OP Ryhmä aloittaa energiansäästötalkoot ja laskee toimipaikkojensa lämpötilaa

Energian hinta ja sen niukkuus ovat ensi talvena vakava uhka suomalaiselle yhteiskunnalle. OP Ryhmä aloittaa energiansäästötalkoot alentamalla toimipisteidensä lämpötilaa ensi alkuun vähintään yhdellä asteella. Samalla aloitamme #energiansäästöhaaste’en ja kannustamme yritys- ja henkilöasiakkaitamme sekä yhteistyökumppaneitamme ja muita yrityksiä mukaan.

OP Ryhmä tavoittelee viiden prosentin vähennystä lämmityksen energiakulutukseen tänä talvena. Ryhmä alentaa toimipaikkojensa lämpötilaa yhdellä asteella ja tekee useita muita energiansäästötoimenpiteitä. OP Ryhmän energiankulutus vuonna 2021 oli noin 132 000 MWh:ta. Tästä kaukolämmön osuus oli noin 50 prosenttia.

OP Ryhmä laskee toimipaikkojensa lämpötilaa yhdellä asteella. Arviomme mukaan säästötoimet vastaavat vajaan 200 sähkölämmitteisen omakotitalon lämmittämistä vuodeksi.

Kiinteistöjen lämmityksen osuus on jopa noin neljäsosa koko energiankulutuksesta. Energiakriisi on vakava asia ja sähkön hinta on monelle suomalaiselle kriittinen asia ensi talvena. OP Ryhmä haluaa omalla toiminnallaan pyrkiä ratkaisemaan ongelmaa. Kun OP Ryhmä laskee omaa kulutustaan, voidaan vaikuttaa kaikkien sähkön hintaan. Lämpötilan laskeminen maltillisesti on monesti suoraviivainen tapa säästää energiaa ja rahaa.

#Energiansäästöhaaste kannustaa kaikki mukaan säästötalkoisiin 

OP Ryhmän omat teot eivät yksinään ratkaise energiakriisiä. Siksi OP käynnistää omien energiansäästötoimenpiteidensä yhteydessä energiansäästöhaasteen, jolla se kannustaa kaikkia yritys- ja henkilöasiakkaita sekä yhteistyökumppaneita ja muita yrityksiä mukaan miettimään mahdollisuuksia säästää energiassa.

Kun yhdessä teemme asioita, saamme vieläkin isompaa vaikuttavuutta aikaiseksi. Oletko jo mukana #energiansäästöhaaste’essa? Tehdäänkö teillä säästötoimenpiteitä vastauksena energiakriisiin? Kerro se myös meille merkitsemällä somekanavissa #energiansäästöhaaste!