakuutusmaksuihin.

 

 

Kortin myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj.