Lapset ja nuoret Suomi100 -viirin kera

OPn lahja 100-vuotiaalle Suomelle: 100 vuotta vapaaehtoistyötä

OP jatkaa #Suominousuun-avausten sarjaa Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi suurella vapaaehtoistyöhankkeella. OP lahjoittaa yhden vapaaehtoistyöpäivän jokaista lähes 12 000:a työntekijäänsä kohden ja rakentaa kaikille avoimen verkkoalustan vapaaehtoistyön tarvitsijoiden ja tekijöiden yhteen saattamiseksi.

Kuva: Suomi 100/Suvi-Tuuli Kankaanpää

OP osallistuu Suomen 100-vuotisjuhlavuoteen omalla hankkeella vapaaehtoistyön edistämiseksi. Avauksen tavoitteena on saavuttaa juhlavuoden aikana 100 henkilötyövuotta vapaaehtoistyötä Suomen hyväksi.

Puolet tavoitteesta on tarkoitus antaa lahjana OPn omalta henkilökunnalta. Jokainen OPn 12 000 työntekijästä voi tehdä päivän vapaaehtoistyötä valitsemassaan kohteessa. Lisäksi OP haastaa oman hallintonsa ja omistaja-asiakkaansa mukaan tekemään vapaaehtoistyötä.

– OP on ollut vahvasti rakentamassa Suomea kaikissa sen vaiheissa koko 100-vuotisen itsenäisyyden ajan. OPn kehityskulku on nivoutunut tiiviisti yhteen Suomen menestystarinan kanssa.  Siksi isänmaamme juhlavuoden kunnioittaminen on meille erityisen tärkeää, ja haluamme antaa Suomelle ja suomalaisille nyt jotain sellaista, mitä rahalla ei voi saavuttaa. Suomen tulevaisuus rakennetaan jatkossakin yhdessä, sanoo OP Ryhmän pääjohtaja Reijo Karhinen.

OP rakentaa uuden verkkoalustan, jonka tarkoituksena on helpottaa pienten ja suurten vapaaehtoistyöhankkeiden koordinointia kaikkialla Suomessa. Verkkoalusta on ainutlaatuinen pyrkimys hyödyntää uusia digitaalisia ja sosiaalisia verkostoja. Kuka tahansa voi ilmoittautua vapaaehtoistyöntekijäksi tai ehdottaa vapaaehtoistyölle uusia kohteita.

– Aloite vapaaehtoistyön lahjoittamisesta on lähtenyt omasta henkilöstöstämme. Toivomme, että aloitteemme saa suomalaiset uskomaan jälleen yhdessä tekemisen voimaan ja lisää vapaaehtoistyön suosiota yhteiskunnassa pysyvällä tavalla. Yhteisöllisyys ja sen vahvistaminen liittyvät vahvasti OPn ainutlaatuiseen osuustoiminnalliseen identiteettiin. Näemme, että yhteisöllinen roolimme edellyttää meiltä tekoja asiakkaiden ja toimintaympäristömme hyväksi, sanoo hankkeesta vastaava johtaja Tuuli Kousa.