OP Ryhmä tarjoaa helpotusta luottojen maksuaikoihin kotitalouksille ja pk-yrityksille

OP Ryhmä tarjoaa taloudellista helpotusta asiakkailleen, joiden taloudenhoito on vaikeutunut koronakriisin vuoksi. OP Ryhmä tarjoaa sekä kotitalouksille että pk-yrityksille mahdollisuuden lykätä luottojen maksuja, mikäli koronapandemia on vaikuttanut asiakkaiden luotonhoitokykyyn.

Asiakkaalle tarjotaan mahdollisuus asuntoluottojen lyhennysvapaaseen 12 kuukauden ajaksi. Yritysten osalta maksuaikojen muutokset arvioidaan aina tapauskohtaisesti ja hyödyntäen laajasti Finnveran tarjoamia takauksia. Maksuohjelman muutoksista ei peritä erillistä maksua.

– Koronaviruksen aiheuttaman taloudellisen tilanteen keston ennakoiminen on vaikeaa, joten haluamme tarjota mahdollisuuden maksuohjelmien muutoksiin suoraan pidemmälle ajanjaksolle. Suomen suurimpana rahoittajana kannamme vastuumme suomalaisten kotitalouksien ja pk-yritysten taloudellisesta tilanteesta ja toimimme asiakkaidemme hyväksi tämän poikkeuksellisen kriisin keskellä, sanoo OP Ryhmän pääjohtaja Timo Ritakallio.

Sekä yksityishenkilöitä että pk-yrityksiä kannustetaan olemaan yhteydessä omaan osuuspankkiinsa mahdollisista rahoitustarpeista ja muutoksista nykyisten luottojen maksuohjelmiin. Ensisijaisesti suositellaan digitaalisten palvelukanavien käyttöä.