OP Ryhmä avaa Shanghaihin edustuston tukemaan suomalaisia yrittäjiä

OP Ryhmä avaa Shanghaihin edustuston, jonka tavoitteena on auttaa suomalaisia yrityksiä menestymään Kiinan markkinoilla.

Kiinan merkitys maailmantaloudelle on kasvava, ja suomalaisilla yrityksillä on laajoilla markkinoilla hyvät menestymisen mahdollisuudet. OP haluaa olla mukana tukemassa suomalaisyrityksiä avaamalla Shanghaihin edustuston.

– Haluamme palvella asiakkaitamme myös kansainvälistymisessä, ja Kiinan laajat markkinat kiinnostavat monia yrityksiä. Toivomme voivamme auttaa edustustossa suomalaisyrittäjien lisäksi myös Suomen markkinoista kiinnostuneita kiinalaisyrittäjiä, pankkiliiketoiminnan liiketoimintajohtaja Jouko Pölönen sanoo.

Edustusto ei harjoita liiketoimintaa, vaan antaa asiantuntija-apua pankkisuhteiden solmimisessa ja pankin yhteistyökumppaneiden tarjonnan hyödyntämisessä. Shanghain edustuston päälliköksi on valittu Johan Allenius, joka vetää edustuston toimintaa paikan päällä Kiinassa.

– Kiinan markkinoilla on paljon sellaista, mitä yrityksen pitää tietää, ja tätä tietoa haluamme yrityksille jakaa. Yrityksen on menestyäkseen oleellista ymmärtää, kuinka toimintaympäristö muuttuu esimerkiksi regulaation ja finanssipolitiikan kehityksen näkökulmasta. Kiinan markkinat ovat valtavat ja haasteelliset, ja yrityksen on tärkeä löytää sieltä itselleen juuri oikeat kumppanit, edustuston päällikkö Allenius sanoo.

Edustustoon on palkattu myös paikallinen edustaja.